Coupe - Проблем с прозореца...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Coupe - Проблем с прозореца...
Здравейте,
Преди година купих е36 320i coupe с един куп проблеми по него, които оправях в последната година, но проблема в прозорците си остана. Прозорците свистят и влиза вода.
Първоначалното мислех, че уплътненията на вратите са заминали, но после осъзнах, че прозорците не уплътняват както трябва, защото не се затварят до горе при затваряне на вратата. До колкото знам при отваряне на врата, прозореца слиза половин см. надолу и съответно се качва нагоре при затваряне. Цялата фитка става благодарение на един контактен ключ, но при мен явно не работи. Пробвах да го натисна с пръст и прозорците не реагират т.е седят си в положение за отваряне на вратата и следователно се получава свистене и влизане на вода при каране с над 70 км/ч което ме побърква
Предполагам, че проблема ми е в тези контакни ключове и на 2-те врати и се чудех дали някой се е сблъсквал с този проблем и как го е решил?
Весели празници
Преди година купих е36 320i coupe с един куп проблеми по него, които оправях в последната година, но проблема в прозорците си остана. Прозорците свистят и влиза вода.
Първоначалното мислех, че уплътненията на вратите са заминали, но после осъзнах, че прозорците не уплътняват както трябва, защото не се затварят до горе при затваряне на вратата. До колкото знам при отваряне на врата, прозореца слиза половин см. надолу и съответно се качва нагоре при затваряне. Цялата фитка става благодарение на един контактен ключ, но при мен явно не работи. Пробвах да го натисна с пръст и прозорците не реагират т.е седят си в положение за отваряне на вратата и следователно се получава свистене и влизане на вода при каране с над 70 км/ч което ме побърква

Весели празници

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Coupe - Проблем с прозореца...
Със смяна на това ключе(механизъм). Свали кората отзад и опитай да дадеш на късо двата кабела за да видиш дали стъклото ще се вдигне.
Утре ще пробвам, но забравих да спомена, че стаклото от шофьорската страна не иска да се вдига с едно натискане, трябва да го помпам... 
Утре на светло ще видя какви ще ги сътворя

Утре на светло ще видя какви ще ги сътворя

- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
при мен имаше подобен проблем направих 2 неща . Първо проверих по самия механизъм дали всичко е стегнато дето държи самото стъкло , имаше разхлабени работи и с просто око се виждаше ,че има смъкване и изместване от белезите дето бяха преди , второто нещо е смених пантите дето стоят на самото купе дето се затваря вратата моите бяха износени от времето и има едни малки като копченца на самата панта бяха заседнали в едно положение от тогава нямам проблеми със свистене и влизане на вода 

Да точно това копче е контактният ключ, но при мен изобщо не работи
5 мнения
• Страница 1 от 1