Максимална скорост - Vmax

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Максимална скорост - Vmax

Мнение от гумата » 11 Яну 2016, 21:37

На вниманието на модераторите.
Чудя се да ви похваля или да ви пусна жарки думи, белким ви просветне? Но нека първо да видим какво се казва във закона?
Моля да помислите... щом може да се хвалите..
Законът за движение по пътищата постановява, че движението по пътищата е както следва:
50 км/ч в населени места
90 км/ч извън населени места
140 км/ч по магистрали
с пътни знаци се определя друга скорост.
Ако някой от вас е по- голям от закона, то и аз се извинявам за глупостта да пиша онова, което мисля в съответствие със закона. Не е необходимо да се позовавам на повече или да припомням тъжното минало. Може би знаете достатъчно за болката в семействата на загиналите при птп, а може би трябва лично да я изпитаме всички, докато осъзнаем за какво служат пътническите автомобили.

Всяко признание на нарушение извършено в публичното пространство задължава интернет доставчика и форума да даде данни за лицето, което е направило признанието и въз основа на това да се наложи акт и наказателно постановление със съответна глоба и лишаване от права.

Всички знаем кога, къде и какво правим и дали наистина се случва и за колко време се случва? Всички грешим, а трябва ли и да се хвалим?
Всички знаем, че се създава опасност за живота и здравето на други хора, когато мпс се движи със скорост над посочената в закона.
Някои знаят да си мълчат, някои спазват закона, а други са щастливи в лудостта- божествена, но не за смъртни.

Това, което пиша има друга страна и е важно да я осъзнаете, защото щом се хвалите със скоростта, която сте постигнали по пътищата сред обикновените хора, значи, че още не ставате за шофьори и сте потенциални убийци. Попитайте своите родители колко деца имат и колко от децата си са склонни да пожертват в птп, и помислете дали сте готови да убиете децата на своите родители? Погледнете техните сълзи или сълзите на непознат плачещ човек, той може да е вашият баща.
Обикновено лошите неща се случват, когато не ги виждате. Те и затова се случват.
Най- важното е, че вие създавате състезание и се хвалите като давате пример на някой, който ви чете, може утре да изпусне контрола над колата си, да полети срещу някое обикновено семейство в друга кола и да ги избие всичките. Това е най- лошото , което правите, нарича се лош, убийствено лош пример. Вие управлявате пътнически автомобили по обикновените пътища и не сте състезатели. Това е вашето място заемете го! И си стойте на мястото, докато не придобиете лиценз за каквото и да е състезание. Когато получите лиценз и аз ще викам за вас да спечелите.
До тогава сте обикновени пътници.
Що за модератор допуска това и няма никаква критика за примера, който може да убива! Моля преместете темата в общия форум тя не е техническа.
Махнете тази тема и не се хвалете какво се е случило! Това е позорна тема! Тя не подхожда на този форум, който е технически, а не долнопробно клюкарски. Който иска да усети скоростта да търси писти, за което от години пиша или да кара картинг, докато му мине треската. И да не ме харесвате, погледнете очите на своите родители и се помъчете да отговорите на въпроса: "Искам ли да причиня това страдание на друг, преди да натисна газта?"
"И ето оня наш скромен човек надига опашка като паун и пери качул, докато безсрамният ласкател сравнява с боговете негодния за нищо човек, посочва за съвършен образец на всички добродетели оня, за когото знае, че се намира най-далече от тях, кичи гарван с чужди пера, мъчи се да избели етиопец и прави от мухата слон. Накрай аз следвам известната народна поговорка, която казва: „С право се хвали сам онзи, който не намира никакъв друг хвалител за себе си“.
Наистина аз се учудвам много на смъртните! Дали да спомена тяхната неблагодарност или тяхната леност? Те всички ме почитат ревностно и се ползуват охотно от моето благодеяние, но в продължение на толкова векове не се яви никой, който да отдаде възхвала на Глупостта с благодарствена реч..." из "Възхвала на глупостта" от Еразъм Ротердамски

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 11 Яну 2016, 22:16

гумата написа:...

Що за човек, кръстен "гумата", неизвестно дали има кола и възраст за книжка, да определя кое е ОК, и кое не.
Днес една колежка, на околовръстното, пред магазина на Рено, щяха да я затрият едни олигофрени с ФВ, а тя се движеше в локалното с 10км/ч.
Ай стига моралисти.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 11 Яну 2016, 23:04

гумата написа:...

тихо ве, Калитко

даже ме мързи да ти чета свободното съчинение :mhihi:

пийни още една ракия и се успокой малко, книжки ще взема и ще глобява... това ти е бащиния :winky:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 12 Яну 2016, 0:05

гумата написа:На вниманието на модераторите.
Чудя се да ви похваля или да ви пусна жарки думи, белким ви просветне? Но нека първо да видим какво се казва във закона?
Моля да помислите... щом може да се хвалите..
Законът за движение по пътищата постановява, че движението по пътищата е както следва:
50 км/ч в населени места
90 км/ч извън населени места
140 км/ч по магистрали
с пътни знаци се определя друга скорост.
Ако някой от вас е по- голям от закона, то и аз се извинявам за глупостта да пиша онова, което мисля в съответствие със закона. Не е необходимо да се позовавам на повече или да припомням тъжното минало. Може би знаете достатъчно за болката в семействата на загиналите при птп, а може би трябва лично да я изпитаме всички, докато осъзнаем за какво служат пътническите автомобили.

Всяко признание на нарушение извършено в публичното пространство задължава интернет доставчика и форума да даде данни за лицето, което е направило признанието и въз основа на това да се наложи акт и наказателно постановление със съответна глоба и лишаване от права.

Ти в час ли си?Искам да ме дадеш на органите на реда да ми вземат книжката,ще ти дам лични данни да видя как по самопризнание ще ме осъдят - ама много искам да го видя - много филми гледаш "гумата"

Ти си точно НИКОЙ да ми държиш сметка,аз колко бързо съм карал и къде,дори няма да се хабя да продължавам да ти обяснявам..аман от моралисти.
Извинявай - в кой град живееш?Питам за да ти кажа къде да застанеш ,ще ти подаря фуражка и палка (истинска оргиналдъ) да събираш лични данни и да ни записваш (ей тва искам да го видя,как ще осъдиш някой с видео :mhihi: в България) и да ни вземат книжката...при положение,че некви малоумници убиват хора на пешеходни пътеки и на другия ден си джитка с колата...

И както казва бай Дриско "Да сме живи и здрави" :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 12 Яну 2016, 0:23

Стига спам!От тук нататък ще трия без предупреждение!
Има резон в мнението на колегата,но това е BMW форумът и всеки може да си го мери било то истина или не!Къде другаде 318-ка ще вдигне 230км/ч?!
Ако за няколко секунди , на чиста магистрала се наруши закона , единственият потърпевш ,ще е самият водач!
При изпреварване аз лично предпочитам да наруша закона , но да изпреваря безопасно за няколко секунди.
Със същата позиция, може да се пусне петиция автомобилите за EU да са фабрично лимитирани на 140км/ч , с изключение на тези за DE пазара.
Защо автомобилните фирми не го правят , а ние да го правим във форума?!
Хайде да не сме по светци от производителите!!!
p.s. Съжалявам , че ще цитирам това ,но ти колега никога ли не си превишавал разрешената скорост?!
"Който от вас е без грях, нека пръв хвърли камък?!"
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 12 Яну 2016, 10:50

dr.peshev написа:Стига спам!От тук нататък ще трия без предупреждение!
Има резон в мнението на колегата,но това е BMW форумът и всеки може да си го мери било то истина или не!Къде другаде 318-ка ще вдигне 230км/ч?!
Ако за няколко секунди , на чиста магистрала се наруши закона , единственият потърпевш ,ще е самият водач!
При изпреварване аз лично предпочитам да наруша закона , но да изпреваря безопасно за няколко секунди.
Със същата позиция, може да се пусне петиция автомобилите за EU да са фабрично лимитирани на 140км/ч , с изключение на тези за DE пазара.
Защо автомобилните фирми не го правят , а ние да го правим във форума?!
Хайде да не сме по светци от производителите!!!
p.s. Съжалявам , че ще цитирам това ,но ти колега никога ли не си превишавал разрешената скорост?!
"Който от вас е без грях, нека пръв хвърли камък?!"

Ставаш за админ ,аресваш ми :mhihi: :clap:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 12 Яну 2016, 19:11

10 страници лични похвали!
Колко описаха, че са засeкли скоростта по gps? Не за друго, но съм видял разлика с Е46 320 при 180, 190, 200 на магистрала в Германия, където е позволено да пробваш какво можеш.. Когато се научих да карам бавно станах шофьор, но това си е за мен. Вече нямам кръст и бъбреци от картинг писти, за да си задоволявам тръпката.
Хубаво, че ви влече скоростта, но е неясно как вярвате в полет, който не се случва, но като деца го описвате?
Някой сеща ли се колко по- млади хора от вас четат самопохвалите на някои хора тук и ще повторят онова, което пише?
Мисля, че вече носите по- голяма отговорност от това да се хвалите и трябва да давате пример с това, което пишете. Този форум вече е много повече от интернет сайт и за него говорят много хора, дори и да не го знаете и да го подценявате. Вие вече сте много повече от обикновен сайт. Жалко, че подценявате значението си. Всеки си знае как натиска педала на газта, но за 20 години наказателни дела съм се нагледал на подсъдими, които не искат да носят отговорност в съда. Тогава сте други, тогава нямате думата и нищо не зависи от вас. Всъщност, зависи дали ще искате споразумение или съкратено съдебно следствие след като сте признали вината си.. Дано Господ ви пази!
За мен е ясно пристрастието на Вичо, който е пуснал темата или свободолюбието на безспорен авторитет като Габриел, от който съм чел много други неща, които са ме ползвали, но все пак това не е морал, а напомняне какво се случва в действителност и може би някой от вас ще го преживее иначе нямаше да пиша без да се замислям дали ви ядосвам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 12 Яну 2016, 19:31

:yes: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 12 Яну 2016, 19:38

https://youtu.be/1yhVb9K_Gf4

ето колега - с GPS :driving: за един приятел питам - проблем ли е, че клипът е от 1970г, а колата е Е46 :D законът не е нарушен понеже през 1970г. няма Е46 :mhihi: Същия този приятел има златен талон...да, това не е повод за гордост, но в крайна сметка излиза, че всички сме големи моралисти. аз многократно съм му казвал на този приятел да не кара бързо и той с годините кара все по-бавно...съгласен съм, че такива теми дават грешно послание на подрастващите, но би било несериозно да си говорим, че поне 99.8% от собствениците на МПС не са нарушили ограничението на скоростта. при 140км/ч да караш с 200 си е сериозно нарушение, но нека да говорят за това само истинските моралисти, които никога не са вдигали над 140км/ч...
Последна промяна bai_ILIA на 12 Яну 2016, 20:16, променена общо 1 път
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Яну 2016, 20:00

кАжи му на твоя приятел, че не е възпитано да присветка на хората като го изпреварят с 220 :mhihi:

Истината е, че скорости около и над 200 носят огромен риск
дори и човек да е сигурен в колата и възможностите си...
Просто реакцията е близо до невъзможна...

От друга страна аз определено се чувствам по-сигурен и конценриран
при скорости над разрешеното :mhihi: та нека всеки сам прецени какво и как може

Форума не е място за налагане на правила а такова за дискусия пък била тя и не най-праведната :D
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 12 Яну 2016, 20:10

Грешници сте вие, грешници! :dummy:
Синьо-бялата магия ви е изпила мозъците.
В един идол вярвате ,една молитва знаете:
-оооо велики шестако да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиши да живее шпера ти АМИН :ok:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 12 Яну 2016, 20:35

гумата написа:10 страници лични похвали!
Колко описаха, че са засeкли скоростта по gps? Не за друго, но съм видял разлика с Е46 320 при 180, 190, 200 на магистрала в Германия, където е позволено да пробваш какво можеш.. Когато се научих да карам бавно станах шофьор, но това си е за мен. Вече нямам кръст и бъбреци от картинг писти, за да си задоволявам тръпката.
Хубаво, че ви влече скоростта, но е неясно как вярвате в полет, който не се случва, но като деца го описвате?
Някой сеща ли се колко по- млади хора от вас четат самопохвалите на някои хора тук и ще повторят онова, което пише?
Мисля, че вече носите по- голяма отговорност от това да се хвалите и трябва да давате пример с това, което пишете. Този форум вече е много повече от интернет сайт и за него говорят много хора, дори и да не го знаете и да го подценявате. Вие вече сте много повече от обикновен сайт. Жалко, че подценявате значението си. Всеки си знае как натиска педала на газта, но за 20 години наказателни дела съм се нагледал на подсъдими, които не искат да носят отговорност в съда. Тогава сте други, тогава нямате думата и нищо не зависи от вас. Всъщност, зависи дали ще искате споразумение или съкратено съдебно следствие след като сте признали вината си.. Дано Господ ви пази!
За мен е ясно пристрастието на Вичо, който е пуснал темата или свободолюбието на безспорен авторитет като Габриел, от който съм чел много други неща, които са ме ползвали, но все пак това не е морал, а напомняне какво се случва в действителност и може би някой от вас ще го преживее иначе нямаше да пиша без да се замислям дали ви ядосвам.

Моята е по GPS ....а разликите при Е46 са от порядъка (фарбично) до около 10км/ч с показанието на стрелката..
Понеже ме споменаваш - да си ме видял някога,някъде,да пиша с кой съм се съзтезавал,как колата лети,как някой е паднал на светофар..аз определено съм ПРОТИВ безумното каране,за себе си мога да преценя кога и къде ,мога да шофирам бързо в случая много бързо като тази скорост съм я видял точно 2 пъти от както съм взел колата си (сегашната)...

В нито един от случаите не е имало някой с мен в колата,нито кола в разстояние на километър пред,зад мен ,населени места и участници в движението от другата страна на магистралта - отсечките са няколко ,на които човек може да си дсотави малко адреналин ,НО не за сметка на нечий друг живот.

Не коментирам кой,кога,къде,с кого е карал над "позволените" км по републиканската ни мрежа,НО моите уважения - ако,почнем да даваме всички на съответните власти и те да реагират адекватно - е да трафик и задръстване няма да има никога :yes: но и коли по улиците няма да има...

Разбирам какво искаш да кажеш,но прекаления светец и бого не е драг - нали така беше,за 13 години и малко с книжка ,имам близко до милион километра по същите пътища и съм видял много катастрофи,много жертви :cry: ,къде от глупост,къде от незнание,къде от неизпарвни автомобили,отделен е факта,че съм изучавал и катастрофи и съм изследвал такива в университета...но има разлика между вдигнах 250 и всеки ден карам като идиот за 10те секунди по-бързо в офиса,където ще псувам цял ден и ще ме мързи да работя..

Колега има фейсбук ,ютуб,вбокс,вимео и още мноого такива места,където хората се хвалят дори със снимки,видеа и т.н - това ли е проблема според теб - нашата тема тук....убеден съм,че средната възраст на писалите е около 30год далече от 18год пикльвци,които четем по новините - но не сме виновни ние а мама и тати и липсата на законови ограничения- млади шофьори да имат възможността да купуват сами дори коли с над 150-200 коня..които НЕ могат да управляват,защото си мислят че шофирането е стойка зад волана.

Докато не се променят застраховките като в Англия на ЧОВЕК а не на кола - ще има млади хора и деца,които губят живота си в гонки,в безрасъдно бързо шофиране..

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 13 Яну 2016, 0:15

гумата, мисля, че надценяваш възможностите на форума да възпитава каквото и да е у подрастващите. И не съм съгласен с теб, че темата не е техническа - максималната скорост на всеки един автомобил е преди всичко техническа тема. Колко тук са писали къде точно за развили въпросния лимит? Мен не ме е срам да кажа, че съм вдигнал 270 с М3-ката, защото за 6-те години откакто я карам нямам и една глоба или снимка за превишена скорост и за това чисто досие съм платил 0 ст, ако случайно си мислиш, че съм се измъквал по някакъв начин. Има не малко места извън републиканската пътна мрежа, където могат да се правят подобни експерименти, така че в тая тема няма нищо лошо. Малоумника както писаха някои и с 10км/ч може да убие човек. А какво да кажем за новите ми "любимци", които решават да "изпреварват" с 90-100 на прав участък от магистрала без и да си помислят за мигач или пък да погледнат в огледалото? Добре, че колата колкото добре върви, толкова добре и спира. За това и вече намалявам по инстинкт наближа ли повече от две коли в дясна лента. Поне в 3/4 от случаите задният тъпак ще тръгне като съм на 30-40м от него. Кой според теб кара безопасно? Той дето се престроява и изпреварва с 90-100 или аз, който си карам в лява лента със 150-160?

ПС> Казвал съм го и преди, да го кажа и сега - автомобил се кара с глава, не с крака и ръце.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 13 Яну 2016, 0:22

Много хубаво,съгласен съм с колегите,написах даже малко спам за разведряване,
но ви приканвам да се придържате към темата!
Последните "лирични отклонения" са за ЛС, не за темата! :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 13 Яну 2016, 1:14

Gqbriel написа:Колега има фейсбук ,ютуб,вбокс,вимео и още мноого такива места,където хората се хвалят дори със снимки,видеа и т.н - това ли е проблема според теб - нашата тема тук....убеден съм,че средната възраст на писалите е около 30год далече от 18год пикльвци,които четем по новините - но не сме виновни ние а мама и тати и липсата на законови ограничения- млади шофьори да имат възможността да купуват сами дори коли с над 150-200 коня..които НЕ могат да управляват,защото си мислят че шофирането е стойка зад волана.

Колега, това пък за мен е пълна глупост. От 18 годишен имам книжка, реално първата ми кола си купих тази година, а в момента съм на 23. Преди да си купя кола (163кс) съм карал от дъжд на вятър. Сега аз като по твоите разбирания съм млад водач, 1.2 60 коня ли трябва да си купя?

Когато имаш нещо в главата, няма значение на колко си години. Най-много съм вдигал 210 на абсолютно празен участък преди няколко дни на новата тангента и като имам предвид празен - от началото до края малко преди Джъмбо нямаше нито една кола. Исках да видя какво може колата, условията го позволяваха, вече не мисля да го правя. Но в интерес на истина клиповете на бай илия са ми доста интересни, въпреки че не удобрявам круизване с повече от 160. Но пък и да караш с 200 и някой да ти бие къси дълги, бих постъпил точно като него, ако условията и автомобилът ми го позволяват.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към E46