Акумулатора се презарежда

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E90 320dA

Акумулатора се презарежда

Мнение от miroder » 08 Яну 2016, 16:55

Привет на всички колеги от форума. Споделям проблема на автомобила с надежда някой да помогне с идеи. Купих си нов акумулатор, тъй като старият ме "предаде" марка Bosch 88 Ah. При смяната видях че е счупен един куплунг с 2 проводника http://dox.bg/files/dw?a=79f6ace18f . Днес когато отидох да заверя гаранцията и го замериха установиха че динамото подава 15 волта при максимална горна граница 14,5. Дали причината е в този куплунг или е на друго място. Отделно не е ясно кой кабел на коя клема отива. Благодаря.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Акумулатора се презарежда

Мнение от Giovanni » 08 Яну 2016, 18:49

Смяната на акумулатор на тези автомобили се регистрира.
Причина за високия заряд може да е проблем с IBS сензора който се вижда на снимката. На диагностика излиза грешка ако има проблем с него.
Гледам че кабелите са му откачени, тия двете не трябва да се опират едно в друго.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 09 Яну 2016, 6:54

miroder написа:Привет на всички колеги от форума. Споделям проблема на автомобила с надежда някой да помогне с идеи. Купих си нов акумулатор, тъй като старият ме "предаде" марка Bosch 88 Ah. При смяната видях че е счупен един куплунг с 2 проводника http://dox.bg/files/dw?a=79f6ace18f . Днес когато отидох да заверя гаранцията и го замериха установиха че динамото подава 15 волта при максимална горна граница 14,5. Дали причината е в този куплунг или е на друго място. Отделно не е ясно кой кабел на коя клема отива. Благодаря.

Тези кабели са ти за пиропатрона на плюсовата клема и нямат общо със заряда на колата, много вероятно е новия акумулатор да не е бил добре зареден. Покарай малко колата и пак пробвайте колко ще е заряда, измерете го и с друг уред.

Потребител
Аватар
Кара: E90 320dA

Мнение от miroder » 09 Яну 2016, 12:49

Колегата Atsalov е прав. Като го монтирах нямаше ток да завърти и ми подадоха за да запаля. Отогава съм минал 100 км. но нямам проблем с паленето . Карам и вечер на фарове. Да не би още да е не е зареден достатъчно, макар това да не обеснява 15-те волта?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 09 Яну 2016, 23:27

miroder написа:Колегата Atsalov е прав. Като го монтирах нямаше ток да завърти и ми подадоха за да запаля. Отогава съм минал 100 км. но нямам проблем с паленето . Карам и вечер на фарове. Да не би още да е не е зареден достатъчно, макар това да не обеснява 15-те волта?

Откачи IBS сензора и ще видиш как ще падне на 14.2 v:yes:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E91

Мнение от gilmore_19 » 12 Яну 2016, 11:11

Колеги, кажете колко е нормалното напрежение на зареждане при тия BMW-та. Миналия ден и аз забелязах от диагностиката, че генератора ми зарежда с 14.5 до 14.9V. Проверих и с двата мултицета, но стойностите се потвърдиха. Интересното е че не отчита никакви грешки. Дали е нормално това или е заминало релето на генератора или някой датичик е здал багажа.

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 12 Яну 2016, 11:27

gilmore_19 написа:Колеги, кажете колко е нормалното напрежение на зареждане при тия BMW-та. Миналия ден и аз забелязах от диагностиката, че генератора ми зарежда с 14.5 до 14.9V. Проверих и с двата мултицета, но стойностите се потвърдиха. Интересното е че не отчита никакви грешки. Дали е нормално това или е заминало релето на генератора или някой датичик е здал багажа.

Ако е регистриран AGM е нормално.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E91

Мнение от gilmore_19 » 12 Яну 2016, 13:35

Atsalov написа:
gilmore_19 написа:Колеги, кажете колко е нормалното напрежение на зареждане при тия BMW-та. Миналия ден и аз забелязах от диагностиката, че генератора ми зарежда с 14.5 до 14.9V. Проверих и с двата мултицета, но стойностите се потвърдиха. Интересното е че не отчита никакви грешки. Дали е нормално това или е заминало релето на генератора или някой датичик е здал багажа.

Какво ще рече да е регистриран AGM? Не съм сменял акумолатор. На диагностиката дава, че акумолатора е на 4 години, което мен навежда на мисълта че това е втория акумолатор и майсторите са си го регистрирали като са го слагали.

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 12 Яну 2016, 14:42

gilmore_19 написа:
Atsalov написа:

Какво ще рече да е регистриран AGM? Не съм сменял акумолатор. На диагностиката дава, че акумолатора е на 4 години, което мен навежда на мисълта че това е втория акумолатор и майсторите са си го регистрирали като са го слагали.

А като какъв е регистриран?

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 18 Яну 2016, 10:49

Трябва да регистрираш новия акумулатор с компютър.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 320d 177hp

Мнение от The_One1 » 22 Яну 2016, 7:37

И аз снощи влязох в скритото меню и ми показва стойност между 14.7-15 волта.. но нямам никакви проблеми

Потребител
Аватар

Мнение от deniscool@abv.bg » 26 Яну 2016, 22:49

А ако акумолатора се смени и не се регистрира, колата ще запалили ли ?? Като цяло какво става ако не се регистрира акумулатора?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 27 Яну 2016, 10:14

deniscool@abv.bg написа:А ако акумолатора се смени и не се регистрира, колата ще запалили ли ?? Като цяло какво става ако не се регистрира акумулатора?

ще запали

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 27 Яну 2016, 10:40

deniscool@abv.bg написа:А ако акумолатора се смени и не се регистрира, колата ще запалили ли ?? Като цяло какво става ако не се регистрира акумулатора?

Колата ще запали при всички положения. Но, ако не се регистрира или кодира новият акумулатор може да се презарежда и ще му се съкрати живота.

Малко инфо - http://www.bimmerscan.com/bmw-battery-registration/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 28 Яну 2016, 22:57

Моята зареждаше на 13.9 -14.2 волта,от как промених ампеража на новия и зададох ,че е сложен чисто нов сега зарежда 15.17 на празен ход без консуматори,ще покарам така и пак ще замеря.

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93