Отваряне на багажника при заключена кола

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Отваряне на багажника при заключена кола

Мнение от CrazyElement » 06 Яну 2016, 2:37

Здравейте колеги,

Днес ми се случи странно нещо един приятел ми се обади и ми каза , че багажника ми е отворен , обадих се на баща ми да отиде да го провери тъй като не съм в града и се оказа , че е отворен добре , обаче баща ми е обеден , че e проверил колата преди това и е на 100% сигурен , че багажника си е бил затворен, реално багажника се отваря сам като го натисна един път до горе и се натяга от някакви пружини , обаче дори и те да изпуснат възможно ли е да се отвори при условие , че колата е заключена от централното. Като е бил отворен багажника всички врати са били заключени. След четене из чужди форуми виждам , че това може да е софтуерен проблем, или проблем на пружините някой сблъсквал ли се е с това и как да го оправя , че с тези валежи ако се отвори багажника няма да е никак приятно да ти изгори цялата електроника...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: Отваряне на багажника при заключена кола

Мнение от Taruno » 06 Яну 2016, 9:25

А бе просто сигурно или ти или той без да иска е натиснал копчето за багажника

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 06 Яну 2016, 18:34

Taruno написа:А бе просто сигурно или ти или той без да иска е натиснал копчето за багажника

http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=229965
Има и други хора с такъв проблем и няма как да се натисне копчето колега защото дистанционното ми хваща макс от 4-5 метра, няма просто как да е натиснато, в немски форум побаднах на информация , че е от някакъв microswitcher който като го потърсих на снимка излиза дръжката която натискам за отварянето на багажника, и е описано , че се случва като дефект при първите производсвтва на е60 а моято е 2004 11 месец, за пореден път се обеждавам колко тъпи могат да бъдат немците , сега 1000% в нито един оторизиран сервиз на БМВ в България не ще могат да ми оправят проблема , тъй като едвали ще са чували за това, и реално за да мога да спя спокойно трябва да пътувам 1300 км до Германия за да ми оправят поредния БЪГ на малумното БЕЕМВЕ.

EDIT: ето на немски проблема Das Problem mit dem "selbstöffnenden" Kofferraumdeckel hatten wohl einige E60 aus den ersten Produktionsmonaten. В превод означава проблема със самоотварящия се багажник го имаха някой Е60 от първите производствени месеци. Както казах моята е 2004 11 месец , което се пада от първите.

РЕшението Lösung des Problems: neues Schloss + neuer Mikroschalter
В превод нова ключалка(която нз как ще я взема да може да пасва на моя ключ) + нов микропрекъсвач.

Ето това се случва когато си купиш БМВ за пореден път разочарован на Нта степен от марката, то бива бъгни и простотии ама този малумен дефект трябва да се покрива от БМВ а не сега да ме карат да се занимавам с тяхната идиотщина.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 07 Яну 2016, 8:38

Колега, реагираш така, все едно ти е изпаднал мотора от коша. :)
Все пак колите са ни на по 10+ години и е нормално вече да дават някакви проблеми.

Ако наистина това ти е проблема, не е чак толкова скъп. Ключалката с микросуитча ти е 100 лв. + патрона 200. Самата ключалка предполагам можеш да си намериш и втора употреба от кола по-нова година, а за патрона можеш да се обадиш на някой дилър и да питаш дали се поръчва за твоя ключ.
Ето тук можеш да видиш номерата на частите - http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=41_1555
А самите цени знаеш как да провериш.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 07 Яну 2016, 9:19

Аз бихпрегледал и кабелния сноп на багажната врата за протрити жици.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 10 Яну 2016, 18:15

memorex написа:Аз бихпрегледал и кабелния сноп на багажната врата за протрити жици.

Лампата на багажника свети , пиши , че като не го бивал не светила , сега колата е в Гараж оставих я малко почивка 1 седмица точно и като се прибера ще видя дали се е отворил , ако не се е ще го оставя така и да се надявам да няма 2ри път такъв случай, иначе сега съм заключил багажника и с ключа и може да се отваря единствено и само с копчето на ключа, може това да е някакво временно решение ...

Потребител
Аватар
Кара: E61 525d
Детайли за колата: Черна :)

Мнение от yasen_penev » 10 Яну 2016, 20:15

CrazyElement написа:
memorex написа:Аз бихпрегледал и кабелния сноп на багажната врата за протрити жици.

Лампата на багажника свети , пиши , че като не го бивал не светила , сега колата е в Гараж оставих я малко почивка 1 седмица точно и като се прибера ще видя дали се е отворил , ако не се е ще го оставя така и да се надявам да няма 2ри път такъв случай, иначе сега съм заключил багажника и с ключа и може да се отваря единствено и само с копчето на ключа, може това да е някакво временно решение ...

Не е задължително да не ти свети лампата, ключалката и лампата нямат нищо общо. Пример: Лампа - синя жичка "здрава" Ключалка - жълта жичка "прецакана" цветовете са примерни също ! :)

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 11 Яну 2016, 2:03

колега на мен така,някой като ми отвори багажника и после като го затвори някой път свети,че е отворен и трябваше пак да се отвори и затвори докато изгасне лампата и беше от кабелите.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 11 Яну 2016, 2:58

BorislavB написа:колега на мен така,някой като ми отвори багажника и после като го затвори някой път свети,че е отворен и трябваше пак да се отвори и затвори докато изгасне лампата и беше от кабелите.

Лампата в багажника имам впредвид , като е прекъснат този кабел не свети.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 12 Яну 2016, 1:05

Колега не е голяма драма,отиваш купуваш си сензора за багажникс и готово.Аз си го сменях моя преди няколко години понеже неможех да си отворя багажника по нормален начин.и моята е 2004.по памет беше около 40+ евро сменя се за 15-20мин сваляш корите на багажника три болта държат сензор или там отварянето както и да му е името...дръжкка....ключа ти си е същия няма общо с отварянето на багажника в случая.поздрави

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 12 Яну 2016, 10:33

RIDDICK написа:Колега не е голяма драма,отиваш купуваш си сензора за багажникс и готово.Аз си го сменях моя преди няколко години понеже неможех да си отворя багажника по нормален начин.и моята е 2004.по памет беше около 40+ евро сменя се за 15-20мин сваляш корите на багажника три болта държат сензор или там отварянето както и да му е името...дръжкка....ключа ти си е същия няма общо с отварянето на багажника в случая.поздрави

+1 :yes:

Може да провериш и малкия бутон под OBD буксата за отваряне на багажника , ако два отечка или има влага той също може да ти отвори багажника дори и при заключена кола....

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 12 Яну 2016, 16:51

ristaka 82 написа:Може да провериш и малкия бутон под OBD буксата за отваряне на багажника , ако два отечка или има влага той също може да ти отвори багажника дори и при заключена кола....

Не съм сигурен, че бутона в купето за багажника работи при заключена кола. Поне при Е39 със сигурност не работеше. Едва ли при Е60 ще е различно.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 12 Яну 2016, 17:06

Както и не е сигурно дали има бутон в купето понеже не всички имат.Аз по клоня към недобро заключване на ключалката на багажника поради механична повреда,разместване или утечка в кабелите отколкото самоволно отключване от допир на жици при покой.Иначе казано под действието на пружините кто не е затворила ключалката добре и в някой момент си се отваря.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 13 Яну 2016, 4:25

memorex написа:Както и не е сигурно дали има бутон в купето понеже не всички имат.Аз по клоня към недобро заключване на ключалката на багажника поради механична повреда,разместване или утечка в кабелите отколкото самоволно отключване от допир на жици при покой.Иначе казано под действието на пружините кто не е затворила ключалката добре и в някой момент си се отваря.

Последно какво да сменям , че се обърках ?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 13 Яну 2016, 11:10

Това на което си слагаш ръката когато искаш да отвориш багажника :))

Следваща

Назад към Е60/Е61