Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.
Модератор: Общи модератори
Re: Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.
Elesar74 написа:Не съм казал никъде децата в училищата да учат вероучение, не ми слагай думи в устата. Казах, че им се предоставя само една гледна точка, при това била научна, а пълна с откровени глупости. Няма ли да вземеш отношение по моите въпроси под картинките? И ако обичаш не ме квалифицирай какъв съм, както аз не правя същото за тебе. Благодаря. Ако науката твърди, че кучетата раждат котки, но аз виждам с очите си, че не е така, аз предпочитам да вярвам на очите си, ти ако искаш вярвай на науката. Това е пример за промит мозък. А науката, зад която ти заставаш твърди точно това. За мен това е безумие противоречащо на всеки здрав разум, пък нека съм фанатик и каквото кажеш. Аз отказвам да призная, че нашия свят е продукт на слепи сили и мъртва материя. Защото това е невъзможно и нелогично. Не защото има доказателства за това, а защото няма. Какво означава "развили" такива характеристики, които да превъзхождат оригинала, ако оригинала е маймуна? Как маймуната е "развила" неща като етика, морал, съвест и т.н. както казваш абстракции и е станала човек? Те не са абстракции, но да приемем. Защото това отличава човека от животните, не устройството на тялото и клетъчната структура. Защо днес никой нищо не развива и няма преминаване от вид във вид както се твърди, че е било? Защо маймуните на стават хора? Нещо повече, няма записано такова нещо в писмената древна история. Както казах, би ли ми дал съвет как да развия способности за летене, защото много ми се иска и нямам намерение да чакам милиони години еволюция. В Библията е записано, че всички живи същества са били създадени по видовете си и вид с вид не се смесва, а ако се смеси, няма поколение. Това описание, не отговаря ли на реалността, нищо че е записано преди хиляди години? Днес не е ли така? За да повярвам, че Земята е на милиарди години и еволюцията е причина аз да съм човек, ще ми е нужна по-голяма вяра от това, да знам, че има Създател, който е дал начало на живота, респект. човека и целият свят. Този свят не може да е продукт на хаос и случайност, а на интелигентен дизайн. Както и компютъра, от който пишеш, е резултат от доста голям умствен труд. И това е така, не защото го казвам, а защото звездите не падат на земята и всичко е устроено и се движи в такава хармония и съвършенство, че ние можем само да наблюдаваме. Човек може само да открива зависимостите и принципите, които движат света, той не е техен причинител и не може да бъде.
Така. Сега чу ли се колега какво каза? Подчертал съм ти го. Аз имам въпрос, кой е създал човешкия мозък така с такива възможности? Надявам се знаеш, колко е сложен човешкия мозък. За другото съм съгласен.
Не, не са глупости.
Ако имаше поне малко понятие от биология и генетика, щеше да си наясно. Достатъчно е дори наученото в училище, ама както сам казваш, това за теб са глупости.
Еволюцията ти е пред очите, само че ти отказвах да я видиш, въпреки твърденията си. Ето ти пример: DNA Reveals How Darwin's Finches Evolved
Я кажи, кое според теб не е глупост? Сътворението от някакъв измислен Бог ли?

Ти си типичен пример за шопа, който стоял цял ден в зоопарка и не видял нито една маймуна да стане човек.
Само пълен илитерат и невежа може да бъде на твоята позиция, защото иначе щеше да си наясно, че еволюционните промени не стават от днес за утре, макар че има примери и за доста скоростна еволюция, виж линка по-горе.
Като цяло, необходими са десетки хиляди, стотици хиляди и микиони години, за да могат да се развият видовете или да преминат от вид във вид.
Ама то е ясно, че според теб това няма как да стане, защото Земята е на 6000 години, нали?

И ако обичаш, престани да ми навираш хилядогодишния си парцал в очите като форма на някакво доказателство или източник на факти.
Защото не е, това е просто книга с митове, легенди и откровени фантасмагории, които заблудените като теб приемат за чиста монета.
И не, не ти трябва вяра, за да разбереш, че Земята е на милиарди години, тъкмо обратното - трябва да се разделиш с вярата и да приемеш знанието. Ако не ти е по силите - проблемът си е твой.
Компютърът, от който пиша работи именно заради физиката и други науки, а не благодарение на пости и молитви.
"Звездите не падат на Земята", ти чуваш ли се?! Знаеш ли какво представляват звездите изобщо?!
larbi написа: Блоковете са обработвани с машини за да пасват перфектно. Всъщност материала от който са създадени е гранит и диoрит. Единствения камък, който е по-твърд от диорита е диаманта.
Не ти ли омръзна да пишеш небивалици, които се опровергават елементарно?
Първо, диамантът не е камък, а минерал.
Диоритът, от друга страна е изграден от най-различни минерали, като твърдостта му по скалата на Моос може да варира от 2.5 до 6-7 в зависимост от съотношението на съставящите го минерали.
Така че, вземи да се образоваш поне мъничко, преди да пишеш тъпотии, става ли?

Учил съм минералогия в университета и макар че беше отдавна, все нещо ми е останало в главата, така че вземи се спри и започни да учиш нещо реално, а не да четеш само измишльотини и конспирации и да ставаш за смях с невежеството си

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Като няма за какво да се хванеш и се хващаш за каквото има. Това не променя фактите, че мейнстрийм учените признават, че с днешните технологии не може да се създаде подобно нещо, както и признават, че си нямат на идея как е направено. не може всички да сме професори по всичкология като вас и да сме с 20 докторантури и всичко да ни е ясно и то да има логично земно обяснение.
Аааа, ти си учил минералология, а пък мейнстрийм учените не са учили такава. Ти да видиш
Ся ми стана ясно защо си по-напред от тях. какво още си учил в университета? Космология, Астрология, Генно инженерство, математика, физиология, археология, ботаника, атомно инженерство и т.н. и т.н.? 
Аааа, ти си учил минералология, а пък мейнстрийм учените не са учили такава. Ти да видиш

larbi написа:Като няма за какво да се хванеш и се хващаш за каквото има. Това не променя фактите, че мейнстрийм учените признават, че с днешните технологии не може да се създаде подобно нещо, както и признават, че си нямат на идея как е направено. не може всички да сме професори по всичкология като вас и да сме с 20 докторантури и всичко да ни е ясно и то да има логично земно обяснение.
Айде пак да те подхвана - имаш ли цитати, публикации, лекции на учени, които да казват нещата, които твърдиш че казваш? Дай да ги видим тези твои факти най-накрая.
Ясно ми е, че нямаш, ама да попитам все пак.

Далеч не съм професор, само че е срамно в днешно време, когато цялото познание на света е на няколко клика с мишката, да си толкова необразован и такъв невежа и да се излагаш с изказвания, които и гимназист може да опровергае.
Срамно и смешно е, при това положение да имаш каквито и да било претенции за достоверност, когато не знаеш ЕЛЕМЕНТАРНИ неща.
larbi написа:Аааа, ти си учил минералология, а пък мейнстрийм учените не са учили такава. Ти да видишСя ми стана ясно защо си по-напред от тях. какво още си учил в университета? Космология, Астрология, Генно инженерство, математика, физиология, археология, ботаника, атомно инженерство и т.н. и т.н.?
Когато нямаш какво да кажеш, минаваш на лични нападки, нали? Пак ти казвам, дай да ги видим тези "мейнстрийм учени".
И да не бях учил в 2 курса минералогия, това което съм написал се намира за 30 секунди с Google. А скалата на Моос се учи и в училище.

На всичкото отгоре е малко тъпо да слагаш шарлатанство като астрологията сред останалите науки, но такова ти е нивото, няма как.

- Larbi
- Потребител
-
Какво си намерил в Гугъл? Диаманта не се ли води скъпоценен камък или аз се бъркам? Що не се нарича скъпоценен минерал? Какви лични нападки като ти отправяш към мен такива през цялото време като няма какво да кажеш. Мислиш се за прекалено умен нещо.
http://blog.world-mysteries.com/science ... t-explain/ Знам че за вас тия загадки не са загадки ами знаете как са направени и даже сте били там като са ги правили
Сладури
http://blog.world-mysteries.com/science ... t-explain/ Знам че за вас тия загадки не са загадки ами знаете как са направени и даже сте били там като са ги правили

larbi написа:Какво си намерил в Гугъл? Диаманта не се ли води скъпоценен камък или аз се бъркам? Що не се нарича скъпоценен минерал? Какви лични нападки като ти отправяш към мен такива през цялото време като няма какво да кажеш. Мислиш се за прекалено умен нещо.
http://blog.world-mysteries.com/science ... t-explain/ Знам че за вас тия загадки не са загадки ами знаете как са
направени и даже сте били там като са ги правилиСладури
Този твой пост мисля да си го отпечатам и да си го сложа в рамка.
Наистина няма смисъл да продължавам, образованието и знанията ти са на ниво 3-4 клас, в най-добрия случай.
Източниците ти и "фактите" в тях поне ти подхождат на нивото. Това е важно, защото явно те правят щастлив.
Остани си със здраве.

- Larbi
- Потребител
-
Не можах да завърша 3-ти клас. Още на края на 2-ри ми казаха, че няма смисъл да продължавам и така си останах с 2-ри завършен щом това те прави щастлив.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
...Така. Сега чу ли се колега какво каза? Подчертал съм ти го. Аз имам въпрос, кой е създал човешкия мозък така с такива възможности? Надявам се знаеш, колко е сложен човешкия мозък. За другото съм съгласен...
Смятах че не е , но явно бе нужно да уточня че е създаден от природата и еволюцията такъв какъвто е в момента .
И напред в темата го написах и пак ще то напиша , щом не приемате съвременната наука за достоверна ползвайте индиански методи за доказване .Молитви , изпадане в транс , кристално кълбо , съновидения и други такива . Не вярвам да го направите

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Fear написа:Сондьора написа:Приблизително изчислени минимум работници, пълни глупости..пада се по 3 мин на блок.( от изрязване, превозване и монтаж).
Ако примем историческите данни за верни (от египтолозите), то са направени за 10-20г, както и Херодот твърди, че са направени за 20г, то по тези данни и факти, е малко сложно да сочи, че са построени по предложеното от теб you tube видео начин...би тряяло да знаеш кво е варовик и гранит, и как се цепят блокове с медни колове и надуване на дърво с вода![]()
Ако пък предположим, че египтолозите бъркат, то някой ги е строил хиляди години, за къв чеп обаче
Ами явно не си гледал материала.
Колкото до Херодот, той може да твърди много неща, но няма как да знае, защото се е родил около 2000 години след построяването на пирамидите. Та неговите предположения не са нищо по-добри от сегашните, предвид това, с какви технологии за датиране и симулации разполагаме.
Накратко, няма нужда от намеса на извънземни или извънземни технологии, за да бъдат построени тези монументи - достатъчно дълъг период от време, съчетан с почти неограничена работна ръка и тогавашните технологии са напълно достатъчни за този подвиг. Има достатъчно материали по темата - за работниците, технологиите и всичко.
Ама това не е толкова интересно и привлекателно за стадото, колкото строящите пирамиди извънземни, напълно съм наясно с това. Но това е положението.
Не си наясно с играта Фиъре, ако са построени за 20г нестава...ако са за хиляда...не играеш с историята, пак влизаш в конспирацията, щото времената на цивилизации, технологии щи се обърка. Гробници, фараони мумии, къде отиваш...що са построени.
Също е много интересна ерозията по свинкса, рънинг мгу ти я обяснява, сигура, ама времето е по-важно

п.п. Остаи ги ся извънземните, виждал съм ги , ама няма

https://www.youtube.com/watch?v=BDAm-E0soTY
Честно казано, последния ти пост нещо не го разбирам, явно си го писал под въздействието на някое и друго питие. 
Няма лошо, смятам да последмва примера ти след час-два.
С играта обаче съм достатъчно наясно, за да мога да направя обосновано предположение въз основа на наличните данни.
Пак казвам, това че на феновете на извънземните и конспирациите предположението не ви харесва, защото в него няма нищо мистично и необяснимо, не е мой проблем.
Приятна вечер.

Няма лошо, смятам да последмва примера ти след час-два.
С играта обаче съм достатъчно наясно, за да мога да направя обосновано предположение въз основа на наличните данни.
Пак казвам, това че на феновете на извънземните и конспирациите предположението не ви харесва, защото в него няма нищо мистично и необяснимо, не е мой проблем.
Приятна вечер.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Не му е дошло времето на пиенето.
Кое не разбра? Ако са строени за 500 или хиляда години, не се връзва с египтолозите. Куца им теорията.
Кое не разбра? Ако са строени за 500 или хиляда години, не се връзва с египтолозите. Куца им теорията.
- Larbi
- Потребител
-
Гледах някакво филмче сега се сещам, че под пясъците са открили доста пирамиди с новата техника, но заради тогавашните конфликти които станаха в Египет са им спрели проектите. Огромно количество пирамиди затрупани под пясъците. Имаше и нещо свързано с това че в пирамидите май бяха открити някакви мидички и ракообразни, т.е. странно, но може би пирамидите в Египет са построени много преди потопа и нещо не им се връзват съвсем теориите на мейнстрийм Египтолозите нито за датировката, нито пък за 20-те години. Изненадан съм обаче че хем допускаш грешката да говориш за период на строене различен (по-голям) от мейстрийм теорията (официалната светая светих) хем говориш за неограничена работна ръка. Аз ли се бъркам или населението сега е над 7 милиарда на Земята сега, а тогава хората са били много по-малко. От къде идва тая неограничена работна ръка? Да не са ходили Сирийски бежанци, Българи, Румънци и Турци в Египет на гурбет?
Има нещо друго интересно. Те са много инересните неща де, но само хора, които спят спокойно с приспивните песнички на мейнстрийм науката могат да не си задават въпроси. Известно е че със сегашните локационни технологии са открити отгромни чеймбъри под Сфинкса и Хеопсовата пирамида. Но правителството на Египет не позволява да се разкопае да се види какви неща има в тези помещения. Защо?
По-назад попитах нещо, но пак удобно не беше отговорено. Защо в дупката на Царичина и в гробницата на Бастет са излети тонове бетон? Какво се крие?
Защо всяко нещо го свързвате с извънземни и като се спомене за тях от независимо коя страна се изприщвате? Какъв е проблема да има извънземни и те да са правили манипулации и да правят в момента. Междувременно да са си строили енергиини генератори като пирамидите, обелиските и тем подобни древни строежчета независимо дали ги е строила бежанска/гурбетчийска ръка с техни технологии или ги е строил Амон Ра? Защо ви се сгромолясва Света пред очите всеки път само при мисълта за извънземни?
Има нещо друго интересно. Те са много инересните неща де, но само хора, които спят спокойно с приспивните песнички на мейнстрийм науката могат да не си задават въпроси. Известно е че със сегашните локационни технологии са открити отгромни чеймбъри под Сфинкса и Хеопсовата пирамида. Но правителството на Египет не позволява да се разкопае да се види какви неща има в тези помещения. Защо?
По-назад попитах нещо, но пак удобно не беше отговорено. Защо в дупката на Царичина и в гробницата на Бастет са излети тонове бетон? Какво се крие?
Защо всяко нещо го свързвате с извънземни и като се спомене за тях от независимо коя страна се изприщвате? Какъв е проблема да има извънземни и те да са правили манипулации и да правят в момента. Междувременно да са си строили енергиини генератори като пирамидите, обелиските и тем подобни древни строежчета независимо дали ги е строила бежанска/гурбетчийска ръка с техни технологии или ги е строил Амон Ра? Защо ви се сгромолясва Света пред очите всеки път само при мисълта за извънземни?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Много причини може да има да не искат. Най-елементарната, така поддържат интереса към пирамидите. Иначе за кво да ходят туристите да ги гледат, ако няма нищо мистериозно около тях. Аз като бях малък много исках да ходя да ги видя... сега честно казано хич не ща да ходя по тия пясъци да гледам купчина камънаци. Маркетинг.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Larbi
- Потребител
-
steeN написа:Много причини може да има да не искат. Най-елементарната, така поддържат интереса към пирамидите. Иначе за кво да ходят туристите да ги гледат, ако няма нищо мистериозно около тях. Аз като бях малък много исках да ходя да ги видя... сега честно казано хич не ща да ходя по тия пясъци да гледам купчина камънаци. Маркетинг.
Ти съвсем вече стреляш на посоки. Какъв интерес? По цялото Земно кълбо на повърхността и под водата има мегалитни структури, които не може да се установи официално да се каже как са построени и за какво аджеба им е трябвало да мъкнат блокове по 1650 тона от майната си до другата си майна.
Честно изби рибата с тоя пост. Да живее туризма

Ай Гив Ап

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ларби , я кажи това на картинката според теб какво е ? Интересно ми е каква е тезата по този въпрос . Иначе тука на лозето като копна и излиза пясък с мидички . Май бараката дето стоят мотиките е на 200 млн години минимум щото е на 30км от морето 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Larbi
- Потребител
-
Jordana написа:Ларби , я кажи това на картинката според какво е ? Интересно ми е каква е тезата по този въпрос . Иначе тука на лозето като копна и излиза пясък с мидички . Май бараката дето стоят мотиките е на 200 млн години минимум щото е на 30км от морето
Ти сериозно ли?