Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
Re: Цените на горивата 2015-2016
Kroki написа:steeN написа:Машината долу работи и за по-евтино... може и толкова да не вземат!
За сефте виждам такова нещо тук. Проблема е, че масово хората не знаят как да си сипят сами.
Такива са повечето в сащ
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Знам. Първия път беше малко филм, ама всичко си се нареди хахха
Sent from my iPhone 6s using windows 95
Sent from my iPhone 6s using windows 95
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
А къде е тая колонка и все ми е чудно на марешки 100-ката от къде е лукойл-ска ли
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
madafaka_donkele написа: На какво основание трябва помпаджията да взима повече?
Основанието се нарича "търсене и предлагане". Има недостиг на такива работници, работата е крайно неатрактивна и затова се заплаща така. Знам, че мръзнат момчетата и момичетата от бензиностанциите, но такова е предлаганото заплащане.
Имам приятел, който държи елитен бар в бивша съветска република и не плаща абсолютно нищо на персонала, а напротив му отчитат определена сума според длъжността - всичко си изкарват от бакшиши и списъкът на желаещите е огромен. Една дори дребна издънка и ритник!!

Същият е случаят с шофьорите на тежкотоварни автомобили. Дори в САЩ и Канада се търсят. Не те знам пътувал ли си няколки дни с ТИР например от Москва до София, като мен да видиш какво е и после ще защитаваш "умните глави" от БАН.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
За Пловдив чух че ще има обект на марешки зад Акваленда в ж.к. Тракия, ама кога ще е готова незнам.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
dextuar написа:[emoji767] написа:В България да си сипеш сам горивото и да продължиш не виждам как ще се въведе в скоро време - тук всички сме баровци, искаме да не пипаме нищо, но да зареждаме най-евтино, като по този начин ще спестим 2лв, но не е проблем да ги дадем за 1 кафе на следващата ОМВ
Аз пък винаги искам сам да си сипвам, но не винаги са съгласни. Някак кофти ми е някой да ми сипва и да ми чисти стъклото все едно ми в роб. Знам, че това му е работата, но някак ми е жал. А в България псевдо гъзарията- да купиш кола за 50 бона и да се редиш на опашката за газ. Не го и не искам да го разбирам.
Пусни му 50 ст в шепата и всичко е ОК. Той иска да изкара някой лев.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
steeN написа:Машината долу работи и за по-евтино... може и толкова да не вземат!
На повечето бензностанции в Италия, ако заредиш така бензина е една цена, ако ти зарежда човек, 10 цента нагоре

Never mistake motion for action...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
vvasilev1 написа:dextuar написа:[emoji767] написа:В България да си сипеш сам горивото и да продължиш не виждам как ще се въведе в скоро време - тук всички сме баровци, искаме да не пипаме нищо, но да зареждаме най-евтино, като по този начин ще спестим 2лв, но не е проблем да ги дадем за 1 кафе на следващата ОМВ
Аз пък винаги искам сам да си сипвам, но не винаги са съгласни. Някак кофти ми е някой да ми сипва и да ми чисти стъклото все едно ми в роб. Знам, че това му е работата, но някак ми е жал. А в България псевдо гъзарията- да купиш кола за 50 бона и да се редиш на опашката за газ. Не го и не искам да го разбирам.
Пусни му 50 ст в шепата и всичко е ОК. Той иска да изкара някой лев.
Да не е просяк, че да му пускам стотинки. Преди ставаше да дадеш 2 лева, ама сега и тях ги направиха на монети. Както и да е, предпочитам сам да си сипя, пък и шансът да ми сложат бензин вместо дизел драстично намалява.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
http://novavarna.net/2016/01/12/%D0%BB% ... %BA%D0%B8/
Интересен отговор от монопола.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Защо не пуснаха такива цени преди него бе дейб@ тяхната **********?
Защо не ги пуснат в цялата страна ?
Значи във Варна може да работят евтино в другите градове не, ако работят под себестойност - къде е комисията за защита на конкуренцията? Ако работят всички в България на 40-50 стотинки марж - къде е анти картелната ?
Баси олигофренската работа.
Защо не ги пуснат в цялата страна ?
Значи във Варна може да работят евтино в другите градове не, ако работят под себестойност - къде е комисията за защита на конкуренцията? Ако работят всички в България на 40-50 стотинки марж - къде е анти картелната ?
Баси олигофренската работа.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Вие от къде внасяте горивата, които продавате на бензиностанции ВМ Петролиум?
Ние, за съжаление, в момента не внасяме, иначе цените щяха да бъдат още по-добри. Купуваме горивата от всички дистрибутори, които работят на българския пазар. Понякога купуваме от Лукойл и от Сакса. Продаваме това, което е произведено в България, или внесено от вносител.
Интересно...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
b00st написа:http://novavarna.net/2016/01/12/%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D0%BB-%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D1%82%D0%B0%D0%B7%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8/
Това е доста конкретно и специфично и не бих го нарекъл "отговор"... преди години OMV са правели същото в София, на една-единствена бензиностанция, но с метан-а... заради конкретен конкурент, на който просто искат да му подбият цената...
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Който е на дизел и се намира във Варна му препоръчвам ако няма възможност да чака дълги опашки при Марешки.
Бензиностанция Дизелор на ул.Девня до хотел Адамо с карта Дизелор дизела е 1.59 лв. и не лъжат с литрите.
За разлика от Лукойла до Метро където лъжат с 3 литра на резервоар 60 литра!
Само при Марешки и Дизелор не лъжат с количеството!
Иначе Марешки смята да открие до март-април в Пловдив и до юни-юли във В.Търново.
И до пролетта втора във Варна в кв.Чайка.
Първоначално е смятал в София да открие втората си бенз. ама Златев няма да му даде скоро да стъпи в столицата - загубите му ще са много милиони.
Бензиностанция Дизелор на ул.Девня до хотел Адамо с карта Дизелор дизела е 1.59 лв. и не лъжат с литрите.
За разлика от Лукойла до Метро където лъжат с 3 литра на резервоар 60 литра!
Само при Марешки и Дизелор не лъжат с количеството!
Иначе Марешки смята да открие до март-април в Пловдив и до юни-юли във В.Търново.
И до пролетта втора във Варна в кв.Чайка.
Първоначално е смятал в София да открие втората си бенз. ама Златев няма да му даде скоро да стъпи в столицата - загубите му ще са много милиони.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Mollov написа:b00st написа:http://novavarna.net/2016/01/12/%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D0%BB-%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D1%82%D0%B0%D0%B7%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8/
Това е доста конкретно и специфично и не бих го нарекъл "отговор"... преди години OMV са правели същото в София, на една-единствена бензиностанция, но с метан-а... заради конкретен конкурент, на който просто искат да му подбият цената...
Добре, нали всичко това го коментирахме... Сега големите играчи ще се самоизядат, ще се продава гориво заредено в туби и т.н., ако тръгнат по тази наклонена плоскост. А Марешки просто може да си чака и да плаща смешните пари за 1та си бензиностанция докато големите си ги мерят. Не е нужно никаква агенция да се намесва.
steeN » Пет, 06/Ное/2015, 18:15
steeN написа:Как да го убият МарешкиFixed costs за поддръжка на бензиностанция не са някакви космически (и без да съм имал бензиностанция е очевидно). Той има достатъчно пари да си крета... и да почне да продава пак като им писне да го "убиват". Единствения, който ще убиват ще бъде себе си. Посмеят ли да намалят цените само локално, ще почне черен пазар на гориво към други райони където цената е по-висока и ще се самоизядат сами. Единствения начин е физическа сила (или сещате се... с помощта на държавата)
Тия фантасмагории с "дъмпинга"...
п.с. ако внезапно вземат да му направят проверка от някаква държавна агенция, да не се чудите щомного интересен казус. ще следя с интерес
Последна промяна steeN на 13 Яну 2016, 13:50, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.