пак искат да направят зимните гуми задължителни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

одобрявате ли зимните гуми да са задължителни

да
64
48%
не
66
49%
не ме интересува
4
3%

Общо гласове : 134

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: пак искат да направят зимните гуми задължителни

Мнение от Bogat-Beden » 24 Фев 2016, 19:27

steeN написа:
Bogat-Beden написа:Е кое му е малоумното,аз да беше забранено със зимни гуми в момента -не бих карал с други :dunno:

Отчиташ ли, че зависи къде живееш? Това е работа на застрахователя. Ако си се намазал и е под 9 градуса и си без зимни гуми не ти изплащат застраховката... Ама да караш някой във Варна или Бургас да кара при 15-20 градуса със зимни гуми???
Вървал съм по този път,плащат и с летни гуми..И точно щото съм го ял тоя-слава богу само с ламарини се размина,слагам купувани от мен нови зимни до 4 сезона или ходя пеш.
Тия от Варна и Бургас със Великата Китайска Стена ли са оградени :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 24 Фев 2016, 19:29

Пак детски изказвания без капка мисъл :ranting:
Доста хора явно не разбират идеята на зимните гуми.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 24 Фев 2016, 19:29

Maxmadness написа:
МИТАКА1654 написа:Дано да са го приели,пусна ми от малоумници,които се тътрят с летните гуми зимата!

:yes:

абсолютно. Колкото и топло да е декември и януари, сутрин винаги е около нулата, а зимна гума се носи до тогава когато средната температура мине 10 градуса.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

Мнение от mambata_943 » 24 Фев 2016, 19:31

Аз съм ЗА. Скоро ще ги сменям, но все още съм със зимните..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 24 Фев 2016, 19:39

d_r_a_g_o не си прав. Защото ако приемат закона сульо и пульо ще карат целогодишно с зимни гуми 18-та ръка опечени и ще ти влизат през багажника и през зимата и през лятото. Защото ще е по важно да си вземе гуми с който няма да го глобят, вместо да си вземе хубави за през зимата и да ги сваля когато се стопли времето както е в момента за да ги запази. Защото сега ще ги опечеш тия гуми и догодина спирачния път ще ти е 2 метра повече по догодина 4 и накрая като се заоблят лемелите и ще почнеш и ти да влизаш през багажниците на хората когато стане някоя ситуация с по рязко спиране. Не можахте да разберете че всичко в тая държава се прави за да се събират някви пари, а не толкова да се мисли за народа.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 24 Фев 2016, 19:44

Само в този форум се мрънка за тия гуми и има причина.
Просто защото 90% от потребителите карат със зимни 15/16ки, а летните им джанти са 17/18 и някак си зимата я няма гъзарията :mhihi:
Освен това парите за 2ра ръка зимни гуми могат да бъдат много по-добре оползотворени за музика, тунинг, строук или турбо проектче :ok:
И не на последно място преди да говорите глупости къде кой живял, опитайте се да погледнете нещата от малко по-висока камбанария.
Това, че вие използвате колата си за да ходите и да се връщате от работа + някое кафе и виждате сняг за 3 дена в годината, съвсем не означава, че няма хора, които не бродят из Българията и не само.
На някои им се случва сутрин да седят по къс ръкав на отворени прозорци, а вечерта да ги пере снега нейде си високо в Балкана, че даже да им се случва да помагат на такива оптимисти с летни гуми там.

Напълно "ЗА" закона за зимните гуми. :yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dynalias » 24 Фев 2016, 20:11

Само на едно се кефя, макар и след малко да бъда освиркан. Във всеки закон си има вратичка и ще ме хванат за чатала ако приемат закона за гумите. Много пресилвате нещата. Както закона за целогодишното каране на фарове се лекува с лед ангелски очи или лед лента така и производителите ще удовлетворят клиентите си с летни гуми с означение m+s и уж са всесезонни или зимни и пак ще си решавам аз кога да си качвам летните и кога зимните гуми на колата. (Все пак за 20 мин се сменят джантите). Нямам намерение да карам през топлите месеци зимните си гуми и на следващата зима да не стават дори и за каруца. Когато започнат навсякъде да плащат германска заплата и да не ми пука че всяка зима ще си изхвърлям зимните гуми, тогава няма да си правя сметката кога да слагам летните и ще спазвам германските закони и в БълХария.
history:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Фев 2016, 20:46

© написа:Гони се принципа ..

Според мен се гони друг един принцип- аз, Пешо, Гошо и т.н. сме вносители на гуми. Иванчо и Петканчо са дупедатчета. Що да не им платим да приемат един доста удобен закон с който идната година ще изкараме няколко милиона в повече?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 24 Фев 2016, 20:49

Бях сигурен още преди да се пусне темата, че повечето ще са твърдо НЕ :lol:
Не за друго, но трябва да помрънкаме. Всички се оплакват че стават задръствания заради тия с летни гуми зимно време, катастрофи и ала бала, даже миналата година имаше спор кой кога ги сменя, някой изтъкваха точно това че сутрин е студено. Ама нали трябва да се мрънка и " ...те ще ми кажат на мене какво да правим!" :mhihi: . Както и със светлините през деня и всичко останало.
Твърдо ЗА! Или някой смята че няма да намалеят инцидентите ли?
viewtopic.php?f=4&t=388824
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dynalias » 24 Фев 2016, 21:02

bum_bum написа:

Според мен се гони друг един принцип- аз, Пешо, Гошо и т.н. сме вносители на гуми. Иванчо и Петканчо са дупедатчета. Що да не им платим да приемат един доста удобен закон с който идната година ще изкараме няколко милиона в повече?

Най-накрая един не заслепен от поредната събираемост на пари. Като гледам доста лесно и успешно манипулират и управляват народа че всичко се прави за тяхно добро...
history:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 24 Фев 2016, 21:04

2/3 от шофьорите не знаят какво е ДОТ. Продават се масово гуми 2005-2008, че и такива от миналия век.
Гледам и във форума има доста обяви с дот от преди 7-8-10 години, ма тука сме за зимните гуми.
Всеки сам да си решава, ами ко ми кажат, че преди лягане било полезно да сера, па не ми се.
На олигофрена, и джип да му дадеш с мишлен-алпин с дот 50-16, пак ще си остане олигофрен.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 24 Фев 2016, 21:16

Добре де, утре пак ще пекне слънцето, по обяд ще стане 25 градуса и ще си изкарам мотора... Имам си ГО, преглед и всичко. Ама като нямам зимни гуми ... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 24 Фев 2016, 21:31

Borymeckata написа:Добре де, утре пак ще пекне слънцето, по обяд ще стане 25 градуса и ще си изкарам мотора... Имам си ГО, преглед и всичко. Ама като нямам зимни гуми ... :dunno: :dunno:

А асфалта колко градуса ще е според теб?Сериозен човек не би изкарал мотор толкова рано.
Много интересни хора сте.Каквото и да се прави,все си мислите,че някой иска да ви преебе :dunno:
Последна промяна (bubsa) на 24 Фев 2016, 21:36, променена общо 1 път
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Фев 2016, 21:35

Инцидентите ще намалеят единствено и когато застрахователите свържат премията с инцидентите. Всичко друго е малоумно централно планиране и наказване на всички заради група олигофрени. Аз съм за това и съм го заявявал многократно. Толкова по темата с инцидентите.

bum_bum написа:

Имаме бинго. Ама малко хора се сещат... понеже винаги това, което прави държавата е за тяхно добро :mhihi:
Последна промяна steeN на 24 Фев 2016, 21:36, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 24 Фев 2016, 21:36

dynalias написа:
bum_bum написа:

Най-накрая един не заслепен от поредната събираемост на пари. Като гледам доста лесно и успешно манипулират и управляват народа че всичко се прави за тяхно добро...

А ако няма такъв закон, значи няма да си купуваме зимни гуми и да им пълним гушите, така ли? Това е смешно просто! :no:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата