Много странен проблем с паленето
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Re: Много странен проблем с паленето
Добре с клемореда на пръв поглед всичко си е на ред,какво да го гледам?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ozBMW написа:Добре с клемореда на пръв поглед всичко си е на ред,какво да го гледам?
Ако можеш провери клемореда, в момента когато проблема се проявява т.е. симулирай проблема в сервиза

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Преди години имах подобен проблем и се оказаха четки на стартера, колкото и странно да ми се струваше тогава. Колата НЕ палеше ,когато си реши . Ето линк към моята тема ,макар и доста стара
viewtopic.php?f=8&t=111970

Колега и аз залагам на клемореда.
Според мен това с касетофона и габаритите е просто съвпадение.
Ако е това което си мисля с времето все по-често ще се проявява.
Пробвай когато не иска да запали да натискаш ключа по посока на кормилния прът докато въртиш от втория контакт към запалване.Завърташ, задържаш на запалване, връщаш до контакт и отново.Като леко притискаш ключа към кормилото докато опитваш.
Ако така успяваш да си я палиш ще ти кажа и още един два пиниза, ако нещата се влошат
Според мен това с касетофона и габаритите е просто съвпадение.
Ако е това което си мисля с времето все по-често ще се проявява.
Пробвай когато не иска да запали да натискаш ключа по посока на кормилния прът докато въртиш от втория контакт към запалване.Завърташ, задържаш на запалване, връщаш до контакт и отново.Като леко притискаш ключа към кормилото докато опитваш.
Ако така успяваш да си я палиш ще ти кажа и още един два пиниза, ако нещата се влошат

- Mpower94
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2
Имах един компакт, който палеше само ако завъртя ключа много бързо директно за стартер.
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
Доскоро имах проблем с клмореда и ще ти кажа как го разпознах аз. При мен чат пат на загряла кола не въртеше стартера, всичко светва както си трябва, но не върти. След 5-6-10 връщания на ключа завърта и всичко е ток. Забелязах, че започна да се чува все едно нещо дава на късо изпод волана, когато завъртя ключа, а стартера не върти. Смених клемореда за 5минути и 

- ozBMW
- младши ентусиаст
-
И при мене някой път щрака нещо все едно дава на късо докато върти на стартер и запали
Смених 2-те релета дето са до кутията с бушоните и проверих едни кабели дето те ме съмняваха и за сега не е правила проблем пък ще видим.
Edit:
Днеска свалих стартера
Купих четки,ама те тия в стартера са си като новите. Сменихме шалтера за всеки случай.
А клемореда как се сменява и от къде да взема друг нов продава ли се?

Edit:
Днеска свалих стартера

А клемореда как се сменява и от къде да взема друг нов продава ли се?
- aliays
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.6i м43б16
61328357071; 61321393454; 61328360922;
Това са оригиналните номера, но не знам дали се предлага афтърмаркет, опитай при колегата Левиатан.
Успех...
Не знам коя година ти е колата за да ти дам точният номер.
Това са оригиналните номера, но не знам дали се предлага афтърмаркет, опитай при колегата Левиатан.
Успех...
Не знам коя година ти е колата за да ти дам точният номер.
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Само си отворих още работа с това че уж проблема е от четките
След като видяхме че четките имат още много хляб и му слоихме капака,днеска го слагам на колата,паля колата и стартера не спира да върти
5 пъти го свалях да видя дали не съм сбъркал нещо ама всичко си е както трябва,сега изглежда ще купувам клеморед и стартер. 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , като ти гледам мъките ще се включа още веднъж в темата ти ......
Първо защо монтирате стартера , преди да сте го тествали .... той може да се пробва и без да е монтиран на автомобила ....
Второ проверете дали всъщност проблема не идва пак от клемореда , дали напрежението не е постоянно на стартера (по точно на соленоида/бубината) и по тази причина да върти постоянно , когато е монтиран на колата ....
Струва ми се , че доста неща не са ти /ви ясни и "стреляте" на посоки .....
Ако не намираш правилна информация или хора , които да ти помогнат/свършат работата , звънни ми един телефон ако желаеш (0879/80-42-52) , ще ти дам насоки кое , как да проверите/направите ....
Първо защо монтирате стартера , преди да сте го тествали .... той може да се пробва и без да е монтиран на автомобила ....
Второ проверете дали всъщност проблема не идва пак от клемореда , дали напрежението не е постоянно на стартера (по точно на соленоида/бубината) и по тази причина да върти постоянно , когато е монтиран на колата ....
Струва ми се , че доста неща не са ти /ви ясни и "стреляте" на посоки .....
Ако не намираш правилна информация или хора , които да ти помогнат/свършат работата , звънни ми един телефон ако желаеш (0879/80-42-52) , ще ти дам насоки кое , как да проверите/направите ....
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Пробвахме го преди това,изхвърля бендикса и върти,ама като го сложа на колата паля я и веднага като запали,като че ли за малко спира и после пак почва да върти стартера,пробвах леко да върна ключа ама не може направо гасне колата. Кабелите няма как да ги разменя защото на единия обувката е по-малка на другия е по-голяма 

- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Ще се възползвам от темата на колегата. моят проблем е подобен, тази вечер за първи път се прояви. колата е Компакт, 10/1994, М43Б16, автоматични скорости. паркирах я сутринта на работата и тази вечер тръгвам да я паля, никаква реакция. Като казвам "никаква реакция" имам предвид, че нищо не се случва. Акомулаторът е в идеално здраве, дето се вика, мога да я карам само на стартер. Завъртам ключа, лампите светват, но няма никаква реакция от стартера, лампите на таблото не намаляват силата с която светят, все едно няма мстартер, пълна тишина. понеже съм с АСК проверих бушона на кутията, защото пали на позиция "Р" и "N", но там нямаше проблем. След 10-15 минути пробвах пак да запаля и си запали, все едно нищо не се е случило. Позачетох форума и ми се струва, че проблемът е в прословутия клеморед. Такъв проблем има и при хондаджиите, по специално при първата генерация на CR-V-то, оплакват се, че като замине клеморедът, като улучат някоя дупка е възможно да изгасне каляската. Поне при мен няма такъв проблем, запали ли, няма спиране. Между другото запали на четвърт оборот, както обикновено. Та въпросът ми е някой може ли да даде насока как се ремонтира този клеморед, пък ако посочи конкретен майстор по проблема ще бъде още по-добре.
П.П. Колега, ти пребори ли се с проблема?
П.П. Колега, ти пребори ли се с проблема?
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Аз смених и клемореда и за сега не ми е правила още мизерия,дано да е било от него.
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2