Играене на обороти при празен ход 535д
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
Re: Играене на обороти при празен ход 535д
Може след нова година ще се разбере 

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
netmurder написа:Намирисва на дюза това иначе...
Ми не колега веригите не съм ги барал, и аз така като колегата на Д или Н като е студена мени с около 5 оборота +- нагоре или надолу, като загрее няма проблем и аз си мисля , че мириши на дюза , ама пък ги карах август месец на чистене и дино и ми казаха , че са безгрешни само една дала малко по-високи стойности във високите обороти , но отклоението било толкова малко , че нямало смисъл за ремонт/смяна... не знам и аз вече ... май трябва в София да ги проверя.
- pepsin
- младши ентусиаст
-
Не не аз мойте ги рециклирах и станаха по зле
.А може и да не е от дюзи.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
CrazyElement написа:netmurder написа:Намирисва на дюза това иначе...
Ми не колега веригите не съм ги барал, и аз така като колегата на Д или Н като е студена мени с около 5 оборота +- нагоре или надолу, като загрее няма проблем и аз си мисля , че мириши на дюза , ама пък ги карах август месец на чистене и дино и ми казаха , че са безгрешни само една дала малко по-високи стойности във високите обороти , но отклоението било толкова малко , че нямало смисъл за ремонт/смяна... не знам и аз вече ... май трябва в София да ги проверя.
Добре де знаеш ли колко лесно се гледа дали е от дюзи заклащането, закачаш колата и в INPA даваш статус и от там гледаш първо с корекции (може да цъкнеш стойностите и тук да ги видим), но по-важното даваш rotation conformity ако има клатене просто някоя дюза се ебава. Цъкваш един PRO TEC на много малко останало гориво и ако не се оправи отиваш в друг сервиз на стенд чистене и реиклиране ако е нужно.
ВАЖНО ако прескачането е на студена кола вероятността да са дюзи е по-голяма
Ако прескачането е на загряла - вероятността е да е дебитомер
- pepsin
- младши ентусиаст
-
Аз да си кажа,pro tec съм сипвал от лятото до сега поне 20л.
.Има резултат до следващото зареждане,и после пак трябва pro tec.Вчера ходих до Сърбия и сипах тяхна нафта,ами какво да ви кажа не мога да си позная колата все едно карах друга кола.

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Taruno написа:CrazyElement написа:netmurder написа:Намирисва на дюза това иначе...
Добре де знаеш ли колко лесно се гледа дали е от дюзи заклащането, закачаш колата и в INPA даваш статус и от там гледаш първо с корекции (може да цъкнеш стойностите и тук да ги видим), но по-важното даваш rotation conformity ако има клатене просто някоя дюза се ебава. Цъкваш един PRO TEC на много малко останало гориво и ако не се оправи отиваш в друг сервиз на стенд чистене и реиклиране ако е нужно.
ВАЖНО ако прескачането е на студена кола вероятността да са дюзи е по-голяма
Ако прескачането е на загряла - вероятността е да е дебитомер
Не мога нещо да намеря ИНПА в нета , затова като отида да ми оправят окачването в София ще им кажа да видят и дюзите пак, иначе да клати само на студена на загряла бетон макс да мръднат с 1-2 оборота.
ПП да не е от чип тунинга нещо , защото момчето , което ми я прави я направи тогава с сток генерацията , а сега съм с quad exhaust и да не идва просто бедна сместа на празен ход?!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
pepsin написа:Аз да си кажа,pro tec съм сипвал от лятото до сега поне 20л..Има резултат до следващото зареждане,и после пак трябва pro tec.Вчера ходих до Сърбия и сипах тяхна нафта,ами какво да ви кажа не мога да си позная колата все едно карах друга кола.
Pro tec, Wynn's Diesel system clean И други подобни добавки имат ефект и за почистване на замърсени дюзи обаче трябва голяма концентрация дори PRO TEC и на Лики моли добавката могат да се закачат директно на горивния филтър и колата да работи само на тях без дизел за максимален ефект
- pepsin
- младши ентусиаст
-
Е това не съм го правил,след нова година ще го направя
Да споделя моя опит с лекото играене на обороти. Имах го но едвам доловимо дори и след смяна на свещи и реле.
След смяна на веригите изчезна, въпреки идеалното състояние на старите.
След смяна на веригите изчезна, въпреки идеалното състояние на старите.
- pepsin
- младши ентусиаст
-
То като се спре парното и няма играене на обороти те
но без парно не става
)

- Taruno
- старши ентусиаст
-
pepsin написа:При мен всичко е сменено;)въпроса е,че от известно време седя ли на Д или на Н.Пример:светофар и държа спирачката,и колата е студена,почват да играят обороти те.Да за секунда е но ги качва малко над 678и после веднага ги сваля.На диагностика всичко е шест
Имаш я змърсена дюза я пикаеща, 1во пробвай с добавка ако изчезне супер ако не продължавай с по-сериозните диагностики стендове и тем подобни
- pepsin
- младши ентусиаст
-
Да ще пробвам и ще споделя

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
pepsin написа:Да ще пробвам и ще споделя![]()
Вземи на протек, поне литър и налей в половин резервоар
- pepsin
- младши ентусиаст
-
Сега запалих колата всичко си е наред,пускам парното и веднага вдигна обороти те.Спирам парното вдига ги оборотите и заспива.Пускам парното пак ги вдига,спирам парното пак заспива 

- pepsin
- младши ентусиаст
-
Аз и 2л. ще взема стига да заспи работа та 

52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4