пак искат да направят зимните гуми задължителни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

одобрявате ли зимните гуми да са задължителни

да
64
48%
не
66
49%
не ме интересува
4
3%

Общо гласове : 134
младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Re: пак искат да направят зимните гуми задължителни

Мнение от hell's angel » 26 Фев 2016, 12:04

Кво се разправяте за тия гуми 11 страници :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Кратунестите искаха да усвоят едни пари ама макарона излезна крив и изкопаха поредната яма в бюджета. И се чудят как да я запълнят като тупат чувала- то не беха данъци, винетки, такси. Сега почват представленията - заеми, спирам, мета, охрана, куршуми, кръвно. Поредната серия на стария филм. А аудиторията ръкопляска и е доволна :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 26 Фев 2016, 12:09

hell's angel написа:Кво се разправяте за тия гуми 11 страници :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Кратунестите искаха да усвоят едни пари ама макарона излезна крив и изкопаха поредната яма в бюджета. И се чудят как да я запълнят като тупат чувала- то не беха данъци, винетки, такси. Сега почват представленията - заеми, спирам, мета, охрана, куршуми, кръвно. Поредната серия на стария филм. А аудиторията ръкопляска и е доволна :mhihi:

Не оспорвам мнението ти,но не схващам с какво ще се напълни бюджета като аз и ти си купиме гуми 2-ра употреба?
Масовото мнение е,че гумите и книжката не карат колата и над 50% от хората смятат,че се набутват и пълнят гушите на търговците с покупката на нови гуми.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 26 Фев 2016, 12:17

Кви гуми бе човек, аз стари гуми не съм си купувал никога. Карате са за глупости. А през т'ва време тая бездънна яма, колкото и да ти е кеф да наливаш в нея няма да се напълни.
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 26 Фев 2016, 12:27

bum_bum написа:
Ivo_Borisov написа:Прочети ми мнението пак че не се гордея с това че съм карал с летни гуми в прохода, а че съм минал от там с летните и то веднъж! Карах болен човек сутринта към болницата в Пловдив и нямах време да слагам зимни гуми, макар че това не интересува никой от форума!!! И точно заради такива случаи на непредвидено пътуване, трябва да са задължителни!!!
Препоръчвам да се кара само със зимни. А ако искаш да не пиша, може да ме баннеш, така ще се чува само твоето най компетентно мнение!

Един, половин, четвърт.. като не успееш да спреш насрещната кола кола със семейство в нея не я интересува, че ти е за първи път и че си нямал време. Имаш време да се снимаш, нямаш време да сложиш гумите. Пускаш снимки във форума, но не не си се хвалил.. :dunno: Ти си знаеш.

Преценил съм че мога да карам с летни зимата, какъв е проблема? Нали не е задължително да съм със зимни?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Последна промяна Ivo_Borisov на 26 Фев 2016, 12:36, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 26 Фев 2016, 12:33

hell's angel написа:Кво се разправяте за тия гуми 11 страници :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:bowdown: :bowdown:
Най-смисленото мнение в темата!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 26 Фев 2016, 12:34

Поне до сега, съм виждал следното:
Преминаване на МПС-та през ХХХХ проход само с вериги!
Никой не пита зимни, летни или всесезонни гуми имате, та не знам какъв е дерта на някои хора, че други не слагали зимни.
За напред ще видим как ще е.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 26 Фев 2016, 12:51

Дерта е следния:Пътувам в пакет с един познат,който беше преценил,че като е сухо,вече няма нужда от зимни гуми.Тъмно е,аз съм с Поло със зимни гуми,той с е36 с "осемнайските бате",влизаме в лек десен,на върха на завоя следва мост.А познайте кво следва,само гледах как ксеноня свети ту в тази ту в онази мантинела и йес-пауъра коНбе и отпред и отзад.Кой да му каже на пича,че на мост се заледява преди другата настилка.Ама не,той бил "преценил".Ами ако в другата лента имаше кола,ами ако имаше камион???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Фев 2016, 12:57

Със зимни гуми е невъзможно да поднесеш в завои на лед? Един бездарник се е намазал, следователно всички трябва да са наказани заради него... желязна логика.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 26 Фев 2016, 13:05

hell's angel написа:Кви гуми бе човек, аз стари гуми не съм си купувал никога. Карате са за глупости. А през т'ва време тая бездънна яма, колкото и да ти е кеф да наливаш в нея няма да се напълни.

Каква бездънна яма кви 5 лева?!?Много грешно разсъждавате.
Аз инвестирам в собствената ми безопасност,а и в тази на околните :idea:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: samolet
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от stefan8898 » 26 Фев 2016, 13:07

Нали ще има глоба 100 лева за каране с летни гуми зимата, затова го правят, не че ги бърка кой ще се претрепе някъде. За един ден като хванат 100 човека по 100 лева и ще има да дават добавки за пенсионерите по коледа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 26 Фев 2016, 13:40

(bubsa) написа:Аз инвестирам в собствената ми безопасност,а и в тази на околните :idea:

Дрън - дрън. Инвестираш в нечии джобове. Като ти вдигнаха гражданската по-спокоен ли се чувстваш ? Като задължително караш на фарове - освен , че палячовците карат на дълги и без светлини отзад в мъглата, какво друго се промени ? С тоя лобистки закон за гумите и новите глоби е същата работа ...
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Фев 2016, 13:43

Ivo_Borisov написа:Преценил съм че мога да карам с летни зимата, какъв е проблема? Нали не е задължително да съм със зимни?

Нямам нищо против. Преценил си, караш си. Проблема и отговорноста са си твои, поне докато не се ушиеш в една кола с невинни.

Но е прекалено безочливо да подскачаш в тая тема и да държиш задължително да се кара със зимни гуми през някои месеци.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 26 Фев 2016, 13:53

С кое нарушавам закона ако не карам със зимни гуми, нали летните ми имат 3 мм грайфер? Като се вшия в някой какво ще стане, сбъркал съм в преценката, снега ще е виновен. Ти наистина ли не можеш да разбереш защо подскачам в тая тема или само се правиш? Знаеш ли колко такива има които си карат така с летните и че начина да не карат е само един, да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да карат със зимни гуми 4 месеца в годината???
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 26 Фев 2016, 15:13

МИТАКА1654 написа:Дерта е следния:Пътувам в пакет с един познат,който беше преценил,че като е сухо,вече няма нужда от зимни гуми.Тъмно е,аз съм с Поло със зимни гуми,той с е36 с "осемнайските бате",влизаме в лек десен,на върха на завоя следва мост.А познайте кво следва,само гледах как ксеноня свети ту в тази ту в онази мантинела и йес-пауъра коНбе и отпред и отзад.Кой да му каже на пича,че на мост се заледява преди другата настилка.Ама не,той бил "преценил".Ами ако в другата лента имаше кола,ами ако имаше камион???

Проблема на твоя пич е бил далеко от летните гуми. Дали е влязъл с по голяма скорост в завоя или по резко няма значение защото така и не разбрахте че на лед не помага ни зимна ни лятна гума. Предполагам че с тази табуретка полото караш по внимателно и по бавно та затова и ти не си се учесъл там. Гумите са ти най малкия проблем когато си вярваш и няма никой в главата.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 26 Фев 2016, 21:22

Гласувах ЗА зимните гуми, при сняг, киша и лед си трябват, друг е въпроса, че се кара с галоши масово, "летни гуми за мъгла " Ако следят за гумите квито ще да са пак добре
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата