CCC модул E60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: CCC модул E60

Мнение от Fadi » 30 Дек 2015, 15:32

Здравейте,

Имах същият проблем със забиването и връткането на джойстика. Смених акумулатора и сега нямам проблем.

Да вметна че CCC модула ми беше ремонтиран от Софтелектроникс + не ми работи блутута. От 4 месеца не съм имал проблем.

Потребител
Аватар
Кара: E60 530d M pack
Мечтае да кара: M5

Мнение от BMWfen93 » 31 Дек 2015, 2:01

Fadi написа:Здравейте,

Имах същият проблем със забиването и връткането на джойстика. Смених акумулатора и сега нямам проблем.

Да вметна че CCC модула ми беше ремонтиран от Софтелектроникс + не ми работи блутута. От 4 месеца не съм имал проблем.

А след ремонта трябваше ли ти кодиране или програмиране. Ако е трябвало каде ти го направиха

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 31 Дек 2015, 11:45

Дефектирал ви е BLUETOOTH модула отзад в багажника. Откачете му кабелите и ще се оправи забиването на навигацията и джойстика :)

Потребител
Аватар

Мнение от Fadi » 02 Яну 2016, 14:28

BMWfen93 написа:
Fadi написа:Здравейте,

А след ремонта трябваше ли ти кодиране или програмиране. Ако е трябвало каде ти го направиха

Не, след като го оправиха директно тръгна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60,530d 04'
Мечтае да кара: Eleanor
Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7

Мнение от krispd » 03 Яну 2016, 15:05

Kолеги,от преминаване нa PRE CCC към LCI CCC,задължителна ли е и смяната климатроника от преди към след фейса?
Work hard in silence,let success make the noise.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 03 Яну 2016, 15:49

Не
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 04 Яну 2016, 19:50

karakondji написа:
netmurder написа:
CrazyElement написа:
karakondji написа:Явно и на моята CCC й дойде времето :confused: .
От една седмица се държи супер странно. Работи за по няколко минути, след което целия компютър блокира - джойстика се върти без съпротивление и не приема команди, музиката спира, всичко е забило, а ако превключа на парктроник цялата визуализация е супер забавена и сигнализира с голямо закъснение.

Рестартирах многократно, извадих всички CD-та за да съм сигурен, че причината не е някой смотан или надраскан диск, спрях блутуут модула, проверих стойността на акумулутаора през скритото меню, но уви. Компютъра работи нормално за няколко минути след запалване на колата и след това забива. При по-продължително каране, понякога се оправя и заработва нормално, но отново за кратко време.

Някой да е имал същата ситуация и да сподели как се е справил?
Има ли алтернатива на softelectronic в София?
Заслужава ли си да мисля за ретрофит към CIC? (NBT ми се струва прекалено скъпа инвестиция)

Колега според мен проблемът ти е в Блутут модула ( ако имаш такъв) не знам при мен правеше точно така като ми изгоря блутут модула :) провери го, лесно е намира се в багажника от левия край където ти е калника има много снимки в Нета виж разгледай просто го откачи от буксата и пробвай ако всичко работи без проблем в него е проблема :)

Ами ти хубаво си го посъветвал, но той колегата вече го е направил това !!! Ако беше прочел целия му пост щеше да го видиш !!!

Чувствам се малко като идиот, ама май не съм изключил блутуут модула както трябва :oops:
С ръка на сърцето - не съм разбирач. Тъй като свалянето на корите и щипките го правих само с пръсти ми беше много трудно. Поради това, свалих само горната част на кората и дръпнах кабела, който влиза в горната част на блутуут модула.
След като поразгледах детайлно в интернет, помолих двама колеги, които имат повече знания в тази област да погледнат в багажника и веднага хванаха моята глупост :dummy: Оказа се, че това било само антена :dunno:
В момента целия MULF модул е свален и проблема с прекъсването на музиката и забиването на компютъра изчезна като с магическа пръчка. Ако се появи отново проблем, най-вероятно ще мисля за ъпгрейд към CIC. Докато системата работи си мисля, че ще прежаля липсата на блутуута.
Интересно, че не се наложи да правим оптични тапи или други манипулации по кабелите за да продължат да функционират другите компоненти като CD changer и усилвател.

Колега така описан проблема просто бях на 100% сигурен , че е това тъй като при мен беше абсолютно по същия начин , а и след четене из чужди форуми при развален блутут прави точно така :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 20 Яну 2016, 9:59

BMWfen93 написа:
B.Stoimenov написа:Здравейте колеги,

за късмет (надявам се) не ми забива нищо (не замръзва навигацията Professional), но пък в движение от време на време прекъсва радиото/CDто и в същия момент забелязах че джойстика се върти свободно, след минутка се оправя и така по някое време пак. След прочетеното тук, вероятно ще трябва и аз да изолирам блутут модула, тези дни ще го направя и ще кажа дали се е оправил проблема. - искрено се надявам да е това, а не $$$ модула (колата е Е60, 2005 година)

Благодаря на всички за подробната тема !

Здравей колега. И при мене бесе същата работа забиваше музиката и джойстика се въртеше свободно и изведнъж пълна тишина в купето черен екран

Здравейте, след като изключих Блутут модула (зад лявата кора в багажника, изключих и буксата долу и антената горе) - вече 2 седмици - няма проблем с музиката /джойстика :)

Още веднъж благодаря на всички ! :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 21 Яну 2016, 19:28

MPM модула след обилно къпане в легена. :lol: Къпането е продължало около 2 години. В резултат на това, липсва /изгнило е/ краче на интеграл.

Изображение

След смяната на модула с друг, мултимедията си потегли. 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krispd » 14 Мар 2016, 19:56

Колеги,наскоро смених CCC-то,ремонтирано в Softelectronics и оттогава имам проблем с навигацията.Какъвто и диск да вкарам просто не приема ,че влиза нещо "Please insert CD/DVD" нещо от сорта изписваше.Отключих си да чете мп3,но и мп3 дискове просто не отчита,че влизат.Идеи от откъде може да е проблемът механичен или нещо трябва да си кодирам? Не ми предлагайте почистване окото с дисковете на Hama за почистване или записване на дискове на по-бавна скорост.Пробвани са вече.Отворен съм за предожения :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530xd E60

Мнение от kiril007 » 14 Мар 2016, 21:08

Здравейте колеги.
Искам да ви попитам за две грешки които имам и са свързани с ССС модула.
Ето и снимки.
Мерси предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

:driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 14 Мар 2016, 21:37

krispd написа:Колеги,наскоро смених CCC-то,ремонтирано в Softelectronics и оттогава имам проблем с навигацията.Какъвто и диск да вкарам просто не приема ,че влиза нещо "Please insert CD/DVD" нещо от сорта изписваше.Отключих си да чете мп3,но и мп3 дискове просто не отчита,че влизат.Идеи от откъде може да е проблемът механичен или нещо трябва да си кодирам? Не ми предлагайте почистване окото с дисковете на Hama за почистване или записване на дискове на по-бавна скорост.Пробвани са вече.Отворен съм за предожения :bchug:

Може самият четец да се смени , аз имах проблем с ДВДто , но не го смених четеца в софтелектроник и сега вече тотално се предаде не чете нищо , но за момента не ми трябва навигация и не съм тръгнал да го оправям, ползвам си ЦДто. Само не разбрах и в двдто и в цдто ли не тръгват? Или при теб е само ЦД?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krispd » 14 Мар 2016, 23:10

CrazyElement написа:
krispd написа:Колеги,наскоро смених CCC-то,ремонтирано в Softelectronics и оттогава имам проблем с навигацията.Какъвто и диск да вкарам просто не приема ,че влиза нещо "Please insert CD/DVD" нещо от сорта изписваше.Отключих си да чете мп3,но и мп3 дискове просто не отчита,че влизат.Идеи от откъде може да е проблемът механичен или нещо трябва да си кодирам? Не ми предлагайте почистване окото с дисковете на Hama за почистване или записване на дискове на по-бавна скорост.Пробвани са вече.Отворен съм за предожения :bchug:

Може самият четец да се смени , аз имах проблем с ДВДто , но не го смених четеца в софтелектроник и сега вече тотално се предаде не чете нищо , но за момента не ми трябва навигация и не съм тръгнал да го оправям, ползвам си ЦДто. Само не разбрах и в двдто и в цдто ли не тръгват? Или при теб е само ЦД?

Грешно се изразих в CD пространството и аудио, и мп3 няма дертове.Обаче знам,че мп3-ки се четат и в ДВД пространството,обаче йок ни мп3 дискове,ни нави дискове приема,че влизат

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 15 Мар 2016, 7:30

krispd написа:Грешно се изразих в CD пространството и аудио, и мп3 няма дертове.Обаче знам,че мп3-ки се четат и в ДВД пространството,обаче йок ни мп3 дискове,ни нави дискове приема,че влизат

Само, като идея. Може при ремонта да са разкачили оптиката на ДВД-то.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 15 Мар 2016, 14:30

krispd написа:
CrazyElement написа:

Грешно се изразих в CD пространството и аудио, и мп3 няма дертове.Обаче знам,че мп3-ки се четат и в ДВД пространството,обаче йок ни мп3 дискове,ни нави дискове приема,че влизат

Е ти си по същия начин като мене , изглежда немците са си карали колите с постоянно сложен диск на навигацията и четеца на ДВДто си умира след време , това е ремонт от софтелектроник ми бяха казали цена 100 лева.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61