Помощ за антирадар ?
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Помощ за антирадар ?
Здравейте, купих си днес един Microline и ми го монтираха в левият долен край на предното стъклко за да има видимост за лазери и за да хващал по добре според тези от сервиза, въпроса ми е куките заяждат ли се като видят антирадар ? По закон глобата е до 50 лева ако използваш устройство което смущава работата на радарите а радар детектора не е такова (стига да не решат да се заядат), ако се заяждат как се процедира освен 5лв в талона ? С две думи целият въпрос е дали е разумно да го държа на това място (като слизам от колата го свалям понеже чупят стъкла) или да го преместя в сенника ако куките се заяждат? Някой може ли да сподели от своя опит ?
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Пробвал ли си с търсачката? Има доста обширни теми и за анти-радари и за радар детектори, от които можеш да научиш много 

Да, наистина има обширни теми по въпроса...
Иначе за заяждането - никога съм нямал проблеми, защото това е както каза радар-детектор! Представителите на закона доволно заявяват, че няма смисъл от тези "антирадари", защото работели на импулсен режим и винаги им отговарям, че все пак радар-детектора ги засича макар и не винаги да върши работа при положение, че си със 100+км/ч над ограничението! Лично аз нямам акт за превишена скорост от година и половина вече, а преди това всеки месец имах по 1-2
Иначе за заяждането - никога съм нямал проблеми, защото това е както каза радар-детектор! Представителите на закона доволно заявяват, че няма смисъл от тези "антирадари", защото работели на импулсен режим и винаги им отговарям, че все пак радар-детектора ги засича макар и не винаги да върши работа при положение, че си със 100+км/ч над ограничението! Лично аз нямам акт за превишена скорост от година и половина вече, а преди това всеки месец имах по 1-2
чесно да ви кажа съм ползвал антирадар вече 3 години и никога не са ми се заяждали куките. Държа го по средата на предното стъкло отдолу. Но по закон могат да ти го отнемат за експертиза/за доказване че не смущава техните честоти и радари/ и при отнемането трябва задължително да ти дадат протокол че са ти го отнели за експертиза и от кое рпу са за да мойеш да си го потърсиш в някакъв срок но не помня срока дали беше 3 или 6 месеца
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
и аз никога не съм имал проблеми. брат ми пък си носи една изреска от държавен вестник, където ясно е казано 4е имаш право да монтираш на колата си каквито си искаш приемници, а това е чист приемник, не предавател, така че заяждай се смело ако ти кажат нещо 

- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
За радар детектор нямат право да ти правят проблеми, но за анти радар е друго. Все пак той наистина смущава полицейските машинки, на което е отделено място в закона. И глобата е 50лв. Аз си нося принтиран вариант от закона и книжката на детектора където си е обяснено, че не смущава полицейските радари. До сега са ми го виждали много пъти и никога не са ме питали нищо. Това ме навежда на мисълта, че някои даже не нямат идея какво е това радар детектор? Пък и да ме пита ще му кажа, че е mp3 player и ще се върже предполагам

- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
Turturelo написа:Иво написа:Това ме навежда на мисълта, че някои даже не нямат идея какво е това радар детектор? Пък и да ме пита ще му кажа, че е mp3 player и ще се върже предполагам![]()
![]()
Е толкова прости чак не са ...
Един приятел им каза че това е GPS и те се хванаха.
аз на моя имам функция DARK и кат я пусна ставам стелт
не я пускам де... иначе баща ми го беше зел веднаж и го беше сложил в буса и без да си иска я беше щракнал и на изхода за Перник са искали да му го зимат куките, добре че се е оправил. казали му че не могли да засекат буса... мухахахаха а той си кретал с 50-60км/ч

DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз също не съм имал проблеми досега, макар че са виждали радар-детектора (да се изразя правилно) доста пъти. С новите радари обаче е доста тегаво, защото докато разбереш дали е смущеие или те засичат и вече си видял палката. Обаче като си внимателен спестяват доста главоболия тия машинки
Така че слагай го където искаш, само гледай да не се простиш с някое стъкло заради него. Аз лично го прибирам в жабката
Не че е безопасно, но поне не се набива на очи 

Така че слагай го където искаш, само гледай да не се простиш с някое стъкло заради него. Аз лично го прибирам в жабката

Never mistake motion for action...
- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
Мда аз имах проблем. Всащност нямах де
Спира ме куката точно когато радар детектора ме спаси (както се оказа после) гледа вътре и вика:
"Господине знаете ли че тези устройства са забранени?"
А аз нагло отговарям: "Ами не не знам, обаче знам със сигурност че не са забранени!" и му обяснявам разликата между "активните" и "пасивните" устройства а той реши да провейда експертиза там на място
:) и ми вика "Ами добре ако насочим радара към колата и покаже 200 км/ч това означава ли че ни смущава сигнала?"
"Ами не" викам му аз "това означава че радара ви е счупен! Ако покаже грешка тогава може да се усъмните че е активен"
:) което звучи логично но аз съвсем не знам какво трябва да покаже един радар ако се смущава от анти радар (предполагам във никакъв случай 200 защото тогава това е "ела Вълчо - изяж ме"
:) На него обаче му звучах компетентно и вика на колегата си: "колега я включи радара и го насочи към колата" колегата му беше при задницата на колата а моя детектор е от най ефтините (лови само в ъгъл 120 градуса) и съответно въобще не се обади. При което аз промених тактиката "И освен другото той не работи сигурно защото въобще не ми изписка като сте ме засекли"
:):) а това беше долна лъжа разбира се
:);) но човека се съгласи бъзо "аа да да той не работи" върна ми докумените и "аре бегай" при което аз тъкмо взех документите и тръгнах, а ченгето тръгна към колата анти радара ми почна да на умряло онзи го чу през шибедаха и взе да вика нещо ама аз "гааааз" и да ме няма
:):) така че това беше тъпи са куките но гледат да се заяждат така че най добре като Иво носете си книжката на детектора и изрезка от закона въпреки че те го знаят целия на изуст!!!

Спира ме куката точно когато радар детектора ме спаси (както се оказа после) гледа вътре и вика:
"Господине знаете ли че тези устройства са забранени?"
А аз нагло отговарям: "Ами не не знам, обаче знам със сигурност че не са забранени!" и му обяснявам разликата между "активните" и "пасивните" устройства а той реши да провейда експертиза там на място

"Ами не" викам му аз "това означава че радара ви е счупен! Ако покаже грешка тогава може да се усъмните че е активен"

SGV
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Абе не знам с какви радари бачкат, но знам къде в софия седят и пак ми писаха акт
Аз съм нагъл знам че седят там и перкам с 90 и ... отнеха ми 10 точко - и пари не искаха понеже тая вечер трябвало да се отчетат поне с един акт и мойта книжка била "чиста". Даже оня ми вика я гледай ква ти е хубава колата место да ни черпиш 10-тина лева сипи си бензин и си се вози пък след 1 месец си земи талона от КАТ
!
Но все пак имам познат в КАТ и няма да оставя така нещата - анулира ми акта срещу съответната сума и нито точки ми взимат нито акт имам да плащам после в данъчното!
Но това не върши работа ако си пиян или си в провинцията

Но все пак имам познат в КАТ и няма да оставя така нещата - анулира ми акта срещу съответната сума и нито точки ми взимат нито акт имам да плащам после в данъчното!
Но това не върши работа ако си пиян или си в провинцията
какви са тия нови радари че тая вечер ми отпраскаха един акт в прованса.като Penchev и аз бях нагъл.Прибирам се от Рилския и на КППто на Дяково,знам че има куки и ограничение аз си перкам с 100 и нещо щот съм сигурен в радар детектора,обаче йок куката ме спря и ми честити новия акт.направо ми идваше да сложа антирадара под гумите и да мина няколко пъти през него.добре че поне втория път като ме спряха куката се съжали като видя че акта ми е от преди половин час и ме пусна.
аз въобще без да се замислям ще си купя антирадар (не радар детектор)
Ще го вградя в купето някъде и ще си изведа едно копче на таблота някъде каширано. Онзи ден ми изпраскаха един акт (превишение 48км) не знам колко пари и точки е - някой да каже)
Тъй де - като ме спрат и питат що не те ловиме ще им кажа че си е техен проблема. А аз вече ще съм му щракнал копчето. Ще им трябва разглобяване на колата за да го намерят (съмнявам се)
кажете как ви се струва идеята.
Между другото антирадарите блорират ли тези нови радари?
Ще го вградя в купето някъде и ще си изведа едно копче на таблота някъде каширано. Онзи ден ми изпраскаха един акт (превишение 48км) не знам колко пари и точки е - някой да каже)
Тъй де - като ме спрат и питат що не те ловиме ще им кажа че си е техен проблема. А аз вече ще съм му щракнал копчето. Ще им трябва разглобяване на колата за да го намерят (съмнявам се)

кажете как ви се струва идеята.
Между другото антирадарите блорират ли тези нови радари?
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2