Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
Здравейте колеги!
За да не отварям нова тема ще ви питам тук: собственик съм на една Е90ка, 2005 година. Зимата изкара в гараж, не съм я карал 2 месеца, но често я препалвах (без проблем палеше).
Преди няколко дена обаче отказа да запали. Никакъв ток. Викнах приятел и в крайна сметка с неговата кола успяхме да запалим. Което ме притеснява повече обаче е, че около задните гуми имаше големи петна (от някакви течове). Имате ли представа от какво може да са тези петна? Доста ме притесняват... мислех си за спирачна течност, амортисьори, никаква идея нямам.... След като запалихме я поакарах малко, спирачките си работят нормално, нямам никви светлинни индикатори на таблото (освен сигнал за еърбеците, но предполагам той се е появил от заражденато на акумулатора).
Поздрави!
За да не отварям нова тема ще ви питам тук: собственик съм на една Е90ка, 2005 година. Зимата изкара в гараж, не съм я карал 2 месеца, но често я препалвах (без проблем палеше).
Преди няколко дена обаче отказа да запали. Никакъв ток. Викнах приятел и в крайна сметка с неговата кола успяхме да запалим. Което ме притеснява повече обаче е, че около задните гуми имаше големи петна (от някакви течове). Имате ли представа от какво може да са тези петна? Доста ме притесняват... мислех си за спирачна течност, амортисьори, никаква идея нямам.... След като запалихме я поакарах малко, спирачките си работят нормално, нямам никви светлинни индикатори на таблото (освен сигнал за еърбеците, но предполагам той се е появил от заражденато на акумулатора).
Поздрави!
Да не ти е "изврял" акумулатора 
Първата е от мапа,свали го виж в какво състояние е.
2рия е датчика на рейката ,ако се прецака или откачи от буксата колата не пали.
Тоя 2рия се получава и при пикаеща дюза.

Phil написа:Здравейте, някой да има идея каква може да е причината за следните 2 грешки:
DDE: Map values incorrect
Code: 4A70
Rail pressure monitoring
Code: 4B90
МАP сензора ли да е заминал?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
2707E91 написа:Да не ти е "изврял" акумулатораPhil написа:Здравейте, някой да има идея каква може да е причината за следните 2 грешки:
DDE: Map values incorrect
Code: 4A70
Rail pressure monitoring
Code: 4B90
МАP сензора ли да е заминал?
На РЕЙЛА не на рейката

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Бързи въпроси и отговори
Моля да бъде изтрито.
Tapatalk issue...
Tapatalk issue...
Последна промяна Dextuar на 09 Фев 2016, 19:21, променена общо 2 пъти
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Здравейте,на два пъти стаклото на задна дясна врата след сваляне до доло не иска да се вдигне.След вадене и вкарване на ключа се вдига.Къде да търся проблема?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Повдигача ти е тръгнал и при мен го направи няколко пъти и накрая просто отказа
ремонта е 8 лв

- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Taruno написа:Повдигача ти е тръгнал и при мен го направи няколко пъти и накрая просто отказаремонта е 8 лв
Благодаря за бързия и точен отговор

- nasopraso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 hp 2007 г.
- Мечтае да кара: НЛО
Освен с хвърлянето на боб и леща преди диагностика може ли някой да сподели дали е имал такъв проблем и какво може да е
При проверка на маслото нивото се вижда, но ми пише Inactive. Пробвах и при студена кола да го проверя и при заграяла, но си стой Inactive
При проверка на маслото нивото се вижда, но ми пише Inactive. Пробвах и при студена кола да го проверя и при заграяла, но си стой Inactive
Всички удоволствия са описани в НК!
Здравейте,
Имах проблем с бутоните на волана и имаше грешка (Бутони MLF Steering Wheel). Въпросът ми е защо тази грешка е в раздел AIRBAG/DSC/BRAKE ?
Може би има логика - на една шина/контролер или подобно, но не успях да разбера.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
vld написа:Вероятно ти е скъсан лентовия кабел.
Т.е. са в еднакъв раздел, защото са на един кабел? А защо и Brake?
- vld
- Старши ентусиаст
-
vld написа:А ти с какво ги гледаш ?
Carly for BMW. Но мисля, че навсякъде така ги водят (не съм 100% сигурен за това, може да греша).
- vld
- Старши ентусиаст
-
Не, определено не е навсякъде, карли няма връзка по никакъв начин с който и да е истински софтуер за диагностика и кодиране.
Ползвай ИСТА-Д за диагностика, това е най-доброто за Е9х.
Ползвай ИСТА-Д за диагностика, това е най-доброто за Е9х.

Въпрос към колегите тези вечер след като изгасих колата си 320d (163 к.с) на таблото се появи следната иконка. След бърза проверка с Google установих, че тази индикация важи за коли с датчик за нивото на маслото, такъв какъвто доколкото ми е известно не присъства при 4 цилиндровите дизели на E90.
Въпрос 1 - Възможно ли е тази грешка да се появява от ретрофит на нова навигация CCC, която е свалена от кола с такъв датчик?
Въпрос 2 - Ако отговора на въпрос 1 е не, то тогава каква може да е причината да излиза тази икона а не другата червена за недостатъчно масло?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20140504/de4ypysy.jpg
Въпрос 1 - Възможно ли е тази грешка да се появява от ретрофит на нова навигация CCC, която е свалена от кола с такъв датчик?
Въпрос 2 - Ако отговора на въпрос 1 е не, то тогава каква може да е причината да излиза тази икона а не другата червена за недостатъчно масло?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20140504/de4ypysy.jpg