Помощ за антирадар ?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Помощ за антирадар ?

Мнение от crusader » 13 Окт 2003, 11:03

Здравейте, купих си днес един Microline и ми го монтираха в левият долен край на предното стъклко за да има видимост за лазери и за да хващал по добре според тези от сервиза, въпроса ми е куките заяждат ли се като видят антирадар ? По закон глобата е до 50 лева ако използваш устройство което смущава работата на радарите а радар детектора не е такова (стига да не решат да се заядат), ако се заяждат как се процедира освен 5лв в талона ? С две думи целият въпрос е дали е разумно да го държа на това място (като слизам от колата го свалям понеже чупят стъкла) или да го преместя в сенника ако куките се заяждат? Някой може ли да сподели от своя опит ?

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 13 Окт 2003, 12:26

Пробвал ли си с търсачката? Има доста обширни теми и за анти-радари и за радар детектори, от които можеш да научиш много :D
Изображение
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 13 Окт 2003, 13:55

Да, наистина има обширни теми по въпроса...
Иначе за заяждането - никога съм нямал проблеми, защото това е както каза радар-детектор! Представителите на закона доволно заявяват, че няма смисъл от тези "антирадари", защото работели на импулсен режим и винаги им отговарям, че все пак радар-детектора ги засича макар и не винаги да върши работа при положение, че си със 100+км/ч над ограничението! Лично аз нямам акт за превишена скорост от година и половина вече, а преди това всеки месец имах по 1-2

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pako » 13 Окт 2003, 22:41

чесно да ви кажа съм ползвал антирадар вече 3 години и никога не са ми се заяждали куките. Държа го по средата на предното стъкло отдолу. Но по закон могат да ти го отнемат за експертиза/за доказване че не смущава техните честоти и радари/ и при отнемането трябва задължително да ти дадат протокол че са ти го отнели за експертиза и от кое рпу са за да мойеш да си го потърсиш в някакъв срок но не помня срока дали беше 3 или 6 месеца

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 14 Окт 2003, 0:32

и аз никога не съм имал проблеми. брат ми пък си носи една изреска от държавен вестник, където ясно е казано 4е имаш право да монтираш на колата си каквито си искаш приемници, а това е чист приемник, не предавател, така че заяждай се смело ако ти кажат нещо :)
Изображение

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 14 Окт 2003, 3:28

За радар детектор нямат право да ти правят проблеми, но за анти радар е друго. Все пак той наистина смущава полицейските машинки, на което е отделено място в закона. И глобата е 50лв. Аз си нося принтиран вариант от закона и книжката на детектора където си е обяснено, че не смущава полицейските радари. До сега са ми го виждали много пъти и никога не са ме питали нищо. Това ме навежда на мисълта, че някои даже не нямат идея какво е това радар детектор? Пък и да ме пита ще му кажа, че е mp3 player и ще се върже предполагам :D :D :D
Изображение
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 14 Окт 2003, 7:04

Иво написа:Това ме навежда на мисълта, че някои даже не нямат идея какво е това радар детектор? Пък и да ме пита ще му кажа, че е mp3 player и ще се върже предполагам :D :D :D

Е толкова прости чак не са ...

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Мнение от BESSNIA » 14 Окт 2003, 18:41

Turturelo написа:
Иво написа:Това ме навежда на мисълта, че някои даже не нямат идея какво е това радар детектор? Пък и да ме пита ще му кажа, че е mp3 player и ще се върже предполагам :D :D :D

Е толкова прости чак не са ...

Един приятел им каза че това е GPS и те се хванаха.

Аватар

Мнение от DA WOLF » 16 Окт 2003, 14:33

аз на моя имам функция DARK и кат я пусна ставам стелт :lol: :lol: не я пускам де... иначе баща ми го беше зел веднаж и го беше сложил в буса и без да си иска я беше щракнал и на изхода за Перник са искали да му го зимат куките, добре че се е оправил. казали му че не могли да засекат буса... мухахахаха а той си кретал с 50-60км/ч
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 16 Окт 2003, 14:51

Аз също не съм имал проблеми досега, макар че са виждали радар-детектора (да се изразя правилно) доста пъти. С новите радари обаче е доста тегаво, защото докато разбереш дали е смущеие или те засичат и вече си видял палката. Обаче като си внимателен спестяват доста главоболия тия машинки :wink:
Така че слагай го където искаш, само гледай да не се простиш с някое стъкло заради него. Аз лично го прибирам в жабката :roll: Не че е безопасно, но поне не се набива на очи :idea:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 BMW 525d
Мечтае да кара: BMW M5

Мнение от Tender » 17 Окт 2003, 0:28

Мда аз имах проблем. Всащност нямах де :)
Спира ме куката точно когато радар детектора ме спаси (както се оказа после) гледа вътре и вика:
"Господине знаете ли че тези устройства са забранени?"
А аз нагло отговарям: "Ами не не знам, обаче знам със сигурност че не са забранени!" и му обяснявам разликата между "активните" и "пасивните" устройства а той реши да провейда експертиза там на място :):) и ми вика "Ами добре ако насочим радара към колата и покаже 200 км/ч това означава ли че ни смущава сигнала?"
"Ами не" викам му аз "това означава че радара ви е счупен! Ако покаже грешка тогава може да се усъмните че е активен" :):) което звучи логично но аз съвсем не знам какво трябва да покаже един радар ако се смущава от анти радар (предполагам във никакъв случай 200 защото тогава това е "ела Вълчо - изяж ме" :):) На него обаче му звучах компетентно и вика на колегата си: "колега я включи радара и го насочи към колата" колегата му беше при задницата на колата а моя детектор е от най ефтините (лови само в ъгъл 120 градуса) и съответно въобще не се обади. При което аз промених тактиката "И освен другото той не работи сигурно защото въобще не ми изписка като сте ме засекли" :):):) а това беше долна лъжа разбира се :):);) но човека се съгласи бъзо "аа да да той не работи" върна ми докумените и "аре бегай" при което аз тъкмо взех документите и тръгнах, а ченгето тръгна към колата анти радара ми почна да на умряло онзи го чу през шибедаха и взе да вика нещо ама аз "гааааз" и да ме няма :):):) така че това беше тъпи са куките но гледат да се заяждат така че най добре като Иво носете си книжката на детектора и изрезка от закона въпреки че те го знаят целия на изуст!!!
SGV

Потребител
Аватар

Мнение от bocmana » 17 Окт 2003, 1:01

vurshi rabota samo za statichen radar ,ako te zasekat sus mobilen kakvito povecheto polzvat -izgorel si.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 18 Окт 2003, 0:05

Абе не знам с какви радари бачкат, но знам къде в софия седят и пак ми писаха акт :D Аз съм нагъл знам че седят там и перкам с 90 и ... отнеха ми 10 точко - и пари не искаха понеже тая вечер трябвало да се отчетат поне с един акт и мойта книжка била "чиста". Даже оня ми вика я гледай ква ти е хубава колата место да ни черпиш 10-тина лева сипи си бензин и си се вози пък след 1 месец си земи талона от КАТ 8) !
Но все пак имам познат в КАТ и няма да оставя така нещата - анулира ми акта срещу съответната сума и нито точки ми взимат нито акт имам да плащам после в данъчното!
Но това не върши работа ако си пиян или си в провинцията
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атила » 19 Окт 2003, 20:50

какви са тия нови радари че тая вечер ми отпраскаха един акт в прованса.като Penchev и аз бях нагъл.Прибирам се от Рилския и на КППто на Дяково,знам че има куки и ограничение аз си перкам с 100 и нещо щот съм сигурен в радар детектора,обаче йок куката ме спря и ми честити новия акт.направо ми идваше да сложа антирадара под гумите и да мина няколко пъти през него.добре че поне втория път като ме спряха куката се съжали като видя че акта ми е от преди половин час и ме пусна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 23 Окт 2003, 0:26

аз въобще без да се замислям ще си купя антирадар (не радар детектор)
Ще го вградя в купето някъде и ще си изведа едно копче на таблота някъде каширано. Онзи ден ми изпраскаха един акт (превишение 48км) не знам колко пари и точки е - някой да каже)
Тъй де - като ме спрат и питат що не те ловиме ще им кажа че си е техен проблема. А аз вече ще съм му щракнал копчето. Ще им трябва разглобяване на колата за да го намерят (съмнявам се) :)
кажете как ви се струва идеята.
Между другото антирадарите блорират ли тези нови радари?

Следваща

Назад към Основен Форум