преден парктроник е61
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Re: преден парктроник е61
Добре де колеги, от известно време насам, както стана дума, парктроника ми спира да работи.
Бях бутнал без да искам с ръката десния заден, беше потънал леко навътре. Имах съмнения че е от него, доколкото знам, замине ли един - цялата система спира. (колата има парктроници отпред и отзад).
Вчера си поиграх, свалих кората (от дясно, симетрично на ауспуха), бързо става и има сравнително спокоен достъп до самия датчих, свалих го, профилактично напръсках с контактен спрей и го върнах. Да отбележа, че точно преди процедурата, след като псоедя 30 минути задницата на слънце, парктроника проработи. Но така и така бях решил, викам айде, ще се навирам отдолу
та, извърших рпоцедурата - всичко 6, и след това си беше наред. Вечерта, тръгвам аз, температурата 4,5 градуса, и бам - парктроника пак грешка и не работи ...
Има ли как да разбера, от кой датчих идва проблема ?
за протокола, погледнах в легена, не е наводнен, но и модула пръснах с контактен спрей профилактично .. иначе си е супер сухо вътре. няма и помен вода да е влизала.
До преди големите ледове и снегове миналия месец - проблеми не е имало дори като беше -20 ... един ден колата ми беше цялата в лед и от тогава се започна. .. като се понапече от цлънцето ...гледам си проработва ... ама все пак бих желал да си го оправя, че хич да не е, голяма си е колата и се препотявам като тръгна да правя сложни маневри, пък и е широка, в огледалата кола зад мен все едно няма
Бях бутнал без да искам с ръката десния заден, беше потънал леко навътре. Имах съмнения че е от него, доколкото знам, замине ли един - цялата система спира. (колата има парктроници отпред и отзад).
Вчера си поиграх, свалих кората (от дясно, симетрично на ауспуха), бързо става и има сравнително спокоен достъп до самия датчих, свалих го, профилактично напръсках с контактен спрей и го върнах. Да отбележа, че точно преди процедурата, след като псоедя 30 минути задницата на слънце, парктроника проработи. Но така и така бях решил, викам айде, ще се навирам отдолу

Има ли как да разбера, от кой датчих идва проблема ?
за протокола, погледнах в легена, не е наводнен, но и модула пръснах с контактен спрей профилактично .. иначе си е супер сухо вътре. няма и помен вода да е влизала.
До преди големите ледове и снегове миналия месец - проблеми не е имало дори като беше -20 ... един ден колата ми беше цялата в лед и от тогава се започна. .. като се понапече от цлънцето ...гледам си проработва ... ама все пак бих желал да си го оправя, че хич да не е, голяма си е колата и се препотявам като тръгна да правя сложни маневри, пък и е широка, в огледалата кола зад мен все едно няма

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Има начин да провериш кой датчик не работи, пускаш парктроника и след това отиваш при датчиците и с пръст ги докосваш, тези които работят се усеща едно леко пукане, а този който не работи нищо...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
Благодаря ! ще го пробвам още в обедната почивка ! макар че сега е с дупе към слънцето
та току виж пак са проработили
Ще пиша щом установя проблема, а надявам се и щом го разреша

Ще пиша щом установя проблема, а надявам се и щом го разреша

adovet написа:aero написа:Махаш единия бъбрек и действаш, проверено на кола преди фейса обаче
Зад бъбрека няли има класи?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
netmurder написа:Има начин да провериш кой датчик не работи, пускаш парктроника и след това отиваш при датчиците и с пръст ги докосваш, тези които работят се усеща едно леко пукане, а този който не работи нищо...
Така вчера след като поседя на слънце си работеше. Прибрах се и ... пак всичко приключи, както и тази стурин. Пробвах по твоя начин - излиза, че 2 не работят. Краните два от дясната страна на колата.
доста ми е съмнително, има ли някаква симетрична връзка между тях ? Защото като напече слънце задния - всички работят, реално имам съмнения че са били наводнение, защото зимата бяха забмързнали от течащи климатици върху колата, от тогава започнаха и проблемите. Но ме съмнява и двата да са заминали...все пак като е топло - работят.
Задният го свалях онзи ден и почистих с контактен спрей. Но това, че двата заедно спират да работят ме води на мисълта, дали някой кабел общ имат, и той всъщност не ги спира.
Та .. на една верига ли са вързани ? симетрично ?
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
Ей сега я проверих колата - ПАК. В момента работи, и задния който писах - също си пука. Само предния явно не е*ава много, отчита когато си иска, но поне сега другите си работя. Тези дни ще го разглобя и промия с контактен спрей.
Ако все пак се наложи да го сменям, за да не се занимавам с боядисване, мога ли да взема горната част на датчика и да я монтирам на евентуално новия ? някой правил ли е подобна операция ?
Ако все пак се наложи да го сменям, за да не се занимавам с боядисване, мога ли да взема горната част на датчика и да я монтирам на евентуално новия ? някой правил ли е подобна операция ?
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
Лек Ъпдейт:
вчера разглобих предния фар за да стигна до парктроника, почистих, напрсъсках с контактен спрей - файда никаква. като се стопли работят, като захладнее - не.
Много е странно за мен два парктроника да отказват едновременно, затова допускам, че проблема може да не е в тях или по-скоро следното:
Вариант 1: ако задния краен и предния краен от страната на пасажера са на една верига, или задния като забие, не пуска захранване и към предния.
Вариант 2: Ако все пак са на една верига - то мжое веригата да е прекъсната между тях. Ще проверя под филтъра на купето, дали не е навдонен снопа с кабели.
Чисто статистически, 2 сензора да дадат фира в един и същи момент - не го вярвам. При това след прословутото заледяване.
Рано или късно ще реша проблема и ще ви кажа
Стискайте палци, а ако има желаещи за разглобяване и прочие в събота в София - любителската - да кажат 
вчера разглобих предния фар за да стигна до парктроника, почистих, напрсъсках с контактен спрей - файда никаква. като се стопли работят, като захладнее - не.
Много е странно за мен два парктроника да отказват едновременно, затова допускам, че проблема може да не е в тях или по-скоро следното:
Вариант 1: ако задния краен и предния краен от страната на пасажера са на една верига, или задния като забие, не пуска захранване и към предния.
Вариант 2: Ако все пак са на една верига - то мжое веригата да е прекъсната между тях. Ще проверя под филтъра на купето, дали не е навдонен снопа с кабели.
Чисто статистически, 2 сензора да дадат фира в един и същи момент - не го вярвам. При това след прословутото заледяване.
Рано или късно ще реша проблема и ще ви кажа

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Колега защо не си купиш два датчика и да приключиш с този проблем, изхарчи повече пари за контактен спрей
Тия датчици са по 20-30лв. не са милиони...

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
netmurder написа:Колега защо не си купиш два датчика и да приключиш с този проблем, изхарчи повече пари за контактен спрей![]()
![]()
Хахха не е там въпроса колега, пък и ако проблема не е в тях самите - и с нови ще стане същото

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Днес свалих моята броня и се оказа, че едно кабелче беше прекъснато и от там ми прави мизерии.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
adovet написа:Днес свалих моята броня и се оказа, че едно кабелче беше прекъснато и от там ми прави мизерии.
Задна или предна ?
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
B.Stoimenov написа:adovet написа:Днес свалих моята броня и се оказа, че едно кабелче беше прекъснато и от там ми прави мизерии.
Задна или предна ?
предната
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Колега пробвай да ги размениш мисля,че са едни и същи всичките и виж дали пак ще правят същата мизерия ако да - значи е някой кабел, ако не значи е от датчиците.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2