Увеличаване на мощността.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Увеличаване на мощността.

Мнение от Mfan97 » 08 Фев 2016, 22:26

Здравейте.Разполагам с бмв 318и седан.Въпросът ми е какво трябва да сменя или добавя за малко повече мощтност и динамичност.Благодаря предварително :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Увеличаване на мощността.

Мнение от bum_bum » 08 Фев 2016, 22:44

Двигателя.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 08 Фев 2016, 23:01

bum_bum написа:Двигателя.

Класическото е "маторя" :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Mfan97 » 08 Фев 2016, 23:16

Нямам такава възможност.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 08 Фев 2016, 23:23

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 08 Фев 2016, 23:24

лесен вариант е проекта М42 ИСтребител :)
мотори много.. смяната е лесна. ефекта е приличен за Е36
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Mfan97 » 08 Фев 2016, 23:32

Надявах се че тук ще получа нужнага информация, но явно съм се объркал.Вие го обръщате на обществен чат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///MBlitzz » 09 Фев 2016, 0:43

Точно този мотор е в класацията за измежду всички мотори които не си заслужава да им вдигаш мощността заради огромните му болежки по газо-разпределително-мазителната система :D
Единият ти вариант е да го сменяш с ис.
Другият филм е ''big six'' :mhihi:
Третият и най-сигурен (поне според мен) вариант е при някой добър майстор който не отваря за пръв път такъв мотор ,цялостна ревизия на главата ,цялостно обслужване ,масла ,филтри ,свещи ,ремъци ,ролки ,от-до ,ако си с ГИ - и там профилактика и добра настройка и ще си караш дълго време с усмивка на лице ,че си имаш сигурен и здрав мотор.
Друг е въпроса за какво ти трябва тази мощност но ако ще е за дрифтаджийски (вкл. и драгаджийски ,пистови и всякакви други изпълнения) - този мотор няма да ти свърши работа ,повярвай ми! Имал съм две 18ки и една 20ка - да ти кажа ,че и 20ската върши работа ама до време... :twisted:
Сам си отговори на въпроса "За какво ти трябва повече повер" и се насочи към някой от тези варианти но не си чупи колата и по-конкретно двигателчето за да си чешеш крастата с него ,щото не се получава като от дрифт кинг клипчетата. :yes:
Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 09 Фев 2016, 0:56

Колега най-смисления тунинг на М43Б18 е да се опиташ да сложиш исков изпускателен колектор за да тръгне малко във високите. Замяна на виското с ел перка също. Впрочем за кой двигател става въпрос м43 или м40.Иначе според мен не се занимавай с глупости карах такова 318 две години и това е един много здрав и икономичен двигател с прилична сила в ниските. Карай си така ,а ако искаш чувствителна разлика във вървежа прескочи разните двайски и иски и търси нещо от 2.5 нагоре поне да има смисъл от цялата разправия аз лично така направих и съм доволен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 09 Фев 2016, 1:19

Аз ще ти го кажа честно..
С инвестиция под 1000 лв. няма да постигнеш нищо (задоволително).
Иначе, да "спортен" филтър 20 лв., спортно гърне 100 лв. = коне в + 2-3 :mhihi:
На час по лъжичка , евридеика не се прави.. :|

М43 с тази едновалка, какво да направиш?
Порт и полиш + цялостна ревиция на главата гумички, напасване на клапаните, рециклирани на повдигачите 300-800 лв.
Изработка на изпускателен колектор + цяла генерация - ...$
Хубав CAI ~150лв.
Remap 100 + лв.

Като сложиш чертата излиза по евтино да си купиш 328 двигател и да минеш декра... :banghead:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Mfan97 » 09 Фев 2016, 8:58

Като цяло колата си я карам основно в града.Не се интересувам от дрифт и драг евенти за момента.Идеята ми е да подновя мотора(при възможност с някое друго конче отгоре), или по-точно да въстановя мощността от фабриката. Газ не е слагана, лично аз съм против нея.Казаха ми че премахване на катализатор и слагане на правя траба ще се отрази на вървенето.Благодаря за изчерпателните отговори,всяко мнение е добре дошло :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///MBlitzz » 09 Фев 2016, 10:27

Mfan97 написа:Като цяло колата си я карам основно в града.

По-къс диф да живне малко откъм ускорение също е вариант. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 черна,Е60 синя

Мнение от Tisho_BMW » 09 Фев 2016, 11:07

Здравейте,аз карам такава е36 седан с м43б18 вече 6 та година,подмених на мотора всички гарнитури,гумичките на клапаните,шлайфане на главата напасване на клапани.По охладителната система водна помпа,термостат и радиатор.Ролките и ремъка за генератора,водната помпа и хидравличната.Смяна на всички масла и филтри.Премахнал съм катализатора и на негово място има резонаторно гърне,оригиналния ауспух и него го премахнах и сложих от така наречените спортни-проходно без заглушители.До сега на няколко пъти са ме питали какъв е мотора,дори един каза добре върви тази 20-ка малко изумен останах.Като цяло не е лошо двигателчето върши добра работа за евридейка,доволен съм и от разхода на гориво.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Фев 2016, 11:13

Mfan97 написа:Казаха ми че премахване на катализатор и слагане на правя траба ще се отрази на вървенето.

А не ти ли казаха, че ще се отрази и на емисиите, които и ти дишаш?

Мен ме кефи, как всеки се възмущава от хвърлен фас, а първото нещо след покупката на кола е да резне катализатора или да изолира ДПФ-а.

В крайна сметка колко пари си готов да дадеш за да увеличиш мощноста и колко коня в повече би искал? До това се свежда всичко.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Mfan97 » 09 Фев 2016, 11:30

Сумата с която разполагам е около 700-800лв.Минимума е 20-25к.с. Всичко по-нагоре от това е добре дошло.

Следваща

Назад към E36