Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от Ilko Ivanov » 01 Мар 2016, 12:08

vicho написа:---

http://www.cars.bg/c1553132 - 6,500 без 19-ските :wave:

Поредния въртян десняк е тази.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 01 Мар 2016, 12:30

Ilko Ivanov написа:

по-добре лява 20-ска без екстри за повече пари ... прав си, съгласих се :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 01 Мар 2016, 12:37

vicho написа:
Ilko Ivanov написа:

по-добре лява 20-ска без екстри за повече пари ... прав си, съгласих се :yes:

Поне ще си спести евентуалните проблеми от некадърното обръщане,и ще си кара истинска кола ......
Все пак всеки сам избира какво да си купи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 01 Мар 2016, 12:41

Ilko Ivanov написа:Поне ще си спести евентуалните проблеми от некадърното обръщане,и ще си кара истинска кола ......

първо - Директно обиждаш колеги, не ти прави чест!!!
второ - Сам си противоречиш

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 01 Мар 2016, 12:56

vicho написа:
Ilko Ivanov написа:Поне ще си спести евентуалните проблеми от некадърното обръщане,и ще си кара истинска кола ......

първо - Директно обиждаш колеги, не ти прави чест!!!
второ - Сам си противоречиш

Първо - Не виждам някъде да обиждам някой !
Второ - За какво си противореча ? За това ,че казвам всеки сам да си избере какво иска ,без АЗ и ТИ да си налагаме мнението ли ?

П.С. Това че ти караш обърната деснячка,не прави деснячките много по-хубави от оригиналните :idea:
И аз съм карал 2-3 обръщани деснячки и повярвай ми в никой случай не са по-хубави !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 01 Мар 2016, 13:30

Ilko Ivanov написа:Първо - Не виждам някъде да обиждам някой !
Второ - За какво си противореча ? За това ,че казвам всеки сам да си избере какво иска ,без АЗ и ТИ да си налагаме мнението ли ?

П.С. Това че ти караш обърната деснячка,не прави деснячките много по-хубави от оригиналните :idea:
И аз съм карал 2-3 обръщани деснячки и повярвай ми в никой случай не са по-хубави !

не си ТИ човека, който решава кой е кадърен и кой не! ясно?!

колата е обръщана от колега, за това такива идиотски изказвания са крайно неуместни

п.с. не обиждаш мен, аз съм над нещата, все ми е тая и за теб и за твоето мнение :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 01 Мар 2016, 13:57

^ Е щом е толкова профи колегата и ги обръща като от завода защо не е споменал за тая "дреболия" в обявата, както и ти не споменаваш? Не всеки е наясно с възможността да попадне на обръщана англичанка, ВИН декодери и т.н. А дали си струва всеки сам си решава, но да се крие тоя факт и после чак да изкарваш колегата виновен, че нарича нещата с истинските имена... До сега съм видял не повече от 10% от обръщаните коли в продажба да бъдат обявени като такива. Всички ги обръщат много качествено и само с оригинални части от магазина, ама никой не споменава после тая лека интервенция... :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от barbaros » 01 Мар 2016, 15:24

от къде разбирате че колата е обръщана ? наистина аз никак не разбирам.. може ли да ми кажете ?

и за тази какво мислите ?

https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0% ... 07/bmw-320

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Мар 2016, 15:26

pampo написа:^ Е щом е толкова профи колегата и ги обръща като от завода защо не е споменал за тая "дреболия" в обявата, както и ти не споменаваш? Не всеки е наясно с възможността да попадне на обръщана англичанка, ВИН декодери и т.н. А дали си струва всеки сам си решава, но да се крие тоя факт и после чак да изкарваш колегата виновен, че нарича нещата с истинските имена... До сега съм видял не повече от 10% от обръщаните коли в продажба да бъдат обявени като такива. Всички ги обръщат много качествено и само с оригинални части от магазина, ама никой не споменава после тая лека интервенция... :dunno:

Ами тя е доста лека,големия минус е как са вързани кабелите после...нищо друго...но да никой не пише ,за което си прав :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 01 Мар 2016, 17:00

vicho написа:колата е обръщана от колега, за това такива идиотски изказвания са крайно неуместни

Без значение от кого е обръщана, такава кола си остава ФРАНКЕНЩАЙН. И когато някой иска мнение в тази тема за автомобил е нормално да му се каже, че колата е ФРАНКЕНЩАЙН.
Ако наричаш "идиотско изказване" това да казваш скритата истина за даден автомобил, то имаш сериозен проблем :idea:

И...понеже са много хубави въртяните десняци, никой продавач не го споменава в обявата си....много странно, да крият такава хубава "екстра" :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: каквото намери

Мнение от s0me0ne » 02 Мар 2016, 10:59

mad_presley написа:
vicho написа:колата е обръщана от колега, за това такива идиотски изказвания са крайно неуместни

Без значение от кого е обръщана, такава кола си остава ФРАНКЕНЩАЙН. И когато някой иска мнение в тази тема за автомобил е нормално да му се каже, че колата е ФРАНКЕНЩАЙН.
Ако наричаш "идиотско изказване" това да казваш скритата истина за даден автомобил, то имаш сериозен проблем :idea:

И...понеже са много хубави въртяните десняци, никой продавач не го споменава в обявата си....много странно, да крият такава хубава "екстра" :mhihi:

И не е за пренебрегване един основен проблем - намеса в конструкцията на автомобила. Да не дава Господ, но при тежко ПТП и дело, застрахователите и съда ще те съсипят, а ако има и смъртен случай :roll: . Пък доказвай, че не си я обръщал ти и не си направил конструктивните промени. Това разбира се отпада, ако имаш документ (ДЕКРА, технотест), което според мен имат много малко от обръщалките. Както споменаха колегите по-горе такава кола е една сбирщина. Части като табло и куп други са от съвсем различен автомобил. Защо да си го причинява някой, мисля, че няма да разбера никога.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azotos » 02 Мар 2016, 11:00

Добре де, а няма ли вариант да бъдат обобщени основните интервенции, които се правят при обръщането на дирекцията. Имам предвид не толкова детайли по каросерията, а по-скоро неща, които на пръв поглед остават скрити от погледа на бъдещия купувач и съответно продавачите/майсторите са по-склонни да си направят пас. Примерно при обръщане, налага ли се рязане/удължаване на кабелните снопове или при добро желание става само да се преместят, интервенциите по спирачната с-ма ( блока на ABS) задължителни ли са
и разни други такива ? А и фаровете на англичанките, имат ли маркировка, която да е лесно видима, за да стане ясно и те дали са сменяни ?
Защото доста хора биха се изкушили от 330купе за 6,5к дори и да знаят, че е въртяна.
...

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 02 Мар 2016, 11:32

Най-лесния вариант, като видиш, че е обръщана, да помолиш продавача, да ти свали жабката. Ако откаже, кръгом, ако отвори, може да погледнеш, как е наредена "бушониерата" и кабелите около нея, как са изолирани и подредени.
Рейката, като гледам си е консуматив за е46, всеки некадърен сервиз може да те пребие, независимо от коя страна е волана, вярно, че се сменят доста неща около нея, но като си разбира "майстора"...
Не съм карал обръщана, имах мерак да се пробвам, но всичко, което гледах беше с ръжди, нещо, което ме отказа.
Фаровете се познават на стена, ако са оригинални с лупи, имат някакво решение.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 02 Мар 2016, 11:47

Най-тъпото е , че ако се внесе BMW от US - се минава технотест!
Нищо по колата не се пипа!
(слагат се зелени крушки на мигачите,ако са червени)
Англичанките -тотално омазани се регистрират без проблеми в BG! :banghead:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 02 Мар 2016, 15:10

Имам две 46-ци, и двете обърнати. Първата - купе я купих обърната и карана така 3 години. Втората я взех "десняк" и си я карам така. Когато купувах тези коли нямах никакво намерение дори да гледам десняци, саденяци и т.н. 'Франкенщайни", както се изразявате вие. Просто търсех 6 цилиндрови двигатели, по-нова година, запазени и по възможност с повече екстри - критерии, по които гледаните от мен коли с нормална дирекция въобще не отговаряха, защото да гледаш колите в мобиле на картинки е едно, но когато отидеш на място положението е съвсем различно, направо плачевно бих казал :lol: На такива кошове се нагледах ( в някой ме беше гнус да влезна дори) и то в ценовия диапазон от 9 - 10 хиляди лева и нагоре, че честно казано мислих да сменям марката. Докато не позагледах десняците и се оказа, че всъщност предлагат много кола за добри пари и е факт - повечето са добре оборудвани и доста по-запазени от болшинството италианки и германки. Така се сдобих с първия "Франкенщайн" и останах доволен. Колата я имам от година и половина и не съм имал каквито и да било проблеми. Преди няколко месеца се сдобих и със седан десняк със сервизна история, реални километри и в състояние, до което не се доближават 80% от 46-ците в България.
Така че въпросът с обърнатите коли си е спорен. Повечето хора (включително и аз преди) са изключително негативно настроени към тези коли без дори да са имали досег до такива. В крайна сметка не е трудно да се провери как е обърната една кола особено пък ако е правено единствено с пазарна цел...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46