Проблем с алтернатор ?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ppetkovds83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E61 525d '05
- Детайли за колата: MIni Cooper Clubman D R55 LCI '14
Проблем с алтернатор ?
Здравейте Колеги,
Малко странен проблем ми се появи,или по скоро сега почнах да му обръщам внимание.
След прибирането ми от Пловдив,където карах Нова Година,ми се появи шум от ролки и смених обтяжна и паразитна.Но следният проблем го имаше и преди това.Примерно ще я гася,отварям си вратата ,ако подам газ плафона на вратата почва да примигва или по скоро намаля светлината си,а когато отпусна си възвръща силата на светене.В комбинация с това се чува и едно леко шумче от под капака,сякаш намалянето и увеличаването на светлината се комбинира с този шум.Проблеми с палене нямам,при каквито и да е температури,за момента всичко си изглежда съвсем нормално.
Някакви насоки.
Поздрави
Малко странен проблем ми се появи,или по скоро сега почнах да му обръщам внимание.
След прибирането ми от Пловдив,където карах Нова Година,ми се появи шум от ролки и смених обтяжна и паразитна.Но следният проблем го имаше и преди това.Примерно ще я гася,отварям си вратата ,ако подам газ плафона на вратата почва да примигва или по скоро намаля светлината си,а когато отпусна си възвръща силата на светене.В комбинация с това се чува и едно леко шумче от под капака,сякаш намалянето и увеличаването на светлината се комбинира с този шум.Проблеми с палене нямам,при каквито и да е температури,за момента всичко си изглежда съвсем нормално.
Някакви насоки.
Поздрави
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: Проблем с алтернатор ?
Като за начало, влез в скритото меню и виж на колко волта ти зарежда алтернатора...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
netmurder написа:Като за начало, влез в скритото меню и виж на колко волта ти зарежда алтернатора...
+1, и само да допълня да го направиш това на различни режими с различни натоварвания(консумация), изобщо, покарай така известно време.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- ppetkovds83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E61 525d '05
- Детайли за колата: MIni Cooper Clubman D R55 LCI '14
Главно се наблюдава 14.8-15.2.Като изфорсирам на място пада до 13.1 и после пак се покачва.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
При мен е същото, колеигте посъветваха да сменя акумулатора, но макар измислена марка е нов, затова вероятно ми предстои смяна на реле регулатора, но се надявам да издрапам до пролетта
за да не вдига толкова високо напрежение, временно съм изключил и IBSа. Като отстраня проблема ще кажа 

- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
И при мен е 14,8/14,9/15,0.Дали е проблем?????????????даните са от скритото меню.На пуснати фарове,парно,подгреви.Като ги изключа фарове,парно,подгреви няма разлика.Дали е проблем ????????????
Последна промяна pepsin на 23 Яну 2016, 19:28, променена общо 1 път
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
При мен колкото и да я карам и каквото и да включвам - 14.3, 14.4.
това са показанията от скритото меню.
това са показанията от скритото меню.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
pepsin написа:И при мен е 14,8/14,9/15,0.Дали е проблем?????????????даните са от скритото меню.На пуснати фарове,парно,подгреви.Като ги изключа фарове,парно,подгреви няма разлика.Дали е проблем ????????????
При мен беше същото, като при подаване на газ качваше и до 15,3 ...смених релето - заспа на 13,9 - 14,2, като улегнат четките хубаво вероятно ще е още по-стабилно. Четките на релето бяха останали на около 3 милиметра, така че...

- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
Ясно значи ще трябва реле да се сменява,благодаря
9 мнения
• Страница 1 от 1