Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.

Мнение от Larbi » 16 Фев 2016, 16:25

Fear написа:
larbi написа:То за теб всички които не говорят и пишат в унисон с убжденията ти са измислени и нямат достоверност.

Tи четеш ли изобщо какво пиша?
Някъде да съм отрекъл, че има уфолози, които са хвърлили топа при съмнителни обстоятелства?
Да, сигурно има такива.
Искам да знам, какъв е техният брой, отнсен към броя на тези, които продължават да си живуркат.
Убеден съм, че хич няма да ти хареса статистиката и затова се правиш на две и половина.
Не, че можеш да намериш някакви реални и достоверни данни де...

Броят на тези, които са умрели при мистериозни обстоятелства от насилствена смърт или отравяне няма голямо значение какъв е процентът им отнесен към общият брой на тези които продължават да си живуркат по простата причина, че тези които са били премахнати са нагазили във наистина чувствителни теми с факти, истории и някакви доказателства и са станали опасни. Аз сега утре ако взема да тръбя на ляво или на дясно че има извънземни и че еди какво си еди що си без реално да съм станал свидетел и да съм попаднал на нещо важно и разкриващо някоя от конспирациите няма да какво да ме убиват просто защото съм "поредният луд изследовател на НЛО" В случая с Шнайдер и с други като него нещата стоят по доста различен начин.

П.П. Това е нещото което ти удобно пропускаш. И ти си този който се прави на две и половина. Ако утре стане убийство и искат да го потулят и има 4-5 свидетеля и още около 120 човека които уж са чули нещо ама не са мнгоо сигурни и не са видяли наистина и ако всички тия хора започнат да говорят дали няма като убият тия 4-5 преки свидетеля да е нищожно малък процента на мистериозно загиналите?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 16 Фев 2016, 16:34

larbi написа:Броят на тези, които са умрели при мистериозни обстоятелства от насилствена смърт или отравяне няма голямо значение какъв е процентът им отнесен към общият брой на тези които продължават да си живуркат по простата причина, че тези които са били премахнати са нагазили във наистина чувствителни теми с факти, истории и някакви доказателства и са станали опасни. Аз сега утре ако взема да тръбя на ляво или на дясно че има извънземни и че еди какво си еди що си без реално да съм станал свидетел и да съм попаднал на нещо важно и разкриващо някоя от конспирациите няма да какво да ме убиват просто защото съм "поредният луд изследовател на НЛО" В случая с Шнайдер и с други като него нещата стоят по доста различен начин.

П.П. Това е нещото което ти удобно пропускаш. И ти си този който се прави на две и половина. Ако утре стане убийство и искат да го потулят и има 4-5 свидетеля и още около 120 човека които уж са чули нещо ама не са мнгоо сигурни и не са видяли наистина и ако всички тия хора започнат да говорят дали няма като убият тия 4-5 преки свидетеля да е нищожно малък процента на мистериозно загиналите?

Глупости на търкалета.
Казвам ти за последен път, защото наистина ми омръзна вече - градиш си "теориите" на непроверени, непотвърдени и непроверими данни, което автоматично ги прави невалидни.
По този начин можеш да изкараш истина каквото ти хрумне.
Само че това няма да мине пред мен и пред останалите, които могат да мислят.
Causa perduta си, аз се отказвам. Поне засега.

Лека вечер.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Фев 2016, 16:48

Какъв е случая с тоя Шнайдер че е толкова показателен ? Има някаква омерта за мълчание , пък уфолозите не знаят и ги елиминират ли какво ? Самите зелени човечета ги избиват ? Някой от другите извънземни раси или някой землянин ги прави тези ритуални убийства ? Или този Шнайдер е извънземния Е.Сноудън избягал със флашката рептилски тайни но дългата ръка на галактическия закон за запазване на тайната го настига ? Всъщност зелените човечета доброжелателно настроени ли са към земляните ? Признавам си че нашествие от злобни зелени човечета , не се връзва със учителите наливащи знания на древните . Обаче пък от друга страна такива кланови вражди между отделни фракции , раси и племена извънземни може да има че свят да ти се завие .Лошото е че крият информацията от нас невежите , а такъв материал е това - поне за 6-7 сезона плюс бонус епизоди .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 16 Фев 2016, 16:52

Fear написа:
larbi написа:Броят на тези, които са умрели при мистериозни обстоятелства от насилствена смърт или отравяне няма голямо значение какъв е процентът им отнесен към общият брой на тези които продължават да си живуркат по простата причина, че тези които са били премахнати са нагазили във наистина чувствителни теми с факти, истории и някакви доказателства и са станали опасни. Аз сега утре ако взема да тръбя на ляво или на дясно че има извънземни и че еди какво си еди що си без реално да съм станал свидетел и да съм попаднал на нещо важно и разкриващо някоя от конспирациите няма да какво да ме убиват просто защото съм "поредният луд изследовател на НЛО" В случая с Шнайдер и с други като него нещата стоят по доста различен начин.

Глупости на търкалета.
Казвам ти за последен път, защото наистина ми омръзна вече - градиш си "теориите" на непроверени, непотвърдени и непроверими данни, което автоматично ги прави невалидни.
По този начин можеш да изкараш истина каквото ти хрумне.
Само че това няма да мине пред мен и пред останалите, които могат да мислят.
Causa perduta си, аз се отказвам. Поне засега.

Лека вечер.

Те щото твоите данни са страшно проверени и автоматично стават валидни щото официалната наука ги е казала.

Лека
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 16 Фев 2016, 17:05

Jordana написа:Какъв е случая с тоя Шнайдер че е толкова показателен ? Има някаква омерта за мълчание , пък уфолозите не знаят и ги елиминират ли какво ? Самите зелени човечета ги избиват ? Някой от другите извънземни раси или някой землянин ги прави тези ритуални убийства ? Или този Шнайдер е извънземния Е.Сноудън избягал със флашката рептилски тайни но дългата ръка на галактическия закон за запазване на тайната го настига ? Всъщност зелените човечета доброжелателно настроени ли са към земляните ? Признавам си че нашествие от злобни зелени човечета , не се връзва със учителите наливащи знания на древните . Обаче пък от друга страна такива кланови вражди между отделни фракции , раси и племена извънземни може да има че свят да ти се завие .Лошото е че крият информацията от нас невежите , а такъв материал е това - поне за 6-7 сезона плюс бонус епизоди .

Фил Шнайдер се разприказва публично за подземните бази и какво има в тях и в частност тези по които е работил. Намесват се извънземни, а това вече влиза в изклчително чувствителната тематика. Колкото повече хора се замислят на база на изнесени данни толкова по-сложно става. Но ако никой не се замисля и не търси отговори работата спи.

Малка част:

Разкритията на Фил Шнайдер:

Фил Шнайдер имаше висша степен на засекретеност в САЩ и достъп до най секретните обекти Rhyolite clearance. През май той изнесе лекция за всичко, кдето знаеше и беше открил.

"За да разберете по-добре кой съм ще посоча, че завърших инженерно образование. Половината си живот прекарах в терена и имах реноме на добър геолог-инженер, използван както във военната област, така и в космическата индустрия. Участвах в изграждането на двете основни бази в САЩ, които имат значение за онова, което вече се нарича Нов световен ред. Първата база беше в Дулси (щата Ню мексико).

През 1979г. бях въвлечен в избухналите битки с извънземните хуманоиди и бях един от малкото оцелели. Вероятно съм единственият от тях, който започна да говори. Двама други, за които зная, че са още живи са под строго наблюдение. Но със сигурност съм единственият, който знае файловете на цялата битка, в която загинаха 66 тайни агенти на ФБР, черни барети и други. Аз бях там. Това, което ще ви разкажа ще бъде шокиращо. Част от онова, което ще чуете от мен ще изглежда невероятно. Но не бързайте със скептицизма. Нещата вече са толкова очевидни и са стигнали до такъв момент, в който цялото човечество е на ръба на катастрофата.

Ще започна от дълбоките подземни военни бази и "черния бюджет". "Черният бюджет" е секретен бюджет, който поглъща 25 на сто от брутния национален продукт на САЩ. Той консумира 1,25 трилиона долара годишно. Поне такава е сумата използвана за "черните програми" като онези, свързани с изграждането на подземните военни бази. Сега има 129 такива бази в САЩ. Те са изграждани с нарастващо темпо от началото на 40-те години. Някои от тях бяха издълбани даже по-рано. Базите обикновено са големи подземни градове, свързани помежду си с високо скоростни влакве, чиято скорост достига до 2 маха. Средната дълбочина на базите е над една миля. Всичките са между 2,66 х 4,25 кубически мили. В тях има лазерни машини, които могат да пробият тунел от 7 мили само за един ден.

Ако става дума за технологиите ще посоча, че още през 1943г. военните бяха в състояние, чрез вакуумна
технология да пренесат мигновенно кораб, който изчезваше на едно място и се появяваше на друго. Баща
ми Отто Шнайдер участваше във войната и от двете страни. Най-напред беше капитан на една немска
подводница, но беше пленен и изпратен в САЩ. Тук той участваше в различни програми като например подготовката на атомната и водородната бомба. Той конструира високоскоростната камера, която засне първия ядрен опит на САЩ на островите Бикини, на 12 юли 1946г. Имам оригиналните снимки, та които се
виждат НЛО-та, бягащи от мястото на взрива. Островите Бикини по онова време бяха направо обсадени от
извънземните, особено под водата. По същото време генерал Макартър бше убеден, че следващата война ще
бъде с извънземните.

През 1954г. при президента Айзенхауер федералното правителство реши да наруши конституцията на САЩ и да сключи съюз с извънземните. Това беше договорът от Гренада от 1954г. В него се предвиждаше извънземните да вземат няколко крави и да изпробват своите техники за имплантиране върху няколко души. Но бяха длъжни да дават информация на хората, участващи в експериментите. Постепенно обаче извънземните нарушиха договора и накрая решиха да не го спазват въобще. През 1979г. това вече беше реалност като битката в базата а Дулси започна от един от случаен инцидент.

Участвах в изграждането на разклонение към подземната база в Дулси, която вероятно най-дълбоката. Тя е на седем нива и достига дълбочина 2,5 мили. По това време бяхме пробили четири шахти в пустинята и се готвихме да ги свържем като взривим няколко големи участъка. Моята задача беше да се спусна в шахтите, да взема проби от скалите и да препоръчам експлозивите. Докато се спускахме попаднахме в средата на огромна зала, пълна с извънземни, които иначе са известни като големите Сиви. Долу вече бяхме 30 души. По-късно при нас слязоха още около 40. След това започна битката и всички бяха убити. Бяхме изненадали подземната база на извънземните. След това разбрахме, че те са на нашата планета от древни времена, вероятно от милион години.

Бях ранен в гърдите от едно от техните оръжия, което представляваше кутия върху тялото им. То направи рана върху мен с голяма доза кобалтова радиация. Заради това заболях от рак. Не разбирах нищо от технологиите на НЛО докато не започнах да работя в Area 51, северно от Лас Вегас. Около две години след инцидента през 1979г. постъпих в Morrison and Knudson и други компании. В Area 51 те изпробваха космически кораби. Друга фирма - Gunderson Steel Fabrication, получи огромна поръчка от федералното правителство да направи хиляди подземни вагони. За този гигантски контракт фирмата имаше 11 подизпълнители. Gunderson получи над 2 милиарда долара за проекта. В него бяха включени и Bethlehem Steel и другистоманодобивни предприятия. За какво бяха тези вагони?

Сегашната ни структура е технокрация (не демокрация) и е форма на феодализма. Над 68 на сто от военния бюджет отива в "черната каса". Така например Звездните войни на Рейгън разчитаха на невидимите бомбардировачи Stealth. Нито една от тези невидими програми нямаше да бъде реализирана никога ако не бяхме успели да разглобим една от катастрофиралите извънземни чинии. Те мълчат и за друга ужасяваща истина. В изработката на биологически оръжия американските лаборатории са използвали секретите от хора, животни и извънземни хуманоиди. Поради това няма никаква, абсолютно никаква защита например срещу СПИН, или други още по страшни биооръжия.

Вече не ме е страх да говоря. Единадесет от моите най-добри приятели през последните 22 години проговориха, но бяха убити. Осем от тези убийства бяха окачествени като "самоубийства"."

Ако всичко което е изнесъл като информация са били глупости, то никой нямаше да убива нито него, нито замесени в подобни разкрития.

Отделно има една група или две са, които се наричат Мъже в Черно и за които САЩ официално отказват да признаят че са техни агенти. Работата е там че тия сладури по данни на свидетели на НЛО когато са били посетени от първите имали странно поведение + това сякаш изчезвали и се появявали от въздуха. Не е изключено и и САЩ да имат такава агенция, но много от случаите са потресаващи как изчезват буквално в нищото. Разбира се това го няма доказано нали това се иска за да повярвате. Ако нещо не било доказано следователно автоматично не съществува. Удобно, много удобно.

П.П. Мъже в черно са се повявали в целия свят, а не само в САЩ. Даже за България имаше някакви случаи на мъже в черно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 16 Фев 2016, 18:07

Fear написа:
Сондьора написа:
Egyptologists believe that the pyramid was built as a tomb over a 10 to 20-year period concluding around 2560 BC.

https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Pyramid_of_Giza

със сигурност понеже:
In addition, there are a number of "alternative chronologies" outside of scholarly consensus, such as the "New Chronology" proposed in the 1990s, which lowers New Kingdom dates by as much as 350 years, or the "Glasgow Chronology" (proposed 1978–1982), which lowers New Kingdom dates by as much as 500 years.

https://en.wikipedia.org/wiki/Egyptian_chronology

Та египтолозите си спорят за датировката, та ся 3400 пне или 3000пне....400г нещо разлика.

Както и да е, щом си си навит да вярваш, че всичко е дялкано с камъни си е твой проблем.

Без wikipedia, ако е възможно. ;)
Цитираните 10-20 години са интерпретирани така заради датирането на периода на завършване, който е 2560-2540 пр.н.е., както и заради приблизителното изчисление за минимума работници, които са необходими да се завърши пирамидата за такъв период от време.
Т.е., имаме само предположения.
Няма точни и потвърдени данни за това, колко време е отнел строежа.

И не, не вярвам.
Данните и фактите, с които разполагаме сочат именно това, че камъните са "дялкани" с тогавашните технологии.
Ако след време се окаже, че не е така, ще призная, че съм сгрешил.
Само че за да стане това, трябва да бъдат представени по-убедителни данни и факти, които да отхвърлят досегашната хипотеза.
Но тези данни и факти няма да ги получим от някакви сайтове, които се занимават с разни паранормални дивотии, чудеса, духове, врачки и пр. небивалици.

Приблизително изчислени минимум работници, пълни глупости..пада се по 3 мин на блок.( от изрязване, превозване и монтаж).
Ако примем историческите данни за верни (от египтолозите), то са направени за 10-20г, както и Херодот твърди, че са направени за 20г, то по тези данни и факти, е малко сложно да сочи, че са построени по предложеното от теб you tube видео начин...би тряяло да знаеш кво е варовик и гранит, и как се цепят блокове с медни колове и надуване на дърво с вода ;)

Ако пък предположим, че египтолозите бъркат, то някой ги е строил хиляди години, за къв чеп обаче ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 16 Фев 2016, 18:14

Сега е момента да попитам , има ли хора с ментални проблеми пишещи в темата ?
Понеже имам известен опит с такива индивиди , конкретно със мания за преследване .Горната информация за "хората в черно " ме накара да си спомня нещо забравено отдавна .
Човека бе съвсем нормален на вид , електроинженер по професия колега на мой роднина и с нищо не показващ психични отклонения . Но - страдащ от мания за преследване която се изразяваше във всякакви мерки срещу подслушване , проследяване и тем подобни дивотии целящи да предотвратят евентуално му отвличане .Всичко се базираше на твърдения за "хората в черно " които го дебнат .Имаше и някакви измишльотини за отвличане , но трябва да призная че не съм ги чувал лично от него . Човека си беше просто шизофреник . :wave:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 16 Фев 2016, 18:19

Така, така, като няма какво да се каже и да се осмее вече и прибягваме към медицински диагнози на помощ... Нищо ново под слънцето
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 16 Фев 2016, 20:24

Ето ви нещо за размисъл

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Фев 2016, 9:49

Аз не мога да разбера, как човек може да се позовава на хора(учени), които твърдят, че земята и целият свят около нас, вселената, са чиста случайност и продукт на слепи сили и мъртва материя. Някой може ли да ми обясни как, мъртвата материя, образува жива такава? Как от камъните поникват дървета, без семена, без нищо, ей така, днес няма, утре вече са пораснали. Има един прост принцип за преценка и той е, че за всяко следствие, си има причина. Съдим за причината по следствието. Аз като видя един човек, знам че той има майка и баща. И майка му и баща му са хора като него, а не бивол и биволица. Виждам също, че твърдението, че материята е вечна, всеки ден се опровергава. В нашия свят властва смъртта и няма нищо вечно и всичко се разпада пред очите ни, оставено на произвола. Това е действителността. И идват някакви хора, учени и казват, не, това не е така. То е, че материята е вечна и преди нам си колко години от мъртвата материя са се пръкнали живите организми и цялото това многообразие. Само че за това няма никакви доказателства и такива твърдения следва да се приемат с вяра. Или да ви ги набият насила в главите още от най-ранна възраст. Което обяснява въпроса на Fear, защо мнозинството хора не знаели. Защото от малки са им промили мозъците. Включително и нашите. Продължава и днес.
Ето вижте какви неща се учат в 7-ми клас.
31082015044.jpg

Човек е резултат от милиони години еволюция, според научните схващания и е животно. Както се казва, no comment.
31082015048.jpg

Ето и за влечугите. Аз имам въпрос. Кой може да знае какъв е бил климата преди 150 млн. години? И как тъй се развиват приспособления, аз много искам да има крила и искам някой да ми кажа как да ги развия.
31082015047.jpg

А тук се казва, че птиците са произлезли от археоптерикса, който отдавана беше опроверган и разобличен като свързващо звено. И това било доказателство, разбираш ли.... По в началото пише, че все пак това са предположения. Пак no comment.

И кажете ми, как после тези деца, научени на тези неща, могат да направят някаква разлика или поне да имат друга алтернатива за света около нас? Това е държавна политика. После не се чудете, че ни управляват такива и такива хора. Тази теория не може по никакъв начин да обясни откъде у човека има ум и разум, съвест, ценностна система, чувство за справедливост и ред други неща, които не притежава никое животно и които неща отличават човека от всички останали. Защо например животните се страхуват от човека? Нещо повече, еволюционната теория и пригласящите й такива, унижават човека и от венец и слава на творението, го превръщат във някакво животно, сравнимо с най-простите и елементарни организми, като негови далечни предци. Ето това образование, аз наричам конспирация срещу ума и разума. Не знам дали ни пръскат от небето, но знам, че ни пълнят главите с ето такива неща от малки и то не е никак случайно. После тук си говорим, че мислим критично. Кое му е критичното на мислене, в горните рамки?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 17 Фев 2016, 10:02

Сондьора написа:Приблизително изчислени минимум работници, пълни глупости..пада се по 3 мин на блок.( от изрязване, превозване и монтаж).
Ако примем историческите данни за верни (от египтолозите), то са направени за 10-20г, както и Херодот твърди, че са направени за 20г, то по тези данни и факти, е малко сложно да сочи, че са построени по предложеното от теб you tube видео начин...би тряяло да знаеш кво е варовик и гранит, и как се цепят блокове с медни колове и надуване на дърво с вода ;)

Ако пък предположим, че египтолозите бъркат, то някой ги е строил хиляди години, за къв чеп обаче ;)

Ами явно не си гледал материала. :)
Колкото до Херодот, той може да твърди много неща, но няма как да знае, защото се е родил около 2000 години след построяването на пирамидите. Та неговите предположения не са нищо по-добри от сегашните, предвид това, с какви технологии за датиране и симулации разполагаме.
Накратко, няма нужда от намеса на извънземни или извънземни технологии, за да бъдат построени тези монументи - достатъчно дълъг период от време, съчетан с почти неограничена работна ръка и тогавашните технологии са напълно достатъчни за този подвиг. Има достатъчно материали по темата - за работниците, технологиите и всичко.
Ама това не е толкова интересно и привлекателно за стадото, колкото строящите пирамиди извънземни, напълно съм наясно с това. Но това е положението. :)

Elesar74 написа:...

Ти какво искаш да учат децата - вероуение и вместо биология, геология, географи и т.н. да четат Библията?! :shock:
Бъди спокоен, ще има хора, които нямат майки и бащи, въпрос на време и технологии. Тогава какво ще правиш, не знам. :)
За промиването на мозъците съм съгласен, ти си прекрасен пример за това - абсолютен религиозен фанатик, отричащ науката.
И да, хората сме животни, колкото и да не ти харесва и да е в разрез с религиозните тъпотии за някакъв си създател, който въпреки всемогъществото си, не може да намери Адам в собствената си градина, та се налага да го пита къде се е скрил. :D
Това, че сме социални, развили сме интелект, имаме въображение и т.н. ни най-малко не променя факта, че сме животни, които просто са развили тези неща.
Имаме ги именно заради еволюцията, която е трън в задника на религиозните.
Ценностната система, чувство за справедливост и пр. са човешки абстракции.
Защо ли се занимавам изобщо, ти си апотеоз на заблудата и еталон за промит религиозен и креационистки мозък, направо не мога да проумея, как е възможно да съществуват такива хора в 21-ви век.

Животните се страхували от човека, смЕх.
Страхуват се тези, които са отгледани и тормозени от нас или пък са се срещали преди с човешкото "чувство за справедливост", което най-вероятно е било просто ненужна жестокост от страна на по-силния.
Ходи поплувай сред стадо акули и разкажи после, как се страхуват от теб. Или пробвай да се срещнеш както майка те е родила с гладен бенгалски тигър в гората, да видиш, колко ще се уплаши от теб. :mhihi:

А критичното мислене е в това, че всики тези теории и хипотези постоянно биват подлагани на проверка и съмнение.
И са останали, защото до момента са издържали тези критики и проверки. А ако се намери нещо, което да ги опровергае, то това ще нещо бъде прието и теориите и хипотезите ще бъдат коригирани в съответствие с новите данни.
За разлика от религиозните простотии и догми, които не се подлагат на никакво съмнение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 17 Фев 2016, 10:27

И кажете ми, как после тези деца, научени на тези неща, могат да направят някаква разлика или поне да имат друга алтернатива за света около нас? Това е държавна политика. После не се чудете, че ни управляват такива и такива хора. Тази теория не може по никакъв начин да обясни откъде у човека има ум и разум, съвест, ценностна система, чувство за справедливост и ред други неща, които не притежава никое животно и които неща отличават човека от всички останали
.
Животинска биология колега - така омразната биология на живите организми .
Човешкия мозък е така създаден , че има способности да се самообучава и да оцелява в неБлагоприятна среда .Чрез сложни биохимични процеси протичащи при растежа на организма непосредствено първите години след раждането .
Човек отделен и изолиран от социална среда още след раждането , когато се формира мозъка в последствие остава с намалена способност да възприема и осмисля заобикалящия го свят . Има много примери на деца попаднали в такива изолирани условия , които и в зряла възраст практически остават умствено развити на ниво 3-4 годишно дете .
При раждането човешкия мозък е бяло платно - всичко което е съзнание интелект ценностна система и поведенчески реакции , способности и абсолютно всичко се добавя и усвоява в процеса на обучение в първите години след раждането .Процес абсолютно обусловен от нивото на обществото и майката .
Така че човек не се ражда със готово формирано съзнание , това се придобива и то години наред .Човек е социално същество , и придобива и надгражда опита на социума в който расте . Затова общество от диваци , репликира диваци а не нобелови лауреати .
По въпроса за пирамидалните сруктури , може ли да допуснем че в строежа са били заети 20-30 или 40 хиляди бачкатори едновременно и не е правен само по един блок на поточната линия ? Ся ще твърдите че примерно 200 човека не могат да го мъкнат тоя блок с дървена талига ? Не само че могат , ами ще го отнесат като куцо пиле домат че дори с достатъчно шерпи процеса може да е непрекъснат като се сменят две групи на определено разстояние .Кво прайм ако са обработвани и транспортирани едновременно 50 или 100 блока примерно ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Фев 2016, 11:59

А това как е било построено 1867! Пак ли с извънземни...
Първия мост от стомана (Eads Bridge).

Изображение

Изображение
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Фев 2016, 13:46

Elesar74 написа:...

Ти какво искаш да учат децата - вероуение и вместо биология, геология, географи и т.н. да четат Библията?! :shock:
Бъди спокоен, ще има хора, които нямат майки и бащи, въпрос на време и технологии. Тогава какво ще правиш, не знам. :)
За промиването на мозъците съм съгласен, ти си прекрасен пример за това - абсолютен религиозен фанатик, отричащ науката.
И да, хората сме животни, колкото и да не ти харесва и да е в разрез с религиозните тъпотии за някакъв си създател, който въпреки всемогъществото си, не може да намери Адам в собствената си градина, та се налага да го пита къде се е скрил. :D
Това, че сме социални, развили сме интелект, имаме въображение и т.н. ни най-малко не променя факта, че сме животни, които просто са развили тези неща.
Имаме ги именно заради еволюцията, която е трън в задника на религиозните.
Ценностната система, чувство за справедливост и пр. са човешки абстракции.
Защо ли се занимавам изобщо, ти си апотеоз на заблудата и еталон за промит религиозен и креационистки мозък, направо не мога да проумея, как е възможно да съществуват такива хора в 21-ви век.

Животните се страхували от човека, смЕх.
Страхуват се тези, които са отгледани и тормозени от нас или пък са се срещали преди с човешкото "чувство за справедливост", което най-вероятно е било просто ненужна жестокост от страна на по-силния.
Ходи поплувай сред стадо акули и разкажи после, как се страхуват от теб. Или пробвай да се срещнеш както майка те е родила с гладен бенгалски тигър в гората, да видиш, колко ще се уплаши от теб. :mhihi:

А критичното мислене е в това, че всики тези теории и хипотези постоянно биват подлагани на проверка и съмнение.
И са останали, защото до момента са издържали тези критики и проверки. А ако се намери нещо, което да ги опровергае, то това ще нещо бъде прието и теориите и хипотезите ще бъдат коригирани в съответствие с новите данни.
За разлика от религиозните простотии и догми, които не се подлагат на никакво съмнение.

Не съм казал никъде децата в училищата да учат вероучение, не ми слагай думи в устата. Казах, че им се предоставя само една гледна точка, при това била научна, а пълна с откровени глупости. Няма ли да вземеш отношение по моите въпроси под картинките? И ако обичаш не ме квалифицирай какъв съм, както аз не правя същото за тебе. Благодаря. Ако науката твърди, че кучетата раждат котки, но аз виждам с очите си, че не е така, аз предпочитам да вярвам на очите си, ти ако искаш вярвай на науката. Това е пример за промит мозък. А науката, зад която ти заставаш твърди точно това. За мен това е безумие противоречащо на всеки здрав разум, пък нека съм фанатик и каквото кажеш. Аз отказвам да призная, че нашия свят е продукт на слепи сили и мъртва материя. Защото това е невъзможно и нелогично. Не защото има доказателства за това, а защото няма. Какво означава "развили" такива характеристики, които да превъзхождат оригинала, ако оригинала е маймуна? Как маймуната е "развила" неща като етика, морал, съвест и т.н. както казваш абстракции и е станала човек? Те не са абстракции, но да приемем. Защото това отличава човека от животните, не устройството на тялото и клетъчната структура. Защо днес никой нищо не развива и няма преминаване от вид във вид както се твърди, че е било? Защо маймуните на стават хора? Нещо повече, няма записано такова нещо в писмената древна история. Както казах, би ли ми дал съвет как да развия способности за летене, защото много ми се иска и нямам намерение да чакам милиони години еволюция. В Библията е записано, че всички живи същества са били създадени по видовете си и вид с вид не се смесва, а ако се смеси, няма поколение. Това описание, не отговаря ли на реалността, нищо че е записано преди хиляди години? Днес не е ли така? За да повярвам, че Земята е на милиарди години и еволюцията е причина аз да съм човек, ще ми е нужна по-голяма вяра от това, да знам, че има Създател, който е дал начало на живота, респект. човека и целият свят. Този свят не може да е продукт на хаос и случайност, а на интелигентен дизайн. Както и компютъра, от който пишеш, е резултат от доста голям умствен труд. И това е така, не защото го казвам, а защото звездите не падат на земята и всичко е устроено и се движи в такава хармония и съвършенство, че ние можем само да наблюдаваме. Човек може само да открива зависимостите и принципите, които движат света, той не е техен причинител и не може да бъде.

Животинска биология колега - така омразната биология на живите организми .
Човешкия мозък е така създаден , че има способности да се самообучава и да оцелява в неБлагоприятна среда .Чрез сложни биохимични процеси протичащи при растежа на организма непосредствено първите години след раждането .
Човек отделен и изолиран от социална среда още след раждането , когато се формира мозъка в последствие остава с намалена способност да възприема и осмисля заобикалящия го свят . Има много примери на деца попаднали в такива изолирани условия , които и в зряла възраст практически остават умствено развити на ниво 3-4 годишно дете .
При раждането човешкия мозък е бяло платно - всичко което е съзнание интелект ценностна система и поведенчески реакции , способности и абсолютно всичко се добавя и усвоява в процеса на обучение в първите години след раждането .Процес абсолютно обусловен от нивото на обществото и майката .
Така че човек не се ражда със готово формирано съзнание , това се придобива и то години наред .Човек е социално същество , и придобива и надгражда опита на социума в който расте . Затова общество от диваци , репликира диваци а не нобелови лауреати .
По въпроса за пирамидалните сруктури , може ли да допуснем че в строежа са били заети 20-30 или 40 хиляди бачкатори едновременно и не е правен само по един блок на поточната линия ? Ся ще твърдите че примерно 200 човека не могат да го мъкнат тоя блок с дървена талига ? Не само че могат , ами ще го отнесат като куцо пиле домат че дори с достатъчно шерпи процеса може да е непрекъснат като се сменят две групи на определено разстояние .Кво прайм ако са обработвани и транспортирани едновременно 50 или 100 блока примерно ?

Така. Сега чу ли се колега какво каза? Подчертал съм ти го. Аз имам въпрос, кой е създал човешкия мозък така с такива възможности? Надявам се знаеш, колко е сложен човешкия мозък. За другото съм съгласен.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 17 Фев 2016, 14:00

Не е интересно как е построен някакъв си мост, който е съставен от някакви си елементи, които могат да се вдигнат с кранове и преместени по много начини. Интересно е как са премествали огромните мегалити по 1650 тона, които днес нямаме още техника с която да ги преместим. А тогава са ги местели хиляди години преди нашето време. Ето това е интересно. Интересно е в Пума Пунку как са разтапяни сякаш камъните за да се слеят идеално. как са правени тия резби и полировки от тия примитивни хора. :mhihi:

"Руините на Пума Пунку са масивни мегалитни конструкции, разхвърляни като детски кубчета за игра. Пума Пунку е от видът конструкции издържащи хиляди години, и въпреки всичко 200-300 тонните блокове са били накъсани на части от могъщи геоложки сили. Най-големият блок от тях е 800 тона и е перфектно полиран.

Въпреки, че пирамидите в Гиза са невероятно постижение, сравнени с Пума Пунку са като детска игра. Намира се на 4000 метра надморска височина. Няма дървета, които може да се използват за помощ за преместването на мегалитните блокове. Блоковете в Пума Пунку са така добре създадени, че някога пасвали перфектно и е невъзможно да мине дори лазерен лъч през сглобките.

Археолозите казват, че е създадена от индианците Аймара, но за да се построи нещо от такъв мащаб и сложност трябват писменост и планиране, което те са нямали. Разстоянието между тези дупки е абсолютно еднакво на ширина и дълбочина от една до друга. Блоковете са обработвани с машини за да пасват перфектно. Всъщност материала от който са създадени е гранит и диoрит. Единствения камък, който е по-твърд от диорита е диаманта.

Модерните архитекти казват, че дори със сегашната технология на земята е напълно невъзможно да се пресъздаде Пума Пунку.

Въпросът е как е създадено и с каква цел? Да отбележим, разбира се и че каменоломните, от които са взети плочите е на стотици км от там където в момента се намират в момента.

Ето това е интересно и е едно от наистина интересните неща, а не някакъв си умрял мост който са строили преди 150 години. :mhihi:

П.П. Не съм аз кауза пердута, а вие сте такава. Никога няма да погледнете извън капаците. Вашите велики мейнстрийм учени не могат да обяснят нищо и не могат да пресъздадат нищо реално. Тая смешка пък където са я измислили за пирамидите викате няма нужда да я доказват, а? :mhihi: Ама така е то - щото са мейнстрийм учени и каквото им грумне и звучи уж правдоподобно значи автоматично е вярно :bowdown:
Последна промяна Larbi на 17 Фев 2016, 14:05, променена общо 1 път
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата