пак искат да направят зимните гуми задължителни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

одобрявате ли зимните гуми да са задължителни

да
64
48%
не
66
49%
не ме интересува
4
3%

Общо гласове : 134
Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Re: пак искат да направят зимните гуми задължителни

Мнение от nqmam_bmw » 28 Фев 2016, 8:06

efren написа:.

:yes:

Ние винаги трябва да сме "по-католици от Папата", няма как. :mhihi:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Фев 2016, 10:24

Сондьора написа:Boost, добре че беше бум бум, че да каже за спирането на зимна в лятно време. Ама къде сравняваш 5м с 30м спирачен път, дъждовно лятно време разликата е 1.5м. Та извиниявай да сравняваш зимна в лятно време, с лятна в зимно.

И за да си знаете и да не влизаме в излишни спорове кое е добре лятото :mhihi: :
Изображение

п.п. Аз съм гласувал с не, понеже за мен е лобизъм и касичка за ушавите.

Иначе пак по темата, `чудя се как лие по-добре :mhihi: :
Изображение
Изображение

Остави сухите данни, като изпечеш зимната гума едно лято при температура +60 на асфалта, нали се сещаш кво ще става от нея след това?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 28 Фев 2016, 11:22

Сондьора написа:
Иначе пак по темата, `чудя се как лие по-добре :mhihi: :

Ей така :mhihi: :

Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 28 Фев 2016, 11:25

Колко хора тук си карат още със зимните гуми ?
Аз също не съм ги свалил още и мисля чак към края на Март месец да го правя. Не виждам някакви драми със спиране или лошо поведение на колата. Купувах ги 2012 година и всяка година така процедирам слагане Ноември , махане Март , още не са си изгубили нито качествата , нито грайфера :dunno:
Според мен започваме пак да разбираме от всичко и да търсим под вола теле , па диаграми па спирачен път ала бала. Тоя закон по скоро иска да накара масово хората да разберат , че зимата се кара със зимни гуми , надали някой полицай като те спре някой слънчев ден с темепература +20 градуса ще се заяде що не караш със зимните гуми :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Фев 2016, 12:21

Дали пък няма да те спре?

Тоя закон няма никаква друга цел, освен да храни вносителите на гуми и полицаите. Както и увеличаването на глобите. Тук не се търси събираемост, а вратичка за самоизхранване на репресивната сила на държавата. Щото от бюджета пара за увеличения няма.

Ако се имаше за цел за повишаване на събираемоста щяха да се вземат мерки дори сегашните глоби да не отиват в частичен размер в джобовете на полицаите, а в пълен размер в бюджета. Ако се има за цел безопасността щеше на първо място да се обърне внимание на назините по които се минава техническия преглед.

И както винаги се разчита на мазохистичните наклонности на голяма част от населението. "Аз понеже съм част от тъп народ заслужавам да ме мачкат за да се науча."
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 28 Фев 2016, 13:44

Аз съм още със зимните, тя колата не се кара и без това.. тая зима да имам 700-800км макс.

Виж в петъчните дъждове бях по малките улички на центъра, карам си с 20, че дупки и т.н. и виждам как един таксиджия няма да ме види на кръстовището и спрях преди него, нищо, че бях с предимство. Тоя като ме видя и реши, че трябва да спре. Влачи се до средата... Не го знам с кви гуми беше, ама не бяха хубави.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Фев 2016, 13:50

Като каза таксиджиите ,едни от най-износените и неадекватни за сезона гуми съм виждал на таксита и на ...лимузини/големи СУВ-ове..Последно на Туарег се загледах в предните гуми,на които ламелите сякаш бяха надраскани с черен химикал..Вярно е,че вече 12на годишните са по 12на хиляди лъва,но поддръжката им си остава сериозна

bum bum e прав за техническия,аз лично немски такъв не бих могъл да мина..Но мисля скоро да я стегна максимално в техническо отношение,визуално ще си я оставя меко казано неугледна :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Фев 2016, 14:35

Бърз пример с какво се карат джипове от висок клас- X5, Q7 и ML. :mhihi:

Изображение Изображение Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 28 Фев 2016, 18:49

Аз също съм със зимните,утре сутринта като тръгна да карам децата,много внимавам при 1 градус някой "преценил" със летни гуми да не ме вземе на абордаж,щото видиш ли щял да си изтърка и опече галошките,които и без това се сменят на всяка втора зима!А тия глупости със по-лошото спиране на зимната гума при летни условия няма да коментирам,защото е абсурдно!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Фев 2016, 19:13

100 пъти написахме, че става въпрос за правото, свободата или както искаш го кажи като е 20 градуса и нагоре навън да си изкараш лятната кола за едно кръгче (тъй и тъй и плащаш ГО за цялата година) без да и купуваш гуми и вие пак си знаете ваща "ама то като е 1 градус, като е 5 градуса..".

Еми като 1-2, или 5 градуса много ясно, че никой не иска да се кара с летни гуми. Защо изобщо говорим за това?

По същия начин- широка обществена подкрепа на идеята ГО да е целогодишно, независимо дали караш колата, мотора, ремаркето, кемпера, караваната или каквото и да е било там със сезонна употреба.

Сега много ли ви е кеф като една камара народ плащат сума излишни пари за нещо, което не използват?

Щото видиш ли някой можело да прецени и да вземе да си кара колата без валидна ГО. А сега като е годишна какво му пречи на същия този "някой" пак да я изкара преди да я е подновил?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 28 Фев 2016, 20:36

В Австрия от близо 10г зимните гуми са задължителни през периода 01.11-15.04, като мин допустимия профил е 4-5мм :!:
Но доколкото знам този закон важи само при зимни условия...сняг, лед, дъжд при ниски температури и реално ако някой слънчев мартенски ден те спрат за проверка и не си със зимни гуми, не подлежиш на санкция ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 28 Фев 2016, 21:34

bum_bum написа:100 пъти написахме, че става въпрос за правото, свободата или както искаш го кажи като е 20 градуса и нагоре навън да си изкараш лятната кола за едно кръгче (тъй и тъй и плащаш ГО за цялата година) без да и купуваш гуми и вие пак си знаете ваща "ама то като е 1 градус, като е 5 градуса..".

Не,става въпрос за тва,че се въвежда някакво правило,за тебе,за мене и за всичкото останало народ......и става въпрос за принципно отношение към правилата:
Вариант 1 : Абе не ме кефи,бал съм ги,правя к'вот си реша.
Вариант 2: Абе не ме кефи,ама правилата са си правила,значи ги спазвам.
Айде сети се дали във вариант 2 на тебе,на мене и на всички останали,дали няма да им е по-комфортно да живеят в БГ? За_би гумите,принципно говоря....
Щото тука да приемем( в автомобилен форум сме),че почти всички? пишещи са достатъчно информирани относно летни/зимни гуми и правилата за употребата им,ама колко други има,за които гумите са нещо,което служи да не е колата на голи джанти?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Фев 2016, 22:17

Аз кола особено със задно без зимни гуми през зимата в България не бих карал...
Последна промяна alx на 28 Фев 2016, 22:18, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 28 Фев 2016, 22:18

bum_bum написа:100 пъти написахме, че става въпрос за правото, свободата или както искаш го кажи като е 20 градуса и нагоре навън да си изкараш лятната кола за едно кръгче (тъй и тъй и плащаш ГО за цялата година) без да и купуваш гуми и вие пак си знаете ваща "ама то като е 1 градус, като е 5 градуса..".

Еми като 1-2, или 5 градуса много ясно, че никой не иска да се кара с летни гуми. Защо изобщо говорим за това?

По същия начин- широка обществена подкрепа на идеята ГО да е целогодишно, независимо дали караш колата, мотора, ремаркето, кемпера, караваната или каквото и да е било там със сезонна употреба.

Сега много ли ви е кеф като една камара народ плащат сума излишни пари за нещо, което не използват?

Щото видиш ли някой можело да прецени и да вземе да си кара колата без валидна ГО. А сега като е годишна какво му пречи на същия този "някой" пак да я изкара преди да я е подновил?

Да,колега разбрахме какво имаш в предвид,а нещото което аз имам в предвид е,че ако не е задължително орките по селата ще карат и по джанти само,не ги бърка.И един такъв като се забие в теб,върви го гони за обезщетения,при положение,че няма я гражданска,я книжка,често всичко това.Примери колкото искаш!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Фев 2016, 22:59

Те орките така или иначе ще си карат както си решат, защото законите са за теб, мен и онези на които има какво да ни вземат и как да ни принудят. Оня като го спрат и 100 акта да му напишат не го бърка и никога няма да ги плати. И мислиш ли, че въпросния индивид като няма гражданска и книжка ще се съобрази със закона, че трябва да бъде със зимни гуми?

Може да си отвориш тубата и да намериш 100 клипчета с рефрена "ми как да платя, като нямам пари". Край, всичко приключва. Той си ползва ток без пари, щото няма. Вода без пари, щото няма. Строи без разрешителни и всички законови процедури на земя, която не е негова защото няма пари, а трябвало някъде да живее. Краде, защото няма пари и се чувства оправдан по тази причина. Ползва всякакви социални придобивки като помощи и медицинска помощ пак щото нямал пари. И ако му се откаже отива целия катун там да прави панаири. Не! Тоя закон не е за тях, а за нас.

Има ли изобщо тук някой с илюзията, че държавата прави каквото и да е било защото милее за нашата безопасност по пътищата?

Нямам нищо против грамотен закон в който да е записано, че от дата тази до дата онази, ако вали сняг си задължен да караш със зимни гуми. Ако си решил, че ще си караш с летните и те застигне някъде снега си носиш последствията. Спират те и ти скъсват задника и това е. Както и за ГО. Ако имаш караш, ако нямаш не караш. А сегашния звучи така- от тази дата до онази дата ако ще да е 40 градуса трябва да си със зимни гуми. Това е малоумно.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата