Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Re: Цените на горивата 2015-2016

Мнение от spacepl » 02 Фев 2016, 8:48

nqmam_bmw написа:
spacepl написа:...., а е незаконно да му откажат да купи.

Разбира се, че всички могат да му откажат да купи от тях. Също както на теб утре могат да ти откажат, в кварталния магазин, да ти продадат олио - незаконно ли е? :mhihi:

Четеш тука някъде и ще го намериш. Не ми се търси точно сега .....
http://aktivnipotrebiteli.bg/%D1%81%D1% ... 1%82%D0%B5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Фев 2016, 9:02

Що ли си мисля че за българина няма значение абсолютната стойност на литър гориво . Важното е да е по -надолу ....примерно във Варна от София , в БГ от Македония от Гърция .....ако ли пък това е изпълнено после ще даваме сравнение със САЩ където бензина е едва ли не без пари и тече от чешмите .
Кво значение има 2 или 3 лева е нафтата , като цената и в двата случая е формирана по не пазарен принцип .От разни картелни договорки до избухване на неуспял политик-аптекар а регулаторните органи дремят в зимен сън .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Фев 2016, 10:42

Jordana написа:Що ли си мисля че за българина няма значение абсолютната стойност на литър гориво . Важното е да е по -надолу ....примерно във Варна от София , в БГ от Македония от Гърция .....ако ли пък това е изпълнено после ще даваме сравнение със САЩ където бензина е едва ли не без пари и тече от чешмите .
Кво значение има 2 или 3 лева е нафтата , като цената и в двата случая е формирана по не пазарен принцип .От разни картелни договорки до избухване на неуспял политик-аптекар а регулаторните органи дремят в зимен сън .
За 99 процента от българите ,а може би и от хората по света е от изключително важно значение.
Едно е ясно като бял ден-гусин Марешки във никакъв случай не е филантроп,спасител на нацията,идеалист с възможности .Безкрайно очеизвадно е ,че очаква някаква дългосрочна възвръщаемост срещу това,което прави( само той си знае със сигурност каква).
От друга страна,президент няма да стане,нито ще спечели избори така-в най-добрият случай може да прескочи бариерата,колкото да влезе в парламента.Нищо лошо не виждам да се зарежда при него,при положение,че така се гласува икономически срещу сбирщина от паразити-било то нашенски,било то "западни инвеститори",търговци на гориво.
Да заповяда в София, оттук трябваше да почне даже ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 02 Фев 2016, 11:01

doomy525 написа:към колегата vlad0 - от постовете ми се струва, че имаш някаква лична неприязън към Марешки и се опитваш да се хванеш като удавник за сламка само и само да напишеш колко е на загуба горкия без никакви действителни/реални факти, а човека продава, та се пръска по шевовете и никой по никакъв начин не може да го спре??! Даже "поздравителните картички" още повече го надъхват :mrgreen:

бях сигурен, че не ми четеш мненията :mhihi: разликата между теб и мен е огромна и няма смисъл да си говорим :) ти се отдаваш на първичното и емоционалното, аз предпочитам да анализирам и да взимам премерени решения :) Ще ти дам пример - КТБ - много хора не ги интересуваше че банката е на мафиот, интересуваше ги лихвата. Мафиотите не са константа, те са променлива!

doomy525 написа:Тва българина страшно племе значи като скъпо горивото протести и чудесии с нулев резултат, а като е евтино - научни фантасмагории от учебниците дет нито тиквата, нито който и да е било от онея дупедавци дава пет пари за тях или пък да е чувал.
Едва ли не с всички сили се опитват да убедят колко лошо правят, ако му подпомагат дейността гдето на кирия е народа най-вече. Ама не бе, оставете тея работи и давайте да им кажем да сложат 3 лева литъра, че да му е гадно на него :mhihi: :bowdown: :shock: :kuku:

безплатен обяд няма и за пореден път твърдя, че не го прави от любов към народа. Мен би ме било срам да промотирам мутра така агресивно, но да, за доста Българи мутрите са все още герои и идоли. За втори път ще ти го напиша - надявам се да го прочетеш - аз също бих зареждал при Марешки, но до там! Нито ще обяснявам как обича народа, нито ще гласувам за него, нито ще го считам за застъпник, герой, картело разбивач и каквото и да е там.

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Фев 2016, 11:04

Случва се нещо такова: 50 000 литра х3-4ст= 2000лв, ако приемем, че средно останалите продават 5000л х 30ст. = 1500лв. Когато всички продават на еднакви цени и нямат никакви други пазарни предимства (в случая невероятна реклама по телевизии, вестници, сайтове, настройване на хората, че има картел, който трябва да се разбие и т.н.) бензиностанциите са толкова много, че в общия случай продават между 5 и 10 000л. Даже 10 000л. се води са страшно оборотна бензиностанция, може би само в големите градове и на възлови пътища са такива, а в малките градове съм сигурен, че са и под 3 000л.
Да приемем, че тези пазарни предимства изчезнат - за да докара отново тези 1500лв трябва да увеличи печалбата, колкото картела, който сега разбива чрез медиите.
Извода е такъв - ако зареждате само на 5 бензиностанции и чакате по 40 мин. цената е такава, ако сте свикнали на бензиностанция на всеки ъгъл маржа отива към 20ст. Повече е нереално и изкуствено завишено, но има и друго, което общо взето ги тласка към това - ако някоя бензиностанция намали цените с 5ст. и започне да продава вместо 5 000л по 7 000л. избива тези 5ст. ,но се получава така, че всички около нея намалят с 5ст. и резултата е същия - отново продава 5000л., но цената е по-ниска с 5 ст.
Това е цялата схема, добре е да си я прочете и някой неплатен журналист за да престанат наистина да питат - продавате ли на загуба :mhihi:

Иначе Марешки е спасител, спор няма.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 02 Фев 2016, 11:16

vlad0 написа:
doomy525 написа:към колегата vlad0 - от постовете ми се струва, че имаш някаква лична неприязън към Марешки и се опитваш да се хванеш като удавник за сламка само и само да напишеш колко е на загуба горкия без никакви действителни/реални факти, а човека продава, та се пръска по шевовете и никой по никакъв начин не може да го спре??! Даже "поздравителните картички" още повече го надъхват :mrgreen:

бях сигурен, че не ми четеш мненията :mhihi: разликата между теб и мен е огромна и няма смисъл да си говорим :) ти се отдаваш на първичното и емоционалното, аз предпочитам да анализирам и да взимам премерени решения :) Ще ти дам пример - КТБ - много хора не ги интересуваше че банката е на мафиот, интересуваше ги лихвата. Мафиотите не са константа, те са променлива!

doomy525 написа:Тва българина страшно племе значи като скъпо горивото протести и чудесии с нулев резултат, а като е евтино - научни фантасмагории от учебниците дет нито тиквата, нито който и да е било от онея дупедавци дава пет пари за тях или пък да е чувал.
Едва ли не с всички сили се опитват да убедят колко лошо правят, ако му подпомагат дейността гдето на кирия е народа най-вече. Ама не бе, оставете тея работи и давайте да им кажем да сложат 3 лева литъра, че да му е гадно на него :mhihi: :bowdown: :shock: :kuku:

безплатен обяд няма и за пореден път твърдя, че не го прави от любов към народа. Мен би ме било срам да промотирам мутра така агресивно, но да, за доста Българи мутрите са все още герои и идоли. За втори път ще ти го напиша - надявам се да го прочетеш - аз също бих зареждал при Марешки, но до там! Нито ще обяснявам как обича народа, нито ще гласувам за него, нито ще го считам за застъпник, герой, картело разбивач и каквото и да е там.

Съгласен с мнението ти, но ще ти кажа само едно - нито го промотирам, нито съм фен на мафиотите. Ако той е такъв какво ще кажеш за тези във властта дето не си мърдат и кутрето за народа?
Ще те помоля да не ми изопачаваш думите и да не категоризираш така.
Мен ме радва мисълта, че човек с възможности се опитва да се противопостави на държавата и водената до сега политика най-вече в бизнеса с горивата. Дали го прави с умисъл или не - ще си проличи във времето, но на тоя етап той единствен прави нещо, което е в благото на народа -> спестява им пари. Всичките тези, които са в бизнеса и имат по 1-2-5 бензиностанции да не би да са излезли изведнъж и да кажат

СТОП! Писна ми да ограбват българският народ и от днес ще продавам, както е редно!

Не, нали?
Това ми е радостта, а не че се радвам на мафиоти.
КТБ е отделен случай и няма смисъл да го намесваш, защото ако имахме функционираща държава въпросните мафиоти, както ги наричаш, отдавна да са с ефективни присъди. Затова и се дразня. Нито управляващите са стока, нито нищо.
edit : и както виждаме всички дори, когато се появи новоизлюпен бизнесмен и се намърда в тяхната схема държавата пак е безпомощна, защото сами са оставили законите така. Патова ситуация, но мен ме радва това нещо, защото смучи от техният джоб, а не от на народа :confused:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 02 Фев 2016, 11:36

Някой би ли обяснил, защо през празници, пълници и отпускарският летен сезон горивата скачат? Да не би да важи максимата "ден година храни"?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 02 Фев 2016, 11:52

Повишено търсене - цената се вдига. На нашия пазар обаче обратното не важи с пълна сила именно заради картела.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 02 Фев 2016, 12:45

Ето стигаме и до картела. :) А максимата при тях е "всеки ден година храни".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 02 Фев 2016, 13:31

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Фев 2016, 15:22

Изображение

Направи ли впечатление (тези,които сте гледали интервюто с Марешки),че каза -движа се сам,без охрана или дори личен шАфьор? :shock: Доста странно ,поне за мен
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 02 Фев 2016, 15:35

Практиката е показала, че ако някой е нарочен за убиване, то рано или късно той бива убит. Никаква охрана не може да те спаси. Все ще се намери от къде да те гръмнат, отровят или т.н. Георги Илиев като ходеше с охрана да не би да го спаси тая охрана? Да не би да подсигури периметъра до там че да неутрализират стрелеца от покрива на кяо сграда беше? Примери много. Охрана е по-скоро да не те набият някъде, както тия мутри ходят по нощни барове с коврите си и показват мускули и се бият с хората. Истинската охрана струва много пари. Бях гледал преди години как обучават охранители в Израел. Ебават им мамата от тренировки за всчкакви ситуации и им се притъркват пръстите от зареждане на пистолети по милиард пъти на ден и всякакви подобни работи. Плюс това постоянно имат някакви обучения и тестове как се подсигурява периметър и пак не можеха да подсигурят понякога елементарен такъв в ресторант или другаде и следваха санкции. И това са екперти по охраната. Тук какви охранители ще си наемеш, за колко пари?
То тука всеки батка наблъскан със стероиди или сланини и мускули по природа тежи 100-120 килограма и е страшният бияч. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 02 Фев 2016, 15:35

Точно така - движи без охрана навсякъде и сам си шофира виолетовото Бентли ГТЦ.
Във Варна гръб му е ТИМ - тъй че има нещо много повече от охрана.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 02 Фев 2016, 15:42

То е ясно че Марешки не е случаен каубой и е обвързан с някакви структури, мафия, масони и всичко което има някаква власт може да са му дружки. Нито е света вода ненапита, нито е някакъв спасител, но поне направи Варна град реални цени на горивото, докато останалата част от България всички се прецакват и пълнт с 20-30-40 ст. на литър повече джобовете на и без това богатите и алчни бензиджии, независимо дали са голяма верига или малка бензиностанция. Те бензиностанции никоа не са откривали случайни хора. Най-малко което е разрешителното струваше много пари до колко си спомням + пари за инвестиция + бюрокрация и други чудесии и не всеки сульо може да стане собственик на бензиностанция.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 02 Фев 2016, 16:08

Вчера вечерта, като зареждах при Марешки ми направи впечатление, че въпреки голямата опашка, нещата се случват доста бързо и реално чакането е не повече от 10 -15 мин, при положение че има 20-30 коли на опашката. Освен, че персонала действаше бързо, клиентите също бързаха, за да не бавят останали, нямаше и нервничене между чакащите. Нетипична черта, която рядко се среща, освен, ако хората не са обединени по някакъв начин от кауза.
Интересна беше гледката и с едно шуменско камионче, с 2 бидона по 1000л., което беше окупирало стабилно една от колонките :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата