Играят оборотите като изключа от скорост
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Mad Max.
- Потребител
-
- Кара: E36 318is M42 :\ , Lada Niva 2121
- Мечтае да кара: Alpine White E90 335i
Играят оборотите като изключа от скорост
Проблема е следния. Двигателя е М42Б18. Сега като е по хладно като запаля и играят оборотите на бензин (600-800-600-800), около 20-30 секунди и после се оправят. А ако я оставя да обърне на газ така, 80% от случаите направо изкасва мотора. После като карам докато не загрее добре като пусна газта/изключа от скорост, някъде по светофарите например и пак падат там и играят. Като загрее близко на 12 часа и спира това но до тогава все трябва да държа газта, празния ход играе. Демек случва се и на газ и на бензин. На газ, повече, но явно проблема не е газовото (газов инженкцион) щом и на бензин го прави. Та какво може да е? Като беше топло, нямаше такъв проблем. Дебитомер?

- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
- Mad Max.
- Потребител
-
Re: Играят оборотите като изключа от скорост
Добре, а тя може ли да се е скапала от газта? Това ми е първата кола с газ, до сега съм карал само на бензин и не знам, казвали са ми само че генерацията и дебитомера си заминават бавно но славно, ама за ламбда не знам?

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Mad Max. написа:Добре, а тя може ли да се е скапала от газта? Това ми е първата кола с газ, до сега съм карал само на бензин и не знам, казвали са ми само че генерацията и дебитомера си заминават бавно но славно, ама за ламбда не знам?
Дебитомера заминава, ако караш с обикновенна газ, и имаш гърмежи...
Генерацията да! Тъй като при изгарянето на пропанбутана се отделя много вода, която остава в генерацията.

- EH0260BB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пил
- Мечтае да кара: пил и да стигне жив
- Детайли за колата: мътни
Ако можеш, първо закачи колата на диагностика.
Провери стъпковият мотор - пробвай с друг от изправна кола.
Провери дали не двигателят не смуче паразитен въздух след дебитомера - гофре, маркучи, гарнитури на смукателният колектор (при монтаж на ГИ никой не ти подменя тези гарнитури), О-пръстени на дюзите.
Провери също и клапана на картерните пари - ако си с този: номер 11 http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=BE61-EUR-02-1996-E36-BMW-318is&diagId=11_1408 - изолирай го временно: откачаш маркуча идващ от главата (НО НЕ ГО ЗАПУШВАШ) и запуши само клапана. Ако няма промяна в поведението на двигателя, причината не е в него.
Само за това се сещам.
Провери стъпковият мотор - пробвай с друг от изправна кола.
Провери дали не двигателят не смуче паразитен въздух след дебитомера - гофре, маркучи, гарнитури на смукателният колектор (при монтаж на ГИ никой не ти подменя тези гарнитури), О-пръстени на дюзите.
Провери също и клапана на картерните пари - ако си с този: номер 11 http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=BE61-EUR-02-1996-E36-BMW-318is&diagId=11_1408 - изолирай го временно: откачаш маркуча идващ от главата (НО НЕ ГО ЗАПУШВАШ) и запуши само клапана. Ако няма промяна в поведението на двигателя, причината не е в него.
Само за това се сещам.
- Missing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is '97 M44B19
- Мечтае да кара: Е30
Почни от стъпковия с почистване. Поне няма да му навредиш. Ако не се оправи закачай диагностиката. Ако е сонда ще си покаже. Ама щом на точно запалена кола го прави (студена) тогава май май сондата не работи, и реално не мисля, че е в нея проблема. (Ако бъркам в твърдението, че сондата не работи на студена кола, нека да бъда поправен!
)
ПС: При мен (м44б19) тоя проблем беше точно заради спекъл от нагар стъпков мотор.

ПС: При мен (м44б19) тоя проблем беше точно заради спекъл от нагар стъпков мотор.

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Не разбрах това прави ли го на бензин?
Ако ти играят само на газ, то отиди да ти настроят газта на първо време, преди да се хвърляш на дебитомер, ламбда и други скъпи неща
Ако ти играят само на газ, то отиди да ти настроят газта на първо време, преди да се хвърляш на дебитомер, ламбда и други скъпи неща

Колега имах същият проблем, почисти си стъпковият мотор, с някой хубав спрей и мапкучите за въздух който са към него.
Няма начин да няма начин
Същия проблем го имах и аз и все още го има отвреме на време, решавам го със чистене на стъпковото моторче, което е и главния виновник.Мисля че ако е от ламбдата на загрял мотор ще го прави най-много, разбира се може и от нещо друго да е, но стъпковия най-често прави мизерии...
- Mad Max.
- Потребител
-
k.milanov написа:Не разбрах това прави ли го на бензин?
Да, но по малко. В смисъл не че не го прави някой път, ами по малко играят, но си играят и на газ и на бензин, просто на газ малко повече.
Днес ходих на диагностика и не излезе нищо освен датчик детонации но мисля че той си излиза щот двигателя не беше запален. Иначе стойноста на ламбда сондата при включен двигател беше 450-480 или нещо такова. Не знам колко трябва да е нормално, нямам автодата да проверя, но не излезе като грешка при майстора.

Ако стои само на тези стойности и не ги мени в по-голям диапазон значи е заминала, и моята беше забила на 450 и не помръдваше
Следователно оборотите винаги играеха 

- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
- Mad Max.
- Потребител
-
Добре, явно ще се сменя, но сигурно ще мога след месец. Какво може да стане ако не я сменя, в смисъл само така ли ще е както сега или може да почне да играят постоянно, да гасне и тн?

Привет колеги. Имам подобен проблем, който прерасна и в по голям но да ти отговоря на теб. Не трябва да стои на една стойност трябва да редува богата бедна смес или по точно кислородния датчик пройзвежда напрежение в стойности от 0,1 до 0,9 V за нашия мотор в случая 1 волтова ламда сонда с нагревател. Препоръчвам ти да ресетнеш компютъра на колата а именно изключи акумулатора за два часа и съм сигурен че ще се оправи , но не и за винаги
имаш проблем по запалването с датчиците и с генерацията не е само сонда. Надявам се да съм бил полезен.

tppt написа:Привет колеги. Имам подобен проблем, който прерасна и в по голям но да ти отговоря на теб. Не трябва да стои на една стойност трябва да редува богата бедна смес или по точно кислородния датчик пройзвежда напрежение в стойности от 0,1 до 0,9 V за нашия мотор в случая 1 волтова ламда сонда с нагревател. Препоръчвам ти да ресетнеш компютъра на колата а именно изключи акумулатора за два часа и съм сигурен че ще се оправи , но не и за винагиимаш проблем по запалването с датчиците и с генерацията не е само сонда. Надявам се да съм бил полезен.
Кво значи, че има друг проблем щом сондата е забила ?
15 мнения
• Страница 1 от 1