Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Поредния въртян десняк е тази.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Ilko Ivanov написа:
по-добре лява 20-ска без екстри за повече пари ... прав си, съгласих се

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
vicho написа:Ilko Ivanov написа:
по-добре лява 20-ска без екстри за повече пари ... прав си, съгласих се
Поне ще си спести евентуалните проблеми от некадърното обръщане,и ще си кара истинска кола ......
Все пак всеки сам избира какво да си купи.
- vicho
- старши ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:Поне ще си спести евентуалните проблеми от некадърното обръщане,и ще си кара истинска кола ......
първо - Директно обиждаш колеги, не ти прави чест!!!
второ - Сам си противоречиш
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
vicho написа:Ilko Ivanov написа:Поне ще си спести евентуалните проблеми от некадърното обръщане,и ще си кара истинска кола ......
първо - Директно обиждаш колеги, не ти прави чест!!!
второ - Сам си противоречиш
Първо - Не виждам някъде да обиждам някой !
Второ - За какво си противореча ? За това ,че казвам всеки сам да си избере какво иска ,без АЗ и ТИ да си налагаме мнението ли ?
П.С. Това че ти караш обърната деснячка,не прави деснячките много по-хубави от оригиналните

И аз съм карал 2-3 обръщани деснячки и повярвай ми в никой случай не са по-хубави !
- vicho
- старши ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:Първо - Не виждам някъде да обиждам някой !
Второ - За какво си противореча ? За това ,че казвам всеки сам да си избере какво иска ,без АЗ и ТИ да си налагаме мнението ли ?
П.С. Това че ти караш обърната деснячка,не прави деснячките много по-хубави от оригиналните
И аз съм карал 2-3 обръщани деснячки и повярвай ми в никой случай не са по-хубави !
не си ТИ човека, който решава кой е кадърен и кой не! ясно?!
колата е обръщана от колега, за това такива идиотски изказвания са крайно неуместни
п.с. не обиждаш мен, аз съм над нещата, все ми е тая и за теб и за твоето мнение

^ Е щом е толкова профи колегата и ги обръща като от завода защо не е споменал за тая "дреболия" в обявата, както и ти не споменаваш? Не всеки е наясно с възможността да попадне на обръщана англичанка, ВИН декодери и т.н. А дали си струва всеки сам си решава, но да се крие тоя факт и после чак да изкарваш колегата виновен, че нарича нещата с истинските имена... До сега съм видял не повече от 10% от обръщаните коли в продажба да бъдат обявени като такива. Всички ги обръщат много качествено и само с оригинални части от магазина, ама никой не споменава после тая лека интервенция... 

от къде разбирате че колата е обръщана ? наистина аз никак не разбирам.. може ли да ми кажете ?
и за тази какво мислите ?
https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0% ... 07/bmw-320
и за тази какво мислите ?
https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0% ... 07/bmw-320
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
pampo написа:^ Е щом е толкова профи колегата и ги обръща като от завода защо не е споменал за тая "дреболия" в обявата, както и ти не споменаваш? Не всеки е наясно с възможността да попадне на обръщана англичанка, ВИН декодери и т.н. А дали си струва всеки сам си решава, но да се крие тоя факт и после чак да изкарваш колегата виновен, че нарича нещата с истинските имена... До сега съм видял не повече от 10% от обръщаните коли в продажба да бъдат обявени като такива. Всички ги обръщат много качествено и само с оригинални части от магазина, ама никой не споменава после тая лека интервенция...
Ами тя е доста лека,големия минус е как са вързани кабелите после...нищо друго...но да никой не пише ,за което си прав

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
vicho написа:колата е обръщана от колега, за това такива идиотски изказвания са крайно неуместни
Без значение от кого е обръщана, такава кола си остава ФРАНКЕНЩАЙН. И когато някой иска мнение в тази тема за автомобил е нормално да му се каже, че колата е ФРАНКЕНЩАЙН.
Ако наричаш "идиотско изказване" това да казваш скритата истина за даден автомобил, то имаш сериозен проблем

И...понеже са много хубави въртяните десняци, никой продавач не го споменава в обявата си....много странно, да крият такава хубава "екстра"

- s0me0ne
- Потребител
-
- Кара: каквото намери
mad_presley написа:vicho написа:колата е обръщана от колега, за това такива идиотски изказвания са крайно неуместни
Без значение от кого е обръщана, такава кола си остава ФРАНКЕНЩАЙН. И когато някой иска мнение в тази тема за автомобил е нормално да му се каже, че колата е ФРАНКЕНЩАЙН.
Ако наричаш "идиотско изказване" това да казваш скритата истина за даден автомобил, то имаш сериозен проблем![]()
И...понеже са много хубави въртяните десняци, никой продавач не го споменава в обявата си....много странно, да крият такава хубава "екстра"
И не е за пренебрегване един основен проблем - намеса в конструкцията на автомобила. Да не дава Господ, но при тежко ПТП и дело, застрахователите и съда ще те съсипят, а ако има и смъртен случай

Добре де, а няма ли вариант да бъдат обобщени основните интервенции, които се правят при обръщането на дирекцията. Имам предвид не толкова детайли по каросерията, а по-скоро неща, които на пръв поглед остават скрити от погледа на бъдещия купувач и съответно продавачите/майсторите са по-склонни да си направят пас. Примерно при обръщане, налага ли се рязане/удължаване на кабелните снопове или при добро желание става само да се преместят, интервенциите по спирачната с-ма ( блока на ABS) задължителни ли са
и разни други такива ? А и фаровете на англичанките, имат ли маркировка, която да е лесно видима, за да стане ясно и те дали са сменяни ?
Защото доста хора биха се изкушили от 330купе за 6,5к дори и да знаят, че е въртяна.
и разни други такива ? А и фаровете на англичанките, имат ли маркировка, която да е лесно видима, за да стане ясно и те дали са сменяни ?
Защото доста хора биха се изкушили от 330купе за 6,5к дори и да знаят, че е въртяна.
...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Най-лесния вариант, като видиш, че е обръщана, да помолиш продавача, да ти свали жабката. Ако откаже, кръгом, ако отвори, може да погледнеш, как е наредена "бушониерата" и кабелите около нея, как са изолирани и подредени.
Рейката, като гледам си е консуматив за е46, всеки некадърен сервиз може да те пребие, независимо от коя страна е волана, вярно, че се сменят доста неща около нея, но като си разбира "майстора"...
Не съм карал обръщана, имах мерак да се пробвам, но всичко, което гледах беше с ръжди, нещо, което ме отказа.
Фаровете се познават на стена, ако са оригинални с лупи, имат някакво решение.
Рейката, като гледам си е консуматив за е46, всеки некадърен сервиз може да те пребие, независимо от коя страна е волана, вярно, че се сменят доста неща около нея, но като си разбира "майстора"...
Не съм карал обръщана, имах мерак да се пробвам, но всичко, което гледах беше с ръжди, нещо, което ме отказа.
Фаровете се познават на стена, ако са оригинални с лупи, имат някакво решение.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Най-тъпото е , че ако се внесе BMW от US - се минава технотест!
Нищо по колата не се пипа!
(слагат се зелени крушки на мигачите,ако са червени)
Англичанките -тотално омазани се регистрират без проблеми в BG!
Нищо по колата не се пипа!
(слагат се зелени крушки на мигачите,ако са червени)
Англичанките -тотално омазани се регистрират без проблеми в BG!

- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Имам две 46-ци, и двете обърнати. Първата - купе я купих обърната и карана така 3 години. Втората я взех "десняк" и си я карам така. Когато купувах тези коли нямах никакво намерение дори да гледам десняци, саденяци и т.н. 'Франкенщайни", както се изразявате вие. Просто търсех 6 цилиндрови двигатели, по-нова година, запазени и по възможност с повече екстри - критерии, по които гледаните от мен коли с нормална дирекция въобще не отговаряха, защото да гледаш колите в мобиле на картинки е едно, но когато отидеш на място положението е съвсем различно, направо плачевно бих казал
На такива кошове се нагледах ( в някой ме беше гнус да влезна дори) и то в ценовия диапазон от 9 - 10 хиляди лева и нагоре, че честно казано мислих да сменям марката. Докато не позагледах десняците и се оказа, че всъщност предлагат много кола за добри пари и е факт - повечето са добре оборудвани и доста по-запазени от болшинството италианки и германки. Така се сдобих с първия "Франкенщайн" и останах доволен. Колата я имам от година и половина и не съм имал каквито и да било проблеми. Преди няколко месеца се сдобих и със седан десняк със сервизна история, реални километри и в състояние, до което не се доближават 80% от 46-ците в България.
Така че въпросът с обърнатите коли си е спорен. Повечето хора (включително и аз преди) са изключително негативно настроени към тези коли без дори да са имали досег до такива. В крайна сметка не е трудно да се провери как е обърната една кола особено пък ако е правено единствено с пазарна цел...

Така че въпросът с обърнатите коли си е спорен. Повечето хора (включително и аз преди) са изключително негативно настроени към тези коли без дори да са имали досег до такива. В крайна сметка не е трудно да се провери как е обърната една кола особено пък ако е правено единствено с пазарна цел...