Имам един проблем с обезвъздушаването
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Имам един проблем с обезвъздушаването
Вчера си източих водата от bmw-318i-88г за да промия системата.
Като сипах новата колата почна да дига т-ра,парво не духаше топло от парното ,после задуха но не свали т-рата,тя стигна чак след червената зона.Накрая изби маркуча от радиатора отгоре до колектора.Искам да питам няма ли някакво кранче за обезвъздушаване или нешто подобно.И сега ми трябва друг радиатор-може би някой ще ми намери?Мерси много.
Като сипах новата колата почна да дига т-ра,парво не духаше топло от парното ,после задуха но не свали т-рата,тя стигна чак след червената зона.Накрая изби маркуча от радиатора отгоре до колектора.Искам да питам няма ли някакво кранче за обезвъздушаване или нешто подобно.И сега ми трябва друг радиатор-може би някой ще ми намери?Мерси много.
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
За обезвъздушаване имаш винт на термостата и на радиатора до капачката за наливане на антифриз.
/ако си 318i 88год. т.е. с М40 двигател/
/ако си 318i 88год. т.е. с М40 двигател/
- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
Палиш колата.Пускаш парното да духа на най-топло.Когато загрее и отвори втория кръг /леко/ форсираш и отвинтваш /леко/ малкото болтче до капачката на радиатора/капачката на радиатора трябва да е стегната/.Ако имаш въздух в системата би трябвало да излезат малки балончета.Ако имаш нерви покарай малко , и го направи още 2,3 пъти.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
hi
НИКОГА НЕ СЕ ОБЕЗВЬЗДУШАВА ЗАГРЯЛА КОЛА ,това се прави при студен моторSteve написа:Палиш колата.Пускаш парното да духа на най-топло.Когато загрее и отвори втория кръг /леко/ форсираш и отвинтваш /леко/ малкото болтче до капачката на радиатора/капачката на радиатора трябва да е стегната/.Ако имаш въздух в системата би трябвало да излезат малки балончета.Ако имаш нерви покарай малко , и го направи още 2,3 пъти.

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Re: hi
javor написа: НИКОГА НЕ СЕ ОБЕЗВЬЗДУШАВА ЗАГРЯЛА КОЛА ,това се прави при студен мотор
Нямате си и представа колко е прав Явор.Борил съм се с обезвъздушаване на топъл мотор близо 4часа.Ефекта= на неуспех.Само на СТУДЕН МОТОР.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- ///Явор
- Летящия холандец
-
гс
не че неможеш да го отвориш ама требе да изстине зада я обезвьздушишSteve написа:А как се отваря втория кръг???

- ///Явор
- Летящия холандец
-
hi
нещо пак си се обьркал, обезвьздушава се на ИЗГАСЕНА КОЛА ,а газчица се подава преди тва ,кат наливаш и кат отвори 2 крьгHUGO BOSS написа:пускаш парното и обезвьздушаваш на студено като развиваш болчето и даваш леко гас докато почне да тече вода

12 мнения
• Страница 1 от 1