ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от HowDouWantit » 06 Яну 2016, 21:16

По всяка вероятност... и все пак ,водна помпа ,термостат? Нови ли са или тия които бяха на двигателя?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от toi » 06 Яну 2016, 21:24

HowDouWantit написа:По всяка вероятност... и все пак ,водна помпа ,термостат? Нови ли са или тия които бяха на двигателя?

Термостата и водната помпа са тези които бяха, но нямам проблем термостата си отваря, помпата и тя работи. А за обезвъздушаването как да разбера значи отварям пробката и на студена кола форсирам и си излиза антифриз няма въздух, при отворел термостат отварям пробката и то от налягането си излиза пак антифриз. Аз ли греша?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 06 Яну 2016, 22:34

подкалника на е36 седан/комби и купе/кабрио преден еднакъв ли е? а от компакт става ли?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 07 Яну 2016, 13:59

Здравейте, проблема е в клипа.
https://www.youtube.com/watch?v=0gLm85J-Bpk
Полудялата стрелка не дава никакви грешки в ИНПА, нито в Instrument cluster, нито в RPM sensor.Когато двигателя загрее, показанията се оправят.Колата имаше лек инцидент с огън до диагностичната букса,но видимо всички кабели там са наред.От какво може да е ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 07 Яну 2016, 18:52

Сам си си отговорил на въпроса - кабелите на диагностичната букса. Веднъж се опитвах сам да си нулирам сервиза за маслото след смяна и по погрешка пуснах масата по друг пин и стрелката подскочи няколко пъти по същия начин.

Потребител
Аватар

Мнение от TheRetard » 07 Яну 2016, 20:18

Здравейте, бъдещи колеги.

Дано не съм объркал темата, в която да задам въпроса си :).

Та.... запитването ми е следното:
Имах намерение да си купувам е36 320 95-98г за първа кола, но едно приятелче ми препоръча по-добре да си взема нещо по-евтино, докато навъртя някакви километри, а и при евентуално блъскане да не ме е яд много. Предложи ми 318/316 като по-евтин вариант, но не знам защо ме дърпа към шестака :). Въпроса ми е следният:
Може ли до 1500-2000 лева да се намери някой шестак горе-долу НЕ-очукан (така да го кажем :) ) 91-94 година ( м52 са по-скъпичкит), като се има на предвид, че от мен ще се кара може би около година, или, ако искам 320ка по-добре да се ориентирам към поне 3000лв ? Какво бихте ме посъветвали?

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2

Мнение от Mpower94 » 08 Яну 2016, 9:31

TheRetard написа:Здравейте, бъдещи колеги.

Имах намерение да си купувам е36 320 95-98г за първа кола, но едно приятелче ми препоръча по-добре да си взема нещо по-евтино, докато навъртя някакви километри, а и при евентуално блъскане да не ме е яд много. Предложи ми 318/316 като по-евтин вариант, но не знам защо ме дърпа към шестака :). Въпроса ми е следният:
Може ли до 1500-2000 лева да се намери някой шестак горе-долу НЕ-очукан (така да го кажем :) ) 91-94 година ( м52 са по-скъпичкит), като се има на предвид, че от мен ще се кара може би около година, или, ако искам 320ка по-добре да се ориентирам към поне 3000лв ? Какво бихте ме посъветвали?

Ще си намериш, само не бързай да се хвърляш на първата първо разгледай покарай пробвай 3 4 да придобиеш представа. Естествено ще има нещо за ремонт, но за около 1500 - 2000, се продават не много поддържани 36-ци до такова заключение съм стигнал аз.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Яну 2016, 18:32

TheRetard написа: а и при евентуално блъскане да не ме е яд много.

То дали ще се блъснеш с 1.6 или 2.8 разходите по ремонта ще са кажи-речи аналогични.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 08 Яну 2016, 19:01

Само ,че ако счупи при удар мотора на 28ка ще го е по яд от колкото ако строши 1.6 ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 08 Яну 2016, 19:07

Но пък ако си купи 1.6 ще го е много яд като малкия тдс с чип го прави смешен :mhihi:
Търси си читаво купе без кривини, удари, гнилоч и т.н., мотор се сади по всяко време :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 08 Яну 2016, 19:12

raptorxbg написа:Но пък ако си купи 1.6 ще го е много яд като малкия тдс с чип го прави смешен :mhihi:
Търси си читаво купе без кривини, удари, гнилоч и т.н., мотор се сади по всяко време :yes:

Зависи ,може и без чип да има такъв ефект :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от toi » 08 Яну 2016, 20:30

toi написа:
HowDouWantit написа:По всяка вероятност... и все пак ,водна помпа ,термостат? Нови ли са или тия които бяха на двигателя?

Термостата и водната помпа са тези които бяха, но нямам проблем термостата си отваря, помпата и тя работи. А за обезвъздушаването как да разбера значи отварям пробката и на студена кола форсирам и си излиза антифриз няма въздух, при отворел термостат отварям пробката и то от налягането си излиза пак антифриз. Аз ли греша?

:help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 08 Яну 2016, 22:56

raptorxbg написа:...

Чакайте бе, нали човека каза, че евентуално ще го блъска и няма смисъл от шестак, та какъв е смисъла да е читаво купето..? :ok:

Направо ще падна - купуваме си първа кола, която ще помним цял живот (то не пречи и с лошо да я помним, де :mhihi: ) или ще си играем на блъскащи колички, ама БМВ поне да е :ok: Моля за извинение за офтопика, ама "всеки път ми става лошо" като видя поредната очукана манерка приличаща на Е36, като знам как по принцип изглежда една истинска и запазена такава (Е36-ца) :banghead:

TheRetard написа:Здравейте, бъдещи колеги.

И на мене "едно прОателче" навремето ми препоръчваше пък да не си взимам БМВ, че е със задно, видиш ли, и "съм се пребил на първия завой" и още бабини деветини, дето умОрени дедковци от зората на демокрацията са говорели за "лимузините БМВ" ( :mhihi: ) vs. "напредничавите" по онова време преднячки... Добре, че не се впечатлявам от "препоръки" :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 08 Яну 2016, 23:42

Абе хора стига глупости вече първа кола или дай да е или 328мица щото харчела колкото 320 тука ли го четох или в тунинг бг форума :mhihi: или другата крайност 316ка щото си нов шофер.
Аз като нов шофьор и вече две години стаж с първа кола бмв нямам нито едно птп, а мои приятели с къде, къде по безопасни коли с тракшън контроли, предно :mhihi: и малки моторчета по 70-80кс имат сумати птп-та.

Имаш ли акъл каквато и кола да вземеш няма да я блъснеш. Нямаш ли, и с корса 1.2 ще се убиеш.

Определяш си бюджет и търсиш какво е най-читавото, което може да вземеш за тия пари. Сега размисли като - да не е лачена, защото ще я блъсна и тн... Еми то ти ако от момента преди да си се качил вече мислиш, че ще я блъснеш за какво се качваш само да си трошиш здравето и парите.... :kuku:

Като съвет бих казал, че под 3000лв според мен изобщо не заглеждай нещо повече от ис или най-много 20ка.

Потребител
Аватар

Мнение от TheRetard » 09 Яну 2016, 2:20

Nickelback написа:
raptorxbg написа:...

Чакайте бе, нали човека каза, че евентуално ще го блъска и няма смисъл от шестак, та какъв е смисъла да е читаво купето..? :ok:

Направо ще падна - купуваме си първа кола, която ще помним цял живот (то не пречи и с лошо да я помним, де :mhihi: ) или ще си играем на блъскащи колички, ама БМВ поне да е :ok: Моля за извинение за офтопика, ама "всеки път ми става лошо" като видя поредната очукана манерка приличаща на Е36, като знам как по принцип изглежда една истинска и запазена такава (Е36-ца) :banghead:

Е, аз като гледам има и що-горе на пръв поглед сносни купета за 1500-2000 с м50б20. И не, няма никаква гаранция, ще като това ми е първа кола ще се блъсна, или обратното. Препоръчаха ми го просто като застраховка, за да не си изям пръстите от яд, при евентуално ПТП.

Ще ви дам един пример:
Взимам си една двойка бавария 91-94 с г/д запазено купе в рамките на този бюджет, който споменах. Карам си я една година да речем, по-горе както казаха в един пост двигателя се присажда, но купето е друго нещо, то нищо не пречи после като навъртя километра да вложа пари в тази кола вместо да я сменям. Както каза ти самият "първа кола, която ще помним цял живот", но представи си, че се блъсна някъде на 3 месец да речем. Е, кво толкова... блъснах кола за 2000, а не за 4000 примерно. По-поносимо е.

Та въпроса ми пак повтарям е дали си струва това, дали наистина се намират запазени купета, защото тия шестаци виждам, че държат цени, а има доста примамливи оферти по сайтовете, а аз не съм компетентен по въпроса за разлика от вас.

Оф, вече и аз се обърках, а бе майна.... дано сте ми хванали мисълта. Очаквам предложения, мнения...и изобщо няква помощ :D :D

Наздраве!

ПредишнаСледваща

Назад към E36