Накладки, мнения :)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530xd

Re: Накладки, мнения :)

Мнение от themoldestone » 12 Фев 2016, 23:23

Колеги,

Преди три дни смених накладките - Textar сложих. Минах вече около 100-тина км, няма свирене при спиране, само мнооого леко при тръгване след първите едно две спирания за деня. Майстора казва, че е нормално, но все пак да събера малко мнения и от вас.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 12 Фев 2016, 23:49

Аз съм много доволен от комбинацията Цимерман дискове и Паджит накладки и не съм имал никакви скърцания, свирения и т.н.
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

Потребител
Аватар
Кара: E60 530D M-Sportpaket

Мнение от kyazim1984 » 12 Фев 2016, 23:58

Предстои ми смяна на задни накладки. Бмв е60 530д 218кс. Избора ми е между: bosch, Mapco или NK. Приблизително еднакви като цена! Според вас, кой вариант от трите да избера?

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 13 Фев 2016, 0:22

Миналата пролет сложих АТЕ отпред и често имах по същия начин едно като проскърцване при потегляне.
Преди 2 седмици ги изхвърлих и сега съм с оригинални накладки + нови оригинални дискове. Сега няма скърцания, свирения и всичко си е както трябва. Спирането е осезаемо различно, разбира се, в положителна посока. :)

Потребител
Аватар
Кара: 530D e60
Мечтае да кара: m6 :D

Мнение от rmwest » 13 Фев 2016, 15:20

мисля че и оригиналните са АТЕ .аз съм с брембо дискове и феродо накладки вече близо 15хиляди км. от октомври насам и съм доволен но внимавах 1500км поне и след това ги подложих на здрав тест-държаха се супер и останаха без да свирят.бош не мисля че бих си сложил накладки а другите марки не съм ги и чувал даже за който пита колегата.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д

Мнение от Ronian » 18 Фев 2016, 15:25

image.jpeg
Искам да ви попитам накладките за смяна ли са ми тъй като датчика ми е на 2000км. Нито скърцат нито нищо при спиране и спират перфектно. Нов съм и досега кола не се е задържала в мен че да сменявам накладки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 18 Фев 2016, 17:08

Ronian написа:
image.jpeg
Искам да ви попитам накладките за смяна ли са ми тъй като датчика ми е на 2000км. Нито скърцат нито нищо при спиране и спират перфектно. Нов съм и досега кола не се е задържала в мен че да сменявам накладки.

Доколкото се вижда на снимката -не си за смяна.

А по темата - аз смених преди няколко месеца дискове и накладки - TEXTAR - дори дисковете имат някакво покритие и не "ръждясват" - няма свирене, стържене или други шумове - държат се доста добре !

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 19 Фев 2016, 19:19

B.Stoimenov написа:
Ronian написа:
image.jpeg

Доколкото се вижда на снимката -не си за смяна.

А по темата - аз смених преди няколко месеца дискове и накладки - TEXTAR - дори дисковете имат някакво покритие и не "ръждясват" - няма свирене, стържене или други шумове - държат се доста добре !

Дисковете са ми от БМВ не съм ги сменял, обаче сложих от зад TEXTAR няма проблем(все пак по-малко се товарят) и си викам айде пак ще сложа Текстар и отпред да ама честито сега колата ми свири тихо но е постоянно няма оправяне карах вече сумати време така си е , в началото първите 300-400 км си карах бавно спирах нормално но уви това е Текстарт свирят(купих ги от ауто плюс така изключвам да са ментета).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 19 Фев 2016, 21:16

Смених скоро предни и задни дискове и накладки на АТЕ ( мисля, че и оригиналните са производство на АТЕ ) засега са супер .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 19 Фев 2016, 21:40

И аз съм с дискове и накладки АТЕ доволен съм

Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Black-Power » 20 Фев 2016, 2:47

TRW
Stop me, if you can ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д

Мнение от Ronian » 02 Мар 2016, 23:23

Колеги в момента мисля да ги сменя и гледам има за спирачна система АТЕ И ТЕЛВЕС как да разбера с коя система съм аз и има ли значение с каква съм. Насочил съм се към феродо, бош или брембо

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530D 218hp
Мечтае да кара: Параход

Мнение от blackyhn » 04 Мар 2016, 22:07

Аз съм с BREMBO. Спират си добре и т.н. Но след 6000км започнаха леко да просвирват и да понамирисват на риба !!! Следващия път други ще са :)

Лек път, колеги!

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 04 Мар 2016, 22:12

Ronian написа:Колеги в момента мисля да ги сменя и гледам има за спирачна система АТЕ И ТЕЛВЕС как да разбера с коя система съм аз и има ли значение с каква съм. Насочил съм се към феродо, бош или брембо

Само АТЕ или ОЕМ всичко друго ще го ''смажеш'' при по агресивно каране, колата е динамична и тежка. Алтернативните марки са за да ''мине номера''

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 04 Мар 2016, 23:00

Teves е търговската марка на спирачните системи АТЕ.
От внасяните в България дискове това за мен са най-добрите масови сравнени с останалите.
В темата се пише за TEXTAR, но малцина знаят, че тези накладки имат 2 градации за качество.
По-скъпата и то поне 2 пъти (нарича се epad) напълно отговаря на визираните оригинални накладки BMW, но не съм я виждал никъде в предложенията на вносителите на тази марка. :|
Срещат се в интернет сайтовете, но едва ли са директен внос на ниво официален вносител, каквито например са V&D Auto.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61