водна ел. помпа за парно
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Re: водна ел. помпа за парно

- sakata01
- Потребител
-
- Кара: 523i
- Детайли за колата: e39 1996 г.
ivoaudi написа:Айде и тоя, ти пък къде прочете, че споменавам за прегряване?? Имам чувството, че споря с жени. Естрогенът отново надделя, оттеглям се, че ми се оказва невъзможно да изключа радиото.
Междувпрочем темата се оказа вече обсъждана и ефекта от въпросната помпа потвърден, който иска да се посъветва с търсачката.
И в тая тема ли те награбиха бе приятелю.

По темата - аз съм е39 и аз имам функцията REST. Много добра екстра! С е39 съм и за да сработи тази екстра ми е необходима външна температура 15 или по-малко градуси, достигната работна температура и за акумулатора не знам. Работи до достигане на 65 или 70 градуса на антифриза, като сигурно ползва датчика на главата. Не съм правил изследвания, но едва ли електрическата водна помпа работи при запален мотор. Механичната помпа най-вероятно е изчислена да работи и без намесата на електрическата помпичка. Може да се пробва като се измери дали идват 12в при запален мотор. Относно това какъв е мотора - електромоторите винаги имат четки, които могат да се подменят (стига да може да се достигне до тях), а метода за предаване на въртящия мотор е инженерна преценка на Гюнтер.
- Airdust
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 530D
- Мечтае да кара: Тротинетка Lime
Аз се зачетох да видя как се рециклира тая помпа, то скандал, пак 

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Пак ни занимаваш с това как мислиш ти, а аз пак ще трябва да ти обяснявам как седят нещата в действителност. Имам един детско елементарен въпрос към теб и към awful, хората които твърдите, че въпросната помпа не работела по време на работа на мотора. Според вас как са се износили въпросните четки на всичките тия моторчета за които половината форум изгърмя? От непрестанна работа на РЕСТ??
С нетърпение ще очаквам СМИСЛЕНИ отговори и от двама ви. Добронамерен съм - извинения също приемам ,забравям за случката, че може и за помощ да разчитате в бъдеще! И друг въпрос имам към теб - сериозно ли твърдиш, че "електромоторите винаги имат четки"? За асинхронен променловотоков мотор да си чувал случайно? Да вметна ли, че дори в колите ни има такива
За инжинерната преценка на Гюнтер и там се изложи - единствената велика инжинерна причина е да не влиза вода при четките. Не те разбрах - на мен ли предлагаш да чета повече техническа литература?

9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Горният ми пост бе отговор за саката. Аirdust, има по-стари теми с участието на Oci, в които всичко това е дъвкано и описано, заключенията направени и предположенията претеглени и премислени
Просто потърси.
Въпросната помпичка се вади и отваря сравнително лесно. Има тънък момент в сглобяването и по - точно четките, но ако си внимателен и не бързаш ще се справиш и без специално упътване.

Въпросната помпичка се вади и отваря сравнително лесно. Има тънък момент в сглобяването и по - точно четките, но ако си внимателен и не бързаш ще се справиш и без специално упътване.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Airdust
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 530D
- Мечтае да кара: Тротинетка Lime
ivoaudi написа:Горният ми пост бе отговор за саката. Аirdust, има по-стари теми с участието на Oci, в които всичко това е дъвкано и описано, заключенията направени и предположенията претеглени и премислениПросто потърси.
Благодаря за отговора, ще потърся

- sakata01
- Потребител
-
- Кара: 523i
- Детайли за колата: e39 1996 г.
ivoaudi написа:Пак ни занимаваш с това как мислиш ти, а аз пак ще трябва да ти обяснявам как седят нещата в действителност. Имам един детско елементарен въпрос към теб и към awful, хората които твърдите, че въпросната помпа не работела по време на работа на мотора. Според вас как са се износили въпросните четки на всичките тия моторчета за които половината форум изгърмя? От непрестанна работа на РЕСТ??С нетърпение ще очаквам СМИСЛЕНИ отговори и от двама ви. Добронамерен съм - извинения също приемам ,забравям за случката, че може и за помощ да разчитате в бъдеще! И друг въпрос имам към теб - сериозно ли твърдиш, че "електромоторите винаги имат четки"? За асинхронен променловотоков мотор да си чувал случайно? Да вметна ли, че дори в колите ни има такива
За инжинерната преценка на Гюнтер и там се изложи - единствената велика инжинерна причина е да не влиза вода при четките. Не те разбрах - на мен ли предлагаш да чета повече техническа литература?
Иво, ти хапчета пи ли си. Къде мога да прочета екзистенциалната действителност за технилоггите използвани в е46 и отнасящи се съм всички останали модели БМВ.
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Ще тествам помпата дали работи на запален двигател, аз му казах няколко пъти че да не меша е46 със е90 ама тои продължава да твърди едно и също. Знам че ако има допълнителна помпа ще има по добро циркулиране на антифириза но това от бмв е сметнато и механичната помпа е достатъчна за да работи парното както трябва и при развалена помпа във Е90 е екстра. А износването на четките става за кратко време понеже са доста малки и свършват по бързо.
- karaibrahim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31
На LCI управлeнието на климатроника няма REST. Има подобна функция, която се пуска през навигацията и се казва Indoor Ventilation. Това същото ли е или просто моята кола няма тази екстра?
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
karaibrahim написа:На LCI управлeнието на климатроника няма REST. Има подобна функция, която се пуска през навигацията и се казва Indoor Ventilation. Това същото ли е или просто моята кола няма тази екстра?
Има ама няма отделно копче. Просто като изключиш двигателя врътни копчето за вентилатора
- karaibrahim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31
Пробвал съм с регулацията на вентилатора, но не става нищо. Активира се само от менюто, май.
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Четох спорове, четох обиди и не разбрах дали при неработеща спомагателна помпа, работи REST - a?

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Mен също спря да ми работи тая джаджа. Разлика не видях в РЕСТ-а, но ми се струва, че сутрин отнема малко повече време преди да почне да духа горещо в колата. Рест съм ползвал точно 3 пъти досега и дори ако имаше ефект върху него, не бих се занимавал да я оправям. Единствено ме дразни, че това е единствената грешка, която излиза при четене на колата, а искам да не излиза нищо.
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
ivoaudi написа:Не!
Тогава защо REST-a ми работи, а грешката е постоянна и не мога да я изтрия?