Винетката от догодина - 97 лева!*
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Винетката от догодина - 97 лева!*
(bubsa) написа:Имали кредити...някой на сила ли ги кара да ги теглят?Всеки се разпростира според чергата:
И като взимаш 500лв от които половината са ти храна, другата половина ток и консумативи в един момент не мислиш ли, че може да ти се наложи да вземеш заем за да покриеш някакъв непредвиден разход?
Големи милионери се извъдихте тук много хора. Един взима хиляди паундове и не го бърка, друг нямало да кара кола ако бил беден. Трети ако бил пенсионер нямало право едва ли не да има кола. Ми нали тоя пенсионер 40 години е наливал в тая скапана пробита държава. Немския пенсионер кара Порше, нашия няма право и на 20 годишен Форд. А с какво да си иде примерно на село да събере картофите за да изкара някак зимата, щото пенсията не стига? Я се осъзнайте малко!
1 милиард близо се дават за някакви 60 километра път, който всички знаем с какво качество ще е и никой не намира това за нередно. Обаче имаме 10 страници да обясняваме, че винетките не били скъпи и който нямал да не кара.
ДЕЙБА И СКАПАНИЯ МУ МАТЕРИАЛ!!!
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
bum_bum написа: ДЕЙБА И СКАПАНИЯ МУ МАТЕРИАЛ!!!
ТОЙ нали точно това каза преди известно време!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
bum_bum написа:(bubsa) написа:Имали кредити...някой на сила ли ги кара да ги теглят?Всеки се разпростира според чергата:
И като взимаш 500лв от които половината са ти храна, другата половина ток и консумативи в един момент не мислиш ли, че може да ти се наложи да вземеш заем за да покриеш някакъв непредвиден разход?
Големи милионери се извъдихте тук много хора. Един взима хиляди паундове и не го бърка, друг нямало да кара кола ако бил беден. Трети ако бил пенсионер нямало право едва ли не да има кола. Ми нали тоя пенсионер 40 години е наливал в тая скапана пробита държава. Немския пенсионер кара Порше, нашия няма право и на 20 годишен Форд. А с какво да си иде примерно на село да събере картофите за да изкара някак зимата, щото пенсията не стига? Я се осъзнайте малко!
1 милиард близо се дават за някакви 60 километра път, който всички знаем с какво качество ще е и никой не намира това за нередно. Обаче имаме 10 страници да обясняваме, че винетките не били скъпи и който нямал да не кара.
ДЕЙБА И СКАПАНИЯ МУ МАТЕРИАЛ!!!
Не е приятно,но е истина

Когато Ханс е гърбил и си е плащал налозите за това,бай Митьо си е питал х** да работи и да плаща каквото и да било!Затова Ханс кара порше

Каква е твоята идея?Да се разпростираме извън възможностите си ли?Повечето кредити не са за жизненоважни неща,а за прищявки

Колата е лукс,а не необходимост.
Колко струват 4 летни и 4 зимни гуми?Гражданска,преглед,масло,ходова част...Знаеш да ревеш за мръсния въздух,а сега едва ли не защитаваш карането на скрапове по улиците

Последна промяна (bubsa) на 29 Дек 2015, 21:27, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Е бай Митьо да не би да не е плащал ве деба? Какво е виновен той и какво са виновни комунистите?
Не, колата не е лукс. Ако ти и аз ходим на кафе само с нея много хора я ползват за да идат на село примерно да си свършат работата за да има какво да ядат. Торби с кртофи, лук, дини, мамули, домати носил ли си с автобуса?
И въобще чудно ми е как не ви се вижда нередно 13 и половина милиона да струва километър път в най-бедната европейска държава? Как изчезнаха 4-5 милиарда от една банка и никой не пое отговорност. Как се даде друг един милиард на друга банка и никой и дума не обелва за връщане.
Единственото нередно което виждаме тук е че има хора, които не могат да си позволят винетки. Че видиш ли има пенсионер, който притежава автомобил. Че има хора на които им се налага да взимат заеми за да оцелеят до следващата заплата..
Не, колата не е лукс. Ако ти и аз ходим на кафе само с нея много хора я ползват за да идат на село примерно да си свършат работата за да има какво да ядат. Торби с кртофи, лук, дини, мамули, домати носил ли си с автобуса?
И въобще чудно ми е как не ви се вижда нередно 13 и половина милиона да струва километър път в най-бедната европейска държава? Как изчезнаха 4-5 милиарда от една банка и никой не пое отговорност. Как се даде друг един милиард на друга банка и никой и дума не обелва за връщане.
Единственото нередно което виждаме тук е че има хора, които не могат да си позволят винетки. Че видиш ли има пенсионер, който притежава автомобил. Че има хора на които им се налага да взимат заеми за да оцелеят до следващата заплата..
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Е бай Митьо да не би да не е плащал ве деба? Какво е виновен той и какво са виновни комунистите?
Бай Митьо е много дълга тема,а нямам нерви да пиша толкова и го оставям на мира

За хората,които си вършат работа с колите едва ли са толкова непостижими тези 30лв.На техния фон 4 летни + 4 зимни гуми + ГО и преглед,гориво и т.н. са по-плашещи.
Абе що не се осъзнаете бе, има случаи за които за няма и 5км извън населенето място трябва винетка. Я защитниците на поскъпването да ми дадът такъв пример за друга държава където го има това. Или за такава в която няма алтернативен път по който да минеш без винетка/такси...май няма такава.
Sent from my SM-G388F using Tapatalk
Sent from my SM-G388F using Tapatalk
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Както казах и вчера-не съм за 30 лв,но не харесвам да се наливат в една бездънна каца! Ако има нещо насреща,няма проблем,но да ми пълнят дупките с пръст и да ми отговарят,че за толкова пари така се прави-е не съм съгласен!
За пенсионерите няма да говоря,че те и колкото са бедни на думи,толкова и бъркат доста неща на младите в държавата! Всичко им е малко,само като работят,тогава им е достатъчно. Работодателите това търсят и те!
За пенсионерите няма да говоря,че те и колкото са бедни на думи,толкова и бъркат доста неща на младите в държавата! Всичко им е малко,само като работят,тогава им е достатъчно. Работодателите това търсят и те!
Stahlblau написа:Горепосочените мои познати не пушат, не пият, работят за 500 лева в Плевен и имат сметки за ток 120 лева, парно 120 лева, телефони 50 лева, и имат кредити... Айде ти ми извади 100 лева за винетка при това положение.
Протест за ниския стандарт на живот имаше много пъти. Както и за цените на тока.
П.С. за десетте поколения съм съгласен!... Но за поколения ПОЛИТИЦИ!
Сори, че ще го кажа, ама ако на мен разходите и приходите са ми такива, първото нещо от което ще откажа е автомобила.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
bum_bum написа:ДЕЙБА И СКАПАНИЯ МУ МАТЕРИАЛ!!!
Ами погрижи се сам да си го сложиш щото ти се оказваш "скапан материал". Не забравяй да уважиш и преките си роднини- понеже крушата не пада по-далеч от дървото явно и те са от същия материал като теб.
Що не ревеш, че ГО скача с 5-10%? Или смяташ, че понеже скачат лимитите за причинена смърт от 1 на 10 милиона е оправдано? Що не ревеш, че ГО се смята на общо основание по малоумна методика? Що не ревеш, че караш колата си с гориво 13-то качество, а го плащаш като за супер-дупер-хипер-премиум? Що не ревеш по още поне 10 теми свързани с колите които ти бъркат много по-дълбоко в джоба от тези 100лв. за минетка и се прибират много повече от едни 200млн. годишно?
Че е скъпа винетката- скъпа е, но това не отменя задължението да си купиш такава когато трябва. Като нямаш пари- ползвай автобуса. Това, че някой не спазва закона не означава да слезеш на неговото ниво и да го нарушаваш и ти.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
JTD написа:Stahlblau написа:Горепосочените мои познати не пушат, не пият, работят за 500 лева в Плевен и имат сметки за ток 120 лева, парно 120 лева, телефони 50 лева, и имат кредити... Айде ти ми извади 100 лева за винетка при това положение.
Протест за ниския стандарт на живот имаше много пъти. Както и за цените на тока.
П.С. за десетте поколения съм съгласен!... Но за поколения ПОЛИТИЦИ!
Сори, че ще го кажа, ама ако на мен разходите и приходите са ми такива, първото нещо от което ще откажа е автомобила.
Тъй де, ама за много хора това е все едно да им отрежеш доброволно краката и последното нещо, което ще махнат е колата.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Тия измислени винетки ги има от 12 години и пътищата, освен пропадналите тук там, вълнообразни магистрали, са в окаяно състояние... Сега като ги вдигнат с 30 кинта и всичко ще е по мед и масло. След другото увеличение - двойно по-добри ще станат
Утре и на каската може да ме накарат да си залепя винетка, че мотора троши, напуква и протърква дебелия, стриктно положен асфалт - ще си го платя, нали и данъка е като за кола...
Ония като си тръгнаха прибраха 3-4 милиарда - к'во ни дреме нали паднаха....
Сегашните дръпнаха 1 млрд, за 62 км магистрала , ама по план строежа е до 2020, демек другите като дойдат - още два, щото парите някак си ги няма. Пак не е проблем - некви стинки са като ги сметнеш на час.
КТБ-то и него си го платихме, нали сме баровци-милионерчетата на Европа.
Надценките от бензина и нафтата дето си го плащаме по по-тарикатски цени, цяла година стигат за по 3-4 винетки да си налепим по стъклата, ама не е важно- трябва да сме кисели у форумо и да го духат бедните.
Някой и друг милиард, замина и за саниране, нищо, че няма опаковани блокчета - плащачи бол
На ушевите също не е проблем да им плащаме и по 50 заплати ....и т.н.
Българина т'ва, онова, ама колкото повече го товариш, толкова повече се ръга на опашката да плаща и все е доволен и все по-силно вярва в светлото бъдеще. Промивката си върви. На гол тумбак гъзета го раздаваме, с приказките от телевизора
П.П. Бубса, тираджиите кога ще протестирате, да ви купуват повече винетки, вместо да се качвате да карате по едно ремарке, натоварено като за три ?

Ония като си тръгнаха прибраха 3-4 милиарда - к'во ни дреме нали паднаха....
Сегашните дръпнаха 1 млрд, за 62 км магистрала , ама по план строежа е до 2020, демек другите като дойдат - още два, щото парите някак си ги няма. Пак не е проблем - некви стинки са като ги сметнеш на час.
КТБ-то и него си го платихме, нали сме баровци-милионерчетата на Европа.
Надценките от бензина и нафтата дето си го плащаме по по-тарикатски цени, цяла година стигат за по 3-4 винетки да си налепим по стъклата, ама не е важно- трябва да сме кисели у форумо и да го духат бедните.
Някой и друг милиард, замина и за саниране, нищо, че няма опаковани блокчета - плащачи бол

На ушевите също не е проблем да им плащаме и по 50 заплати ....и т.н.
Българина т'ва, онова, ама колкото повече го товариш, толкова повече се ръга на опашката да плаща и все е доволен и все по-силно вярва в светлото бъдеще. Промивката си върви. На гол тумбак гъзета го раздаваме, с приказките от телевизора

П.П. Бубса, тираджиите кога ще протестирате, да ви купуват повече винетки, вместо да се качвате да карате по едно ремарке, натоварено като за три ?
Последна промяна hell's angel на 29 Дек 2015, 23:57, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
(bubsa) написа:bum_bum написа:Е бай Митьо да не би да не е плащал ве деба? Какво е виновен той и какво са виновни комунистите?
За хората,които си вършат работа с колите едва ли са толкова непостижими тези 30лв.На техния фон 4 летни + 4 зимни гуми + ГО и преглед,гориво и т.н. са по-плашещи.
нали знаеш къде отиват тея 30лв,а сега добре си помисли дали е заради цената или заради това,което се получава срещу тези 30лв. (нищо)?
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
BorislavB написа:(bubsa) написа:bum_bum написа:Е бай Митьо да не би да не е плащал ве деба? Какво е виновен той и какво са виновни комунистите?
нали знаеш къде отиват тея 30лв,а сега добре си помисли дали е заради цената или заради това,което се получава срещу тези 30лв. (нищо)?
Е как нищо?Само около София колко нови участъци има за които до преди 5 години не можехме и да си мечтаеме

Ето го простия пример с цигарите.Как те не са ни скъпи и даваме по 200-300лв за тях,а 97лв за цяла година ни бутат???Не е нормално!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
ПешоП написа:bum_bum написа:ДЕЙБА И СКАПАНИЯ МУ МАТЕРИАЛ!!!
Ами погрижи се сам да си го сложиш щото ти се оказваш "скапан материал". Не забравяй да уважиш и преките си роднини- понеже крушата не пада по-далеч от дървото явно и те са от същия материал като теб.
Що не ревеш, че ГО скача с 5-10%? Или смяташ, че понеже скачат лимитите за причинена смърт от 1 на 10 милиона е оправдано? Що не ревеш, че ГО се смята на общо основание по малоумна методика? Що не ревеш, че караш колата си с гориво 13-то качество, а го плащаш като за супер-дупер-хипер-премиум? Що не ревеш по още поне 10 теми свързани с колите които ти бъркат много по-дълбоко в джоба от тези 100лв. за минетка и се прибират много повече от едни 200млн. годишно?
Че е скъпа винетката- скъпа е, но това не отменя задължението да си купиш такава когато трябва. Като нямаш пари- ползвай автобуса. Това, че някой не спазва закона не означава да слезеш на неговото ниво и да го нарушаваш и ти.
За ГО съм рИвал поне 20 пъти. Особено против това да е задължително и за коли, които не се карат целогодишно. Тогава също се намериха хора да кажат, че тя можело да се запали в гаража и да изгори на съседа супер Ес класата та за това трябва задължително целогодишно да имам ГО.
За горивото не рева, щото карам в В-Пауър и не мисля, че качеството му е зле.
Другите неща, които сериозно ми бъркат в джоба покрай колата са пътищата. Щото тук окачване се прави поне веднъж годишно, а по белия свят веднъж на 10 години. Ама то това по-скоро свързано с винетките май

Не ме бърка колко струва винетката. Мога да си купя 2, 3 5 или 10 и да си ги налепя по целия джам. Не са ми проблем тия пари в момента. Проблема ми е, че са просто хвърлени на вятъра. Нищо насрещно не се получава за тия 100лв.
Другия ми проблем е, че има хора, които явно не разбират че за много хора в тая държава 30лв са много пари! Ама кво ли да очаквам от някой, дето продал на дядо си нивите или го обезщетили с 2-3 имота или се нагнездил на службица за 2 бона в София, живее като мишок в квартира на майната си и разчита на бурканите от село че да има за винетка и кафета или 30+ годишно мамино синче което още и един път не е извадило някой лев поне за парното или мама, татко, баба, дядо са го подсигурили за 2 живота напред?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Това си е рекет за мен, ако колата е на частна собственост пак да те карат да плащаш. Щото дори и да изгори къщата на съседа, тва няма нищо общо с обществените пътища... Държавата налага правила там щото се ползват от всички. Сега ако я съхраняваш някъде на паркинг и собственика изисква да има застраховка това е друго, но тва в момента е чист рекет от страна на застрахователните компании.
Утре може да ми поискат като си купувам крик да си правя застраховка живот може би
? И да минавам задължителен курс за безопасност... дано да се усещат всички, че това не е полезно за никой, освен за тия дето са на хранилката покрай тия изисквания.
Тия лимити за ГО ми се струват малко абсурдни. В щатите застрахователя ми позволява да избера от $15К и максимума е $1М на човек. Пак сме по-големи католици и от папата явно.
Утре може да ми поискат като си купувам крик да си правя застраховка живот може би

Тия лимити за ГО ми се струват малко абсурдни. В щатите застрахователя ми позволява да избера от $15К и максимума е $1М на човек. Пак сме по-големи католици и от папата явно.
Последна промяна steeN на 30 Дек 2015, 2:07, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.