Играят оборотите като изключа от скорост

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 318is M42 :\ , Lada Niva 2121
Мечтае да кара: Alpine White E90 335i

Играят оборотите като изключа от скорост

Мнение от Mad Max. » 10 Фев 2016, 23:51

Проблема е следния. Двигателя е М42Б18. Сега като е по хладно като запаля и играят оборотите на бензин (600-800-600-800), около 20-30 секунди и после се оправят. А ако я оставя да обърне на газ така, 80% от случаите направо изкасва мотора. После като карам докато не загрее добре като пусна газта/изключа от скорост, някъде по светофарите например и пак падат там и играят. Като загрее близко на 12 часа и спира това но до тогава все трябва да държа газта, празния ход играе. Демек случва се и на газ и на бензин. На газ, повече, но явно проблема не е газовото (газов инженкцион) щом и на бензин го прави. Та какво може да е? Като беше топло, нямаше такъв проблем. Дебитомер?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Re: Играят оборотите като изключа от скорост

Мнение от stormrider » 11 Фев 2016, 6:54

Ламбда сонда.
С много любов към децата!

Потребител
Аватар

Мнение от Mad Max. » 11 Фев 2016, 8:26

Добре, а тя може ли да се е скапала от газта? Това ми е първата кола с газ, до сега съм карал само на бензин и не знам, казвали са ми само че генерацията и дебитомера си заминават бавно но славно, ама за ламбда не знам?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 11 Фев 2016, 9:16

Mad Max. написа:Добре, а тя може ли да се е скапала от газта? Това ми е първата кола с газ, до сега съм карал само на бензин и не знам, казвали са ми само че генерацията и дебитомера си заминават бавно но славно, ама за ламбда не знам?

Дебитомера заминава, ако караш с обикновенна газ, и имаш гърмежи...
Генерацията да! Тъй като при изгарянето на пропанбутана се отделя много вода, която остава в генерацията.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пил
Мечтае да кара: пил и да стигне жив
Детайли за колата: мътни

Мнение от EH0260BB » 11 Фев 2016, 9:49

Ако можеш, първо закачи колата на диагностика.
Провери стъпковият мотор - пробвай с друг от изправна кола.
Провери дали не двигателят не смуче паразитен въздух след дебитомера - гофре, маркучи, гарнитури на смукателният колектор (при монтаж на ГИ никой не ти подменя тези гарнитури), О-пръстени на дюзите.
Провери също и клапана на картерните пари - ако си с този: номер 11 http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=BE61-EUR-02-1996-E36-BMW-318is&diagId=11_1408 - изолирай го временно: откачаш маркуча идващ от главата (НО НЕ ГО ЗАПУШВАШ) и запуши само клапана. Ако няма промяна в поведението на двигателя, причината не е в него.
Само за това се сещам.
40345

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is '97 M44B19
Мечтае да кара: Е30

Мнение от Missing » 11 Фев 2016, 10:27

Почни от стъпковия с почистване. Поне няма да му навредиш. Ако не се оправи закачай диагностиката. Ако е сонда ще си покаже. Ама щом на точно запалена кола го прави (студена) тогава май май сондата не работи, и реално не мисля, че е в нея проблема. (Ако бъркам в твърдението, че сондата не работи на студена кола, нека да бъда поправен! :yes: )

ПС: При мен (м44б19) тоя проблем беше точно заради спекъл от нагар стъпков мотор. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 11 Фев 2016, 11:35

Не разбрах това прави ли го на бензин?
Ако ти играят само на газ, то отиди да ти настроят газта на първо време, преди да се хвърляш на дебитомер, ламбда и други скъпи неща :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 11 Фев 2016, 17:52

Колега имах същият проблем, почисти си стъпковият мотор, с някой хубав спрей и мапкучите за въздух който са към него.
Няма начин да няма начин

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Coupe

Мнение от Emilow » 11 Фев 2016, 19:18

Същия проблем го имах и аз и все още го има отвреме на време, решавам го със чистене на стъпковото моторче, което е и главния виновник.Мисля че ако е от ламбдата на загрял мотор ще го прави най-много, разбира се може и от нещо друго да е, но стъпковия най-често прави мизерии...

Потребител
Аватар

Мнение от Mad Max. » 11 Фев 2016, 19:26

k.milanov написа:Не разбрах това прави ли го на бензин?

Да, но по малко. В смисъл не че не го прави някой път, ами по малко играят, но си играят и на газ и на бензин, просто на газ малко повече.

Днес ходих на диагностика и не излезе нищо освен датчик детонации но мисля че той си излиза щот двигателя не беше запален. Иначе стойноста на ламбда сондата при включен двигател беше 450-480 или нещо такова. Не знам колко трябва да е нормално, нямам автодата да проверя, но не излезе като грешка при майстора.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilow » 11 Фев 2016, 22:03

Ако стои само на тези стойности и не ги мени в по-голям диапазон значи е заминала, и моята беше забила на 450 и не помръдваше ;) Следователно оборотите винаги играеха :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 11 Фев 2016, 22:30

Ламбда сонда.
С много любов към децата!

Потребител
Аватар

Мнение от Mad Max. » 12 Фев 2016, 1:18

Добре, явно ще се сменя, но сигурно ще мога след месец. Какво може да стане ако не я сменя, в смисъл само така ли ще е както сега или може да почне да играят постоянно, да гасне и тн?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318 is

Мнение от tppt » 12 Фев 2016, 22:13

Привет колеги. Имам подобен проблем, който прерасна и в по голям но да ти отговоря на теб. Не трябва да стои на една стойност трябва да редува богата бедна смес или по точно кислородния датчик пройзвежда напрежение в стойности от 0,1 до 0,9 V за нашия мотор в случая 1 волтова ламда сонда с нагревател. Препоръчвам ти да ресетнеш компютъра на колата а именно изключи акумулатора за два часа и съм сигурен че ще се оправи , но не и за винаги :) имаш проблем по запалването с датчиците и с генерацията не е само сонда. Надявам се да съм бил полезен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilow » 13 Фев 2016, 2:31

tppt написа:Привет колеги. Имам подобен проблем, който прерасна и в по голям но да ти отговоря на теб. Не трябва да стои на една стойност трябва да редува богата бедна смес или по точно кислородния датчик пройзвежда напрежение в стойности от 0,1 до 0,9 V за нашия мотор в случая 1 волтова ламда сонда с нагревател. Препоръчвам ти да ресетнеш компютъра на колата а именно изключи акумулатора за два часа и съм сигурен че ще се оправи , но не и за винаги :) имаш проблем по запалването с датчиците и с генерацията не е само сонда. Надявам се да съм бил полезен.

Кво значи, че има друг проблем щом сондата е забила ?

Назад към E36