Какво да правим, когато започне война?
Модератор: Общи модератори
Re: Какво да правим, ако започне война?
nqmam_bmw написа:Идея: Пълнолетните българи да отиват в запаса
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/04/2698948_ideia_pulnoletnite_bulgari_da_otivat_v_zapasa/
Няма как да се случи това - сегашната власт я е страх от хората, за какво да си вкарва таралаеж в гащите. Най-много "запасняците" да се изсипят с калашниците пред парламента

Не Мы такие, Жизнь такая
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
stefanoff написа:nqmam_bmw написа:Идея: Пълнолетните българи да отиват в запаса
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/04/2698948_ideia_pulnoletnite_bulgari_da_otivat_v_zapasa/
Няма как да се случи това - сегашната власт я е страх от хората, за какво да си вкарва таралаеж в гащите. Най-много "запасняците" да се изсипят с калашниците пред парламентаДори не всички, една малка групичка от 100тина човека е напълно достатъчна
Никой няма да се изсипе с автоматите пред парламента - стига филми. Тия запасняци няма ли да имат командири? А и да избягат няма ли военна полиция, жандармерия и джипки с психотронни, ултразвукови и всякакви други мобилни устройства за справяне с тълпа от хора?
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
BMW_POWER написа: За три дни съм правил 70км марш с пълно бойно снаряжение, зная как се окопава и маскира всичко, до влекач и 152мм гаубица включително. Днес какъв процент имат физическа култура? Не напомпани бицепси, а реално да се опънат на полосата. Колко са слагали някога изобщо противогаз или са държали калашник, нямат дори теоретична подготовка за придвижване през непозната местност..

Даже в моя случай ще се окаже още по-идиотска ситуацията, защото аз като лекар, във военно положение ще съм офицер....което е баси парадокса.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Какво да правим, ако започне война?
Стрелбища колкото искаш
Ходи стреляй... Що някой трябва да те кара
Противно на това, което искат да те убедят не е ядрена физика.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
steeN написа:Стрелбища колкото искашХоди стреляй... Що някой трябва да те кара
И да ходи да стреля е все тая, няма да постигне нищо различно от това просто да харчи едни пари- техн. умения са лесна работа, вероятно и шимпанзе ще се научи да стреля
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ама по-добре да се научи да стреля сега, отколкото да след това. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- steeN
- старши ентусиаст
-
d_r_a_g_o написа:steeN написа:Стрелбища колкото искашХоди стреляй... Що някой трябва да те кара
И да ходи да стреля е все тая, няма да постигне нищо различно от това просто да харчи едни пари- техн. умения са лесна работа, вероятно и шимпанзе ще се научи да стреля
Като иска нещо повече си има и клубове по тактическа стрелба.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
steeN написа:Като иска нещо повече си има и клубове по тактическа стрелба.
Също толкова безполезни места. Помагат точно с едно нищо в реална ситуация. Имам под ръка един такъв разбирач дето сигурно изстрелва 5000 патрона годишно по разни стрелбища и клубове. И верно е добър, спор няма- лично съм го виждал да сваля 5 от 5 мишени на 1000+ метра. И същият спец по стрелбата не може да убие и заек- като види кръв и почва да повръща...
Тренировките са за умения, но използването на тези умения искат психическа подготовка. Аз и да стрелям мога, и съм авджия, и с хладно оръжие се справям доста добре, и с бокс се занимавах на млади години, и с бойни изкуства- реално мога съвсем буквално да убия от бой почти всеки. И въпреки това при няколко кръчмаски спорове аз бях общо взето губещ- просто съм чупил 2 пъти ребрата на спаринг партньор (на мен ми счупиха ръката с ритник) и сега ме е страх да ударя някой, че като нищо ще го потроша жестоко. Добре поне, че и шамарите ми са тежки

Накратко- мога да стрелям значи едно нищо.
- steeN
- старши ентусиаст
-
Съгласен, съм. Но как казармата ще ти го даде това, което казваш? Не всеки става за всичко в крайна сметка. Нито се стреля по животни там, още малко по хора. Бойни изкуства може да се тренират навсякъде. Единственото до което нямаш достъп са оръжията.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
На застава се стреля и по двете
пс.казармата не е едното стреляне само,придобиваш доста други качества,е изтъпяваш леко ама като излезеш се оправяш

пс.казармата не е едното стреляне само,придобиваш доста други качества,е изтъпяваш леко ама като излезеш се оправяш

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Не разбрах какъв е проблема, че човека не може и не иска да убива зайци? Не всички сме хладнокръвни убийци на животни ей така за кеф.
И аз не бих убил животно, което нищо не ми е направило, но човек ако застрашава живота ми или ми е направил нещо брутално в живота бих гръмнал с кеф и то не гръмнал просто ами бих му изпразнил цял пълнител контролно в главата.
И аз не бих убил животно, което нищо не ми е направило, но човек ако застрашава живота ми или ми е направил нещо брутално в живота бих гръмнал с кеф и то не гръмнал просто ами бих му изпразнил цял пълнител контролно в главата.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
larbi написа:Не разбрах какъв е проблема, че човека не може и не иска да убива зайци? Не всички сме хладнокръвни убийци на животни ей така за кеф.

d_r_a_g_o написа:....вероятно и шимпанзе ще се научи да стреля
Ще,ще

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
larbi написа:Не разбрах какъв е проблема, че човека не може и не иска да убива зайци? Не всички сме хладнокръвни убийци на животни ей така за кеф.
Бъркаш понятията. Има хора които могат да убиват, но не им е приятно. Аз например мога да заколя заек и да го одера без проблем, но не ми е приятно пищенето на заека когато се коли. .... но има и хора които като видят кръв започват да треперят и припадат. .... та тия вторите за какви действия да ги пишеш, те и за лазарета не стават.
Колеги, "форумните нинджи", РС-килъри и т.н. он-лайн терминатори си нямат и капка идея от нещата. За съжаление. Стрелбата по стрелбища дава някакви умения, но те са сигурно 5% от необходимата подготовка. Няма лошо да свалиш мишена на 1000м. Дори е супер. Но ако трябва да лежиш 24 или 48 часа на открито, преди да ти се появи "мишената", нещата стоят много по-различно. А ако те вали дъжд през това време, трябва да се придвижиш на 20-30, че и повече км, за какво говорим? Пълно е в тубата с клипове от Донбас и Сирия. Гледайте и си помислете, какъв ви е шанса на място. Ето така, през собствената призма на нещата. Да не говоря, че за борба в населени пунктове се иска специална подготовка. В сряда излиза един филм за спец частите на Кадиров. На мен ми падна шапката. Не бих искал да съм срещу тези момчета.
Ръкопашният бой си е едно меле без правила и закони. Ножове, боксове, арматурни железа, оръжия всякакви. Помислете си само какви поражения нанася една обикнвенна сапьорска лопатка в добри ръце.
Няколко елементарни въпроса без отговор:
Знаете ли къде да идете при мобилизация?
Знаете ли какво трябва да вземете със себе си при мобилизация?
Знаете ли как трябва най-малкото да сте облечени и обути при мобилизация (пример, къси гащи, джапанки, цайси Рейбан, ланци на врата и ръцете...)?
Знаете ли какво индивидуално оръжие ви се полага и можете ли да боравите с него?
Знаете ли какъв е сигналът за мобилизация?
Знаете ли изобщо към какъв вид войски се числите - кашици, артилерия, автомобилни и т.н.?
Колко "ДА"-та имате на горните въпроси?
Ръкопашният бой си е едно меле без правила и закони. Ножове, боксове, арматурни железа, оръжия всякакви. Помислете си само какви поражения нанася една обикнвенна сапьорска лопатка в добри ръце.
Няколко елементарни въпроса без отговор:
Знаете ли къде да идете при мобилизация?
Знаете ли какво трябва да вземете със себе си при мобилизация?
Знаете ли как трябва най-малкото да сте облечени и обути при мобилизация (пример, къси гащи, джапанки, цайси Рейбан, ланци на врата и ръцете...)?
Знаете ли какво индивидуално оръжие ви се полага и можете ли да боравите с него?
Знаете ли какъв е сигналът за мобилизация?
Знаете ли изобщо към какъв вид войски се числите - кашици, артилерия, автомобилни и т.н.?
Колко "ДА"-та имате на горните въпроси?