Впечатления и мнения за зимни гуми
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Впечатления и мнения за зимни гуми
tihomair написа:Dani Dupeto написа:За първа зима ще съм с моята Е61 530ХД и взех 245/45/17 каквито мисля препоръчва производителя. Какво мислите?
Мисля, че 225/50/17 е по-добър размер за зимни. Причините са ясни.

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Pitbull_Germany написа:Пичове, отскоро съм и аз собственик на Е61 535д. Въпросът ми е някой карал ли е зимата с 245/40/18? Искам да й сложа други джанти напролет и затова не ми се занимава да купувам сега 17ки и да търся нов собственик на 18ките ми. Голяма драма ли е да се кара тази кола на 18ки зимата?
Поздрави,
Аз съм с 18-ки и в София няма драма. След 2 зими вече не бих си взел 17-ки за колата. Не съм имал пътувания в планински курорти, но Витоша не представлява проблем.

Sent from my iPhone using Tapatalk
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!

Trixster написа:Pitbull_Germany написа:Пичове, отскоро съм и аз собственик на Е61 535д. Въпросът ми е някой карал ли е зимата с 245/40/18? Искам да й сложа други джанти напролет и затова не ми се занимава да купувам сега 17ки и да търся нов собственик на 18ките ми. Голяма драма ли е да се кара тази кола на 18ки зимата?
Поздрави,
Аз съм с 18-ки и в София няма драма. След 2 зими вече не бих си взел 17-ки за колата. Не съм имал пътувания в планински курорти, но Витоша не представлява проблем.
Sent from my iPhone using Tapatalk
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Колеги, тръгнах да слагам зимните джанти, но опрях на камък - не се предлагат пластмасови втулки за централния отвор за джантите (не са стокови за модела), които слагам и трябва да се направят на стругар. Но не мога да разбера с точност колко е централния отвор на Е60. По различните сайтове срещам три различни размери - 72.5мм; 72.56мм; 72.6мм. Знаете ли колко е с точност размера, за да знам какво да поръчвам на стругаря. Мерси.
Истината е някъде там
Разлика, по-малка от 1/10 от милиметъра може да си представиш какво е. На повечето места 72.5мм го дават.

Така е колега, но нали идеята е да джантата да легне плътно в централния отвор на главината. Дори и 1/10 от милиметъра да е разликата теоретично се губи "лягането" в централния отвор и тогава дали има втулки или няма е все тая. Това на теория, на практика нявярно си прав...
Ще видя, дано стругарите знаят за какво става въпрос, една ли им е за пръв път...

- yordanovdir
- кандидат ентусиаст
-
Най-добре стругаря, който ще ти прави втулките да си вземе размера.1/10 в машиностроенето не е никак малко.
Не знаех, че тези втулки може да бъдат пластмасови.Добре би било, да се поинтересуваш за вид и якост на материала, защото и при пластмасите са доста.
Не знаех, че тези втулки може да бъдат пластмасови.Добре би било, да се поинтересуваш за вид и якост на материала, защото и при пластмасите са доста.
72.5 е отвора.. трябва да ги направи 72.6, за да влезне добре. Поне моите фланци са 72.6, едвам ги свалихме сега като слагах зимните, но нека се придържаме към темата за ЗИМНИТЕ ГУМИ 

Крайно време е да сменя гумите. Първа зима ще карам тази кола.До сега се ослушвах, че 1000лв хич не са ми на дневен ред, защото малко изненадващо ми откраднаха зимните гуми заедно с джантите от гаража, а летните са 18ки. Та въпросът ми към вас е - MICHELIN ALPIN 5 225/50 R17 98H, VREDESTEIN WINTRAC XTREME 225/50 R17 98H или BFGOODRICH G-FORCEWINTERGO XL 225/50 R17 98H е размерът за БМВ 530 Д 2004г?
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
iramira написа:Крайно време е да сменя гумите. Първа зима ще карам тази кола.До сега се ослушвах, че 1000лв хич не са ми на дневен ред, защото малко изненадващо ми откраднаха зимните гуми заедно с джантите от гаража, а летните са 18ки. Та въпросът ми към вас е - MICHELIN ALPIN 5 225/50 R17 98H, VREDESTEIN WINTRAC XTREME 225/50 R17 98H или BFGOODRICH G-FORCEWINTERGO XL 225/50 R17 98H е размерът за БМВ 530 Д 2004г?
Да, това е размерът за тази кола. Иначе от изброените Мишелина, а според мен Нокиан WR D4

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
tihomair написа:iramira написа:Крайно време е да сменя гумите. Първа зима ще карам тази кола.До сега се ослушвах, че 1000лв хич не са ми на дневен ред, защото малко изненадващо ми откраднаха зимните гуми заедно с джантите от гаража, а летните са 18ки. Та въпросът ми към вас е - MICHELIN ALPIN 5 225/50 R17 98H, VREDESTEIN WINTRAC XTREME 225/50 R17 98H или BFGOODRICH G-FORCEWINTERGO XL 225/50 R17 98H е размерът за БМВ 530 Д 2004г?
Да, това е размерът за тази кола. Иначе от изброените Мишелина, а според мен Нокиан WR D4
+1 за Нокиан
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
Здравейте тази година трябваше да сменям зимните гуми и в крайна сметка се спрях и си взех Nokian WR D4.Искам да ви попитам само едно за тях което не разбирам.Колата ми е 318и и зимата я карам с 195/65/15-ки защо на този размер дават клас за мокро Б ,а на същите 15-ки само 185 ширина както и на 205/55 за 16 дават клас А?
Иначе за сега всичко е много добре то и нямаме много сняг тук при нас ,че да дам някакво мнение за в момента.
Иначе за сега всичко е много добре то и нямаме много сняг тук при нас ,че да дам някакво мнение за в момента.
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
Различните размери са различен клас за мокро. Аз също се изненадах, когато видях, че мойте 225/55/17 са клас Б, но после разбрах че са така.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Pitbull_Germany написа:Пичове, отскоро съм и аз собственик на Е61 535д. Въпросът ми е някой карал ли е зимата с 245/40/18? Искам да й сложа други джанти напролет и затова не ми се занимава да купувам сега 17ки и да търся нов собственик на 18ките ми. Голяма драма ли е да се кара тази кола на 18ки зимата?
Поздрави,
Аз карам такива на моята 535Д и пред карах на 17ки и да ти кажа никаква разлика , сега съм с НЕКСЕН на 2 сезона са и уникално поведение много съм доволен на супер стръмното нанагорнище до нас в 3 вечерта беше заледило и успях да го издрапам с пуснат тракшън контрол , верно повъртя малко задницата ,но го изкачи направо останах без думи там с кола на предно съм закъсвал ...
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Здравейте колеги,
аз съм с NOKIAN WR D4 XL 225/50 R17 98H(WR D4 XL)
Към момента съм изключиетлно доволен, но реално в София нямаше и сняг осезаем за да може да се коментира поведението им. (абе като натиснеш педала на газта мъжката си върти дупарата
)
Но като цяло ги изпробвах и на мокро - доста добро поведение.
На сухо - няма нужда от коментар - перфектни са, сцеплението се усеща доста добре, дори при минусови температури.
аз съм с NOKIAN WR D4 XL 225/50 R17 98H(WR D4 XL)
Към момента съм изключиетлно доволен, но реално в София нямаше и сняг осезаем за да може да се коментира поведението им. (абе като натиснеш педала на газта мъжката си върти дупарата

Но като цяло ги изпробвах и на мокро - доста добро поведение.
На сухо - няма нужда от коментар - перфектни са, сцеплението се усеща доста добре, дори при минусови температури.