Играене на обороти при празен ход 535д

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Луноход

Re: Играене на обороти при празен ход 535д

Мнение от pepsin » 31 Дек 2015, 1:22

Може след нова година ще се разбере ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 31 Дек 2015, 1:25

netmurder написа:Намирисва на дюза това иначе...

Ми не колега веригите не съм ги барал, и аз така като колегата на Д или Н като е студена мени с около 5 оборота +- нагоре или надолу, като загрее няма проблем и аз си мисля , че мириши на дюза , ама пък ги карах август месец на чистене и дино и ми казаха , че са безгрешни само една дала малко по-високи стойности във високите обороти , но отклоението било толкова малко , че нямало смисъл за ремонт/смяна... не знам и аз вече ... май трябва в София да ги проверя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pepsin » 31 Дек 2015, 12:08

Не не аз мойте ги рециклирах и станаха по зле :shock: .А може и да не е от дюзи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 31 Дек 2015, 12:23

CrazyElement написа:

Ми не колега веригите не съм ги барал, и аз така като колегата на Д или Н като е студена мени с около 5 оборота +- нагоре или надолу, като загрее няма проблем и аз си мисля , че мириши на дюза , ама пък ги карах август месец на чистене и дино и ми казаха , че са безгрешни само една дала малко по-високи стойности във високите обороти , но отклоението било толкова малко , че нямало смисъл за ремонт/смяна... не знам и аз вече ... май трябва в София да ги проверя.

Добре де знаеш ли колко лесно се гледа дали е от дюзи заклащането, закачаш колата и в INPA даваш статус и от там гледаш първо с корекции (може да цъкнеш стойностите и тук да ги видим), но по-важното даваш rotation conformity ако има клатене просто някоя дюза се ебава. Цъкваш един PRO TEC на много малко останало гориво и ако не се оправи отиваш в друг сервиз на стенд чистене и реиклиране ако е нужно.

ВАЖНО ако прескачането е на студена кола вероятността да са дюзи е по-голяма
Ако прескачането е на загряла - вероятността е да е дебитомер

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pepsin » 31 Дек 2015, 19:02

Аз да си кажа,pro tec съм сипвал от лятото до сега поне 20л.;).Има резултат до следващото зареждане,и после пак трябва pro tec.Вчера ходих до Сърбия и сипах тяхна нафта,ами какво да ви кажа не мога да си позная колата все едно карах друга кола.

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 31 Дек 2015, 19:38

Taruno написа:
CrazyElement написа:

Добре де знаеш ли колко лесно се гледа дали е от дюзи заклащането, закачаш колата и в INPA даваш статус и от там гледаш първо с корекции (може да цъкнеш стойностите и тук да ги видим), но по-важното даваш rotation conformity ако има клатене просто някоя дюза се ебава. Цъкваш един PRO TEC на много малко останало гориво и ако не се оправи отиваш в друг сервиз на стенд чистене и реиклиране ако е нужно.

ВАЖНО ако прескачането е на студена кола вероятността да са дюзи е по-голяма
Ако прескачането е на загряла - вероятността е да е дебитомер

Не мога нещо да намеря ИНПА в нета , затова като отида да ми оправят окачването в София ще им кажа да видят и дюзите пак, иначе да клати само на студена на загряла бетон макс да мръднат с 1-2 оборота.
ПП да не е от чип тунинга нещо , защото момчето , което ми я прави я направи тогава с сток генерацията , а сега съм с quad exhaust и да не идва просто бедна сместа на празен ход?!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 31 Дек 2015, 19:53

pepsin написа:Аз да си кажа,pro tec съм сипвал от лятото до сега поне 20л.;).Има резултат до следващото зареждане,и после пак трябва pro tec.Вчера ходих до Сърбия и сипах тяхна нафта,ами какво да ви кажа не мога да си позная колата все едно карах друга кола.

Pro tec, Wynn's Diesel system clean И други подобни добавки имат ефект и за почистване на замърсени дюзи обаче трябва голяма концентрация дори PRO TEC и на Лики моли добавката могат да се закачат директно на горивния филтър и колата да работи само на тях без дизел за максимален ефект

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pepsin » 31 Дек 2015, 20:59

Е това не съм го правил,след нова година ще го направя

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 04 Яну 2016, 9:52

Да споделя моя опит с лекото играене на обороти. Имах го но едвам доловимо дори и след смяна на свещи и реле.
След смяна на веригите изчезна, въпреки идеалното състояние на старите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pepsin » 04 Яну 2016, 15:58

То като се спре парното и няма играене на обороти те ;)но без парно не става ;))

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 04 Яну 2016, 17:50

pepsin написа:При мен всичко е сменено;)въпроса е,че от известно време седя ли на Д или на Н.Пример:светофар и държа спирачката,и колата е студена,почват да играят обороти те.Да за секунда е но ги качва малко над 678и после веднага ги сваля.На диагностика всичко е шест

Имаш я змърсена дюза я пикаеща, 1во пробвай с добавка ако изчезне супер ако не продължавай с по-сериозните диагностики стендове и тем подобни

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pepsin » 04 Яну 2016, 18:30

Да ще пробвам и ще споделя :yes: :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 04 Яну 2016, 18:32

pepsin написа:Да ще пробвам и ще споделя :yes: :bowdown:

Вземи на протек, поне литър и налей в половин резервоар

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pepsin » 04 Яну 2016, 19:22

Сега запалих колата всичко си е наред,пускам парното и веднага вдигна обороти те.Спирам парното вдига ги оборотите и заспива.Пускам парното пак ги вдига,спирам парното пак заспива :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pepsin » 04 Яну 2016, 19:24

Аз и 2л. ще взема стига да заспи работа та ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61