Проблем с ABS/ASC`

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E60
Мечтае да кара: E60

Проблем с ABS/ASC`

Мнение от Здравослав » 09 Дек 2015, 17:50

Здравейте колеги.От скоро съм собственик на BMW e39 523.От какво купих колата ABS и ASC светят.Изчетох доста теми във форума и разбира се си купих кабел за диагностика на INPA.Когато закача кола та ми дава преден ляв датчик.До тук всичко е добре,сменям датчика с нов....и нищо всичко отново си свети....Интересното е,че всяка сутрин всичко си работи и нищо не свети,като покарам малко всичко светва отново...Почетох във форума и видях,че модула на ABS e 001.... Не знам дали в него не е проблема и да дава грешки....
П.С реших да обърна датчиците ляв с десен и да видя кой ще даде грешка на диагностика та и .... пак левия....
Помагайте колеги .... датчик ли да сменям модул ли да търся.... или някой кабел не знам.... :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Проблем с ABS/ASC`

Мнение от zvetiko » 09 Дек 2015, 22:24

Колега, най-вероятно е модула, но виж все пак на живи данни какво показва датика.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 10 Дек 2015, 0:05

Или прекъснат кабел както беше при мен...
Аз смених два работещи датчика и пак нищо, свети си абс и асц. Уговорих се даже с колега да му пращам модула. На живи данни този датчик въобще не реагираше, точно това ме наведе на мисълта да проверя кабелите. И се оказа че точно до буксата беше скъсан кабела от към модула. Та така.
Последна промяна Ivo_Borisov на 06 Яну 2016, 18:05, променена общо 1 път
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39

Мнение от Stylera » 10 Дек 2015, 8:26

Здравей, колега. Аз лично бих прозванил кабелите от модула към буксата на датчика. Според мен е голяма вероятността да имаш накъсани кабели.....успех и дано не е модул
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Здравослав » 10 Дек 2015, 13:27

Колеги,благодаря за бързите отговори.Можете ли да ми кажете как да прозвъня кабелите мерси. :yes:

Потребител
Аватар
Кара: конджул
Мечтае да кара: дълги години със здраве...

Мнение от batzman » 22 Дек 2015, 22:58

Здравей,
Това е доста известен проблем на Е39. Блока на ABS/ASC е разположен много близо до изпускателният колектор и се нагрява доста, в следствие на което някои от проводниците на каналите за датчиците се разпояват вътре в самият блок. Проблема е, че запояването е доста сложно, поради изключително малкият им размер и рискуваш да унищожиш пистите на платката.
Добрата новина е, че има един човек дето работи в бизнес парка в младост4 в София и ги ремонтира успешно. Вече оправи 3 блока и засега нямат проблеми. Ако се интересуваш пиши на лично да ти дам контакти.

Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от teodordimitrov88 » 03 Яну 2016, 10:40

аз мисля ,че проблема ти е в четеца а не в датчика или в блока защото ако беше в блока щеше да ти свети постоянно а не след време да ти светне

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 03 Яну 2016, 23:01

Проблема ти е в самия модул , не звъни кабели и не се занимавай с нищо друго ..... (най -малкото си разменил датчиците и пак ти дава грешка на ляв , което мисля , е достатъчно показателно , че не е нито кабел , нито датчик ). Както и колегите по -горе споменаха , прекъсва се връката м/у пиновете на буксата и платката в модула ...... Държи се единствено на силикона ..... от там сутрин като още не е загряло около модула , прави що годе някакъв контакт въпросната връзка , като се нагрее от температурното разширение контакта се нарушава и съответно ти светват лампите ....
Търси си друг модул или опитай да рециклираш твоя , въпреки че аз твърдя категорично , че рециклирането е временно закрепване на положението и го твърдя 10000000 % категорично ! Аз също ремонтирам такива модули и от опит ви казвам , че не си заслужава , сега ви спояват определена връзка (да речеме преден ляв датчик , утре прекъсва друга връзка , примерно към заден десен и айде пак на ремонт ....... никой не се занимава да ги презапоява всички връзки , защото е много тегаво , а и прекъснат ли позлатените нишки , всичко свършва ).

teodordimitrov88 написа:аз мисля ,че проблема ти е в четеца а не в датчика или в блока защото ако беше в блока щеше да ти свети постоянно а не след време да ти светне

Какъв е тоя четец колега ? В тази система има датчици и модул ...... "четец" няма .... Или казваш ти казваш "четец" на гребена на полуоската ? Разсъждението ти относно проблема не е правилно , нещата стоят по друг начин .....
Принципно не е лошо колегата да позачисти около датчика и гребена , но това едва ли му е проблема ...

Потребител
Аватар

Мнение от kr1s0 » 04 Яну 2016, 13:15

batzman написа:Здравей,
Това е доста известен проблем на Е39. Блока на ABS/ASC е разположен много близо до изпускателният колектор и се нагрява доста, в следствие на което някои от проводниците на каналите за датчиците се разпояват вътре в самият блок. Проблема е, че запояването е доста сложно, поради изключително малкият им размер и рискуваш да унищожиш пистите на платката.
Добрата новина е, че има един човек дето работи в бизнес парка в младост4 в София и ги ремонтира успешно. Вече оправи 3 блока и засега нямат проблеми. Ако се интересуваш пиши на лично да ти дам контакти.

Aко е този,на който оставяш модулите в един магазин за авточасти в Студентски Град,моля те не предлагай помощта му повече !
Просто ми потвърди ,че е той,за да разкажа за какъв човек си говорим,да може друг да не отиде при него повече.Няма тема за него,та затова не съм си правил труда досега да обясня случката.

Потребител
Аватар

Мнение от kr1s0 » 04 Яну 2016, 13:19

Колега,не знам дали на твоят софтуер имаш ли живите данни от АБС блока,но ако ги имаш, следете показанията на това ляво колело дали се движат заедно с другите 3 на другите колела.Ако имат разлики от порядъка на 1-2км/ч при движение нямаш никакъв проблем с датчика или връзките до модула.За съжаление ако е вътре в модула проблема ти препоръчвам да търсиш друг втора ръка.Полезен жокер за теб би било,че и на Е38-ците се ползва същия модул,защото на всички е39 съм прозвънял в София , и на всичките модулите са продадени.Ние намерихме от 740D,и още с монтирането всичко сработи,защото има и още едно нещо,че когато вземеш друг модул трябва да се вкарва твоето шаси в него,което не знам дали е така.При нас се получи всичко без никакви намеси.

Потребител
Аватар

Мнение от Explicit120 » 04 Яну 2016, 13:26

teodordimitrov88 написа:аз мисля ,че проблема ти е в четеца а не в датчика или в блока защото ако беше в блока щеше да ти свети постоянно а не след време да ти светне

Имах същият проблем, паля колата, карам кратко време и лампите светват. Модула се беше шрецакал, сменихме го и всичко се оправи.

Потребител
Аватар

Мнение от batzman » 05 Яну 2016, 22:01

kr1s0 написа:
batzman написа:Здравей,

Aко е този,на който оставяш модулите в един магазин за авточасти в Студентски Град,моля те не предлагай помощта му повече !
Просто ми потвърди ,че е той,за да разкажа за какъв човек си говорим,да може друг да не отиде при него повече.Няма тема за него,та затова не съм си правил труда досега да обясня случката.

Не, не става дума за студентски град.
Днес пак ходих при въпросният човек, за модула на един колега и го ремонтира съвсем успешно.
Преди имах пасат и там по същият начин прекъсваше модула на абс-а. Ремонтиран е и работи вече 2 години.
Питах по въпроса за ремонтът и ме увери, че винаги при отваряне на модул презапоява и четирите канала.
Не искам да правя реклама на никой, просто споделям известен опит с няколко марки коли с модули на бош.

Потребител
Аватар

Мнение от batzman » 07 Яну 2016, 11:34

kr1s0 написа:Aко е този,на който оставяш модулите в един магазин за авточасти в Студентски Град,моля те не предлагай помощта му повече !

...днес разбирам, че може да се окаже същият човек.

Съжалявам да чуя, че си имал лош опит с него. На мен ми върши работа повече от 2 години и всичко каквото е оправил работи до сега...

Потребител
Аватар

Мнение от Здравослав » 07 Яну 2016, 23:23

Колеги мерси за многото отговори които получих.Във Варна ми искат в порядъка на 300лв за ремонт на модула във Софтелектроникс,но ми се виждат доста за ремонт......Мисля да се насоча към издирването му втора ръка,но тук изниква въпроса от кои коли съвпада ?: Е38 Е39 Е46 до колкото мисля аз.И другото е ако го намеря какво трябва да правя после.защото до колкото разбрах трябва да се вкарват някакви данни за колата.Мерси за отговорите. :bchug: :bchug: :bchug: :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от Здравослав » 08 Яну 2016, 19:09

Колеги моя модул е със сериен номер 265 223 001,мога ли сложа 265 900 001 или трябва да точно същия ??? :bchug:

Следваща

Назад към E39