Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Политическа.

Мнение от Bogat-Beden » 07 Фев 2016, 14:06

steeN написа:Малкото останало от тая държава... държаваха харчи 40% от БВП. Тва ако е малко... да на фона на 100% каквото е било, може да ти се струва "малко" :)

.

Jordana го написа отлично,а ти не отговаряш конкретно? :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Политическа.

Мнение от steeN » 07 Фев 2016, 14:08

До утре мога да изброявам неща, които трябва да се приватизират (не закрият)... изключително конкретно съм отговорил с числа!

Лайна като БДЖ, ВМЗ... също държавната енергетика, топлофикациите, водоснабдителните компании, концесия магистралите, летищата (вече се прави успешно някъде)... да продължавам ли? ;) Дори шибаната Българска фондова борса е държавна... това всичко е бюджета на държавата...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 07 Фев 2016, 14:15

Аз пък имам други наблюдения за производството на пълните боклуци.Те не започнаха ли да се правят след затриването на системата или аз бъркам някъде?

П.с.Досега практиката показва,че приватизацията е равно на закриване.Купува някой нещо с нищо,разпродава му активите и остава името само да се знае,че е имало приватизация.Явно не Ви се вижда,че унищожението е пълно?
Последна промяна Benord на 07 Фев 2016, 14:21, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 07 Фев 2016, 14:16

steeN написа:До утре мога да изброявам неща, които трябва да се приватизират (не закрият)... изключително конкретно съм отговорил с числа!

Лайна като БДЖ, ВМЗ... също държавната енергетика, топлофикациите, водоснабдителните компании, концесия магистралите, летищата (вече се прави успешно някъде)... да продължавам ли? ;) Дори шибаната Българска фондова борса е държавна... това всичко е бюджета на държавата...

"Апетитните" хапки заминаха отдавна. :yes:

Ето го и официалното инфо - http://www.priv.government.bg/upload/diagrams/Broi_sdelki_BG.pdf

:bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 07 Фев 2016, 14:25

Това, че приватизацията е спряла, означава единствено, че са спрени реформите и няма политическа воля да се затворят кранчета за крадене като БДЖ примерно. "апетитни хапки"... пак популистки тъпни.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 07 Фев 2016, 14:42

steeN написа:Това, че приватизацията е спряла, означава единствено, че са спрени реформите ....

Или просто няма какво читаво* да се приватизира или греша? :mhihi:

*машини за препродажба, скрап за рязане, продажба на парцелче за МОЛ, кредит с/у активи на приватизираното дружество или удобното РМД - ти ще си работник, аз ще съм мениджър и нов собственик на държавната баница.... :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 07 Фев 2016, 14:55

Добре. Кажи ми една причина БФБ примерно да е държавна (и да е монополна борса на всичкото отгоре)? Ся ше кажеш на кой му пука. Ми там са ви пенсиите на всички... колкото е по-качествена борсата, толкова по-малък е шанса да останете без пенсия.

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 07 Фев 2016, 15:04

steeN написа:Добре. Кажи ми една причина БФБ примерно да е държавна....

Давам ти едната причина (повече не си поискал) - Центарлният депозитар е държавна структура, а БФБ без ЦД няма как да оперира. По-лесно е "скачените съдове" да имат един собственик :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 07 Фев 2016, 16:06

Стийнски,я ми кажи каква е ползата от приватизацията на мариците ,пристанищата,БМФ,ЕРП-тата,даването на добива на злато на концесия? В БДЖ сигурно знаеш,че товарните превози са на огромна печалба,при все ,че сигурно има главозамайващо източване и там..Приватизацията на БТК,Булгартабак,Нефтохим,БГА Балкан,Кремиковци? При такава сган за политически "елит",който имаме,липса на следприватизационен контрол,слаба и корумпирана съдебна система,неработещи държавни контролни органи,слаби пфосъюзи и т.н.,къде е ползата АДЖАБА?? Ако всичко от горепосоченото беше наред,нямаше да е проблем основни структуроопределящи предприятия да са все още държавни,напротив..Или обратно,нямаше да е такава свинщина след приватизацията..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Фев 2016, 16:17

steeN написа:Малкото останало от тая държава... държаваха харчи 40% от БВП. Тва ако е малко... да на фона на 100% каквото е било, може да ти се струва "малко" :)

bum_bum написа:...

Стига с тия популистки истории. Остави 7-8 милиарда дълг (него рефинансирахме миналата година), който беше колото цялото БВП на България тогава, панелки и много заводи, които произвеждаха пълни боклуци, защото не се конкурираха с никой.

Никога няма да се съглася. Айде да оставим заводите с "боклуците". Въпреки, че аз съм работил малко в наследници на тия заводи и съм чул и видял някои неща. Потърси примерно за завода в Setef Франция и ББС.

Ама доматите ни и те ли бяха боклуци, крави, кози, овце, сирене, мляко и т.н. и т.н. колко боклуци да бяха, че сега ядем вносни? Торовете на Химко Враца и те ли боклуци бяха, че сега внасяме чужди? Трапезната сол от Поморие и тя ли боклук, че сега я влачим чак от Пакистан? Цимента и той ли боклук, че купуваме радиоактивен турски?

Като ония неефективните са оставили 7-8 милиарда, защо сега ефективните за двойно по-малко години ги направиха 16? Неефективните за 45 години с тия 7-8 милиарда построиха около 40 000км пътища, пък сега само 100-200км, а дълга двоен. Неефективните заводи се нарязаха и на скрап, а парите пак ги няма.

Не съм комунист и не защитавам социализма, но това което става тук не е капитализъм. Това е дране ама не само до кожата, ами и с месото до кокал направо.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 07 Фев 2016, 19:32

Bogat-Beden написа:Стийнски,я ми кажи каква е ползата от приватизацията на .....

Много просто, едни (наши) хора взимат едни комисионни (на скоро май точно това се обсъждаше с един инвеститор май). :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 07 Фев 2016, 19:44

Toва е най-малката драма, проблемът е какво се случва след това и то неминуемо,но въпросът ми беше към неохипергигаултралесефесериста Стийн :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 07 Фев 2016, 19:46

Bogat-Beden написа:Toва е най-малката драма, проблемът е какво се случва след това и то неминуемо,но въпросът ми беше към неохипергигаултралесефесериста Стийн :lol:

Публично се извинявам, че се намесих в личния Ви разговор. :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 07 Фев 2016, 19:48

nqmam_bmw написа:
Bogat-Beden написа:Toва е най-малката драма, проблемът е какво се случва след това и то неминуемо,но въпросът ми беше към неохипергигаултралесефесериста Стийн :lol:

Публично се извинявам, че се намесих в личния Ви разговор. :yes:

Само да не се повтаря,че много са едосвам :lol: :lol: Агресивен съм и имам комплекси :mrgreen:
Не се засягай,колега,просто надругаде биех :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 07 Фев 2016, 19:53

Казвал съм ти, ама си забравил ;). Ако искаш може на лични.

nqmam_bmw написа:...

И какъв аргумент е това... "по-лесно е". По-лесно е да се краде, да. А как може най-големите и уважавани борси в света като NYSE, NASDAQ, CME да са частни с частни депозитари и клиринг къщи... Държавата специалист по всичко... накрая нищо.

bum_bum написа:Това е дране ама не само до кожата, ами и с месото до кокал направо.

За това съм съгласен. Но това не значи, че трябва да върнем предното или да го оправдаваме. Иначе къде ни е златния резерв като са много ефективни според теб :) (например).

За другите неща, например Химко са идвали по време на първата вълна на приватизацията, забравих коя световна компания (ако искаш ще питам) и са видяли, че за нищо не става... Циментовия завод, ще ме извиняваш, ама си работи... това, че се купува и турски... какво да им забраним да се конкурират ли? Естествено, че не всичко е било боклуци, но голяма част... Ако искаш да говориш за глобализация и световна конкуренция, това е друго... И трябва да засегнем темата за протекционизма, на където отива в същност разговора по-скоро.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата