Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
Re: Цените на горивата 2015-2016
Каква е ситуацията в момента във Варна. 1,59 VM останалите вериги варират от 1,50 до 1,65лв за дизелово гориво. **койл, най-близкия до VM, която прави "дъмпинг" ги хващат с 1 цистерна неродовно разредено гориво - това четохте ли го някъде... не. А това, че лъжат всички в качество/количество може би сме го усетили всички. Марешки му изпращат всяка седмица проверки - лично аз 2 пъти засичам "господата".
Е да ти имам дъмпинга.. Къде би заредил ти? Там където знаеш, че няма да направиш компромис количество/качество или 2ст. надолу, но не знаеш какво сипваш и колко...
Е да ти имам дъмпинга.. Къде би заредил ти? Там където знаеш, че няма да направиш компромис количество/качество или 2ст. надолу, но не знаеш какво сипваш и колко...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
ivailo0 написа:Каква е ситуацията в момента във Варна. 1,59 VM останалите вериги варират от 1,50 до 1,65лв за дизелово гориво. **койл, най-близкия до VM, която прави "дъмпинг" ги хващат с 1 цистерна неродовно разредено гориво - това четохте ли го някъде... не. А това, че лъжат всички в качество/количество може би сме го усетили всички. Марешки му изпращат всяка седмица проверки - лично аз 2 пъти засичам "господата".
Според мен е редно дори и при малко по-малко конкурентни цени хората да продължават да сипват при него. За 3-4 стотинки разлика няма да има голяма. Някак по-етично ми се струва.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Нов играч на този "затворен" (и силно монополизиран) пазар трябва да пъде подкрепян задължително. 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Какво ви е мнението за Ром Петрол? Там също има карти с отстъпки. Имам чувството, че колата върви по-добре като сипвам оттам. Държат иначе картелни цени, но май внасяли от другаде...
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
dextuar написа:Какво ви е мнението за Ром Петрол? Там също има карти с отстъпки. Имам чувството, че колата върви по-добре като сипвам оттам. Държат иначе картелни цени, но май внасяли от другаде...
Нафтата на Ромпетрол е вероятно най-добрата на българския пазар... за бензина им лошо не съм чувал.
v_p_m написа:Mollov написа:dextuar написа:Какво ви е мнението за Ром Петрол? Там също има карти с отстъпки. Имам чувството, че колата върви по-добре като сипвам оттам. Държат иначе картелни цени, но май внасяли от другаде...
Нафтата на Ромпетрол е вероятно най-добрата на българския пазар... за бензина им лошо не съм чувал.
Колеги не е правилно да се казва така, как е на Круиз как е на Еко (на всяка те цакат по различен начин) . Аз мога да споделя за Круиз в "Град" Правец понеже от там сипвам бензин и за мотора (в туби) , в 2 туби по 10 литра едвам събрах 19.78 литра бензин което за мен еНО това не означава че в некой Круиз в София няма да ми сипят 20+ литра в същите туби
А за качеството пак в 2 те туби седя около 2 месеца и не показа признаци за утаяване или нещо подобно (нз колко е показателно..)
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
dextuar написа:ivailo0 написа:Каква е ситуацията в момента във Варна. 1,59 VM останалите вериги варират от 1,50 до 1,65лв за дизелово гориво. **койл, най-близкия до VM, която прави "дъмпинг" ги хващат с 1 цистерна неродовно разредено гориво - това четохте ли го някъде... не. А това, че лъжат всички в качество/количество може би сме го усетили всички. Марешки му изпращат всяка седмица проверки - лично аз 2 пъти засичам "господата".
Според мен е редно дори и при малко по-малко конкурентни цени хората да продължават да сипват при него. За 3-4 стотинки разлика няма да има голяма. Някак по-етично ми се струва.
На ОМВ Младост и Лукойл до Метро Варна от няколко месеца насам лъжат зверски с литрите - над 5 л. на един резервоар - но въпреки това след Марешки тези на споменатите бензиностанции има огромни опашки.
На няколко пъти във варненски сайтове излиза инфо че има хваната бензиностанция на голяма верига със разреден бензин и дизел с вода - но крият името на голямата вериги всички медии тук и според много колеги тя е Лукойл до Метро Варна.
Винаги се крие името от медиите когато престъпника на петролния пазар е с голяма власт в медиите!
Гледам вече и на колонката на КООП Търговия Възраждане 4 дизела е 1.55лв.
- но след Марешки ВМ Петроиум е най-разумно да се пълни и на Дизелор ул.Девня 104.
ВМ Петролиум и Дизелор ул.Девня 104 са двете места където зареждам и проблем с качеството и количеството нямам.
А пълненето на бензин и дизел в пластмасови туби от вода е пълна свинщина и не може да бъде никакво мерило за точност!!!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
dextuar написа:Какво ви е мнението за Ром Петрол? Там също има карти с отстъпки. Имам чувството, че колата върви по-добре като сипвам оттам. Държат иначе картелни цени, но май внасяли от другаде...
Няколко пъти съм зареждал на Ромпетрол, доволен съм. Просто нямам тяхна бензиностанция напът...

Ромпетрола в Румъния имат немски сертификат за качество и минават регулярни проверки за това както и за количество .У нас дали е такане знам.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
На мен ми харесва бензина на ромпетрол.
п.с.
Казвали са ми, че техния петрол е по-лек от руския и за това горивото е по-добро. Ся колко е вярно не знам...
п.с.
Казвали са ми, че техния петрол е по-лек от руския и за това горивото е по-добро. Ся колко е вярно не знам...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Мисля, че заслужих и чип, и карта за отстъпка за рекламата
Направо принтирам темата и пише до регионалния 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Ромпетрол си внасят сами от ромения дирекшън. Нямат работа с бургаските боклици. Тествано на 90 коньова бракма...разхода пада, вървежа се подобрява, паленето сутрин на минусови температури също беше по-лесно и така. Цената и на 95 даже обаче е височка, ако не се лъжа най-високата цена за бензин 95 е при тях. Тва в национален мащаб нали.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Преди да се появи Веселин Марешки у Варна съм зареждал години наред само от РОМ Петрол. Лошо не мога да кажа за тях. Месец два след появата на Марешки, РОМ Петрол у Варна вече нема.
Просто не можеха да си позволят да свалят цени както OMV и Lukoil в града. Махнаха лепенките РОМ Петрол и сега мисля, че тия бензиностанции се казват Бенита
Просто не можеха да си позволят да свалят цени както OMV и Lukoil в града. Махнаха лепенките РОМ Петрол и сега мисля, че тия бензиностанции се казват Бенита

Последна промяна sambeto на 21 Яну 2016, 21:30, променена общо 1 път
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Остана Ром Петрола до метро, който не е франчайз и горивата се внасят от Румъния. Вече и те свалиха цените и е най-удачно да се зарежда там или при Марешки.
п.с Направих грешката да заредя дизел на ОМВ Младост, и на следващата сутрин едвам запалих, и имам съмнения, че наистина лъжат в количеството.
п.с Направих грешката да заредя дизел на ОМВ Младост, и на следващата сутрин едвам запалих, и имам съмнения, че наистина лъжат в количеството.