Проблем с IHKA
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с IHKA
Здравейте колеги. Имам нужда от вашата помощ. Още преди два месеца установих , че клапаните който са за рециркулацията през парното са прецакани. Гумичките вътре бяха буквално изчезнали , изпуснало вода нагоре към бобинката и тя окъсила. Клапаните бяха смъкнати , почистени и отремонтирани. Въпреки всичко обаче , при тестове установих , че от управлението на климата не идват нужните 12 волта. Предположих , че проблема е някъде вътре и след като го отворих , намерих една овъглена интергрална схема , която съм почти 100% сигурен че е управлението на тези клапани и при късото съединение просто се е опекла. Естествено така се е овъглила , че немога да видя номера и за да си поръчам такава нова и всичко да си дойде на мястото. Молбата ми към вас е ако някой може да предостави електрическа схема на модула или ако пък има някой такъв модул смъкнат просто да ми снима номера на същата за да може да се действа. Благодаря предварително и поздрави 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Проблем с IHKA
Колега защо просто не си вземеш друг модул и да приключваш с драмата. Почти съм сигурен че и клапаните са ти работили и просто проблема е в управлението. Има доста колеги във форума продават такива модули.
Здравей колега , единия клапан беше дал на късо , това е причината за проблем , аз съм електрончик по професия и затова проверих първо клапаните. При подаване на 12-те волта единия си цъкаше нормално , а другия просто изпуши. Ако на тези клапани бях сложил ново управление , щях да имам две такива
Колкото до закупуването на друго от форума - цената на този чип ще е между 1 и 2 лв. Цената на друг модул доколкото успях да видя е около 100 лв. Разбира се ако никой не успее да помогне в близките дни , ще се взема друг модул. Поздрави!

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Колега не ме разбирай поргрешно, но няма да намериш ентусиаст да си свали IHKA-то от колата, за да го разглоби и снима. Тези които са свалени, се продават и отново няма да има кой да го отвори за снимка, защото няма после кой да го купи. Успех в начинанието и пиши, ако успееш.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Trixster написа:Колега не ме разбирай поргрешно, но няма да намериш ентусиаст да си свали IHKA-то от колата, за да го разглоби и снима. Тези които са свалени, се продават и отново няма да има кой да го отвори за снимка, защото няма после кой да го купи. Успех в начинанието и пиши, ако успееш.
Мисля че лесно се разглабяше не е кой знае каква драма. Ако остане време днес ще го разглобя
5 мнения
• Страница 1 от 1