Волана тресе при спиране и вибрира в движение.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Волана тресе при спиране и вибрира в движение.
kagebista написа:Същият случай и при мен. Всичко е здраво отдолу проверено без никакви проблеми, и когато беше вторият голям сняг колата не се караше и беше покрита на преспа за 4-5 дни. Почистих я, извадих я и след почти достигане на работна температура установих биене-клатушкане на волана отчетливо в диапазон 30-50км и само при спиране. Под и над тази скорост едвам се усеща, да не кажа че го няма. Не се и усеща при висока скорост, при рязко спиране, а е отчетливо при плавно натискане на педала на спирачката. Педалът на спирачката не вибрира и не прави да други аномалии.
Тази дни ще врътна джантите но ме съмнява да е от тях. Колата върви по права линия на струна. Няма как и тогава да съм награл спирачките подобаващо и рязко да съм ги охладил в някоя локва или нахвърлян сняг
И при мен педала не вибрира,само волана и то много яко ! От 30км надолу спира ! Джантите са железарки и четирите са нови събирани от резервни,идеално прави ! Гумите съм ги взел от магазина на 31.12. ! И моята върви перфектно в права линия,докато не натисна спирачката.Незнам вече в чудо съм се видял,никой не знае от какво е ! Набил съм повече пари от колкото струва колата и решение няма !
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Преди да направите грешката като мен, да смените части та стойност 1000+ лв.
И да продавате рециклирано е36, с криво купе пък като кажеш 2000 лв. и да се мръщят...
Минете на лазерен стенд дозер в маргел
Струва 18лв.

И да продавате рециклирано е36, с криво купе пък като кажеш 2000 лв. и да се мръщят...

Минете на лазерен стенд дозер в маргел

- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
Това си прилича на разпечатка от най-обикновен лазерен стенд (то с въженца не съм виждал от години. дори един дядка в сба се отказа отдавна от тях
Нещо по-специално ли правят на тоя стенд за реглаж в Маргел?

Нещо по-специално ли правят на тоя стенд за реглаж в Маргел?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз от тая разпечатка не виждам нищо повече от това, което би трябвало да те интересува когато отидеш на реглаж - сходимост и наклони на преден и заден мост. Това е. При теб нещата са почти ок. Забележката ми е към предната сходимост - малко в повече са ми тия +3мм обща, но най-вероятно влиза в норми. Но все пак - от това не може да дърпа, тресе и каквото и да било. Проблема ти е някъде по ходовата част или спирачната система.
- AlexandarAtanasov
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 316i
- Детайли за колата: Трансплнтиран M52B20.
И на мен стабилно ми тресе волана при рязко спиране. От една седмица и в завоите чат пат тресе. Аз си мисля че се получава защото са ми за сменяме тампони и шарнири. Аюа сега разбирам че може да не е само от тях. Ако имате напредък споделяйъе. Ще следя темата.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Аз от тая разпечатка не виждам нищо повече от това, което би трябвало да те интересува когато отидеш на реглаж - сходимост и наклони на преден и заден мост. Това е. При теб нещата са почти ок. Забележката ми е към предната сходимост - малко в повече са ми тия +3мм обща, но най-вероятно влиза в норми. Но все пак - от това не може да дърпа, тресе и каквото и да било. Проблема ти е някъде по ходовата част или спирачната система.
Почти ок?
6 мм ляв рог навътре,4 мм десен

На лазерния стенд всичко излиза.
Иначе, нп ела да я вдигнем на подемник, да видим дали има проблеми по окачване и ходова част.

А към него ме насочиха хора със стенд дозер.
4 нови амортисьора, нови шарнири, комплект кормилни накрайници, тамопони на стаб щанги, биалетки, задни маслени шарнири ( скърцащи втулки) тампони на носача под прага.
4 бр дискове накладки рециклиране на апарати, тръбички и маркучи.
Разпънка на ботушите.
Балансирани джанти с нови гуми.
Зимни 195/65/15
Летни 205/60/15
Летни 205/55/16
Разлика няма, колата след 140 я духат камионите и в завойте я няма.
И не, не съм проблема аз, това ми е 3-то е36, и първото с такива проблеми.
Патил човек ви дава информация на тепсия, ама това е едно си баба бае, едно си баба знае!

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
И кво сега, че аз не разбрах - купето ли е криво? И за рога не те разбрах... Дайте като ще обсъждаме нещата да пишем ясно и точно, а не всеки да си прави догадки. Пак казвам - за мен проблема ти е механичен и това се затвърждава още повече от разпечатката ти. Рейката ти в какво състояние е?
- Haddess
- младши ентусиаст
-
С две думи. нямам механични проблеми!
Проблема ми е в криво купе.
Проблема ми е в криво купе.

Haddes, даваш ни на тепсия, ама така ни го даваш, че не се разбира...
Какво означава "рог навътре"? Кое е рог? По данните от разпечатката, наклоните на предния мост са доста симетрични, така че едва ли някой носач или амортисьор не си е на мястото. Кое тогава е крив рог?
Изобщо какво видяхте на тоя лазерен стенд? Различни диагонали и разстояния между колелата (не ми се вярва при правилната симетрия на предния мост) или какво? Разпечатка с данните имаш ли?
И какви са последствията от това - тресе волана? От криво купе?!
Какво означава "рог навътре"? Кое е рог? По данните от разпечатката, наклоните на предния мост са доста симетрични, така че едва ли някой носач или амортисьор не си е на мястото. Кое тогава е крив рог?
Изобщо какво видяхте на тоя лазерен стенд? Различни диагонали и разстояния между колелата (не ми се вярва при правилната симетрия на предния мост) или какво? Разпечатка с данните имаш ли?
И какви са последствията от това - тресе волана? От криво купе?!
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Яко клавиатурни философи има тука явно o.O !
Тази разпечатка малка ли ти е ?
Просто казвам, преди да набивате излишни пари да проверите за проблеми по купето.
Като незнаеш кое е рог, защо въобще пишеш, аз немога да разбера !
То за това и разбиращите хора спряха да пишат в подфорумите, трошете си каските
То нищо не си е на мястото, ти за амортисьорите говориш..
Последици: Къса биалетике,нестабилна при по високи скорости,духа я вятъра и т.н
Ето на тези стърчащите се казва рогове:

Това лъсна след чистене на коша с кореселин, Ето ти го при мен:

Тази разпечатка малка ли ти е ?

Просто казвам, преди да набивате излишни пари да проверите за проблеми по купето.

Като незнаеш кое е рог, защо въобще пишеш, аз немога да разбера !

То за това и разбиращите хора спряха да пишат в подфорумите, трошете си каските

То нищо не си е на мястото, ти за амортисьорите говориш..

Последици: Къса биалетике,нестабилна при по високи скорости,духа я вятъра и т.н
Ето на тези стърчащите се казва рогове:

Това лъсна след чистене на коша с кореселин, Ето ти го при мен:

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
И тези, дето ти правиха лазерния стенд ти казаха, че колата тресе от това, така ли? Защото аз продължавам да твърдя, че не може да тресе от каквато и да е геометрия. Вибрации и тресене има от разбити елементи по окачването и разни криви/небалансирани въртящи се маси. С какво налягане са ти гумите? Обърни внимание на задните. Никога не трябва да са по-меки от предните.
Haddess написа:Тази разпечатка малка ли ти е ?![]()
Малка ми е, защото първо, от нея не може да се направи крайно заключение за криво купе, второ, твоите данни в нея не дават индикации за криво купе.
А това дето си го посочил със стрелка като "проблема на колата" се намира пред всички залавни точки на окачването, и ако е криво там, а от него назад не е, няма никакво значение за ходовата част.
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2