Отнета книжка заради неплатени актове
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Отнета книжка заради неплатени актове
b00st написа:Да не говорим, че в нормалните държави са длъжни те да ти го донесат, тука са си хванали гащите с тоя малоумен закон, където не може да караш с изтекъл акт и те карат ти да ходиш в КАТ, щото иначе хептен немогат да се оправят години наред! Милиционерска работа.
откъде акъл?

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Аз мислех да питам има ли начин да си проверя точките онлайн, но като чета...
п.п. Къде са сега колегите, дето защитаваха милиционерите когато реваха за заплати, да кажат що така?
п.п. Къде са сега колегите, дето защитаваха милиционерите когато реваха за заплати, да кажат що така?

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Така, отидох днес до КАТ и да ви дам прясна информация. Лелката на гишето ми извади справка за задълженията, в нея ти влизат и фишове и НП. Да кажа, че преди ако не ми излизаха фишовете като задължения в КАТ сега ми излизат. И справките са някакви нови, не са от ония дето излизат от старовремските принтери. Има го това с давността, 3 години мисля, че е. Поне криво ляво прегледах датите, от които влизат в сила и лелката ми отбеляза само кои трябва да платя. Ако сте обжалвали някое НП и е излязло решение, с което например ми намаляват или потвърждават глобата давността се рефрешва в момента, в който отидете в съда и си вземете новото решение или НП не помня вече. Аз например обжалвах едно НП от 2012 г (това, за което ми взеха книжката) и лятото на 2015 съм си получил ново НП, което е същото, но след решението на съда е с намалени глоби. И сега това НП е в сила от лятото на 2015.
Каза ми, че отивам на касата и плащам задълженията, които са в давност още и ми връщат книжката на момента. 2-3 дена след като ми я взеха вече беше в КАТ, така че процедурата не е бавна.
Каза ми, че отивам на касата и плащам задълженията, които са в давност още и ми връщат книжката на момента. 2-3 дена след като ми я взеха вече беше в КАТ, така че процедурата не е бавна.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
alpina-ma6inata написа:по чл.172, ал.1 от ЗДВП
За осигуряване на безопасността на движението по пътищата могат да се прилагат следните принудителни административни мерки:
1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:
а) за когото видимо се установи, че не отговаря на медицинските или психологическите изисквания - до отпадане на основанието за това;
б) който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда или е под въздействието на друго упойващо вещество - до решаване на въпроса за отговорността му, но за не повече от 6 месеца;
в) който поради незнание е извършил немаловажно нарушение на правилата за движение - до успешно полагане на проверочен изпит;
2. временно спиране от движение на моторно превозно средство:
а) до отстраняване на неизправността, когато моторното превозно средство е технически неизправно, включително и когато съдържанието на вредни вещества в изгорелите газове или шумът са над установените норми или конструкцията му е изменена без съответното разрешение;
б) до отстраняване на несъответствието, когато моторното превозно средство превозва опасен товар, но не отговаря на изискванията за класа и вида на превозвания товар;
в) на собственик, който няма задължителна застраховка „Гражданска отговорност" - до сключването й.
и Заповед 8121з-48 / 16.01.2015, изменена със Заповед 8121з-745 / 24.06.2015 на МВР и Заповед 4332з-95 / 2015 г. на СДВР.
Според мен правото за отнемане се крие във въпросните Заповеди, които не ги намерих никъде и не знам откъде трябва да ги видя? Това всичко си е написано печатно на бланка за такъв тип отнемане на книжка, което ме навежда на мисълта, че правомерно са си я отнели. Но по-интересното е дали все още важи това за давността на НП.
Би следвало да съставлява нарушение по чл. 190/3/ във вр. с чл. 157/8/ вр. чл. 171 т.1, д от ЗДвП.
Чл. 190.(3) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наложеното наказание "глоба" се заплаща в едномесечен срок от влизането в сила на наказателното постановление или съдебното решение или определение на съда при обжалване
Чл. 157.(8) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказателното постановление заменя контролния талон за период от един месец след влизането му в сила, съответно решението или определението на съда при обжалване.
Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки:
1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:
д) (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) който управлява моторно превозно средство в нарушение на разпоредбата на чл. 157, ал. 8 - до заплащане на дължимата глоба;
И в този случай, за който става въпрос е необходимо да се приложи мотивирана заповед на основание Чл. 172. (1)
Чл. 172. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Принудителните административни мерки по чл. 171, т. 1, 2, 4, т. 5, буква "а", т. 6 и 7 се прилагат с мотивирана заповед от ръководителите на службите за контрол по този закон съобразно тяхната компетентност или от оправомощени от тях длъжностни лица.
Може да погледнеш наредба..., раздел 3
НАРЕДБА № I-157 ОТ 1 ОКТОМВРИ 2002 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗДАВАНЕ НА СВИДЕТЕЛСТВО ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МОТОРНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, ОТЧЕТА НА ВОДАЧИТЕ И ТЯХНАТА ДИСЦИПЛИНА
Раздел III.
Отнемане, съхранение и връщане на свидетелство за управление на МПС
Чл. 20. Отнемане на свидетелства за управление на МПС се извършва въз основа на:
1. влезли в сила наказателни постановления, решения или присъди, с които е наложено наказание "лишаване от право да се управлява МПС";
2. (изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) заповед за прилагане на принудителна административна мярка;
3. (нова - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) съставен акт за установяване на административното нарушение, в изрично предвидените от ЗДвП случаи.
Чл. 24. (1) В зависимост от основанието за отнемането му свидетелството за управление се връща след:
2. (изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) отпадане на основанието по чл. 171, т. 1, букви "а", "г", "д" или "е" от ЗДвП;
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
alpina-ma6inata написа:Така, отидох днес до КАТ и да ви дам прясна информация. Лелката на гишето ми извади справка за задълженията, в нея ти влизат и фишове и НП. Да кажа, че преди ако не ми излизаха фишовете като задължения в КАТ сега ми излизат. И справките са някакви нови, не са от ония дето излизат от старовремските принтери. Има го това с давността, 3 години мисля, че е. Поне криво ляво прегледах датите, от които влизат в сила и лелката ми отбеляза само кои трябва да платя. Ако сте обжалвали някое НП и е излязло решение, с което например ми намаляват или потвърждават глобата давността се рефрешва в момента, в който отидете в съда и си вземете новото решение или НП не помня вече. Аз например обжалвах едно НП от 2012 г (това, за което ми взеха книжката) и лятото на 2015 съм си получил ново НП, което е същото, но след решението на съда е с намалени глоби. И сега това НП е в сила от лятото на 2015.
Тоест имаш НП влязло в сила в което пише, че трябва да ти вземат книжката ли, или само пари и точки?!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
b00st написа:bum_bum написа:Kris написа:KPETEH написа:Има ли как без да ходя в КАТ да разбера дали имам издадени НП?! Аз треа са заради тия работи да ходя всека седмица до там... Не разчитам да ме уведомят с писмо за ел. фишове, от камери или квото там са измислили...Струва ми се безумно! Може би логиката е другата, а колегата е специален случай с особенно дълго неплатени актове?!
На сайта на КАТ, преди известно време можеше да подадеш заявка за проверка, като си въведеш данните от книжката и на другия ден като влезнаеш пак в системата ти показва дали имаш излязли НП.
Справката за фишове не работи "временно" от две години някъде.Справката за актове също. Там даже и домейна не са си платили. Също като бележката "поради проблеми с компютърната система обслужването е възможно да бъде забавено", която виси в КАТ вече 6-та година.
Като събират пари да направят система баси, 2016-та година и трябва да ходиш до КАТ да си проверяваш НП излезнало ли е всеки месец. Да не говорим, че в нормалните държави са длъжни те да ти го донесат, тука са си хванали гащите с тоя малоумен закон, където не може да караш с изтекъл акт и те карат ти да ходиш в КАТ, щото иначе хептен немогат да се оправят години наред! Милиционерска работа.
Да не забравяме че тука е България, адресите не съвпадат, никой не иска да плаща и избягва получаването на каквото и да е. Та варианта в момента е най удачен за събиране на парите от глобите.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Едва ли. Книжката с постановление се отнема за алкохол, виновно причинена катастрофа с щети, жертви и т.н. или липса на точки.
По-скоро това, където го е писал по-горе колегата.
Т.е. изминал ли е месец след издаването на наказателното постановление всеки един полицай на пътя може да ти вземе книжката. Странното е, че гледам че го има това от 2007-ма, а до сега обикновено пишеха актчета за по 10лв за това, че си без талон.
По-скоро това, където го е писал по-горе колегата.
д) (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) който управлява моторно превозно средство в нарушение на разпоредбата на чл. 157, ал. 8 - до заплащане на дължимата глоба;
Чл. 157.(8) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказателното постановление заменя контролния талон за период от един месец след влизането му в сила, съответно решението или определението на съда при обжалване.
Т.е. изминал ли е месец след издаването на наказателното постановление всеки един полицай на пътя може да ти вземе книжката. Странното е, че гледам че го има това от 2007-ма, а до сега обикновено пишеха актчета за по 10лв за това, че си без талон.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
bum_bum написа:Опряха най-накрая до събираемост и на най-дребните взимания. Торбичката е яко празна явно.
Сондьора написа:Мене кварталния ме викна за "неплатен" акт, а заради нова книжка бях изчистил всички задължения...просто яко лиспа на кинти.
N.Mihaylovski написа:Събират кинти за последно това е...
Явно наистина е така. Днес получих електронен фиш със снимка от август 2014

Малко инфо, което го няма навсякъде... системата е разработена, платена и имплементирана в пилотна фаза още 2008ма година. По "вътрешни" нареждания, не се стига никога до същинска интеграция, в резултат на което гаранционното обслужване отдавна е изтекло и едни наши пари (от данъци и такси) отидоха в кофата... Да не си мислиш, че няма пари за иновации (или поне въвеждане на нормални технологии), няма желание да се направи.b00st написа:Като събират пари да направят система баси, 2016-та година и трябва да ходиш до КАТ да си проверяваш НП излезнало ли е всеки месец...
kdl написа:няма желание да се направи.
По скоро няма интерес

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
dan-dam написа: Днес получих електронен фиш със снимка от август 2014
Доста шофьори около мен се оплакват че им стоят фишовете със снимки от преди година и половина и им искат пари....
-а уж имат давност 12 месеца фишовете - снимки - видео с превишена скорост???
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
bum_bum написа:
Не е странно, по скоро тия редовите каруцари са нямали право да прибират книжките, а сега явно с тия гореспоменатите заповеди са упълномощени.
Ubi dubium, ibi libertas
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Демирев написа:dan-dam написа: Днес получих електронен фиш със снимка от август 2014
Доста шофьори около мен се оплакват че им стоят фишовете със снимки от преди година и половина и им искат пари....
Ужас!Как може да им искат пари за неплатените фишове тези мръсници!Предлагам Марешки за министър на транспорта

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Демирев написа:dan-dam написа: Днес получих електронен фиш със снимка от август 2014
Май не разбра... Моят не "стои". Просто почти година и половина не е стигнал до мен. Не ми е връчен...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
don_gori написа:kdl написа:няма желание да се направи.
По скоро няма интерес
Именно. На мен ми криха един акт (в София твърдят, че е във Враца, те пък ме пращат в София), за да не мога да го обжалвам докато мине срока за това. Пусках някакви молби да го издирят в архива и не знам какво - никакъв резултат. После трябваше да го платя, за да си взема новата книжка. На следващия ден ми се обадиха от деловодството, че актът "е намерен"... И това е преди 4-5г. Сега явно още затягат клещите, че тия пари отиват в бюджета.
Never mistake motion for action...
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3