Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Цените на горивата 2015-2016

Мнение от (bubsa) » 21 Дек 2015, 23:31

Stoqnov_1979 написа:
(bubsa) написа:
Stoqnov_1979 написа:
Murd3rWorship написа:
Stoqnov_1979 написа:Петрола паднал на цени от преди 11 години. Бензина тогава е бил 1.20. Сега ако вземат да го намалят то ще трябва и хляб и всичко да падне. Е,няма да стане,те хората тъкмо са си свикнали :mhihi: Както и със захарта преди 2-3 години. Вдигнаха всичко сладко,а сега като падна захарта нищо не падна надолу. Те хората са си свикнали :mhihi:

Хората в България незнаят как да бойкотират.

Няма и да се научат! Никога!

А вие какви сте?Американци или други некви чужденци :mhihi: :winky:

Аз знам,но как да науча и другите,като всеки казва че няма смисъл? А сама птичка,пролет не прави!

То всеки така вика ;) На маса,във форуми и т.н. сме голяма сила...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Дек 2015, 0:54

Вярно е, че повечето хора са овце. Не са необходими никакви протести. Най-елементарното, което може да се направи е да се спре да се зарежда поне на бензиностанциите Лукоил. Все пак това е идеята на капитализма да гласуваш с парите си. Ако е достатъчно масово това ще означава големи загуби за тях. Въпреки, че те са доставчика на почти всички горива, все пак тези бензиностанции струват пари да се оперират. Но естествено никой не иска да си наруши удобството и чака някой друг да му реши проблема...

п.с. аз зареждам само на Ромпетрол от няколко месеца. Знам, че е символично, но поне моите пари да не отиват при Лукойл.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Дек 2015, 3:07

steeN написа:Вярно е, че повечето хора са овце. Не са необходими никакви протести. Най-елементарното, което може да се направи е да се спре да се зарежда поне на бензиностанциите Лукоил. Все пак това е идеята на капитализма да гласуваш с парите си. Ако е достатъчно масово това ще означава големи загуби за тях. Въпреки, че те са доставчика на почти всички горива, все пак тези бензиностанции струват пари да се оперират. Но естествено никой не иска да си наруши удобството и чака някой друг да му реши проблема...

п.с. аз зареждам само на Ромпетрол от няколко месеца. Знам, че е символично, но поне моите пари да не отиват при Лукойл.

+1 Aз от над 5 години не зареждам на лук/газпром/петрол,освен ако не съм на резерва ,извън града
Не купувам от Лафка нищичко,цял град съм обикалял,за да НЕ си купя цигари от тях :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 22 Дек 2015, 8:34

+1. Аз също си харча парите избирателно според поведението на фирмата или хората зад нея. Обаче като си купиш цигари на Булгартабак, всев едно дали е от Лафка. Все пак който избягва Лафка, да избягва и млечни продукти Лакрима и Булгареа - пак са негови :winky: Да се върнем на цените на горивата - ако маса хора престане да зарежда на дадена верига, те ще го усетят по оборотите си и ще се наложи да свалят цените. И сега го правят по отделни бензиностанции (ОМВ-то на Слатинска винаги 5-6ст.под другите), но при Лукойл май не съм забелязал такъв ефект. Толкова са големи, че явно не им пука, а и големите им потребители са фирми все пак.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 22 Дек 2015, 9:51

пълни глупусти.
Вместо да излезем и да протестираме като нормалните хора в 21 век, и да наритаме тези тъпаци, ние ще се съобразяваме откъде да купуваме.
Хайде тогава не зареждай от лукоил ама купувай цигари от булгартабак,
телефончето да не би да е на виваком
купувай билетчета от лотарийката по бтв, че е по-прикрита от тази на нова,
не ходи на мач на левски или цска,
има още стотици подобни примери.
фунията е обърната точно към 10на човека и това е положението, ако искате им викайте олигарси , ако искате олигофрени, но те си мажат филията от двете страни, а на нас дедовия :(
вчера мернах заглавие, че докато 3 папи галили тиквата по темето - 1 мил българи са емигрирали :(
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 22 Дек 2015, 10:17

Doberman_vas написа:пълни глупусти.
Вместо да излезем и да протестираме като нормалните хора в 21 век, и да наритаме тези тъпаци, ние ще се съобразяваме откъде да купуваме.

Бъркаш ...

То ако ти е много трудно да се информираш и да имаш дисциплина да не наливаш пари в мелницата
на разни играчи смятай кога ще си нарушиш рахата да излезнеш на протест ...

Аз също смятам, че като потребители можем да "кажем" много неща, но трябва масовка,
ама то е същото и с протестите :idea:

Просто у нас сме свикнали да се примиряваме с всичко и да си трайкаме за всичко ...
А ако може некоя стинка по-евтино да е изобщо никой и не пита защо е така както се вижда :mrgreen:

© написа:Е как кой, аз нали писах по-горе. Плаща ми заплата да плюя другия велик спасител на нацията :mhihi: Всъщност те са абсолютно едни и същи, но това по-нататък ще стане ясно. За сега е спасител. Браво! :bowdown: :mhihi:

п.с. само да не види темата за винетките :mhihi:

Виж ако такова да му покажеш на чичо Вальо как храча по Марешки барем на половин ден да ме пише :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 22 Дек 2015, 10:44

K_Ilkov написа:
Doberman_vas написа:пълни глупусти.

Бъркаш ...

за жалост не бъркам, ако си мислишм, че на чичо вальо, на божков и на пеевски им дреме за един от 100 те им бизнеса, жестоко се лъжеш. Нали се сещате че в момента в който им паднат оборотите, ще пуснат 2 ст надолу и ще има опашки ...
На зло куче, зла сопа са казали хората, ама изглежда нашите са некви пудели, или ние сме пудели, не знам :dunno: :dunno: :dunno:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 22 Дек 2015, 11:42

Сопа няма вече 25г. и е все по-малко вероятно да има като гледам ...

Doberman_vas написа:ще пуснат 2 ст надолу и ще има опашки ...

Що?

Щото с 2-те или 5ст на литър някой нещо ще си реши? Едва ли ...
ПРосто обичаме далаверката и тънките сметки ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Дек 2015, 12:40

Двата най-ефективни начина за гласуване са 1. с парите ни 2. с краката ни. Който иска да ходи да протестира да се моли за подаяния.

Самия факт, че Лафка още съществува, показва за какво наведено мислене става въпрос. Никой не кара клиентите на Лафка да ходят на сила там. Елементарно за бойкот. Не продава неща от първа необходимост, не са монополисти. Какво остава за нещо повече. И после пак ревем, че друг ни е виновен :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 22 Дек 2015, 14:06

Правилно, само че трябва масово всичко да се бойкотира. Трябва да почнем и с данъците и с винетките и т.н. докато се научат да уважават....въпреки, че си утопия отвсякъде, да вярваме, че ще стане.

Цък
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 22 Дек 2015, 14:20

Не отричам протеста като форма за натиск. Но с протест няма да им спрем кранчетата. Вярно, че големите кражби няма как да им ги спрем (евро-фондове и т.н.), но все пак можемд а им намалим прихода от легалните - за мен си е валидна форма на натиск. Милионите са си милиони, независимо колко си богат ;)
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 22 Дек 2015, 14:43

Експертите- горивата в БГ ще паднат под 2 лв. за литър ама след нова година
Хахахах скубят за последно нали сега всички ще пътуват за коледа и нова година!!
Няма такава държава, няма такъв народ!!
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 22 Дек 2015, 15:14

Изпуснал си най-важното!
Ще паднат цените след нова година АКО се задържи Брента на същото ниво още поне 15-20 дни.
Винаги когато пада сериозно петрола с над 18-20 долара от Лукойл Бургас изчакват поне три седмици и чак накрая на третата седмица смъкват.
И ще смъкнат максимум 10-11 ст.!
Когато обаче се вдигне с 3 долара още на следващия ден или до два дни максимум е вдигнат бензин и дизел на дребно!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 22 Дек 2015, 15:16

А Марешки що не им кръцне квитанцийката на тия та да не се мъчи българина? Нали иска да помага?
Изображение

...

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Дек 2015, 17:14

Този протест, чрез не купуване от определени фирми никак не го виждам. Ние не сме такъв народ, който да може да направи нещо подобно. Колкото и да се говори по медиите, кой коя фирма притежава, как е натрупал парите и какво краде в момента, щом се появи лафка на среща всеки си купува цигари. То да се обяви национален протест с агитации и реклама сигурен съм, че ще се включат не повече от 10% от населението. Това сме ние, няма какво да се заблуждаваме - напълно си заслужаваме съдбата.
Има и друго - избрали сме управляващи, които са 100% зависими от олигархията, избираме ги и всеки път на избори и дори не се опитваме да променим нещо.
А единственият вариант на противодействие срещу т.нар. олигарси си остава държавата да им спре кранчето и да ги вкара в реална пазарна конкуренция. Но за това не виждам някакви дори бегли знаци да се случи в скоро време.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата