Звук от двигател

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525d E60

Звук от двигател

Мнение от Randy » 18 Фев 2016, 20:15

Здравейте,

Забелязах, че има шум от двигателя, който е паразитен или така ми се струва на мен. Освен това, мисля че мотора е тресе. Сложа ли си ръката върху кората и ме разтрисам целия. Не знам, дали това е нормално. Виждал съм клип на е39, при който монета поставена права на кората, не пада. Моя мотор вибрира много. При вас как е? Прилагам видео и за паразитния шум.

https://www.youtube.com/watch?v=6zXdm0iR29g

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: Звук от двигател

Мнение от Atsalov » 18 Фев 2016, 21:41

Звук на добре работещ двигател, аз не чух нищо паразитно :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530D

Мнение от eko2282 » 19 Фев 2016, 11:01

Май това което чуваш от алтернатора. работи нормално.. +1 Ацалов ако е казал добре работещ двигател, въобще не го мисли карай спокойно :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 19 Фев 2016, 13:23

Randy написа:Здравейте,

Забелязах, че има шум от двигателя, който е паразитен или така ми се струва на мен. Освен това, мисля че мотора е тресе. Сложа ли си ръката върху кората и ме разтрисам целия. Не знам, дали това е нормално. Виждал съм клип на е39, при който монета поставена права на кората, не пада. Моя мотор вибрира много. При вас как е? Прилагам видео и за паразитния шум.

https://www.youtube.com/watch?v=6zXdm0iR29g

Аз се отказах да слушам какъв звук издава двигателя , стигнат до извода, че звука на дизеловия мотор е различен почти всеки път няма точен момент на запалване на нафтата. И аз често съм седял да го слушам и да се мъча да разбера добре ли е не е ли добре .. в крайна сметка отивам давам и едни жобки и ако си върви нормално си спирам и си заспивам нормално :), заслушай се в други дизелови мотори на Мерцедес ауди ще видиш , че там нещата са същите както и при нашия мотор, общо взето само тези най-новите дизелови мотори са малко по-тихички ..

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 19 Фев 2016, 13:54

Прегледай ремъци-ролки,макар ,че и аз нищо не чувам на клипа. :dunno:

П.п.
Тоя клип със стотинките вероятно е на моята кола :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 19 Фев 2016, 17:00

Аз чувам ролките и ремъците, които се въртят, но нищо ненормално. Аз съм със същия двигател и моя звучи долу горе по същия начин. Понякога може да е малко по-шумен, друг път по-тих. Може би както написа колегата, моментът на запалване е различен, каквото и точно да означава това. Иначе не мога да си обясня, че веднъж паля и е по-шумен, после гася, паля пак и е по-тих :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 19 Фев 2016, 17:53

dimodi написа:Аз чувам ролките и ремъците, които се въртят, но нищо ненормално. Аз съм със същия двигател и моя звучи долу горе по същия начин. Понякога може да е малко по-шумен, друг път по-тих. Може би както написа колегата, моментът на запалване е различен, каквото и точно да означава това. Иначе не мога да си обясня, че веднъж паля и е по-шумен, после гася, паля пак и е по-тих :dunno:

Просто запалването става не с искра както е при бензиновите мотори , ами заради голямата компресия която се създава в цилиндъра и от там и възпламеняването не е много равномерно + това , че запалването става заради налягане като се отвори изпускателния вал се чува по шумно и от там идват и вибрациите и т.н. и звука е някаф странен ] , просто цикъла на запалването е съвсем различен от този който е на бензина там става винаги когато искрата се подаде. Общо взето се отказах да слушам какъв звук издава мотора това е решението на проблема е много много модерни дюзи и много по-добър тайминг така може би ще се чува по-тихично ама пак кой знае , някой ако има Ф10 може да направи клип как е при него.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 19 Фев 2016, 17:59

При Ф10 съм се заслушвал и ми се струва, че е по-тих дизеловия двигател и сякаш работи по-гладко. Но там и ангренажа е отзад, а и все пак си е друг двигател - N57, нормално е да звучи по-различно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 20 Фев 2016, 17:01

Колега извинявам се ако прозвуча пресилено, нито съм механик дори макар и сам да си подържам автомобила,но си провери лагера на динамото или водната помпа...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

Назад към Е60/Е61