Какво да правим, когато започне война?
Модератор: Общи модератори
Re: Какво да правим, ако започне война?
1. Elesar74 гледай да понатрупаш повечко запаси, че да има за всички. Ако си послушен, даже може и да оцелееш до следващата година на хляб и зеленчуци, ако се отчиташ редовно. Ако пък запасите се окажат недостатъчни, за теб може да не остане. Може да решиш да ги скриеш и да се направиш на тарикат, само дето този номер няма да мине (в краен случай само веднъж и то за кратко) и с отворени очи да видиш първо как децата ти го отнасят. Въоръжени и гладни хора в смутни времена са доста неприятна комбинация…
2. Колко нормално гориво ще изразходите, за да произведете биодизела? И какво ще стане като го налееш в печката, която караш? Почти всички масови дизелови коли на пътя днес не са предназначени да се движат на биодизел като основно гориво. Първо ще текнат всички маркучи, а това ще е проблем, защото няма от къде да намериш други. Да кажем че си го предвидил и имаш заделени резервни, сменяш ги и после следват още и още проблеми до момента в който ще се счупи нещо, което го нямаш.
Житото как мислите да го събирате, със сърп и паламарка? После вероятно и някоя мелница или воденица в гората?
3. Ако се разболеете от нещо извън обхвата на билките, какво правим?
4. Дори и да успеете да си изградите независимост от всичко изброено дотук, как мислите да го опазите от тълпите прииждащи и гладни хора?
Преди време ме бяха помолили да закарам малко помощи от наш голям град до лагера за бежанци във военна рампа, така и така имах път с празна кола в тази посока. Та натоварихме колата, пристигнахме с един от организаторите на дарението на военна рампа и настана меко казано суматоха. Жени, деца, мъже и въопще всички наблизо се втурнаха да заграбват още щом отворих багажника и никакви усилия за някакво разпределение нямаше как да бъдат приложени. Добре че се бях сетил да си махна личните вещи от там. Някои от даренията бяха унищожени от дърпане и блъскане в навалицата. По-силните и нахални бяха успели да заграбят по цели торби(но малко от тях оцеляха цели), други отнесоха само разочарование…
Стоях отстрани както винаги с фотоапарат ….и ми стана страшно неудобно да ги снимам. Дори не посмях да си извадя професионалния фотоапарат, реших да карам на сапунерката и да снимам инкогнито няколко кадъра набързо без да изваждам фотото. Нямах време за никакви настройки, бях зает да гледам какво става и после видях че в джоба ми фотоапарата се е превключил на неподходящ режим и нямаше нито една ставаща снимка. Жалко. Подобна картина не може да бъде описана.
Стоях там и гледах безмълвен какво се случва и си мислех само едно нещо: никога, ама никога няма да стана бежанец и да бъда толкова жалък. Няма къде да отидеш, нямащ избор, чакащ подаяние, без бъдеще и без родина. Просто никой.
2. Колко нормално гориво ще изразходите, за да произведете биодизела? И какво ще стане като го налееш в печката, която караш? Почти всички масови дизелови коли на пътя днес не са предназначени да се движат на биодизел като основно гориво. Първо ще текнат всички маркучи, а това ще е проблем, защото няма от къде да намериш други. Да кажем че си го предвидил и имаш заделени резервни, сменяш ги и после следват още и още проблеми до момента в който ще се счупи нещо, което го нямаш.
Житото как мислите да го събирате, със сърп и паламарка? После вероятно и някоя мелница или воденица в гората?
3. Ако се разболеете от нещо извън обхвата на билките, какво правим?
4. Дори и да успеете да си изградите независимост от всичко изброено дотук, как мислите да го опазите от тълпите прииждащи и гладни хора?
Преди време ме бяха помолили да закарам малко помощи от наш голям град до лагера за бежанци във военна рампа, така и така имах път с празна кола в тази посока. Та натоварихме колата, пристигнахме с един от организаторите на дарението на военна рампа и настана меко казано суматоха. Жени, деца, мъже и въопще всички наблизо се втурнаха да заграбват още щом отворих багажника и никакви усилия за някакво разпределение нямаше как да бъдат приложени. Добре че се бях сетил да си махна личните вещи от там. Някои от даренията бяха унищожени от дърпане и блъскане в навалицата. По-силните и нахални бяха успели да заграбят по цели торби(но малко от тях оцеляха цели), други отнесоха само разочарование…
Стоях отстрани както винаги с фотоапарат ….и ми стана страшно неудобно да ги снимам. Дори не посмях да си извадя професионалния фотоапарат, реших да карам на сапунерката и да снимам инкогнито няколко кадъра набързо без да изваждам фотото. Нямах време за никакви настройки, бях зает да гледам какво става и после видях че в джоба ми фотоапарата се е превключил на неподходящ режим и нямаше нито една ставаща снимка. Жалко. Подобна картина не може да бъде описана.
Стоях там и гледах безмълвен какво се случва и си мислех само едно нещо: никога, ама никога няма да стана бежанец и да бъда толкова жалък. Няма къде да отидеш, нямащ избор, чакащ подаяние, без бъдеще и без родина. Просто никой.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
ogata написа:Дай снимки на другите амиши от братството ти

alex_th написа:jorsenbmw написа:Практически съвети![]()
Абе кои от тука са клали наскоро кокошка?Да и резнат главата с един мах и да я държат да не търчи из двора после и да омаца всичко.
А прасе?Ама не да сте носили горещата вода ами да сте му забили ножа лично.
Какво е общото между тези неща и темата за войната ли-тези които ще отговорят с ''да'' на тези два въпроса,няма да попитат![]()
Не знам... но познавах човек, който не беше заклал кокошка през живота си, но издири и разстреля като кучета 2-ма души без да му мигне окото и до момента ги лежи. Що си мислиш, че да заколиш кокошка или прасе те прави мъж? По-скоро не. Убийството на беззащитно същество те прави обратното на мъж, ама с мъжки полови белези.
И аз познавам един такъв, дето не е виждал през живота си кокошка или прасе, но екзекутира един образ посред бял ден без да му мигне окото...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
drago_pavlov написа:И аз познавам един такъв, дето не е виждал през живота си кокошка или прасе, но екзекутира един образ посред бял ден без да му мигне окото...
alex_th написа:Не знам... но познавах човек, който не беше заклал кокошка през живота си, но издири и разстреля като кучета 2-ма души без да му мигне окото и до момента ги лежи.
Аре почна се с нинджите....време беше

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
E34 написа:drago_pavlov написа:И аз познавам един такъв, дето не е виждал през живота си кокошка или прасе, но екзекутира един образ посред бял ден без да му мигне окото...
Всеки в България познава поне по един убиец, сутеньор или някакъв друг престъпник...
А колкото до нинджите - те не пишат по форуми

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
E34 написа:

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
E34 написа:drago_pavlov написа:И аз познавам един такъв, дето не е виждал през живота си кокошка или прасе, но екзекутира един образ посред бял ден без да му мигне окото...alex_th написа:Не знам... но познавах човек, който не беше заклал кокошка през живота си, но издири и разстреля като кучета 2-ма души без да му мигне окото и до момента ги лежи.
Ако не е тайна какви бяха мотивите им?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
То не се знае , знае ли се .Пресен пример на магистралата .Нинджа среща друга нинджа обаче под прикритие и резултата е летален за едната нинджа .Тази сценка и декора е по скоро за другата тема - саморазправата , джигитите и още нещо ама е показателна че дори и да си с каска , срещащ ембака и си дотам .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
alex_th написа: Що си мислиш, че да заколиш кокошка или прасе те прави мъж? По-скоро не. Убийството на беззащитно същество те прави обратното на мъж, ама с мъжки полови белези.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
klintan66 написа:drago_pavlov написа:И аз познавам един такъв, дето не е виждал през живота си кокошка или прасе, но екзекутира един образ посред бял ден без да му мигне окото...
Конкуренция. "Бизнесът" естествено е описан в НПК...
- alex_th
- Потребител
-
- Кара: е34 516i с 19ки
- Мечтае да кара: ЗиЛ
- Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!
klintan66 написа:E34 написа:drago_pavlov написа:И аз познавам един такъв, дето не е виждал през живота си кокошка или прасе, но екзекутира един образ посред бял ден без да му мигне окото...alex_th написа:Не знам... но познавах човек, който не беше заклал кокошка през живота си, но издири и разстреля като кучета 2-ма души без да му мигне окото и до момента ги лежи.
Дължаха му пари едни негови "приятели". Повече от три години ги чакаше да започнат да му връщат поне част. Законно нямаше шанс да си ги вземе, защото нямаше никакъв документ, а дори и да имаше, само банките си взимат парите чрез съдии изпълнители. Частно лице може да осъди длъжника и дотам. Има да взема и толкова, ако длъжника няма нищо на негово име, защото поръчители няма, от които да си вземе дълга, пие една студена вода.
Закъса го доста финансово, беше пред развод заради тази работа. Накрая отиде и ступа единия длъжник, но оня се обадил на куките и го закопчаха за 24 часа. След това оня започна да го съди по гражданско дело за нанасяне на леки телесни повреди, демек щеше да го осъди да му плаща пари. И човека превъртя. Тия двамата му "приятели" обаче се усетиха накъде духа вятъра и заминаха уж на екскурзия в чужбина, но после разбрахме, че са се "командировали" на морето за 1-2 седмици... как е научил, как ги е открил и досега не знаем. Човек като има цел, намира начини.
Не е никаква нинджа, беше весел, добродушен и доверчив. Накрая му се разби семейството, а в последствие и целия живот, заради двама "приятели". Никой, който го познаваше, не вярваше до последно, че го е извършил.
Не съдете за хората по това колко кокошки са заклали или колко прасета. Като опре ножа до кокала, хората се променят неузнаваемо.
За да не съм в тотален офф-топик - по време на криза или война, ножът е опрял до кокала. И броят на кокошките, прасетата и комарите, които си изтрепал с удоволствие, не значи нищо.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Ще добавя за Колегата с дизела и частното производство на хранителни стоки. В Украйна гласуваха държавата да може да иззема автомобили (МПС) от частни лица и фирми за срок до 3 месеца, с цел ползването им в АТО. В какъв вид се "връщат" тези коли, не се наемам да коментирам. В такива моменти големите SUV, 4х4, камиони и т.н. са много атрактивни. А доводът АК-47 лесно убеждава собствениците да ги дадат безвъзмездно.
Опазил ни Бог от това!
Опазил ни Бог от това!
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Идея: Пълнолетните българи да отиват в запаса
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/04/2698948_ideia_pulnoletnite_bulgari_da_otivat_v_zapasa/

- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
Това е поредната простотия която идва от оная септична яма наречена парламент! Хора без грам подготовка и едиствата им среща с оръжие е некой газов пърдялник от каква полза са? Вместо да налеят пари в армията, да е стегнат защото сегашните "военнослижещи" не стават за НИЩО! Немогат да избягат 100 метра без да се запъхтят или задъхат, да се подобрят исловията в казармите, нивото на техническото оборудване е в 80-те години - това трябва да се промени МОМЕНТАЛНО! Тия който в момента си играят на воиници я стрялт 30 патрона в годината я не...трагедия просто.
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Пак за пари ше става въпрос. Държавни поръчки... инструмента за крадене на политиците в цял свят.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.