Сменя ли се маслото на новите необлсужваеми автоматици?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Сменя ли се маслото на новите необлсужваеми автоматици?
И така колеги,
бих искал да се получи една добра дискусия подкрепена с факти и обосновани отговори на въпроса:
Вие бихте ли сменили маслото на новите необлсужваеми автоматици?
Всички знаете, че новите автоматици, след 2000-2001 г. са със автомат.кутии, които по принцип не се обслужват, т.е. маслото не се сменя. Това е добре, но мен лично малко ме плаши... 100к, 200к или дори 300к км без смяна на маслото в автоматика, си е за притеснение.
Бих искал да чуя и вашите мнения по въпроса.
Благодаря предварително на всички.
бих искал да се получи една добра дискусия подкрепена с факти и обосновани отговори на въпроса:
Вие бихте ли сменили маслото на новите необлсужваеми автоматици?
Всички знаете, че новите автоматици, след 2000-2001 г. са със автомат.кутии, които по принцип не се обслужват, т.е. маслото не се сменя. Това е добре, но мен лично малко ме плаши... 100к, 200к или дори 300к км без смяна на маслото в автоматика, си е за притеснение.
Бих искал да чуя и вашите мнения по въпроса.
Благодаря предварително на всички.

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Според БМВ - не се сменя. Маслото е lifetime и няма нужда да се сменя.
Според немските БМВ форуми, това са глупости!
Според тях това е стратегия на БМВ с която се цели да се каже "вижте ние ви предлагаме прекрасен продукт, а Вие спестявате пари!" При АСК (Автоматична Скоростна Кутия) се казва, че трябва да издържа минимум 150 т.км. Е да ама за БМВ lifetime са точно тези 150 хил.км. Друга причина, поради която БМВ не искат да се сменя маслото е големия брой проблеми след една такава смяна на моделите преди Е39. Проблемите се получават от леки грешки при смяната на маслото, но водят до тотални последици - счупена АСК (2500-3000 EUR).
В немските форуми се препоръчва горещо да се сменя маслото и филтъра на АСК на всеки 150 хил.км. Смяната не е много сложна, но е нужно много прецизна работа. Препоръчва се да се прави при производителя на АСК, които за БМВ са ZF и GM.
Скоро ще напиша каква е последователността при смяна на маслото на АСК.
Ето два примера с картинки за смяна на маслото в АСК (скоро и за Е39):
E32 730iA V8
E38 1996 BMW 750iL - ZF АСК
Според немските БМВ форуми, това са глупости!
Според тях това е стратегия на БМВ с която се цели да се каже "вижте ние ви предлагаме прекрасен продукт, а Вие спестявате пари!" При АСК (Автоматична Скоростна Кутия) се казва, че трябва да издържа минимум 150 т.км. Е да ама за БМВ lifetime са точно тези 150 хил.км. Друга причина, поради която БМВ не искат да се сменя маслото е големия брой проблеми след една такава смяна на моделите преди Е39. Проблемите се получават от леки грешки при смяната на маслото, но водят до тотални последици - счупена АСК (2500-3000 EUR).
В немските форуми се препоръчва горещо да се сменя маслото и филтъра на АСК на всеки 150 хил.км. Смяната не е много сложна, но е нужно много прецизна работа. Препоръчва се да се прави при производителя на АСК, които за БМВ са ZF и GM.
Скоро ще напиша каква е последователността при смяна на маслото на АСК.
Ето два примера с картинки за смяна на маслото в АСК (скоро и за Е39):
E32 730iA V8
E38 1996 BMW 750iL - ZF АСК
Здравейте, значи от това което сам виждал точейки масла на коли на по по 150-200 000 км маслото вече си е доста черничко и по магнитите има бая мръсотия.най-малкото което според мен може да се направи за собствено спокойствие е да се сменя филтъра на 60-80 000км и да се наливат 3 литра ново масло. говорил съм и с колегите от ДаруКар и те са на същото мнение за цялостната подмяна на маслото. Другия парадокс който съм срещал е маслото на Е46, което на повечето е 7045/7045Е производство на Теxaco за което дистрибуторите им се кълнат 4е не е lifetime и си е ATF с удължен живот (7045E)
- ICE
- Ледения
-
CheGevara написа:Препоръчва се да се прави при производителя на АСК, които за БМВ са ZF и GM.
Затова ли в Камор се дърпат от такива разговори за смяна на маслото в АСК...

Казват: "Ние ще го сменим маслото, ама след това не даваме гаранция, ако се счупи ск. кутия ..."
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
представител на ZF в България, който също сервизира АСК на ZF е:
Interservice GmbH
Bezimenna Straße 10
BG 1510 Sofia
Email: reich-interservice@balkanstar.com
Telefon: ++359(2)919 8701
Telefax: ++359(2)946 1031
Независимо дали АСК ти е GM или ZF, най-добре е там да се попита за смяна на маслото!
Interservice GmbH
Bezimenna Straße 10
BG 1510 Sofia
Email: reich-interservice@balkanstar.com
Telefon: ++359(2)919 8701
Telefax: ++359(2)946 1031
Независимо дали АСК ти е GM или ZF, най-добре е там да се попита за смяна на маслото!
ICE написа:CheGevara написа:Препоръчва се да се прави при производителя на АСК, които за БМВ са ZF и GM.
Затова ли в Камор се дърпат от такива разговори за смяна на маслото в АСК...
Казват: "Ние ще го сменим маслото, ама след това не даваме гаранция, ако се счупи ск. кутия ..."
ICE мен ми го смениха преди няколко месеца и не са се дърпали. Както писах и в друга тема колата тогава беше на около 220 хиляди. След смяната аз разлика не съм усетил, вече имам изминати около 23 хиляди след смяната. За гаранция и дума не е ставало. Те винаги са твърдяли, че гаранцията на подменените от тях части е 2 години. Маслото го смениха на редовно облужване по тяхно усморение.
- ICE
- Ледения
-
На мен шефа на сервизав Камор ми каза, че гаранция не поемат... и че маслото е Lifetime, т.е. докато колата кара ...
ПП. Моята кутия е необлужваема. И твоята трябва да е такава. Ти къде го смени?
ICE написа:На мен шефа на сервизав Камор ми каза, че гаранция не поемат... и че маслото е Lifetime, т.е. докато колата кара ...
В Камор го смениха, аз съм изненадан от това което пишеш за гаранцията. Но като се замисля те и за мотора не поемат гаранция като сменят моторното масло

- Цюрих 540
- Потребител
-
Значи аз смених автомата си на 270 000км и ми казаха че оригиналното масло на БМВ се сменя само ако се наложи реставрация на кутията защото така и така се разглабяла. Ако не се счупи / не се сменя. А живота на кутийата е горе долу около 300 000км
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- ICE
- Ледения
-
Колега CheGevara,
Като гледам, текста не е много... Би ли го врътнал на БГ език please...
Предварително благодаря...
Като гледам, текста не е много... Би ли го врътнал на БГ език please...
Предварително благодаря...

11 мнения
• Страница 1 от 1