Парно само в половината от колата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Парно само в половината от колата
Здравейте колеги,
Забелязах че имам странен проблем с парното който идея си нямам от какво се получава и моля за помощ.
Докато загрее напълно колата и отвори термостата на големия кръг парното духа топло само от страната на пасажера, но не и към шофьора. това важи за всички посоки - прозорец, крака и фронтално.
След форсиране на колата на място, преди да загрее напълно колата, шофьоркото парно почва да духа леко топло, но след падане на оборотите пак си духа хладно.
след пълното загряване на колата зашпчва да духа топло и от шофьорската половина на колата.
Първоначало ни помисли че не е добре обезвъздушена и я обезвъздуших, но проблема остана.
Водната помпа е сменяна преди около 5 години и се очаква тя да си е наред (предполагам).
Колата е е36 седан 96-та с двузонов климатроник.
Някаква идея къде може да е проблема? или майстор който да може да ми оправи парното ?
Забелязах че имам странен проблем с парното който идея си нямам от какво се получава и моля за помощ.
Докато загрее напълно колата и отвори термостата на големия кръг парното духа топло само от страната на пасажера, но не и към шофьора. това важи за всички посоки - прозорец, крака и фронтално.
След форсиране на колата на място, преди да загрее напълно колата, шофьоркото парно почва да духа леко топло, но след падане на оборотите пак си духа хладно.
след пълното загряване на колата зашпчва да духа топло и от шофьорската половина на колата.
Първоначало ни помисли че не е добре обезвъздушена и я обезвъздуших, но проблема остана.
Водната помпа е сменяна преди около 5 години и се очаква тя да си е наред (предполагам).
Някаква идея къде може да е проблема? или майстор който да може да ми оправи парното ?
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Re: Парно само в половината от колата
hackman написа:Здравейте колеги,
Водната помпа е сменяна преди около 5 години и се очаква тя да си е наред (предполагам).![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Проблема ти е в клапаните на парното.
Но колите с ангренаж водната помпа е комлект, и се сменя на 5 години или 50 000 км.
Като 5 години си е експеримен, като се има на предвид частите на бг пазара...

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Haddess написа:Проблема ти е в клапаните на парното.
Но колите с ангренаж водната помпа е комлект, и се сменя на 5 години или 50 000 км.
Като 5 години си е експеримен, като се има на предвид частите на бг пазара...
За клапаните съм съгласен, но я обясни пасажа в зелено - кои коли са с ангренаж, кои без, и това с интервала на смяната официално ли е, щото аз си мисля че нещо се сменя когато е повредено.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Сменяш консуматив като се повреди? Значи купуваш си кола с ангренаж, и сменяш само ремъка, пък ролките и помпата, като им дойде времето? Майсторите обичат такива хора. Всеки сам преценява как да си прави колата... Те за работа, ще ти взимат винаги едно и също.
Все едно да смениш маслото, и да не смениш филтрите.

Простичка приказка но вярна: Евтиното излиза скъпо.

Все едно да смениш маслото, и да не смениш филтрите.

Простичка приказка но вярна: Евтиното излиза скъпо.

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Какъв консуматив бе приятелю? Оригинална помпа кара 15+ години... за тоя период някой хора сменят 3 коли!
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
- Haddess
- младши ентусиаст
-
~Мишо~ написа:Какъв консуматив бе приятелю? Оригинална помпа кара 15+ години... за тоя период някой хора сменят 3 коли!
Колко хора от форума, особено с е36 като сменят ролките, помпата или нещо по пистовия ремък купуват оригинални части?

Зе сервизен интервал при е36 отвори бентлито...
Пък и те хората са го измислили отдавна Why does the cooling system need to be replaced every 75-100k miles?
Все си мисля че е36 не е сувалка с технология от бъдещето, като кой какво и как ремонтира си е негова работа.
Производителите на неоригинални части, дават гаранция 1 година или 50 000 км. на водните помпи ремъците и т.н.
Пък ти ако искаш ги карай 150 000 и ни ги сменяй.

Нормалните хора правят всичко на куп, за да няма после

Като при е36 6ц. са термостат + тялото/водна помпа/1 ремък ( ако си с климатик 2)/ и 2 ролки ( ако си с климатик 3)...

Трън в гъзъ са обтегачите..

- mfandakov
- младши ентусиаст
-

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- Haddess
- младши ентусиаст
-
mfandakov написа::OT: Съжалявам че пиша тук но,водната помпа на моята кола е поставена далечната 1996г.

Моята водна помпа също беше оригиналната произведена 96-та и я смених преди около 5 години защото буквално лопатките се бяха разпаднали вътре и циркулация почти нямаше.
докато я обезвъздушавах когато бях махнал пробката и капачката на парното се виждаше много добре при високи обороти как има циркулация затова изключвам водната помпа като проблем.
След казаното тук и изчетеното на други места стигнах до извода наистина е клапана и нещо му пречи да работи нормално .. я мръсотия .. я някое камъче/парченце от нещо ..
ще ходя до майстора тея дни и ще видиме къде е проблема ..
докато я обезвъздушавах когато бях махнал пробката и капачката на парното се виждаше много добре при високи обороти как има циркулация затова изключвам водната помпа като проблем.
След казаното тук и изчетеното на други места стигнах до извода наистина е клапана и нещо му пречи да работи нормално .. я мръсотия .. я някое камъче/парченце от нещо ..
ще ходя до майстора тея дни и ще видиме къде е проблема ..
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Проблема ти е в клапаните (по точно в единия от двата)..... ако можеш сам да ги свалиш и да ги отвориш , просто премахни гумичките , които са станали на "дреп" и си ти ..... това е компромисно решение , но е решение ....
Иначе правилното решение е рециклиране на твоите клапани или подмяна с нови .....не сменявай с други втора ръка , защото ще са като или почти като твоите ....
Иначе правилното решение е рециклиране на твоите клапани или подмяна с нови .....не сменявай с други втора ръка , защото ще са като или почти като твоите ....
- ricky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Гаражна е36-ца..!
- Мечтае да кара: Е36 без забележка..
- Детайли за колата: Италиянска мадама родена през '93
Аз имах същия поблем с тези клапани. Благодаря на колегите hadess и мишо за съветите които ми дадоха.. втора ръка не мисля че е компромис при положение че нови са от порядъка на 500лв [FEARFUL FACE]
Sent from my GT-I9515 using Tapatalk
Sent from my GT-I9515 using Tapatalk
Големите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат случки, а малките умове обсъждат хора..!
.Те колегите го казаха,класните автомобили са със задно или двойно,предното предаване изобщо не фигурира,то е създадено за автомобили без никакъв спортен дух,да те вози от т.А до т.Б. цитат....
.Те колегите го казаха,класните автомобили са със задно или двойно,предното предаване изобщо не фигурира,то е създадено за автомобили без никакъв спортен дух,да те вози от т.А до т.Б. цитат....
- ns_bob
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 320i
- Мечтае да кара: BMW E36 S62B50
- Детайли за колата: BMW E36 320i M50B20
Здравейте,
За да не пускам и аз отделна тема имам сходен проблем.
При мен климатика работи и духа студено само не централните конзоли. Общо взето и врътките за температурата не работят. Или духа много топло или ледено студено.
Възможно ли е да е от управлението?
За да не пускам и аз отделна тема имам сходен проблем.
При мен климатика работи и духа студено само не централните конзоли. Общо взето и врътките за температурата не работят. Или духа много топло или ледено студено.
Възможно ли е да е от управлението?

12 мнения
• Страница 1 от 1