Винетката от догодина - 97 лева!*
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Винетката от догодина - 97 лева!*
JTD написа:Ето ти последните ми спестявания. Да, спестявания са си за мен. Преди една седмица ги обмених, за да имам нещо заделено:
.
Поскам салза за теп!
bum_bum написа:Поскам салза за теп!
В момента чета това.
Не е много по темата ма давай, свикнал съм да гледам разни крокодилски неща. Дано и ти ми разбереш иронията.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:
1. Просто си разиграва коня както му е удобно ... барабар с едрото моме с изрисуваните веждета
2. Човека е взел държава както сам каза преди години
3. Докато се радваме, че ни е направил магистрали той се радва на други работи ...
4. Може пък след 3-4 мандата да реши да пусне и фандък на хората малко ...
По т.1 и 3 - виновни сме си ние защото сме овце. Колко много глупаци ги чух да говорят "Ми нека ги видим и тези как ще управляват и затова ще гласуваме за тях?". В един тест за интелигентност подобни нискомозъчни същества бяха отнесени към категорията "Неспособен да мисли".
По т.2 - взе държавата благодарение на глупостта на БСП да промени избирателния закон в угода на ДПС, като неочаквано това ни докара неочаквано нова огромна пиявица. Виновни са и около 300 000 нискоинтелигентни българи, които се хързулнаха да гласуват "наказателно" в полза на бивш пожарникар и настоящ бандит.
По т.4. то ние отдавна си имаме едно "фандъче".

Без съмнение местните избори бяха генерална репетиция за фалшифицирането на парламантарни и президентски избори. Замисъл за фалшификация на парламентарни избори е имал Иван Костов, но неочакван обрат в събитията осуетява намеренията на мургавият вожд на СДС.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ае нямаше ли някаква обособена тема за политика? Колко още??
JTD написа:.....
Пич, теб нещо ти е залепнало релето....
100 човека ти обясняват, че причината да "мрънкат" срещу увеличението не е недостига на 30 кинта в семейния бюджет, а факта, че тези пари няма да отидат по предназначение... ти обаче си знаеш твоето ... че и снимки на събраните с времето жълтици показваш...
Ми не се кефим да покриваме безсмислените разходи на управляващите, бре.
Аз лично предпочитам тези 30 кинта да ги дам на Гери и да подпомогна възстановяването на изгорелия им дом, вместо /примерно/ да подпомогна Вожда да отиде на мач в Разград с правителствения хеликоптер

- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
zazomazo написа:JTD написа:.....
Пич, теб нещо ти е залепнало релето....
100 човека ти обясняват, че причината да "мрънкат" срещу увеличението не е недостига на 30 кинта в семейния бюджет, а факта, че тези пари няма да отидат по предназначение... ти обаче си знаеш твоето ... че и снимки на събраните с времето жълтици показваш...
Ми не се кефим да покриваме безсмислените разходи на управляващите, бре.
Аз лично предпочитам тези 30 кинта да ги дам на Гери и да подпомогна възстановяването на изгорелия им дом, вместо /примерно/ да подпомогна Вожда да отиде на мач в Разград с правителствения хеликоптер
https://www.youtube.com/watch?v=GBHVPw-EZXs

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Mollov написа:Ае нямаше ли някаква обособена тема за политика? Колко още??
Прав си

Само дето - "ако ти не се занимаеш с политиката, политиката ще се занимае с теб" е казал някакъв умен човек някога ...
или иначе казано всичко е следствие от политиката ...
Както се вижда в темата, повечето хора не са против увеличението само по себе си,
а заради това, че парите няма да отидат по предназначение или защото не са създадени предпоставки
хората да могат да изкарват достатъчно пари че да могат да си позволят винетки ...
Аз лично не виждам кво има да се дъвче по симптомите толкова ... важни са причините, а те са политически

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Забележката на Mollov е правилна, но Илков добре обясни защо тук вмъкнахме мнения, които по принцип са за политическата тема.
Днес бях приятно "изненадан", че от понеделник не могат да ти назначат изследвания ако не си за прием в болница и даже и да искаш да си платиш в съответната болница.
Сега за винетките и особено около края на януари и началото на февруари ще има яко стрижене. Нали все пак тиквата, момата с лице приличащо на прасешки г.з, батковци, братковци и пр. трябва да захлебят ударно следновогодишно.

Днес бях приятно "изненадан", че от понеделник не могат да ти назначат изследвания ако не си за прием в болница и даже и да искаш да си платиш в съответната болница.

Сега за винетките и особено около края на януари и началото на февруари ще има яко стрижене. Нали все пак тиквата, момата с лице приличащо на прасешки г.з, батковци, братковци и пр. трябва да захлебят ударно следновогодишно.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
http://www.cars.bg/news/curious/view/21 ... naj-visoki
Сериозни суми, повечето от които са по-големи от нашия БВП.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Винетката от догодина - 97 лева!*
devent написа:Чакайте сега, нещо грешите ми се вижда от моята камбанария. Квалифициран не се раждаш, квалифициран СТАВАШ с много труд и много пот. Аз не съм се родил научен, а съм учил ? Сега да ми е гадно, защото някой си е бъркал в носа и иска да е сервитьор в Чепинци(примерно) и да взима 3000 лв. ли? Ми няма как да стане..
Що, аз нямам нищо против да взима и 3000 лв. Защо всеки трябва да е с виШуу и мениджър, за да има нормален стандарт на живот. Това е абсурдното в тази държава. Дори неквалифицираният труд трябва да е добре заплатен.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
TNT написа:http://www.cars.bg/news/curious/view/21580/V-koi-evropejski-strani-taksite-za-MPS-sa-naj-visoki
Германия население - 80,62 милиона (2013 г.)
Италия население - 59,83 милиона (2013 г.)
Франция население - 66,03 милиона (2013 г.)
Великобритания - 64,1 милиона (2013 г.)
Испания население - 46,77 милиона (2014 г.)
Холандия население- 16,8 милиона (2013 г.)
Белгия население - 11,2 милиона (2013 г.)
Австрия население - 8,474 милиона (2013 г.)
Швеция население - 9,593 милиона (2013 г.)
Финландия население-5,439 милиона (2013 г.)
Дания население - 5,614 милиона (2013 г.)
Гърция население - 11,03 милиона (2013 г.)
Ирландия население - 4,595 милиона (2013 г.)
Имай го предвид това. Бая паплач са и сумите на места са големи заради това.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
dextuar написа:devent написа:Чакайте сега, нещо грешите ми се вижда от моята камбанария. Квалифициран не се раждаш, квалифициран СТАВАШ с много труд и много пот. Аз не съм се родил научен, а съм учил ? Сега да ми е гадно, защото някой си е бъркал в носа и иска да е сервитьор в Чепинци(примерно) и да взима 3000 лв. ли? Ми няма как да стане..
Що, аз нямам нищо против да взима и 3000 лв. Защо всеки трябва да е с виШуу и мениджър, за да има нормален стандарт на живот. Това е абсурдното в тази държава. Дори неквалифицираният труд трябва да е добре заплатен.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Тогава обаче квалифицирания ще взима 10 000лв. Както е по "белите" страни

Nedko Anev написа:Имай го предвид това. Бая паплач са и сумите на места са големи заради това.
Австрия нали я дават за страна със сходна гъстота на населението. Там за какви пари говорим

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Определено не ни ограбва ЕС. Много пари идват от там. Това си е чиста демагогия... Само от свободната търговска зона печелим страшно много. Лошото е, че нещата не се ограничават до икономически съюз.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
steeN написа:Определено не ни ограбва ЕС. Много пари идват от там. Това си е чиста демагогия... Само от свободната търговска зона печелим страшно много. Лошото е, че нещата не се ограничават до икономически съюз.
За мен това си е жив комунизъм. Раздават се едни пари според някакви си измислени правила, изпълняват се абсолютно безмислени обекти ... по време на комунизма ако знаете колко села в района никога нямаше да видят асфалт, въпреки т.нар. планирана икономика, но сега имат стадиони и спортни площадки по европейски програми, нищо че в тях има по 20-30 човека
Кадърните избягаха в други страни, а ние винаги ще си останем заден двор, който Европа само използва. Каквото кажат - изпълняваме.
TNT написа:...
Австрия нали я дават за страна със сходна гъстота на населението. Там за какви пари говоримБлизо 1/3 от БВП-то ни.
Зарежи гъстотата на населението, щото няма връзка с приходите в бюджета, свързани с автомобилите.
Гледай броя регистрирани автомобили, че с данъци и такси се облагат те.
В случая за Австрия дават 558 коли на 1000 човека, докато в БГ са 239/1000.
Т.е. в Австрия има близо 4 800 000 регистрирани автомобила, докато в БГ са около 1 500 000
За 80- милионна Германия данните са 519/1000 което прави над 40 млн. регистрирани автомобила....
Мисля е логично приходите от такси да са по-високи.
Ето тука има инфо какво е съотношението на регистрирани коли на 1000 човека и спрямо населението на отделните държави можеш и сам да си сметнеш по колко регистрирани коли има за всяка държава от списъка ти
http://pointburgas.com/%D0%B1%D1%8A%D0% ... 80-%D0%BF/
П.С. Впрочем ей от тая статия мисля става ясно що не сме в еуфория от увеличението на винетките. И от различните налози като цяло.
http://m.btvnovinite.bg/article/tazi-su ... ienti.html