Смяна на табло "High IKE" и монтаж на навигация

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Смяна на табло "High IKE" и монтаж на навигация

Мнение от Elesar74 » 05 Юни 2015, 13:22

Само DSP-то ти липсва. Но ти си знаеш.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Юни 2015, 17:57

Ами аз съм прекарал кабелите за hi-fi, те са пак до всяка колона така че това предстои, ще сложа усилвателя и басовите колони, малко пренареждане на буксата и това е. Няма да се спра до тук :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 06 Юни 2015, 19:12

Момчета,а някой ще каже ли как се нулитат стойностите на големият борд?На малкият беше лесно...задържам копчето бк и готово,а тука ми изписва prog...даже и това не знам за какво е.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 06 Юни 2015, 19:30

През мид-а Калине. Там на разхода, сет и готово.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 06 Юни 2015, 19:51

Еееее,много тъпо парче съм,щях да я строша тая ръчка от натискане,а за тоя мид не се сетих.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 06 Юни 2015, 20:07

:) Лошото е ако си махнал мида и си с китайска навигация, тогава и аз не знам как се занулява с големия борд :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 07 Юни 2015, 22:15

Не съм слагал китаец,но ако седеше така добре като в е46,със сигурност щях да я сложа.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 11 Окт 2015, 22:00

Ivo_Borisov написа:
kalingk написа:Аз пък го намерих.Това е за нави.ако слагаш нави иска и този кабел.Че мислех да не е за сервотроника.обаче той е от 1 пин на синята букса до 23 пин на малката черна букса на ГМ модула.

Някой може ли да ми каже този черен/бял кабел от 3-ти пин на бялата букса на таблото, така наречения spedo сигнал къде трябва да отиде. Чета че е към буксата на радиото. Аз си взех окабеляване от кола мисля 2002 г. Това значи ли че трябва да прекарам кабел от таблото отпред до буксата отзад при радио модула? Не мога да намеря точно описания на буксата на таблото. Ако някой който е прекарвал кабела даде мнение ще съм много благодарен! :bchug: Аз смятам да махна старата инсталация за радио и да оставя само новата за нави.
А и още нещо. Как се разглобява тая тъпа букса на АБС-а, мъчих и мъчих и ще я счупя и не мога да се сетя как се разглобява :banghead:

Така,снощи след ровене 2 часа в нета,стигнах до следното заключение.Сложих и аз голямата нави.Прехвърлих я от комби на седан и честно казано,не гледах за този кабел,защото на буксата на моята имаше активни само постояният плюс,аксесоарният,този за подсветката и ай-бъс.Обаче след като я монтирах и кодирах колата за нея(всичко инак си работи),колата взе да записва грешка в шадоу паметта на ЗКЕмодула:Cable Tacho A (speedometer) or IKE missing
Колата ми е края на 99,инсталацията е от такава,но от края на 2000г,едно към едно са,разликата е само комби седан.Модулите са МК3,тв тунер,бм24.Та не го пуснах и аз този кабел от таблото до радио модула,може да го е имала комбито,не съм гледал.Та какво открих и до какво стигнах и какво направих:
40254
На тази диаграма първата е за коли до 09.2000г,втората е за коли след това.Но първата я дават за коли с БМ,втората без.Демек,имаш нави трябва кабел,но според номерата на пиновете на буксите и тази схема:
http://i53.tinypic.com/24v5kjs.jpg
Се оказва,че тези с БМ24,трябва да го пуснат този кабел,а тези с БМ54,не.
Е пуснах го днес и пуснах още един(празен в двата края) за всеки случай като резервна писта :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 530D

Мнение от Nikito 7301 » 24 Яну 2016, 19:44

Здравейте колеги искам да си сменя таблото с голям борд.Сега съм с малкия борд .Колата е 530D 2002г. фейстлифт.Имам сиди и мид .Ще се налага ли да се прекарват допълнителни кабели и прекодиране .Също съм се замислил да си слагам от онези китайските навигации но малко по нататък.Ще бъда благодарен за мнения отговори или някакви съвети.Благодаря предварително

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 25 Яну 2016, 7:37

Като ще слагаш китаец,не ти и трябва голям борд.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 530D

Мнение от Nikito 7301 » 25 Яну 2016, 8:12

За сега мисля да сменя само таблото.А това с китаиската навигация само е като идея и незнам дали ще сложа/.И защо няма смисъл да си с голям борд и китайска навигация.По лесно се слага тя отколкото оригиналната навигация.Но на първо място е таблото

Предишна

Назад към E39