Права генерация на 330D
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- ionov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M340i X Drive
- Мечтае да кара: M ки
Права генерация на 330D
Здравейте колеги,
имам дно питане относно звука на 330д с права генерация (straight pipe).
Предполагам всички сте гледали клипетата в YouTube на 330 ки дизел с права генерация било ро на Е46 или Е90 и звука е
доста плътен и не лош.
Та реших и аз да гоня този ефект, мислех да сложа някакво хубаво крайно гърне но реших 1во да го направя с прави тръби и ако
е прекалено шумно да измисля някакво крайно гърне.
Колата е с премахнат ДПФ, режем крайното гърне, паля... нищо, разлика няма... :О
Викам ок, махнахме скобата която е пред средното гърне, свалихме генерацията от там, паля и ... 10% по шумна... И като подам гас някъде има силно свистене отзад като на изтребител ама не баш :Д
Свалихме ДПФ а да видим случайно да не е останало нещо в него ... общо взето се чудехме какво може да е но и тои си беше празен.
Та въпросът ми е как така някои имат промяна а други (като моята) не.
Има ли някаква зависимост от самият двигател или...
имам дно питане относно звука на 330д с права генерация (straight pipe).
Предполагам всички сте гледали клипетата в YouTube на 330 ки дизел с права генерация било ро на Е46 или Е90 и звука е
доста плътен и не лош.
Та реших и аз да гоня този ефект, мислех да сложа някакво хубаво крайно гърне но реших 1во да го направя с прави тръби и ако
е прекалено шумно да измисля някакво крайно гърне.
Колата е с премахнат ДПФ, режем крайното гърне, паля... нищо, разлика няма... :О
Викам ок, махнахме скобата която е пред средното гърне, свалихме генерацията от там, паля и ... 10% по шумна... И като подам гас някъде има силно свистене отзад като на изтребител ама не баш :Д
Свалихме ДПФ а да видим случайно да не е останало нещо в него ... общо взето се чудехме какво може да е но и тои си беше празен.
Та въпросът ми е как така някои имат промяна а други (като моята) не.
Има ли някаква зависимост от самият двигател или...
Re: Права генерация на 330D
АХАХАХАХА Събота правих същото нещо,но на 320ка
,чак гледам ника да не съм писал аз темата и да съм бил пиян и да не помня
Същата работа при мене (да и ба и тихата геометрия),резнах задното и нищо буквално никаква разлика,махах една камара железа отдолу резнах и средното и се пооправи ,бучнах едно крайно гърне на FK и сега много си ми допада звука,вътре разлика в шума няма.А някой само като махнат дпф-а и чуват разликата
Имам клип ,мога да ти го пратя на лично ако изкаш да чуеш.

Същата работа при мене (да и ба и тихата геометрия),резнах задното и нищо буквално никаква разлика,махах една камара железа отдолу резнах и средното и се пооправи ,бучнах едно крайно гърне на FK и сега много си ми допада звука,вътре разлика в шума няма.А някой само като махнат дпф-а и чуват разликата

Имам клип ,мога да ти го пратя на лично ако изкаш да чуеш.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Разбирам какво искате да постигнете ама защо си играете със тези коптори а не си купите бензин 

- ionov
- младши ентусиаст
-
Колега 2707E91, метни едно кличе на лично да видя за какво иде реч.
А с коментари за бензиновите, мерси ама няма нужда
Запазете си ги.
А с коментари за бензиновите, мерси ама няма нужда

Запазете си ги.
Колега махни и средното,обаче на място го няма този дебелия звук има го ,но над 3500 оборота.
Като я караш и настъпиш и отвори геометрията се чува по добре и от по ниски обороти.
Мисля ,че тея във клипа са махнали и самото тяло на дпф-а.
За средното гърне ти трябва 30 санта тръба на 65мм и го режеш плътно до гърнето,защото после тръбата става леко елипса.
Утре ще кача клипа и ще ти пратя н лично линк.
Като я караш и настъпиш и отвори геометрията се чува по добре и от по ниски обороти.
Мисля ,че тея във клипа са махнали и самото тяло на дпф-а.
За средното гърне ти трябва 30 санта тръба на 65мм и го режеш плътно до гърнето,защото после тръбата става леко елипса.
Утре ще кача клипа и ще ти пратя н лично линк.
- Neyko
- Потребител
-
- Кара: е90
2707E91 написа:Утре ще кача клипа и ще ти пратя н лично линк.
Колега, прати ми линка и на мене, че ми стана интересно

- ionov
- младши ентусиаст
-
Махнал съм и средното и всичко но ...
Иначе моята генерация я мерихме, че е на 63мм.
След 3 хил оборота почва да свисти много не изкарва някакав кой знае какъв звук от двигателя.
Иначе моята генерация я мерихме, че е на 63мм.
След 3 хил оборота почва да свисти много не изкарва някакав кой знае какъв звук от двигателя.
- xacahb
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LMB
Имах преди 1-2 години е90 320d като беше с премахнат катализатор , средно и крайно гърне (заводски без ДПФ). Общо взето права тръба, а на края сложих един резонатор.
Относно звука, при подаване на газ на място почти нямаше разлика , но при движение беше много шумна с интересен звук.
Относно звука, при подаване на газ на място почти нямаше разлика , но при движение беше много шумна с интересен звук.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Ако ви се инвестира,според мен лично - ето това звучи страхотно
По спомен един колега в Е46 подфорума си беше играл и звука беше дооста приятен на 3.0д
По спомен един колега в Е46 подфорума си беше играл и звука беше дооста приятен на 3.0д
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Ето я моята ,трябва да се чуе на слушалки или на колони,е от лаптоп или телефон не се чува по-дебелия звук
https://www.youtube.com/watch?v=9Kbmz-YtySg

https://www.youtube.com/watch?v=9Kbmz-YtySg
11 мнения
• Страница 1 от 1