кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?
Модератор: Общи модератори
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол
Сега се зачетох, че на този в блога ножа също му е подарък

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Eйййй големо мерене на ... ножове
може блогъра да е ЖТД-то бе
- Hello! My name is Amy and I am a stay-at-home Mom from Nashville, Tennessee.

може блогъра да е ЖТД-то бе

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
JTD, не че не ти вярваме. Ама я снимай твоя нож е така.. Да го видим 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
На фон отворен профила на bum_bum

Това, като онзи дето беше некво гуру в покер старс и правеше по 20к на седмица.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Недейте така смело , че освен stay-at-home Mom , може да се окаже и Master Of Photoshop! 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
99% от хората не са виждали наточен нож ... сори, тия керамики и т.н. са остри... но и те могат да се донаточат диамантено до откачена острота... дори обикновен домашен фискар - имам бая - , дори обикновен нож от Лидл стоманен с два камъка от по 3лв двустранни става по-остър от всякакви фабрични заточки масови. Колко държат ряз тия домашни лигави ножчета ... около 3 месеца. Не искам да се заяждам, само казвам, че масовите заточки са слабички.
А кой си точи ножовете в БГ на нещо различно от разни скапани готови "машинки" - с колела - ... и какъв вид имат масово ножовете в кухните в БГ ... сигурно навсякъде е така де. Хората не ги интересува какво имат... вземат китайски нож и като затъпее яко вече да не може нищо да среже се взема нов ...
А кой си точи ножовете в БГ на нещо различно от разни скапани готови "машинки" - с колела - ... и какъв вид имат масово ножовете в кухните в БГ ... сигурно навсякъде е така де. Хората не ги интересува какво имат... вземат китайски нож и като затъпее яко вече да не може нищо да среже се взема нов ...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
MadChicken написа::owned:
bum_bum написа:JTD, не че не ти вярваме. Ама я снимай твоя нож е така.. Да го видим
Kroki написа:На фон отворен профила на bum_bum![]()
![]()
![]()
![]()
dr.peshev написа:Недейте така смело , че освен stay-at-home Mom , може да се окаже и Master Of Photoshop!
Абе, не че нещо ама тука некъФ модераторски спам се заформи

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
JBL Grip 100 (отляво) - мощни баси, почти добри високи, но посредствени и сравнително плоски среди... Почти доволен 
Най-доволен съм от старите Сонита в средата. С разочарование установих, че Сони не произвеждат вече такива... Само жалкото подобие вдясно, което реално не трябва да струва и два лева. Баси боклука, няма по-плосък звук, а се води наследник на тия в средата. Няма нищо общо! И се принудих да взема JBL-ите

Най-доволен съм от старите Сонита в средата. С разочарование установих, че Сони не произвеждат вече такива... Само жалкото подобие вдясно, което реално не трябва да струва и два лева. Баси боклука, няма по-плосък звук, а се води наследник на тия в средата. Няма нищо общо! И се принудих да взема JBL-ите

Последна промяна Nickelback на 15 Яну 2016, 22:41, променена общо 3 пъти
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Кат' шси мерим ножките

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Andronoff
- триногата
-
JTD написа:Andronoff написа:Нека изясним нещо - скалата на Рокуел, която е за измерване твърдост на високояки стомани, за каквито говорим тук, е от 20 до 70 и се нарича Rockwell C scale (HRC). Там 90 няма. Но виж по скалата Рокуел Б (Rockwell B Scale (HRB)) може ножът ти да е с твърдост от 90. Само дето по тази скала се измерва твърдост на мед, алуминий, меки стомани, краве сирене и т.н.![]()
От чисто любопитство, колко струваше ножът, който си снимал и каква марка е, защото от снимката нито твърдост може да се разбере, нито марка, нищо. И защо си останал с впечатлението, че е 90HRC?
Ето го изясняването.
Конкретния модел нож, който съм дал за пример ми е подарък, защото харесвам кухненски ножове. Цената му е ориентировъчно толкова.
Относно твърдостта съм в тази насока:Extremely high hardness - it is beyond the Rockwell scale, which maxes out at 69HRC. As I know something like equivalent of 90 HRC. However it is very fragile, you drop it and there's your chance to say bye to your lovely ceramic blade
Ако ти имаш насока, сподели.
Конкретния модел, който съм показал не го мия много в машината, защото и не го използвам много. Когато го използвам от кеф, мия си го веднага и си го прибирам.
Използвам си всички други по-ниска серия на Киосера, които и да се стараеш нищо не може да им направиш от миене. Нито в миялна, нито с гъбата. До сега един единствен път съм пращал главния ми нож за наточване след 7-мата година на употреба. Наточването на тези ножове е безплатно за целия им живот.
Изпускал съм го 2 пъти на земята и нищо му няма. Не е като да се чупи толкова лесно. Между другото имам само един счупен Киосера нож и то е защото една приятелка на жена ми решила да отваря буркан с него.![]()
За мен няма по-добър нож за режеща сила, отнесен към цената от Киосера.
Единствено за което не обичам да ги ползвам е за кашкавал. Но за кашкавал си имам друг нож.
Производителят предлага доживотно безплатно наточване на ножовете наистина. Единственият проблем е, че производителят е в Япония и трябва да платиш куриерските разходи, както и да чакаш поне месец, за да си го получиш обратно.
Също ме заинтригува фактът, че си склонен да повярваш на stay-at-home mom from Tennessee, но не и на хора от форума, които се опитват да ти обяснят, че Рокуел скалата е от 20 до 70 и твоят нож няма как да е 90, но щом мамчето от Тенеси казва, че може, значи може. Тя явно е голям експерт

Според официалния сайт на Kyocera„ ножът е с предполагаема твърдост еквивалентна на около 70 по Рокуел. Предполагаема, понеже керамичните ножове не подлежат на този тест, защото ще се строшат.
host написа:99% от хората не са виждали наточен нож ... сори, тия керамики и т.н. са остри... но и те могат да се донаточат диамантено до откачена острота... дори обикновен домашен фискар - имам бая - , дори обикновен нож от Лидл стоманен с два камъка от по 3лв двустранни става по-остър от всякакви фабрични заточки масови. Колко държат ряз тия домашни лигави ножчета ... около 3 месеца. Не искам да се заяждам, само казвам, че масовите заточки са слабички.
Тук не съм много съгласен - масовите ножове по супермаркетите са от мека сплав, която обикновено е невероятно трудна за заточване. Мога да дам и пример - преди Wusthof-а си купих имитация на Sabatier за 15 паунда и не изкара и месец. След това, в опит да го спася, похарчих още 6 паунда за точила, но не успях.
Комплектът Wusthof си го занесох в БГ когато се прибирах последния път, с идеята да си купя един японски нож, но просто не можах да преглътна цифрите и си взех швейцарски, който ползвам вече 3-та седмица и съм доволен. Разликата с немския Wusthof е от земята до небето, но засега ми служи добре, а и цената му беше намалена от 40 на 25 паунда:

Последна промяна Andronoff на 15 Яну 2016, 21:58, променена общо 1 път
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
казвам ти от опит 
че мекия нож се точи по-трудно, че се заваля ръба при пренаточка и т.н. ... ок, но може да се наточи, на висок ъгъл, няма да е бръснач ама се заточва доволно... хората си купуват много по-скапани китайки от това за което говориш и като споменах ножа от Лидл имах предвид точно долна китайка мека ... дори тя ако човек се отнася нормално и си наточва ножовете реже яко и може да задържи поне 2 месеца ряз при всекидневно
а слагането в съдомиялна ако не го е яд човек да вади камъка и да пуска някой друг пас по него ... няма лошо ... аз не слагам в съдомиялна ножове които ми пука за тях

че мекия нож се точи по-трудно, че се заваля ръба при пренаточка и т.н. ... ок, но може да се наточи, на висок ъгъл, няма да е бръснач ама се заточва доволно... хората си купуват много по-скапани китайки от това за което говориш и като споменах ножа от Лидл имах предвид точно долна китайка мека ... дори тя ако човек се отнася нормално и си наточва ножовете реже яко и може да задържи поне 2 месеца ряз при всекидневно
а слагането в съдомиялна ако не го е яд човек да вади камъка и да пуска някой друг пас по него ... няма лошо ... аз не слагам в съдомиялна ножове които ми пука за тях
Тука и така и така стана тема за ножове, някой да ми даде един линк за свястно точило на приемлива цена, че имам един Zwilling и го точа всяка седмица, пък ако някой разбира да ми обясни предимствата и недостатъците на различните видове точила.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Аз от точене не разбирам, но мой колега точи моите както са ги точили и преди 200 години - на кръгъл камък пясъчник, постоянно обливан с вода, въртящ се на ниски обороти.Нямам скъпи ножове, но заточени по този начин карат доста.
only rear wheel drive
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

ей тъй става като съм прост и се опитах да строша кокосов орех с керамичен нож... но за сметка на това пък беше за $5 от aliexpress

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.