Въпрос за бял пушек при старт
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- joffri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530d 2002g
- Мечтае да кара: E39 M5
Въпрос за бял пушек при старт
Здравейте колеги,
Преди около месец си взех една Х5-ца 2005-та година 3.0д.Колата е супер и си я карам с много кеф
Сега като паднаха температурите забелязах голям облак бял пушек от ауспусите като я запаля сутрин.Малко количество от този дим излиза и от под капака на колата.
Всичко това се случва за 10-та секунди след като я запаля и после няма никакъв проблем.До колкото четох по чуждите форуми това може да се дължи на релето на подгревните свещи?
Само да вметна че когато дам на контакт сутрин, Pre-Heating се показва за няма и секунда и изчезва докато на 39-ката ми си държеше в студените дни по 3-4 секунди
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем с белия пушек и ако да ще съм благодарен да сподели?
Преди около месец си взех една Х5-ца 2005-та година 3.0д.Колата е супер и си я карам с много кеф

Сега като паднаха температурите забелязах голям облак бял пушек от ауспусите като я запаля сутрин.Малко количество от този дим излиза и от под капака на колата.
Всичко това се случва за 10-та секунди след като я запаля и после няма никакъв проблем.До колкото четох по чуждите форуми това може да се дължи на релето на подгревните свещи?
Само да вметна че когато дам на контакт сутрин, Pre-Heating се показва за няма и секунда и изчезва докато на 39-ката ми си държеше в студените дни по 3-4 секунди

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем с белия пушек и ако да ще съм благодарен да сподели?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за бял пушек при старт
Белият пушек от ауспуха мирише ли на нафта?
Excellent! Steven is my name!
- joffri
- кандидат ентусиаст
-
Ами незнам дали е нафта но има много гадна миризма.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Антифриз? Колата губи ли охладителна течност?
Excellent! Steven is my name!
- joffri
- кандидат ентусиаст
-
Губеше от гарнитурата на тройника но беше подменена и сега няма загуби.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
joffri написа:Здравейте колеги,
Преди около месец си взех една Х5-ца 2005-та година 3.0д.Колата е супер и си я карам с много кеф![]()
Само да вметна че когато дам на контакт сутрин, Pre-Heating се показва за няма и секунда и изчезва докато на 39-ката ми си държеше в студените дни по 3-4 секунди![]()
Колега, свещите са бързо загряващи и работят от 0.5сек при температури под 25С°, до 2.7сек при температури под /-/25С°. Дали при теб работят изобщо и как работят- може да се провери. Белият пушек може да се дължи на лошо работеща дюза/и/ и ниска компресия. Когато го има при студен старт, а след това изчезне, може да се дължи на коксували сегменти.
По принцип за състоянието на компресията може да се разбере и по софтуерен път, в случаят двигателя трябва да е студен и ако има съмнения да се прецизира чрез измерване с манометър.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Провери си състоянието на подгревните свещи и релето.
Принципно когато там има проблем колата стартира, но с повече колебания и пушилка.
Възможно е белия пушек сутрин да си е чист конденз.
Принципно когато там има проблем колата стартира, но с повече колебания и пушилка.
Възможно е белия пушек сутрин да си е чист конденз.
и аз го имах същия проблем , оказа се 6 изгорели свещи + реле.След смяната им всичко е ОК 

- joffri
- кандидат ентусиаст
-
Днес ще проверя свещите и релето.Благодаря на отзовалите се 

И аз го имам този проблем, появи се като паднаха температурите и само сутрин при първо палене, даже се стреснах да не се запали нещо, моята е 3.0 бензин/газ, четох че може да е от гумичките на клапаните и от там да пропуска масло в цилиндрите и първоначално да го изгаря,ставало когато е студено и гумичките са твърди
, антифриза не ми се губи, масло гори към 300гр. на 1000

- joffri
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте.За много години.Желая ви много безаварийни километри с любимите баварци
Още не съм проверил свещите поради липса на време, но се появиха и други симптоми откакто температурите паднаха.
При първото палене колата все едно прекъсва но оборотите са си ОК, за около 5-10 секунди след което всичко утихва и започва да си работи нормално.Притеснява ме това че пушенето и прекъсването изчезват по едно и също време.
Забравих да добавя че колата няма никакви гърнета.Дали това може да има нещо общо?

Още не съм проверил свещите поради липса на време, но се появиха и други симптоми откакто температурите паднаха.
При първото палене колата все едно прекъсва но оборотите са си ОК, за около 5-10 секунди след което всичко утихва и започва да си работи нормално.Притеснява ме това че пушенето и прекъсването изчезват по едно и също време.
Забравих да добавя че колата няма никакви гърнета.Дали това може да има нещо общо?
При мен днес нямаше пушилки,понеже карам само на къси разстояния и си мисля че е конденз ,вечерта си направих разходка извънградско 20,30 км и на сутринта нямаше пушек
,дано да е от това

- joffri
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте.Както и предполагах се оказа че релето на подгревните свещи е изгоряло.Опцията е само една-196 лв. на Беру, с отстъпката 127. Дано съм бил полезен.
Моето го рециклирах в Бургас за 40 лв. и момчетата ми гарантираха че ще изкара по-дълго време от ново такова....
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2