Откраднаха ми колата Е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- ///Mitaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320d; E46 330cd EX
Re: Откраднаха ми колата Е90
dogo_stz написа:Не лош вариант е. Повечето бавни джамбази си носят "тирбушон", с който за няколко секунди влизат в колата. Ако няма защити - за 30 секунди си палят.
Това, което аз мога да препоръчам:
1. Купуваш си от някъде ключалка ( или ако се съгласят, само "placeholder"-a/кутииката ) от друга кола - морга/ebay
2. Kyпуваш капаче от лява врата на автомобил с дясна дирекция, за да скриеш дупката
3. Носиш кутииката на ключалката на стругар и ти прави тапа. При желание, може да си платиш за допълнителна обработка ( могат да го направят така, че да е невъзможно разпробиването ).
4. Все пак криеш буксата.
5. Опция - допълнителен имобилайзер.
При това положение, за да ти вдигнат колата ще им трябва паяк.
e90 си идва с double locked-in механизъм - т.е дори да разбият стъклото, няма как да отворят с бутон-а или от дръжката. Трябва да влезнат през прозераца, което за мързеливите копеленца е проблем в повечето случай.
Добре, въпроса ми беше , метода който си описал с тапата в комбинация с противоударно фолио на всички прозорци няма ли да ги спре ? Все пак ако проникнат вътре, запалването става лесно, а и дори да не успеят поради една или друга причина има такива копеленца които, за отмъщение на мерките които си взел против запалване ти правят мръсно. Виждал съм изкъртени табла изпочупени лайсни и кво ли още не. А и метода с фолиото според мен е превенция и срещу кокошкарите, тия дето бръмчат на волани, навигации и тн. Как мислите вие дали е надеждно ?
Рене Декарт: Има ли разум?
Имануел Кант: Има ли бог?
Артур Шопенхауер: Има ли реалност?
Валери Божинов: malko kote, seks ima li?
Имануел Кант: Има ли бог?
Артур Шопенхауер: Има ли реалност?
Валери Божинов: malko kote, seks ima li?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Истината е гараж и застраховка.
Всичко друго е загуба на време, нарочи ли те някой си изгорял.
Всичко друго е загуба на време, нарочи ли те някой си изгорял.

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Аз си махнах ключалката от шоф. врата. Купих си такава капачка от Е90 лява, задна врата (еднакви са и не е нужно да търсиш англичанка). Слагаш имобилайзер и считай, че на 80% колата ти е опазена. С гаража си почти на 100% опазен, тъй като никой няма да се занимава да разбива врати (особено 2 врати, ако е подземен) и да рискува за Е90, това го правят за коли над 100 бона.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
http://www.dnes.bg/crime/2016/02/21/kat ... hka.293727 6-и неуспешен опит да задигнат автомобила му...
"Чемодан, вокзал, Москва"
- dogo_stz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 2007 M47
- Мечтае да кара: BMW F3x
хаха, да, точно щях да я пускам тук
.. евала на човека
И все пак:
"Тогава крадецът бил осъден да плати глоба от 1 500 лв."
Докато наказанията са глобички и пробациики ще има кражби .. някои ги хващат за 3-ти или 4-ри път, и в най-лошия случай получават годинка и ги пускат на 6-тия месец. Никога няма да имаме нормална държава

И все пак:
"Тогава крадецът бил осъден да плати глоба от 1 500 лв."
Докато наказанията са глобички и пробациики ще има кражби .. някои ги хващат за 3-ти или 4-ри път, и в най-лошия случай получават годинка и ги пускат на 6-тия месец. Никога няма да имаме нормална държава

- stoino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d ///M vision
- Мечтае да кара: F10 550d///M
Има и друг много добър метод против авто-крадците за който никой не споменава:
"Джъмпер на CAS модула"
+ Както споменаха вече колегите"Измесване на CAS модула на трудно достъпно място"
+ "фабрична или афтърмаркет аларма"
(Дори няма да има смисъл и OBD буксата да се пренарежда,защото CAS отсъства хардуерно и софтуерно,но ако се премести и се пренареди още по добре.
Както е казал Мечо Пух" Колкото повече, толкова повече!")
0% шанс да сe обучи ключ през OBD буксата.Но има втори опит да открие скрития на трудно достъпно място CAS модул да го прочете и да обучи ключ докато му пищи алармата на главата.(90% ще се откаже)
п.с. Но каквито и защити да се правят тези коли не могат да се държат пред блока!!!
Дори да не могат да я откраднат цялата,ще ти вземат каквото могат: Волана,Навигацията,Фаровете...ВИНЕТКАТА
Платен Паркинг,Гараж със СОТ,Автокаско, му е майката...
"Джъмпер на CAS модула"
+ Както споменаха вече колегите"Измесване на CAS модула на трудно достъпно място"
+ "фабрична или афтърмаркет аларма"
(Дори няма да има смисъл и OBD буксата да се пренарежда,защото CAS отсъства хардуерно и софтуерно,но ако се премести и се пренареди още по добре.
Както е казал Мечо Пух" Колкото повече, толкова повече!")
0% шанс да сe обучи ключ през OBD буксата.Но има втори опит да открие скрития на трудно достъпно място CAS модул да го прочете и да обучи ключ докато му пищи алармата на главата.(90% ще се откаже)
п.с. Но каквито и защити да се правят тези коли не могат да се държат пред блока!!!
Дори да не могат да я откраднат цялата,ще ти вземат каквото могат: Волана,Навигацията,Фаровете...ВИНЕТКАТА

Платен Паркинг,Гараж със СОТ,Автокаско, му е майката...
- rAd000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90 LCI, 325TI e46
- Мечтае да кара: M140ix, 440ixGC, GT63S AMG, G63 AMG
vanka7a написа:Аз си махнах ключалката от шоф. врата. Купих си такава капачка от Е90 лява, задна врата (еднакви са и не е нужно да търсиш англичанка). Слагаш имобилайзер и считай, че на 80% колата ти е опазена. С гаража си почти на 100% опазен, тъй като никой няма да се занимава да разбива врати (особено 2 врати, ако е подземен) и да рискува за Е90, това го правят за коли над 100 бона.
Колега твоята идея е страшно добра, но имам въпрос ако ти падне акумулатора недай си боже как влизаш в колата?
- Meidana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 LCI
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Estriol blue
През багажника 

- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
- Детайли за колата: arctic metallic
На мен когато съвсем неочаквано ме остави акумулатора си отключи вратите без проблем,не усетих нищо нередно ,до момента ,когато натиснах старт/стоп бутона,иначе да идеята е страхотна,но все пак примерно при мен задните седалки не са падащи...
- rAd000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90 LCI, 325TI e46
- Мечтае да кара: M140ix, 440ixGC, GT63S AMG, G63 AMG
Колега "Мейдана" моята няма ключалка на багажника.Да седалките ми са падащи но като и аз не мога да влезна става лошо 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
rAd000 написа:vanka7a написа:Аз си махнах ключалката от шоф. врата. Купих си такава капачка от Е90 лява, задна врата (еднакви са и не е нужно да търсиш англичанка). Слагаш имобилайзер и считай, че на 80% колата ти е опазена. С гаража си почти на 100% опазен, тъй като никой няма да се занимава да разбива врати (особено 2 врати, ако е подземен) и да рискува за Е90, това го правят за коли над 100 бона.
Колега твоята идея е страшно добра, но имам въпрос ако ти падне акумулатора недай си боже как влизаш в колата?
Има как да се пусне ток и не от багажника а отдолу споко не се филмирайте
- bangelov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, Е90 320d LCI
- Мечтае да кара: M4
- Детайли за колата: MPPSK
Да и аз съм виждал, че отдолу под колата може да се пусне ток и да се отключи
https://www.youtube.com/watch?v=veh1eGTWZ7M
https://www.youtube.com/watch?v=veh1eGTWZ7M
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Влизам през багажника. Един път ми се наложи, беше малко неприятно, защото трябваше да се извивам като барбарон, тъй като и гаража ми е тесен
А ключалки смятам, че трябва да имаме всички