Винетката от догодина - 97 лева!*
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Винетката от догодина - 97 лева!*
Това го казах във връзка с приблизително еднаква пътна мрежа в км. Съмнява ме да имат повече от двойно повече пътища.
Истината е, че дори да не се краде, пак няма да имаме пътища като тяхните. Щото нямаме пари
Истината е, че дори да не се краде, пак няма да имаме пътища като тяхните. Щото нямаме пари

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Пропускате, че тук влизат и парите събирани от такси и акцизи на горивата, което е голямото перо.
Информацията за регистрираните автомобили силно ме съмнява. Помня, че преди 5 години поне уж ги водеха 3 милиона. 1.5млн са вероятно само тези на физически лица.
В Булгаристан от акциз в/у горива се събират 2 милиарда годишно. Още 500 милиона са от общинските данъци и винетки. ДДС в/у горивото и ГО и ги докарваме на 3 поне.
Не са много на фона на тия по-долу ама се твърди, че държавата губи около 1 милиард от данъчни и акцизни измами. 1/3-та от печалбата се губи. Някой краде 1 милиард всяка божа година, а тука някой ми говори, че 100лв за винетка било нещо нормално.
Да погледнем и от друга страна. За 10 години имаме събрани да кажем 30 милиарда от тия данци, акцизи и винетки. Цената на км магистрала е 4 милиона лева. За това време трябваше да са построени колко.. 7 500км магистрала? Без европейски пари, без помощи, без заеми. Да кажем 2/3 от парите са отивали за поддръжка на съществуващата пътна мрежа. ОК. Къде са 2.5-те хиляди км магистрала?
Ако не се лъжа всичко на всичко имаме няма и 250км магистрала през последните години с цената на помощи, заеми и т.н. Някой от защитниците на цената на винетките би ли ми обяснил къде са парите?
Стига с тва няма пари. 30 милиарда са адски много пари. При положение, че с тях нямаме построено нищо, ама абсолютно нищо то и със 300 милиарда и със 1 трилион пак няма да имаме нищо. Съответно винетката и 100лв да е и 1000 и един милион пак няма да промени състоянието на пътищата.
Информацията за регистрираните автомобили силно ме съмнява. Помня, че преди 5 години поне уж ги водеха 3 милиона. 1.5млн са вероятно само тези на физически лица.
В Булгаристан от акциз в/у горива се събират 2 милиарда годишно. Още 500 милиона са от общинските данъци и винетки. ДДС в/у горивото и ГО и ги докарваме на 3 поне.
Не са много на фона на тия по-долу ама се твърди, че държавата губи около 1 милиард от данъчни и акцизни измами. 1/3-та от печалбата се губи. Някой краде 1 милиард всяка божа година, а тука някой ми говори, че 100лв за винетка било нещо нормално.

Да погледнем и от друга страна. За 10 години имаме събрани да кажем 30 милиарда от тия данци, акцизи и винетки. Цената на км магистрала е 4 милиона лева. За това време трябваше да са построени колко.. 7 500км магистрала? Без европейски пари, без помощи, без заеми. Да кажем 2/3 от парите са отивали за поддръжка на съществуващата пътна мрежа. ОК. Къде са 2.5-те хиляди км магистрала?
Ако не се лъжа всичко на всичко имаме няма и 250км магистрала през последните години с цената на помощи, заеми и т.н. Някой от защитниците на цената на винетките би ли ми обяснил къде са парите?
Стига с тва няма пари. 30 милиарда са адски много пари. При положение, че с тях нямаме построено нищо, ама абсолютно нищо то и със 300 милиарда и със 1 трилион пак няма да имаме нищо. Съответно винетката и 100лв да е и 1000 и един милион пак няма да промени състоянието на пътищата.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
zazomazo написа:Та спести ми, ако обичаш възторжените си младежки напъни да обясняваш на моето поколение как е правилно да разсъждава.... щото това поколение е видяло доста повече от твоето и /колкото и клиширано да звучи/ "там където ти отиваш, ние от там се връщаме"
Ще мине време, ще пораснеш и ще осъзнаеш- това, че си заминал на гурбет в странство не те прави автоматично по-по-най спрямо наборите ти, останали в БГ
Нищо няма да ти спестявам и колкото и да се опитваш да прехвърлиш вината, много добре ви наясно че точно вие го възпитахте тва поколение с "учи маме езици да се махнеш от тая скапана държава" докато мрънкате по форумите и чакате салатата. И никога не съм твърдял че съм нещо повече от колегите в БГ само щото съм някъде, тва може да важи за някой берач на ягоди в УК или на бусаджия в Германия, ама не и за мен. Аз съм тук да стана добър в професията си, за да мога като се прибера да направя нещо с което да ти плащам пенсията а не само да чопля семки зад някое държавно бюро и да цъкам с език колко ми е заплатата.
И понеже се връщаш от там където отивам явно, нека ти опресня паметта с няколко кадъра от снощи по Аутобан 71 посока Ерфурт, да не останеш с впечатлението че само в БГ се затрудняват със снега. Часа е 22 местно време.
Знаеш ли германеца колко плаща нa година за да има удоволствието да кара по 5 см отъпкан сняг в коловози без да виждаш осеви линни с максимална скорост 100? Ще ти подскажа...повече от 97 лева
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Колкото и добър да станеш в професията си няма да можеш да ми плащаш пенсията....
просто щото това, което ти ще внесеш за моя пенсия някой ще го налее като гориво в резервоара на правителствения хеликоптер.
За да иде да гледа мач.
Само си пропуснал да споменеш към снимките- това се случва след 7-8 часа рехав снеговалеж и снежна покривка 15-20 сантиметра?
просто щото това, което ти ще внесеш за моя пенсия някой ще го налее като гориво в резервоара на правителствения хеликоптер.
За да иде да гледа мач.

Само си пропуснал да споменеш към снимките- това се случва след 7-8 часа рехав снеговалеж и снежна покривка 15-20 сантиметра?

Каквото и да си говорим, както не може да сравняваме положението в БГ с това в други държави.
То най-важното, е че ПАК ни излъгаха (не, че не ни е хубаво от това
) право в очите. Не ни е за 30-те лева или за 97-те лева, както знаем винетки ще се плащат само по големите градове.
По селата, бай Ви Герги с ладичката, както казвате, пак няма да има винетка и нищо на света не може да го накара да си купи. Просто защото няма как да му обясниш, че трябва или да го глобиш, или защото са две "ченгета" за окръга и не им е до бай Герги.
Както и да е докато не се осъзнаем, и не се въздигнем срещу Наглостта, няма да има оправия, без значение в какъв цвят е тя.
П.С.
Да си призная: И аз ако бях "На чело" на такива ОВЦИ, сигурно и аз щях да правя така, че и повече. То какво да направих, като те сами те поставят в такова положение: Ти се дърпаш, ама оно си сака да го е@еш.
То най-важното, е че ПАК ни излъгаха (не, че не ни е хубаво от това

По селата, бай Ви Герги с ладичката, както казвате, пак няма да има винетка и нищо на света не може да го накара да си купи. Просто защото няма как да му обясниш, че трябва или да го глобиш, или защото са две "ченгета" за окръга и не им е до бай Герги.
Както и да е докато не се осъзнаем, и не се въздигнем срещу Наглостта, няма да има оправия, без значение в какъв цвят е тя.
П.С.
Да си призная: И аз ако бях "На чело" на такива ОВЦИ, сигурно и аз щях да правя така, че и повече. То какво да направих, като те сами те поставят в такова положение: Ти се дърпаш, ама оно си сака да го е@еш.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Ineedmoney, моля те кажи ми колко плаща германеца, щото в Германия няма винетки и такси за пьтищата. А това, дето си го снимал по междуселския аутобаан на колко височина беше? Колкото и глупости да напишат хора като теб, има и други като мен, гдето са били доста из Европа и чак ми е тьжно като чета писанията ви. Жалко е да представяш в грешна светлина нещата на хора, които не знаят и не са наясно в Бьлгария. Трябваше и аз да снимам на колко отбивки от София до Варна стояха снегорини и точеха нафта в туби и колко навьртаха километри с вдигнати гребла и без да разпрьскват. Не е хубаво да се льже, няма смисьл просто.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
bum_bum написа:Пропускате, че тук влизат и парите събирани от такси и акцизи на горивата, което е голямото перо.
Не са много на фона на тия по-долу ама се твърди, че държавата губи около 1 милиард от данъчни и акцизни измами. 1/3-та от печалбата се губи. Някой краде 1 милиард всяка божа година, а тука някой ми говори, че 100лв за винетка било нещо нормално.![]()
Всичко щеше да е много хубаво ако не подмамваше хората с грешна информация.
Точно, както споменах вече, сега ще го прочетат 80% от овцете и веднага ще започнат да разпространяват информацията, че сме имали 30 милиарда, а нищо не сме направили с тях и сме ги "погълнали" в на някой джобовете.
Чудно ми е защо не сложи в сметката с магистралите да кажем приходите от акциз на тютюневи и алкохолни стоки?
Щеше да успееш да направиш много по-големи въпросните 30 милиарда, така "нежно" изсмукани от пръстите и поднесени на овчата тепсия.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ми айде направи ти сметката като си толкова учен да видим колоко ще ги изкараш.
Интересно . .а кой и как сметна 97 лв ? защо не 102 ? 
Защо не направят електронна винетка, вързана към регистрацията на автомобила ? Ще се спестят няколко милиона за отпечатване и разпространение, плюс това, може да се намали самата сума
Примерно 40 лв да е, но електронна. Така хората с по 2 и повече коли /каквито са все повече/ няма да разменят една винетка по стъклата
А събираемостта ще е повече, и ще отговаря на реално пътуващите .

Защо не направят електронна винетка, вързана към регистрацията на автомобила ? Ще се спестят няколко милиона за отпечатване и разпространение, плюс това, може да се намали самата сума
Примерно 40 лв да е, но електронна. Така хората с по 2 и повече коли /каквито са все повече/ няма да разменят една винетка по стъклата

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
ivoo написа:БМВ 320d написа: Тази година няма да вземат моите 100лв за винетка, ще пътувам с градския транспорт.
Ама ходете си пеш ако искате тъкмо ще спестите и от билетчетаЗа 100 лв се стискаме , ама БМВ да караме
Не знам дали има друг форум в който тези 30лв да е толкова обсъждана тема
Ами ще се мрънка, на 4 януари карах Плевен->Русе така беше "изчистено" , че нямам думи. Пътя Свищов->Плевен беше затворен 2 дни, защото сол и пясък, за бог да прости... Плащаме за нищо. В Плевен снегорините минават само с лопатите а сол и пясък няма! Не ме е яд да дам и 200 лв. Ама за какво ги давам, чипя си окачването и карам в преспи а дебеланата от парламента ми говори как нямало да сложат реотани, като просто трябва да се рие и опесъчава или предварително да хвърлят луга, като в белите страни.
Sent from my 6037Y using Tapatalk

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
miro20 написа:Интересно . .а кой и как сметна 97 лв ? защо не 102 ?
Щото печатарите са от наЩе, и трябва да папкат.
Ubi dubium, ibi libertas
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Аз тази година няма да си пазарувам финетки.
Т.е. и 2-те ми коли си остават "градски" и ще са 97х2 със знак минус от мен.
А за "финетната зона" ще ползвам автобус, влак или пък защо не и служебна колица, в краен случай.
п.с.Да, карам даже колело и понякога паля и кракомобила. Не съм просто толкова богат, че да им ползвам перфектно изчистените, осветени, нови и уредени европейските аутобани.
п.с.с. Не знам дали си правят сметка, че за живущ в голям град, не му се налага да ходи някъде извън него, освен да речем с цел туризъм или за фън....в смисъл всичко си го имаш в не-финетната зона един вид .

Т.е. и 2-те ми коли си остават "градски" и ще са 97х2 със знак минус от мен.
А за "финетната зона" ще ползвам автобус, влак или пък защо не и служебна колица, в краен случай.
п.с.Да, карам даже колело и понякога паля и кракомобила. Не съм просто толкова богат, че да им ползвам перфектно изчистените, осветени, нови и уредени европейските аутобани.

п.с.с. Не знам дали си правят сметка, че за живущ в голям град, не му се налага да ходи някъде извън него, освен да речем с цел туризъм или за фън....в смисъл всичко си го имаш в не-финетната зона един вид .

Именно. Че някой трябва да папка.
И не само за отпечатването . По голямата далавера е в усвояването.
Чувал съм , недоказано разбира се, че при заделени примерно 1000 лв , купуват се пясък и луга за 200 лв, останалите 800 се "усвояват" от който трябва и където трябва...
И не само за отпечатването . По голямата далавера е в усвояването.
Чувал съм , недоказано разбира се, че при заделени примерно 1000 лв , купуват се пясък и луга за 200 лв, останалите 800 се "усвояват" от който трябва и където трябва...

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Аз мога и да снимам, как пясък минава за магнезиев двухлорид 

Ubi dubium, ibi libertas
Kris написа:Каквото и да си говорим, както не може да сравняваме положението в БГ с това в други държави.
То най-важното, е че ПАК ни излъгаха (не, че не ни е хубаво от това) право в очите. Не ни е за 30-те лева или за 97-те лева, както знаем винетки ще се плащат само по големите градове.
П.С.
Колега тук си леко в грешка точно в София масово са без винетки което е логично голям град може да си свършиш и намериш всичко без да излизаш от пределите му.