Хидротрансформатор (торк)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- shkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода
Re: Хидротрансформатор (торк)
Това са симптоми за хидротрансформатор. Сигурно си сменял маслото на скоростната кутия?
Да преди 3 месеца смених маслото и сам минал около 6000-7000 км , при спускане като сменя предавките пак леко рита , скоро и сложих чип няма и 1000 км но я карам нормално немисля че е от него,
Dinio написа:Здравейте колегипреди 3-4 месеца закупих бмв е60 525д 197 кс Лци 2009г автоматик, от няколко дни забелязах промени в оборотите който и вие описвате в тазе тема, но при мен го прави само на 2-ра предавка - подавам малко газ вдига на 2000 оборота след 2-3 сек спада на 1700 и после пак отива на 2000 и сменя предавката.на светофара като чакам 20-30 сек и като отпусна спирачката понякои път рита силно, и смяната от 2-ра към 1-ва ималеко ритане понякога. дали проблема е в Хидротрансформатора? Колата е напълно обслужена, на реални 245 000км.
Така прави с оборотите като държиш натисната газта на 1 положение ли? Защото при мен отива на едни обороти и като си махна крака от газта оборотите падат.
Simeon24 написа:Dinio написа:Здравейте колегипреди 3-4 месеца закупих бмв е60 525д 197 кс Лци 2009г автоматик, от няколко дни забелязах промени в оборотите който и вие описвате в тазе тема, но при мен го прави само на 2-ра предавка - подавам малко газ вдига на 2000 оборота след 2-3 сек спада на 1700 и после пак отива на 2000 и сменя предавката.на светофара като чакам 20-30 сек и като отпусна спирачката понякои път рита силно, и смяната от 2-ра към 1-ва ималеко ритане понякога. дали проблема е в Хидротрансформатора? Колата е напълно обслужена, на реални 245 000км.
Така прави с оборотите като държиш натисната газта на 1 положение ли? Защото при мен отива на едни обороти и като си махна крака от газта оборотите падат.
Да като държа газта на едно положение става само на 2-ра предавка . На другите няма проблем зася

- shkata
- кандидат ентусиаст
-
Dinio написа:Да преди 3 месеца смених маслото и сам минал около 6000-7000 км , при спускане като сменя предавките пак леко рита , скоро и сложих чип няма и 1000 км но я карам нормално немисля че е от него,
Е щом си сменял маслото , нормално е да почнат проблемите. Дано да се разминеш само с хидротрансформатор.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
shkata написа:Dinio написа:Да преди 3 месеца смених маслото и сам минал около 6000-7000 км , при спускане като сменя предавките пак леко рита , скоро и сложих чип няма и 1000 км но я карам нормално немисля че е от него,
Е щом си сменял маслото , нормално е да почнат проблемите. Дано да се разминеш само с хидротрансформатор.
Усещам, че намекваш някаква градска легенда/ глупост
- shkata
- кандидат ентусиаст
-
Извинявам се ако съм казал нещо не както трябва.
Незнам какво да права, да си купа друга скоростна кутия или да ремонтирам моята. или първо да ида до София на диагностика и още повече да ме объркат, някои да даде някакъв съвет? Благодаря предварително 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Taruno написа:shkata написа:Dinio написа:Да преди 3 месеца смених маслото и сам минал около 6000-7000 км , при спускане като сменя предавките пак леко рита , скоро и сложих чип няма и 1000 км но я карам нормално немисля че е от него,
Усещам, че намекваш някаква градска легенда/ глупост
Не е изобщо градска легенда. Ако са затръгвали скоростите и смениш маслото нещата отиват на по зле - има доста такива случаи, даже ако отидеш и в Дару кар ще ти кажат същото. Разбира се има и понякога подобрение, но всичко си зависи от състоянието на кутията.
- shkata
- кандидат ентусиаст
-
Dinio написа:Незнам какво да права, да си купа друга скоростна кутия или да ремонтирам моята. или първо да ида до София на диагностика и още повече да ме объркат, някои да даде някакъв съвет? Благодаря предварително
Нищо ти няма на кутията, просто трябва да се рециклира торка и някой да ти го свали и сложи.(все пак добре е някой който разбира да види колата и да потвърди че е торка). Ще се опитат да те извъртят с това че ще трябва и ново масло и че старото неможело да се източи и ползва пак а реално ще ти го преточат

.
shkata написа:Dinio написа:Незнам какво да права, да си купа друга скоростна кутия или да ремонтирам моята. или първо да ида до София на диагностика и още повече да ме объркат, някои да даде някакъв съвет? Благодаря предварително
Нищо ти няма на кутията, просто трябва да се рециклира торка и някой да ти го свали и сложи.(все пак добре е някой който разбира да види колата и да потвърди че е торка). Ще се опитат да те извъртят с това че ще трябва и ново масло и че старото неможело да се източи и ползва пак а реално ще ти го преточат.
.
На диагностика дали покаже нещо , аз ако знам някои които разбира и може да я оправе лесно е.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Dinio написа:shkata написа:Dinio написа:Незнам какво да права, да си купа друга скоростна кутия или да ремонтирам моята. или първо да ида до София на диагностика и още повече да ме объркат, някои да даде някакъв съвет? Благодаря предварително
Нищо ти няма на кутията, просто трябва да се рециклира торка и някой да ти го свали и сложи.(все пак добре е някой който разбира да види колата и да потвърди че е торка). Ще се опитат да те извъртят с това че ще трябва и ново масло и че старото неможело да се източи и ползва пак а реално ще ти го преточат.
.
На диагностика дали покаже нещо , аз ако знам някои които разбира и може да я оправе лесно е.
Хора четете темата, на тия въпроси е отговаряно през две страници - торка НЕ СЕ хваща на диагностика докато съвсем спре да включва.
Taruno написа:Dinio написа:shkata написа:Dinio написа:Незнам какво да права, да си купа друга скоростна кутия или да ремонтирам моята. или първо да ида до София на диагностика и още повече да ме объркат, някои да даде някакъв съвет? Благодаря предварително
.
Хора четете темата, на тия въпроси е отговаряно през две страници - торка НЕ СЕ хваща на диагностика докато съвсем спре да включва.
Чета темата , казах кви симптоми прави колата и ся остава въпроса дали да зимам кутия или да рецеклирам торка или торк 2-ра рака.
- shkata
- кандидат ентусиаст
-
Dinio, кажи от кой град си и съм сигурен че колегите ще те насочат към някой читав сервиз за целта. Това което си описал за мен лично са симптоми за торк (без ритането като спираш от 2-ра на 1-ва , почти всички е60 които съм карал го правят).
shkata написа:Dinio, кажи от кой град си и съм сигурен че колегите ще те насочат към някой читав сервиз за целта. Това което си описал за мен лично са симптоми за торк (без ритането като спираш от 2-ра на 1-ва , почти всички е60 които съм карал го правят).
От град Петрич сам. самия торк лесно ли се демонтира и монтира някои имали представа? мисля да го праштам на рекру или там каксе казваше фирмата посочена в тази тема.