пак искат да направят зимните гуми задължителни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

одобрявате ли зимните гуми да са задължителни

да
64
48%
не
66
49%
не ме интересува
4
3%

Общо гласове : 134
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: пак искат да направят зимните гуми задължителни

Мнение от steeN » 29 Фев 2016, 3:36

bum_bum написа:Сега много ли ви е кеф като една камара народ плащат сума излишни пари за нещо, което не използват?

Не им е кеф от това, ама им е кеф, че на някой друг му е гадно.
Нали има един виц за българския казан в ада, дето никой не го пази.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 29 Фев 2016, 11:38

McClane написа:...
Но доколкото знам този закон важи само при зимни условия...сняг, лед, дъжд при ниски температури и реално ако някой слънчев мартенски ден те спрат за проверка и не си със зимни гуми, не подлежиш на санкция ;)

Целта на закона в БГ не е безопасност, а правене на кинти и няма нищо общо с безопасността.

МИТАКА1654 написа:Аз също съм със зимните,утре сутринта като тръгна да карам децата,много внимавам при 1 градус някой "преценил" със летни гуми да не ме вземе на абордаж,щото видиш ли щял да си изтърка и опече галошките,които и без това се сменят на всяка втора зима!А тия глупости със по-лошото спиране на зимната гума при летни условия няма да коментирам,защото е абсурдно!

Да бе верно, не го коментирай, направо си сложи табелка "Продавам гуми". Те всички дето правят тестове са само абсурдистанци и ако няма някой българин да ги образова, не знам какво ще правят. И да верно, трябва да си сменям гумите на 2 години, нищо, че правя по 3к на зима с тях? Не може ли просто да ходя до гумаджията и да му давам 600 лв и да не чакам на опашка?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 29 Фев 2016, 11:58

Много хора (от форума) си правят лоши изводи че като са със зимни гуми ще спрат, ще реагират, ще успеят да хванат колата без проблем, а истината "Санчо" е съвсем другаде. :lol: .

Мили съграждани, държавата никога не я интересува за живота, застрахователите гледат да си намалят разходите за ламарини и прочие, а не да спаси някоя живот!
Сумите за ламарини са в пъти повече от колкото изплатените за човешки загуби.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

Потребител
Аватар

Мнение от Baca®di » 29 Фев 2016, 12:27

ogata написа:Само в този форум се мрънка за тия гуми и има причина.
Просто защото 90% от потребителите карат със зимни 15/16ки, а летните им джанти са 17/18 и някак си зимата я няма гъзарията :mhihi:

Зимните гуми ги взех чисто нови, модел в челните класации на зимни гуми, защото искам като стане време за спускания да се кача до някой от курортите ни безпроблемно, без да се въртя неконтролируемо и да създавам предпоставки за ПТП. Слагам ги когато температурите паднат под 10 градуса (около средата на Декември) и ги махам когато трайно подмине тази граница (началото/средата на Март), защото искам да ги запазя в същото идеално състояние и за следващата зима!
Та къде викаш е гъзарията и къде разума?
Ако исках да гъзарея, щях да си оставя старите зимни гуми с 6 мм. грайфер, да съм си законово изряден отвсякъде, но с риск да ти направя едно странично влизане в завой или направо да те торпилирам, щото стават само за показ пред някой орган!
МИТАКА1654 написа:А тия глупости със по-лошото спиране на зимната гума при летни условия няма да коментирам,защото е абсурдно!

Значи ще си по-спокоен ако лятото (40 градуса на въздуха, а на асфалта не знам) някой зад теб, с полуразтопен каучук на зимните си гуми му се наложи да спре?
Първо каучука на гумите му ще се разпъне като дъвка, ще измине някой метър повече и едва след това ще спре. Но ако е наистина аварийна ситуацията, ще спре в теб и това никак не е абсурдно!
Tenata написа:Много хора (от форума) си правят лоши изводи че като са със зимни гуми ще спрат, ще реагират, ще успеят да хванат колата без проблем, а истината "Санчо" е съвсем другаде. :lol: .

Мили съграждани, държавата никога не я интересува за живота, застрахователите гледат да си намалят разходите за ламарини и прочие, а не да спаси някоя живот!
Сумите за ламарини са в пъти повече от колкото изплатените за човешки загуби.

Абсолютно :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Фев 2016, 12:38

МИТАКА1654 написа:А тия глупости със по-лошото спиране на зимната гума при летни условия няма да коментирам,защото е абсурдно!

Мега, гига, хипер, ултра фейспалм. :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 29 Фев 2016, 13:19

Като човек прочел всичките страници и мнения по темата без да се обажда, и като човек прегледал прогнозата за времето в синоптика:
1 март - 8/17гр
2 март - 5/15гр
3 март - 3/16гр
4 март - 5/11гр
5 март - 3/16гр
6 март - 4/18гр
7 март - 7/19гр
8 март - 7/18гр
9 март - 7/17гр
...най-отговорно ви заявявам, че на трети март вадя летните гуми, помпя ги, полирам си бордовете и отивам на разходка пък да става квото ще! ;)
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 29 Фев 2016, 14:00

Толкова беше зимата - един януари месец. И все по-такива ще стават.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 29 Фев 2016, 14:39

Stahlblau написа:Като човек прочел всичките страници и мнения по темата без да се обажда, и като човек прегледал прогнозата за времето в синоптика:
1 март - 8/17гр
2 март - 5/15гр
3 март - 3/16гр
4 март - 5/11гр
5 март - 3/16гр
6 март - 4/18гр
7 март - 7/19гр
8 март - 7/18гр
9 март - 7/17гр
...най-отговорно ви заявявам, че на трети март вадя летните гуми, помпя ги, полирам си бордовете и отивам на разходка пък да става квото ще! ;)

Слагай - слагай. На 15-16-17 март ще правиш ламарини с тези летни гуми.
Средата на март се очаква навлизане на арктичен циклон и падат рязко температурите на минус 4 минус 6 градуса със снеговалеж.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 29 Фев 2016, 14:45

Аз вече съм с летния сет. Само аз ли си мисля, че те мжое да ти пишат един акт за летни гуми. Ти пък си вадиш една извадка колко градуса е бил този ден, при каква темепратура препоръчват производителите да се кара със зимни гуми и акта пада. Държавата ли ни ги купуватия гуми, че да ни казва кога и как да ги караме? Ако раздават някъде да свирнат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stahlblau » 29 Фев 2016, 14:48

:lol: Цъ... на 15,16,17-ти ще ходя пеш малко ;) Полезно е за сърцето и за оросяването на крайниците ;) Д-р Радева ми го препоръча... ;) а и гледам че е през седмицата - аз карам само петък, събота и неделя. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Фев 2016, 17:10

bum_bum написа:Има ли изобщо тук някой с илюзията, че държавата прави каквото и да е било защото милее за нашата безопасност по пътищата?

Естествено, че няма. Ако им пукаше за безопасност, пътищата нямаше да са в такова безобразно състояние, а по междуградските щеше да има поне адекватна маркировка и мантинели. 'Ма т'ва е друга тема.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stahlblau » 29 Фев 2016, 17:26

Leon написа:
bum_bum написа:Има ли изобщо тук някой с илюзията, че държавата прави каквото и да е било защото милее за нашата безопасност по пътищата?

Естествено, че няма. Ако им пукаше за безопасност, пътищата нямаше да са в такова безобразно състояние, а по междуградските щеше да има поне адекватна маркировка и мантинели. 'Ма т'ва е друга тема.

:OT: всяка година с баща ми ни се налага да пътуваме по една или друга причина от Плевен до Варна през зимата "в големия сняг". Пътуваме най-често с БМВ-то и през целия път точно тва коментираме при всяко тръгване на задницата, че да си пътуваш в България през зимата си естествен подбор. Никой не го е еня, че ти си излязъл и ти се налага да отидеш до другия край на държавата. Няма да забравя 2014-та година на магистралата около Шумен тръгвам да спирам да вляза в ОМВ-то... Включи се ABS само и колата си продължи на шейна. Тогава баща ми само каза: "Еми... ебааго ша пикам у Варна направо - кат не можем да спрем..." :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 29 Фев 2016, 18:50

Аз от две седмици ходя на работа със скутера. Дръжте зимните, че гаранция ще разваля времето.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 01 Мар 2016, 2:40

Те и дневните светлини бяха задължителни в същия период, а после станаха задължителни целогодишно. Май и със зимните гуми отиват нещата на там :mhihi:

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 01 Мар 2016, 9:20

Club BMW написа:Те и дневните светлини бяха задължителни в същия период, а после станаха задължителни целогодишно. Май и със зимните гуми отиват нещата на там :mhihi:

И мотива ще е същия като по-горе на колегите - "Ами аз ако реша да се кача на 1 юни на Вихрен с децата и случайно на 2600 метра завали сняг трябва ли да търпя всички простаци дето не сте със зимни гуми?". Затова задължително със зимни и пак ще има хора дето ще пляскат. :clap:
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата