Винетката от догодина - 97 лева!*
Модератор: Общи модератори
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Re: Винетката от догодина - 97 лева!*
JTD написа:Djelebov написа:ivoo написа:Djelebov написа:
"Кажи го на някой пенсионер или на човек с под 600лв. месечен доход"
- Константин Джелебов
Човек с под 600лв. месечен доход не се вози в БМВ .Има автобуси , велосипеди, карти за градски транспорт и т.н. На който му е скъпо продава си БМВ-то взима си Опел Кадет и от разликата в цената си заделя 97 лв за винетка.
А ако нямам БМВ, ами само кадет, от къде да ги взема 100лв. - тва биха били 1/3 от цената на колата ми??
Елементарно.
Продаваш колата и си решаваш проблема. Аз така направих, когато трябваше да взимам такова решение.
В случая елементарен е само начина ти на мислене и ще се обоснова, за да не го считаш само за обида:
За тва е цялата тема, да не се бърка в джоба на хората с увеличения на такси за услуги, които не получаваш

Последна промяна Djelebov на 04 Яну 2016, 15:14, променена общо 1 път

- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
vicho написа:хич не ми дреме, колко е винетката, ИСКАМ като плащам да получавам НЕЩО насреща, а не едно голямо НИЩО![]()
Ти искаш, аз искам, бум-бум иска... Ама нямаааа! Нали виждаш? Хората не проумяват как има 40 страници тема за 3 лева отгоре на месец. ЧЕТИРИДЕСЕТ СТРАНИЦИ, брат, а те още не са проумяли идеята на темата... Кво да играя повече?
Тя Лилянчето е планирала до две три години да си стане винетката там колкото си го беше предвидила в началото 140 и няколко лева. Хората ще кажат е преди 3 сега 6 лева на месец отгоре... Кво толкова? И така до края на света.
Аз се отказах да споря още на 33-та страница. Няма абсолютно никакъв смисъл.
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
drago_pavlov написа:M17cH написа:Хайде да започнем от съдебната система, пък всичко друго ще си дойде на мястото, като заработи.
Айде започни я съдебната система, пък съм сигурен, че доста хора ще те последват![]()
Ама май само във форума ги започваме нещата...
сега е много студено, нека я започнем март, ама за по-сигурно април

и тоя сняг ще си замине, и всички ще си купим минетки, и ще си трошим колите в канафките или в дупките...
а на колегите с изказвания за зимни гуми в пловдив и за слабите шофьори, аман от шумахеровци и карАчи.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
Djelebov написа:В случая елементарен е само начина ти на мислене и ще се обоснова, за да не го считаш само за обида:
За тва е цялата тема, да не се бърка в джоба на хората с увеличения на такси за услуги, които не получавашТи ше си я купиш, аз ше си я купя, но много хора по селата и малките градове няма да го направят, щото не съответства на заплатата или пенсията им..и ше спрат да карат кола, да - тва добре ли е или ти пука само за тебе, а който няма да не кара??
Елементарно.
Теб са те надъхали, а и не само теб, че не превели нищо.
Аз виждам, че се прави и не мога да си изкривя душата, че пътищата не са по-добри от преди 10 години. Не, не са добри, много по-добри са.
Също така не мога да се изкривя и да сравнявам почистването на пътищата. Горе долу миналата година от 12 месеца съм бил 4 месеца в Германия и Швейцария. Глобално почивстват по-добре пътищата, защото просто се отделя по-голям бюджет. Ама като падне снега, то първите 2 дни си е мъка. Пътищата са си покрити със сняг. И това при многократно по-големи бюджети. Ама на балъчетата-тарикати, само им кажи, че тук не чистели и са готови всякакви снимки да пускат, за да покажат, че има сняг. Ами ще има. Зима е.
И както казах, за да получаваш нещо, то трябва да платиш за това. Докато не разберете това нещо, до тогава ще сме на това дередже.
Именно по тази причина работя и си плащам всеки един лев на получения доход. Ама такива малки хейтъри, комплексари и селяци ако могат нищо няма да платят. Ей за това сме на такова дередже и дано всеки такъв индивид по-бързо изчезне от нашата държава.
Германия:

Франция:

Германия:
Примерни много. А да не ви разправям в САЩ когато карах ТИР през какви пътища съм минавал. А не е като в тези райони да няма най-големите роторни снегорини.
А бе мрънкачи сме си тотални.
Последна промяна JTD на 04 Яну 2016, 16:21, променена общо 2 пъти
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
И аз мисля, че се драматизира цялата история. Това, което липсваше на магистралата бяха постове с полицаи, които да не пускат хора без вериги. Ма после ще се реве аа уу полицейска държава. Аз принципно съм против такива ограничения, но явно си ги просят масата хора... (те са безмислени, щото след поста може да ги свалиш, но после като те хванат да си се овъртял без вериги не може д обвиниш някой друг).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
JTD написа:Ама като падне снега, то първите 2 дни си е мъка. Пътищата са си покрити със сняг. И това при многократно по-големи бюджети. Ама на балъчетата-тарикати, само им кажи, че тук не чистели и са готови всякакви снимки
Ама пада сняг майна, не десет сантиметра и да блокира всичко

Каи честно сега как мислиш. На тоя сняг колата повече ли киловати отдава на пътя или по-малко? Енергията ме интересува каква е. За един проател питам.
bum_bum написа:Ама пада сняг майна, не десет сантиметра и да блокира всичко![]()
И отново идваме на нашата си дума. Ние сме големите разбирачи и най-великите шофьори. Нас с летните гуми и 30 см. сняг не може да ни бутне, раз'иш, защото държавата отново се опитва да ни прецака и да ни накара да караме със зимни гуми. Още нещо против народа. Конспирацията е на ниво.
И викаш на клипа, който поснах в предишното мнение, там снега не е 10 см, а направо метър?
Лудница голяма. Хейтъра и мрънкача и слънцето да му докараш да свети на 10 сантиметра над него, той пак ще си мрънка.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Пожарната верно ли дойде, щото се трошиха клоните на дърветата от 10см сняг
Кои сте тия с летните гуми в 30см сняг не ви знам, аз съм със зимни. Иначе не се отдават киловатите на асфалта и нищо не става, знаеш как е
И по-нагоре ти обясних защо имам право да мрънкам. Ако си забравил случайно се върни и прочети пак.

Кои сте тия с летните гуми в 30см сняг не ви знам, аз съм със зимни. Иначе не се отдават киловатите на асфалта и нищо не става, знаеш как е

И по-нагоре ти обясних защо имам право да мрънкам. Ако си забравил случайно се върни и прочети пак.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Лените гуми не са и те страшния проблем. Една зима съм карал с летни гуми Е30ка... И до Копитото стигнах с тях и закъсах на равното
Така, че спокойно мога да кажа, че тия дето се мятат в канавките просто не могат да карат. Друг е въпроса, че уж се плаща, ама не се чисти. Но малко в повече ми идват някакви снимки с 4-5 см сняг и вече адското бедствие.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
bum_bum написа:И по-нагоре ти обясних защо имам право да мрънкам. Ако си забравил случайно се върни и прочети пак.
И аз по-нагоре съм обяснил защо не обичам мрънкачите. Ако си забравил случайно, върни се и прочети пак.
Всеки мрънкач ще изкара от 100 кладенеца вода, ще приравни планините, за да докаже тезата си, че е прав. Нормално. Нали трябва да мрънка и да не е доволен. Трябва и пред себе си да има оправдание защо го прави. Най-кофти е да попаднеш на мрънкачи, които реално не знаят защо мрънкат. Мрънкат, защото прочели У Форум'о, че винетките били скъпи. Ама и те си имат реално причина да мрънкат като се замисля.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Е и аз съм карал не една ами много зими с летни гуми. Просто такива бяха времената, нямаше и Интернет поне да се информирам, че съществувало и такова нещо като зимна гума. Също не предполагах, че се продават и нови гуми. Мислех, че си идват само с нова кола
Но има и друго. Преди години на такъв сняг просто хвърчах и умирах от кеф. Псувах всеки, който кара с под 60 а сега с детското столче на задната седалка се влача като посран и псувам общината и снегорините.
Ми не влизай и не чети бре, кой те кара? Щом си ОК с цената на винетките и не обичаш мрънкачите би ли обяснил защо изобщо влизаш в темата да четеш?

Но има и друго. Преди години на такъв сняг просто хвърчах и умирах от кеф. Псувах всеки, който кара с под 60 а сега с детското столче на задната седалка се влача като посран и псувам общината и снегорините.
JTD написа:И аз по-нагоре съм обяснил защо не обичам мрънкачите.
Ми не влизай и не чети бре, кой те кара? Щом си ОК с цената на винетките и не обичаш мрънкачите би ли обяснил защо изобщо влизаш в темата да четеш?
bum_bum написа:Ми не влизай и не чети бре, кой те кара? Щом си ОК с цената на винетките и не обичаш мрънкачите би ли обяснил защо изобщо влизаш в темата да четеш?
Ами, за да си изкажа мнението. Не мисля, че не може, нали?
И защото като виждам мрънкачи пред мен, зад мен, около мен и пред монитора, то не спестявам думи да им кажа колко грешат. Един да погледне извън заровената си глава в пясъка, то ще съм доволен, че съм допринесъл с нещо. Останалите, професионални мрънкачи просто ги приканвам най-чисто да се изнасят от страната и да оставят нас, балъците да си плащаме и да се пробваме да направим нещо, а не да мрънкаме отстрани.
Капиш защо пиша?
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
сития на гладния не верва. bum_bum нема кво да се хабиш.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Nukem написа:сития на гладния не верва. bum_bum нема кво да се хабиш.
И ти няма какво да се хабиш, мисля.
Както казах бил съм в положение да се лиша от колата, защото нямам доходи, за да посрещна всичките ѝ разходи, включително данъците към държавата.
Бил съм в ситуация, месеци подред, където съм имал горе долу по 2 лв. на ден, буквално. И не ме е срам да го кажа. Така, че твоето мнение не е нулево, а е с отрицателен знак в случая.
Точно поради тази причина към ден днешен си правя сметката на всяко едно нещо, което купувам. И си правя много добре сметка на финансите.
Точно поради тази причина сметката за тока ми е между 20 и 25 лв на месец, а не да се оплаквам (в тази тема назад), че дохода ми е бил 600 лв., и се дават примери за ток от по 120 лв., парното отделно. Значи аз мога да си правя сметката и да плащам по 20 лв. за ток, ама бай-ганьо с ниския доход, който бил основание да не си плати винетката, плаща по 120 лв. Аре бе.
Хайде няма нужда. Точно от такива примери и мрънкачи сме на такова дередже. Колко пъти да го повтарям?
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Щом днес полицая ми вика,че за 100 лв винетка съм искал и дупки да няма и сняг да няма,е нямало как да стане работата! Така че,ще се оправим,но сигурно още 100 лв ще трябват и за почистване!