Винетката от догодина - 97 лева!*

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Винетката от догодина - 97 лева!*

Мнение от Bogat-Beden » 04 Яну 2016, 0:36

Изображение
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 04 Яну 2016, 0:45

Същите тези хора сега ги гледам по телевизията и мрънкат, че по пътя имало сняг и било проблем. Искат по всяко време на годината да карат до изчистен до асфалт път, нищо, че по принцип валяло.

Интересно ми е това което си написал, дали може да го кажеш в очите на човечеца който се завъртя пред мене със скорост 20км/ч и се бумна в канавката, на абсолютно непипнатия път за Стара Загора. Интересно ми е и той как щеше да реагира.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Яну 2016, 0:51

Или пък на тоя, дето преди година на съвсем лек дъжд влезе в някакъв ужасен аквапланинг на магистралата и скапано поставената или некачествена мантинела влезе в колата и му отсече крака при един съвсем не силен удар.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 04 Яну 2016, 1:51

JTD написа:Омръзнало ми е всеки ден да гледам мрънкачи, с големите претенции, а ги мързи гъза да си преместят.

1. Цената не съответства на средния доход в България. Дядката с ладата в селото дето няма аптека, точно зимата няма да изкара 100лв за винетка, съответно няма как да отиде с ладата пред парламента да протестира за цената й... За тва няма да потестира. Хората дето се придвижват с обществен междуградски транспорт също няма да протестират, щото нямат кола - сметнали са, че спрямо дохода си с тия еко такси, данъци, граджански, винетки,.. не могат да си позволят да карат кола и си ползват автобуса или влака.... JTD обаче има кола и съответното право да е недоволен, но той притежава над 5 двайселевки и ше си плати рекета с кеф, щото за него тия дето нямат двайселевки са мрънкачи, а той си плаща кат пич и не мрънка кат бедните...

2.Аз ше трябва да платя винетка за 2 коли - 200лв. Живея в малко гадче на 15 мин от Бургас - Каблешково. Това е един от най-гадните пътища в областта, по който минавам и си чупя колата всекидневно... същевременно е алтернативният път Бургас - Слънчев Бряг и съответно не го ползвам само аз. От табела до табела ми е 5-6 минути извънгадско каране до Бургас. За тия няколко км аз тряа да си плащам по-висока цена, а състоянието на пътя е еднакво лошо от години и ми взима от джоба за части - пари за окачване, които винетката трябва да ми гарантира, че няма да се наложи да дам. Тва че мога да си позволя да си платя винетката, не означава, че някой тряа да ме накара да дам 1000лв. за окачване и да му платя още 200 винетка за привилегията да си чупя колата по тоя път!
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 04 Яну 2016, 2:29

Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава. — Атанас Буров
Българите мразим почти всичко, но има неща, които особено не обичаме. Като например да си плащаме за паркинг, да плащаме вход за заведение, да плащаме софтуер, теглене на филми и музика, да си плащаме заемите на приятели. Не обичаме също да даваме бакшиш и да спазваме правилата – особено за движение, не обичаме да виждаме, че на съседа му е добре.
Българинът просто много обича някой друг да му е виновен за всичко и адски мрази да има собствена отговорност и право на избор. Предпочитаме някой друг да избира вместо нас и се чувстваме много неуютно и некомфортно, когато сами трябва да взимаме решенията. Защото тогава няма кого да плюем. — Кирил Маричков

Всички гледат как било на запад :mhihi: Ами извинявайте господа, ама не плащате и 1/3 от това което плащат Европейците.
Eто примерно за моята колко плащам http://www.parkers.co.uk/cars/advice/ro ... 996/19303/
Последна промяна ivoo на 04 Яну 2016, 2:53, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 04 Яну 2016, 2:46

ivoo написа:Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава. — Атанас Буров
Българите мразим почти всичко, но има неща, които особено не обичаме. Като например да си плащаме за паркинг, да плащаме вход за заведение, да плащаме софтуер, теглене на филми и музика, да си плащаме заемите на приятели. Не обичаме също да даваме бакшиш и да спазваме правилата – особено за движение, не обичаме да виждаме, че на съседа му е добре.
Българинът просто много обича някой друг да му е виновен за всичко и адски мрази да има собствена отговорност и право на избор. Предпочитаме някой друг да избира вместо нас и се чувстваме много неуютно и некомфортно, когато сами трябва да взимаме решенията. Защото тогава няма кого да плюем. — Кирил Маричков

"Кажи го на някой пенсионер или на човек с под 600лв. месечен доход"
- Константин Джелебов

"Плащането за услуга, която не получаваш, те прави балък" - Паулу Коелю
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 04 Яну 2016, 3:00

Djelebov написа:
- Константин Джелебов

Човек с под 600лв. месечен доход не се вози в БМВ .Има автобуси , велосипеди, карти за градски транспорт и т.н. На който му е скъпо продава си БМВ-то взима си Опел Кадет и от разликата в цената си заделя 97 лв за винетка. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 04 Яну 2016, 3:22

ivoo написа:
Djelebov написа:
- Константин Джелебов

Човек с под 600лв. месечен доход не се вози в БМВ .Има автобуси , велосипеди, карти за градски транспорт и т.н. На който му е скъпо продава си БМВ-то взима си Опел Кадет и от разликата в цената си заделя 97 лв за винетка. :mhihi:

А ако нямам БМВ, ами само кадет, от къде да ги взема 100лв. - тва биха били 1/3 от цената на колата ми??
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 04 Яну 2016, 9:46

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 04 Яну 2016, 10:08

ivoo написа:Eто примерно за моята колко плащам http://www.parkers.co.uk/cars/advice/ro ... 996/19303/

Че кво ни интересува, къде и какво плащаш, тука коментираме БГ улици, и "магистрали". Имаш ли представа, че десните платна на прословутата АМ Тракия от Нова Загора до Пловдив и Карнобат-Бургас не стават за каране, особено за по-така окачване. В този участък вчера имаше доста изхвърчали коли и съм сигурен, че това е част от проблема.
И да, прав си, че много мрънкаме, така ще е докато не почнем да стреляме.
Държавата е капитулирала отдавна икономически, и Боко се чуди как да рекетира народа, и малкото останали, работещи фирми, не ма питай от къде знам .....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack

Мнение от ivailo0 » 04 Яну 2016, 10:20

Изрових още 2/3 снимки от вчерашното ми пътуване по АМ Тракия или там каквото изглеждаше:
viber image1.jpg

viber image.jpg

12482812_857071167743557_1325052644_o.jpg

На едната дори се вижда табелката ...
Бях един от касметлиите, които не успяха да излязат от пътя на "магистралата", но не мога да кажа същото за Обзорския проход...
Ще се въздържа да коментирам по-горните мнения...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Яну 2016, 10:54

И аз бях вчера на магистралата и според мен проблема не беше основно в непочистения път (ФАКТ, че имаше много какво да се желае, но спокойно се пътуваше), а слабите шофьори и неподготвени автомобили.
Преди обяд тръгнах за Ст. Загора и видях само 3 снегорина да чистят и опесъчават в мойта посока, докато в посока София се чистеше много здраво
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 04 Яну 2016, 11:20

JTD написа:И същите тези хора си мислят, че като платят нещо, то изведнъж всички пътища в България искат да станат еднакви с тези в западна Европа. Горе-долу за има няма месец ако може.

Нормалната практика е да получиш нещо, което да платиш. А не да плащаш 10-15 години, чакайки евентуално да получиш нещо...
И за да ме разбереш ще го кажа по-просто:
Аз като отида в Била сиренето си го взимам на касата като платя, а не чакам на бай Иван кравата да се напасе, после някой да я издои, да направи сиренето и аз да го получа 1 месец след като съм го платил...
10 години плащаме винетки, а пътища все няма...

П.П.: Вчера съм се прибирал 4 часа от Плевен до София; 160 км.; средна скорост се получава 40 км/ч, като половината път е "магистрала" :clap:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 04 Яну 2016, 11:32

Фидел Кастро написа:
bum_bum написа:http://fakti.bg/bulgaria/167450-vseki-sobstvenik-na-kola-moje-da-se-prisaedini-kam-deloto-za-vinetkite?utm_source=mobilebg&utm_medium=link&utm_campaign=firstpage

За да не се отваря нова тема нека компетентните колеги да обяснят как точно и коректно ще става присъединяването. :yes:

:roll:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Яну 2016, 12:54

Don_Diego написа: и неподготвени автомобили.

В Пловдив хората масово са си с летни гуми. Дрифтове навсякъде. Няма предно, задно, 4х4...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата